Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, חגאי א כתב:

מנסיון הרבה יותר נוח והברה יותר מבודד מהארונה

בוא, ההבדלים ביניהן לא כאלו דרמטיים. הפקטור הכי משפיע על נוחות נסיעה בין שתיהן, הוא הצמיגים - צמיג עם חתך נמוך ישפיע לרעה על נוחות הנסיעה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בארונה 2021 הייתה עדיין מערכת בטיחות בהתקנה מקומית (מובילאיי) ובטי קרוס יש מערכת מקורית לתיקון סטייה מנתיב.

מצד שני בארונה יש ניטור רכב שטח מת גם ברמת הגימור הבסיסית. לפי ICAR בטי קרוס אין ברמת הגימור הבסיסית ניטור רכב בשטח מת. רק ברמת הגימור הגבוהה.

הנחתי רמת גימור בסיסית בשתיהן, הטי קרוס יותר יקרה אז היא מקבוצת רישוי יותר גבוהה. עוד כמה מאות שקלים בשנה.

בטיקרוס מצלמת רוורס מקורית, בארונה לא. מצד שני אם זו ארונה FR אז הגיעה עם חיישנים קדמיים ואחוריים מקוריים שלפי ICAR אין בטיקרוס.

בגדול הם חולקים הרבה במשותף, הארונה יותר נפוצה כי גם הייתה בציי רכב.

תבחר לפי מה שיותר מתאים לך פשוט. שתיהן סבבה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 15 שעות, KipodYam כתב:

אני לא יכול לנסוע אחורה כשהמצלמה מוסתרת בכל הצד השמאלי עם התצוגת חיישנים. זה טמטום וזה מסוכן.

עשרות רכבים מעולם לא ראיתי שטות כזאת.

האמור לגבי סיאט אטקה. זה המצב גם בארונה??

לא הייתי מתרגש יותר מדי מהבקורת על האטקה, לרבות בגירסת הסטייל. לניסיוני הפרטי משך שלוש שנים יופי של אוטו, חזק, שקט ומאוד מרווח לנוסעים ומטען. גם לא מבין כל כך את הביקורת על המולטימדיה באוטו. מכיר את המערכות המקבילות באוקטביה ובקאמיק, לא מזהה נחיתות מובהקת בזו של האטקה, אולי למי שהאוטו בשבילו הוא לא יותר מפלטפורמה נושאת מסך ואפליקציות, זה סיפור אחר. 

• מעניין 1
פורסם

בארונה עד מתיחת הפנים (נדמה לי בשנת 2022) היה מותקן מובילאיי בשל מחסור בהתראה על סטיה מנתיב.

בטי קרוס אין צורך במוביל איי.

בתאריך 24.8.2025 בשעה 20:28, KipodYam כתב:

יש כל מיני פרטים קטנים שהופכים רכבים כמעט זהים לנוח או סיוט.

אז אין לי מושג מה ההבדלים בין ARONA ו TCROSS, ולדעתי אל תאמין שזה אותו רכב בדיוק - אני הייתי בודק באיזה אחת יש דור מתקדם יותר של מערכות בטיחות אטקיביות, באיזה אחת יש מולטימדיה טובה יותר, ויש הגה עם כפתורים נורמליים. מראות עם הכהיה. כל הדברים האלה נחמדים, נוחים ולעיתים יכולים להציל אותך מתאונה.

אם זה לא חשוב לך, אז תתעלם מההודעה.

סליחה אם אני נכנס לדקויות.

אני אתן דוגמאות -

אוקטביה 2019 ליסינג נדמה לי דגם סטייל, מולטימדיה סבבה לגמרי. מסך ממש טוב. למיטב זכרוני היה אפשר להעביר תחנות ברדיו בסבבה תוך כדי הישארו בוויז. שליטה בACC נחמדה מאוד, מה שכן המערכת קצת בוסרית. כל המראות עם הכהיה בסינוור, ממש טוב גם ביום וגם בלילה.

אוקטביה 2024 שכורה בחול, דגם דיזל, דגם ללא ACC, אבל המולטימדיה סבבה לגמרי וגם הכפתורים על ההגה סבירים.

VW TOURAN שכורה באירופה - היה סבבה. לא זוכר שמשהו הפריע לי. מודל 2023 נדמה לי. ה1.5 מרגיש קצת חלש עליה. לא זוכר שהרגיש כזה חלש כמו בסיאט אטקה.

סיאט אטקה ישראלית דגם ליסינג נדמה לי סטייל סוף 2023. הרכב לא ממש נוח, גם לא מרגיש חזק בכלל אבל עבר לא מעט זמן בין אוקטביה 1.5 לבינו. בוודאות לא הייתי מוריד את האוקטביה לS כל כך הרבה כמו שאני מוריד את הסיאט אטקה הזאת ולא בעקיפות או משהו, סתם בנהיגה סטנדטית שצריך קצת להאיץ.

