Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

לאחר שיטוטים רבים בארץ אני מעלה כאן מספר אפשרויות למכוניות מועמדות לקראת רכישה: 

סיאט ארונה 

2021 יד 1 פרטי

48000 ק"מ 

מחיר:84000

בצד השני עומדת 

פולקסווגן טי קרוס 

2021

יד 1 פרטי 

65000 ק"מ 

מחיר: 85000

אשמח לדעת ולהבין איזו מהשתים מומלצת יותר מבחינת איכות נסיעה,בטיחות,צריכת דלק,אמינות של רכב.

תודה מראש. 

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתי המכוניות הנ"ל מבוססות על אותם מכלולים מכאניים ואותה פלטפורמה. בחר שמי שמוצאת חן בעיניך יותר ויש לה היסטוריית טיפולים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מה יש לפרט מעבר למה שרשמתי? סיאט היא מותג בקבוצת VW. כל המותגים חולקים מכלולים משותפים. 

פורסם

אותו מנוע ואותו גיר, תוצרת VW. מכלולים טובים וחסכוניים. 

אם אתה מבלה הרבה בפקקים קשים, אז יש לשים לב לא לזחול תוך כדי לחיצה עדינה על דוושת הבלם, כי זה שוחק את המצמדים. 

פורסם

יש כל מיני פרטים קטנים שהופכים רכבים כמעט זהים לנוח או סיוט.

אז אין לי מושג מה ההבדלים בין ARONA ו TCROSS, ולדעתי אל תאמין שזה אותו רכב בדיוק - אני הייתי בודק באיזה אחת יש דור מתקדם יותר של מערכות בטיחות אטקיביות, באיזה אחת יש מולטימדיה טובה יותר, ויש הגה עם כפתורים נורמליים. מראות עם הכהיה. כל הדברים האלה נחמדים, נוחים ולעיתים יכולים להציל אותך מתאונה.

אם זה לא חשוב לך, אז תתעלם מההודעה.

סליחה אם אני נכנס לדקויות.

אני אתן דוגמאות -

אוקטביה 2019 ליסינג נדמה לי דגם סטייל, מולטימדיה סבבה לגמרי. מסך ממש טוב. למיטב זכרוני היה אפשר להעביר תחנות ברדיו בסבבה תוך כדי הישארו בוויז. שליטה בACC נחמדה מאוד, מה שכן המערכת קצת בוסרית. כל המראות עם הכהיה בסינוור, ממש טוב גם ביום וגם בלילה.

אוקטביה 2024 שכורה בחול, דגם דיזל, דגם ללא ACC, אבל המולטימדיה סבבה לגמרי וגם הכפתורים על ההגה סבירים.

VW TOURAN שכורה באירופה - היה סבבה. לא זוכר שמשהו הפריע לי. מודל 2023 נדמה לי. ה1.5 מרגיש קצת חלש עליה. לא זוכר שהרגיש כזה חלש כמו בסיאט אטקה.

סיאט אטקה ישראלית דגם ליסינג נדמה לי סטייל סוף 2023. הרכב לא ממש נוח, גם לא מרגיש חזק בכלל אבל עבר לא מעט זמן בין אוקטביה 1.5 לבינו. בוודאות לא הייתי מוריד את האוקטביה לS כל כך הרבה כמו שאני מוריד את הסיאט אטקה הזאת ולא בעקיפות או משהו, סתם בנהיגה סטנדטית שצריך קצת להאיץ.

הרכב הוא אשפה מבחינת UI ו UX . עבורי זה כשל תכנוני כל כך כבד, שאני מקווה שאולי זה נמכר אך ורק לליסינג. מקווה שאף לקוח לא שילם על דגם כזה מכיסו.

לא מצאתי שום דרך נורמלית להעביר תחנות ולהישאר על מולטמדיה, מסך מולטימדיה בפורמט הזוי ממש רחב אבל לא גבוה, האנדרואיד אוטו לא מציג על כל המסך, המצלמת רוורס - במקום שתהיה מצלמת רוורס ועליה בOVERLAY תצוגה של החיישנים - לחיישנים תצוגה בOVERLAY בצד שמאל שממש מסתיר את כל הצד השמאלי של המצלמה, זה לא אמור להסתיר ככה את המצלמה !!!