הרכב הוא אשפה מבחינת UI ו UX . עבורי זה כשל תכנוני כל כך כבד, שאני מקווה שאולי זה נמכר אך ורק לליסינג. מקווה שאף לקוח לא שילם על דגם כזה מכיסו.

לא מצאתי שום דרך נורמלית להעביר תחנות ולהישאר על מולטמדיה, מסך מולטימדיה בפורמט הזוי ממש רחב אבל לא גבוה, האנדרואיד אוטו לא מציג על כל המסך, המצלמת רוורס - במקום שתהיה מצלמת רוורס ועליה בOVERLAY תצוגה של החיישנים - לחיישנים תצוגה בOVERLAY בצד שמאל שממש מסתיר את כל הצד השמאלי של המצלמה, זה לא אמור להסתיר ככה את המצלמה !!!

לעיתים קרובות כשאתה עובר לרדיו ואז חזרה לAA, זה מצריך לחיצה על כפתור מתחת למסך ואז נראה שהוא מעלה את הAA מחדש - לוקח 2 עד 3 שניות. זה לא מקובל בשנת 2025 וגם לא ב2023.

הACC בינוני. קצת יותר טוב מהאוקטביה 2019, לא בהרבה, בעיקר שהוא לא מתנתק בעצירה. רכבים שנדחפו לפני, שאם היה ברכב מוביל איי של פעם, היית מקבל צפצוף, וברכבים אחרים גם היית מקבל צפצוף. פה כלום. זה אומר שיש מצב טוב שבלימת חירום מטווח קרוב ברכב הזה מסתיים במעורבות בתאונה להערכתי כי המערכת שלו תפעל בחצי כח לחילופין ואולי הבלימת חירום בכלל לא עובדת מעל 80 קמ או שקר אחר.

מה שלא סביר זה הLAYOUT של הכפתורים על ההגה. אין שום הפרדה בין הכפתורים, הזוי. אני אנסה להעלות תמונה מתישהו. גם אחרי חודשיים לא מצליח למצוא את הכפתור הרלוונטי בלי רבע מבט.

נהגתי בלא מעט רכבים. מעולם לא היה כזאת אשפה אלקטרונית בדמות הSEAT ATECA בדגם הספציפי הזה. ואגב, הדלת האחורית שלו שוקלת טונה. לא נעים לסגור אותה. מישהו.י נמוך ולא חזק בהחלט עלול להידרש לתימרון והפעלת כח רב, לא משהו שאפשר לעשות עם שקית כבדה ביד.

עברת מאלנטרה לאטקה?

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, mottis כתב:

המצלמת רוורס - במקום שתהיה מצלמת רוורס ועליה בOVERLAY תצוגה של החיישנים - לחיישנים תצוגה בOVERLAY בצד שמאל שממש מסתיר את כל הצד השמאלי של המצלמה, זה לא אמור להסתיר ככה את המצלמה !!!

מצלמת רוורס באטקה סטייל היא בהתקנה מקומית, האיכות תלויה בהתקנה (באטקה סטייל 2024 ליסינג שהיתה לי, התקנתי על חשבוני מצלמה שתיפקדה מצויין בשילוב חיישני הרוורס המקוריים (וכך גם באוקטביה 2020 הקודמת))

לפני 10 שעות, mottis כתב:

לא מצאתי שום דרך נורמלית להעביר תחנות ולהישאר על מולטמדיה, מסך מולטימדיה בפורמט הזוי ממש רחב אבל לא גבוה, האנדרואיד אוטו לא מציג על כל המסך, המצלמת רוורס - במקום שתהיה מצלמת רוורס ועליה בOVERLAY תצוגה של החיישנים - לחיישנים תצוגה בOVERLAY בצד שמאל שממש מסתיר את כל הצד השמאלי של המצלמה, זה לא אמור להסתיר ככה את המצלמה !!!

לעיתים קרובות כשאתה עובר לרדיו ואז חזרה לAA, זה מצריך לחיצה על כפתור מתחת למסך ואז נראה שהוא מעלה את הAA מחדש - לוקח 2 עד 3 שניות. זה לא מקובל בשנת 2025 וגם לא ב2023.

אחרי המולטימדיה של אוקטביה דור 3, גם עבורי המולטימדיה באטקה היתה ירידה, אבל עדיין יחסית למולטימדיות אחרות מדובר במולטימדיה מוצלחת למדי (אני עכשיו למעלה מחודש עם מאזדה 2 כרכב גישור, הרעיון של תפעול באמצעות גויסטיק נשמע בטיחותי, אך בפועל דורש המון הסטות מבט לגויסטיק שממוקם ליד בלם היד ומאוד מאוד לא נוח לשימוש), לא נתקלתי בבעיות במעבר בין AA לרדיו, אבל היה חסר לי כפתור BACK ו- HOME.
גם איכות הכפתורים בתחתית המסך נמוכה וכך גם הגרפיקה יחסית לזו שבאוקטביה.
תגיד תודהשלא "צ'ופרת" בלוח המחוונים הדיגיטלי הבסיסי בלי מצב תצוגה קלאסי עם שעוני מהירות וסל"ד גדולים שביטל את האפשרות לחייג בקלות דרך המסך המרכזי בלוח השעונים ל-20-30 השיחות האחרונות.
עדין, לדעתי האטקה הוא רכב מהמוצלחים בקטגוריה...
יחידת ההנעה מצויינת ולא הרגשתי הבדל משמעותי בינה לבין זו שבאוקטביה 1.5 דור 3. תפקוד בקרת השיוט האדפטיבית בשילוב בלם היד החשמלי ו- AUTO HOLD מצויין במיוחד בפקקי תנועה.
אפרופו AUTO HOLD, עד כה רק רכבי VAG זוכרים את מצב ה- AUTO HOLD ולא דורשים הפעלה שלו בכל התנעה.