לעיתים קרובות כשאתה עובר לרדיו ואז חזרה לAA, זה מצריך לחיצה על כפתור מתחת למסך ואז נראה שהוא מעלה את הAA מחדש - לוקח 2 עד 3 שניות. זה לא מקובל בשנת 2025 וגם לא ב2023.

הACC בינוני. קצת יותר טוב מהאוקטביה 2019, לא בהרבה, בעיקר שהוא לא מתנתק בעצירה. רכבים שנדחפו לפני, שאם היה ברכב מוביל איי של פעם, היית מקבל צפצוף, וברכבים אחרים גם היית מקבל צפצוף. פה כלום. זה אומר שיש מצב טוב שבלימת חירום מטווח קרוב ברכב הזה מסתיים במעורבות בתאונה להערכתי כי המערכת שלו תפעל בחצי כח לחילופין ואולי הבלימת חירום בכלל לא עובדת מעל 80 קמ או שקר אחר.

מה שלא סביר זה הLAYOUT של הכפתורים על ההגה. אין שום הפרדה בין הכפתורים, הזוי. אני אנסה להעלות תמונה מתישהו. גם אחרי חודשיים לא מצליח למצוא את הכפתור הרלוונטי בלי רבע מבט.

נהגתי בלא מעט רכבים. מעולם לא היה כזאת אשפה אלקטרונית בדמות הSEAT ATECA בדגם הספציפי הזה. ואגב, הדלת האחורית שלו שוקלת טונה. לא נעים לסגור אותה. מישהו.י נמוך ולא חזק בהחלט עלול להידרש לתימרון והפעלת כח רב, לא משהו שאפשר לעשות עם שקית כבדה ביד.

• אהבתי 1
פורסם

סיאט איביזה 2024 שהיתה ברשותי,

מסכים לגבי המסך שכאילו שליש מסך שחור והווייז לא נפרש לרוחב המסך כולו.  בבדיקה באינטרנט זה גם בפורומים בחו"ל. 

זה להבנתי תלוי בגודל המסך.. או בעדכון של אנדרויד. אבל בסוף התרגלתי..

חוץ מזה מערכת המולטימדיה היתה ממש טובה לדעתי. רוב הזמן הכל עבד היטב..

האוטו היה חדש מהחברה. 

לגבי אותם המכלולים.. המכוניות חולקות אותם מכלולים.. אבל מכויילות אחרת. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

אני לא יכול לנסוע אחורה כשהמצלמה מוסתרת בכל הצד השמאלי עם התצוגת חיישנים. זה טמטום וזה מסוכן.

עשרות רכבים מעולם לא ראיתי שטות כזאת.

האמור לגבי סיאט אטקה. זה המצב גם בארונה??

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 3 שעות, רני גלגלים כתב:

אשמח לדעת ולהבין איזו מהשתים מומלצת יותר מבחינת איכות נסיעה,בטיחות,צריכת דלק,אמינות של רכב.