עריכה אחרונה על ידי mottis
.
פורסם (נערך)

אף רכב של VAG לא זוכר את המצב האחרון של Start Stop .. אם אצלך זה ככה אז מישהו פתח את האפשרות הזאת בקידוד . יש המון קידודים שאפשר לעשות ברכבי VAG כמו גם בכל הגרמניות

עריכה אחרונה על ידי חגאי א
תיקון טעות
פורסם

מכניס עוד מועמדת לתחרות:

מיצובישי אקליפס קרוס

שנתון 2020

יד 2 פרטי 

65000 קילומטר 

במחיר 84000

מה דעתכם על הרכב הזה מבחינת אמינות וביצועים בנסיעה וצריכת דלק.(לעומת האחרות שכתבתי כאן למעלה)

תודה מראש. 

פורסם

היא בקטגוריה גדולה יותר מהשתיים האחרות. בינונית מאד כמכונית, לא ברמה של המובילות בקבוצתה. המנוע שתיין ומשמעותית פחות חסכוני ממנוע ה-1.5 המקביל של קבוצת VW ובטח בהשוואה למנוע ה-1.0 ליטר.

אם אתה מחפש מכונית יותר מרווחת מהארונה/טי-קרוס, אז ממליץ לך לבדוק את הסקודה קאמיק, שגם היא חולקת פלטפורמה ומכלולים עם הארונה/טי-קרוס, אבל היא יותר מרווחת. 

פורסם

אז כרגע בגמר אצלי:

סיאט ארונה 

סוזוקי קרוסאובר 

סקודה קאמיק 

על מה אתם ממליצים מתוך השלוש אפשרויות ובבקשה תנמקו את הבחירה שלכם. (גם איזה מנוע  מומלץ לכל אחד). תודה מראש.

פורסם

אולי תתחיל מלפרט מה בדיוק אתה מחפש? 

עד עכשיו רק פרסמת דגמים של מועמדות, מבלי לפרט צרכים. אם תוסיף מה תוואי הנסיעה הצפוי, גם יעזור. 

פורסם

הארונה והסוזוקי רכבים שונים לחלוטין. יכול לומר לך מקרוב כי אלה הדגמים שיש לי. הקאמיק דומה מיכאנית לארונה אבל יותר גדולה. ועוד דגם דומה - הסקודה סקאלה שהיא גירסת הסטיישן של אותה משפחה.

אבל קשה לייעץ לך בלי להבין את הצרכים שלך. ספר לנו כמה נוסעים, כמה מטען, באיזה תוואי נסיעה, איזה דרישות נוספות - הרי צרכי השימוש יותר חשובים מצבע הכפתורים במולטימדיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפרט את מטרות הרכב:

הרכב לנסיעות שלי עבודה פעמיים בשבוע (דרכים מישוריות) של חצי שעה לכל כיוון. 

נסיעות בתוך ירוחם במהלך השבוע כאשר יומיים בשבוע אני עם 4 ילדים ושאר הזמן לבד.

דרישות נוספות: צריכת דלק נמוכה,אמינות של הרכב ונוחות בנסיעה.

תא מטען רגיל.(לא חייב להיות ענק).

תודה.

פורסם

אני מניח שלפחות אחד הילדים, הוא נער שיכול לשבת מקדימה. אם זה המצב, אז נראה שהסקודה קאמיק תהיה הבחירה ההגיונית, כי היא הכי מרווחת. מנוע 1.0 ליטר מספיק לגמרי, ויהיה חסכוני מאד. 

פורסם (נערך)

או קיי. עכשיו נזכרתי, זה כבר השרשור השלישי שפתחת באותו נושא בשבועיים האחרונים, וכבר קיבלת תשובות מפורטות.

אני מניח שבירוחם אתה לא עומד בפקקים. לא יודע לגבי ב״ש. אם אין בעיית פקקים ואין בעיית מושבי בטיחות כל המועמדות עשויות להתאים עם עדיפות ליותר מרווחות - סוזוקי קרוסאובר, סקודה קאמיק, הייתי מוסיף גם סקודה סקאלה. את הארונה הייתי משאיר בעדיפות נמוכה כי היא יותר קטנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...