שאלתי את הג'מיני,

שלום,
שתי המכוניות שציינת, סיאט ארונה ופולקסווגן T-Cross, הן רכבי פנאי קטנים מאותה קבוצת VW, ולכן חולקות פלטפורמה, מנועים ותיבות הילוכים דומים. עם זאת, יש ביניהן כמה הבדלים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך:
1. איכות נסיעה:
 * פולקסווגן T-Cross: לרוב נחשבת לנוחה יותר בנסיעה, בעיקר בזכות כיול מתלים רך יותר. תא הנוסעים שלה מעוצב בפשטות אבל עם תחושה קצת יותר איכותית, והיא מבודדת רעשים בצורה טובה יותר.
 * סיאט ארונה: בעלת כיול מתלים קשיח יותר, מה שמעניק לה תחושה ספורטיבית ודינמית יותר בנהיגה. היא פחות נוחה בשיבושי כביש קטנים לעומת ה-T-Cross.
2. בטיחות:
 * שני הדגמים קיבלו ציון של חמישה כוכבים במבחני הריסוק של Euro NCAP.
 * ההבדל העיקרי הוא באבזור הבטיחות האקטיבי, שיכול להשתנות בין רמות הגימור השונות. חשוב לבדוק אילו מערכות בטיחות ספציפיות קיימות בכל רכב, כמו מערכת שמירת נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית.
3. צריכת דלק:
 * שני הדגמים מצוידים בדרך כלל במנוע טורבו-בנזין בנפח 1.0 ליטר, ולכן צריכת הדלק שלהם דומה מאוד.
 * צריכת הדלק בפועל תלויה בעיקר בסגנון הנהיגה ובתנאי הדרך. בממוצע, ניתן לצפות לצריכה משולבת של כ-14-16 ק"מ לליטר.
4. אמינות:
 * מכיוון שהן חולקות מכלולים דומים, גם האמינות שלהן דומה. המנוע בנפח 1.0 ליטר נחשב בדרך כלל לאמין.
 * חשוב לציין שדגמים מסוימים מצוידים בתיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים (DSG), שלעיתים נתקלת בבעיות לאורך השנים. מומלץ לבדוק מהו סוג תיבת ההילוכים הספציפי המותקן ברכב.
השוואה כללית בין הרכבים שציינת:
 * ה-T-Cross שציינת עברה 17,000 ק"מ יותר מהארונה, וזהו נתון שחשוב לקחת בחשבון. פער קילומטראז' כזה יכול להעיד על בלאי גבוה יותר של רכיבים.
 * הארונה זולה יותר ב-1,000 ש"ח, מה שיכול להוות יתרון קטן.
לסיכום והמלצה:
 * אם אתה מעדיף נוחות נסיעה גבוהה יותר ותא נוסעים שקט ואיכותי יותר, פולקסווגן T-Cross יכולה להיות הבחירה הטובה יותר.
 * אם אתה מעדיף תחושת נהיגה ספורטיבית ודינמית וחשוב לך קילומטראז' נמוך יותר, סיאט ארונה היא אופציה מצוינת.
בכל מקרה, לפני הרכישה, מומלץ לבצע בדיקה מקיפה במכון בדיקה כדי לוודא את מצב הרכב ולהימנע מהפתעות.

וכאן אני מוסיף:

יש תיעוד לטיפולים?

לא לוותר על בדיקה מקיפה למי מהרכבים שתבחר.

הבחירה הסופית היא שלך.. וכן שווה לבדוק הצעות מחיר של ביטוחים וכמובן איבזור בטיחות בכל רכב. 

הפולקסווגן נחשב לדעתי עם איכות הרכבה טובה יותר מהארונה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סיאט ארונה 2020 סטייל של אישתי - מולטימדיה ומצלמת רברס. בהתקנה מקומית. מצלמת הרברס בסדר גמור, אם כי החיבור שלה במעבר לרברס קצת איטי, וכמובן ששנתות המרחק לא עוקבות פניה. את הקטע של מולטימדיה קשה לי לשפוט, כי זה הרכב הראשון שלי עם מולטימדיה. אבל יש לי מה להעיר על האינטואיביות בהפעלה שקצת חסרה.

אגב DSG - האם אחד הרכבים כבר עבר החלפת מצמדים או מיכאטרוניק? אם הטיפול בוצע לאחרונה זה נותן מידת מה של שקט נפשי מבחינת ההוצאה הזו. וכמובן שצריך להתרגל לשימוש נכון בתיבה.

עוד הוצאה שצריך להביא בחשבון היא הביטוח. בארונה הוא יחסת תֶזול, אתה צריך לברר לגבי הפולקסוואגן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור שעדיף את ה טי קרוס... רכב פצצה מנסיון הרבה יותר נוח והברה יותר מבודד מהארונה. הוא גם נראה יותר גיפוני ויותר גבוה ולדעתי גם הרבה יותר יפה מהארונה

בקיצור בלי לחשוב פעמיים קח את הטיקרוס גם הביטוח זול יחסית . לדעתי אפילו אולי יותר זול מהארונה

שים לב שהטי קרוס רמת גימור קומפוטליין פלוס . הגירסה הזולה יותר לא שווה את הכסף 

פורסם

שים לב שנקודת החולשה של שניהם זה הגיר הרובוטי, מצמדים בערך 4 אלף או יותר, ושיפוץ מכטרוניק בעלות דומה פחות או יותר, חדש כבר מגיע לאזור ה 8-9 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...