Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. בתאריך 2.2 נסעתי עם עגלה נגררת (שכורה)נכנסתי לנתיב ימינה בשביל לפנות ימינה בצומת הקרובה, אחרי שנכנסתי כמעט כולי הרגשתי מכה בעגלה, ירדתי מהאוטו וראיתי שאוטובוס נכנס בי בביטנה של הגלגל של העגלה. הסרטטי את האוטובוס ואת מה שקרה והמשכתי הלאה בחיים, התעקם קצת בעגלה יישרתי את זה אמרתי לבעלים והוא ואני אמרנו שטויות לא שווה לתבוע אותם. היום אני מקבל שיחה מהביטוח של החברת אוטובוסים שהם תובעים אותי על 9,040₪ על הנזק לאוטובוס. 

אשמח לעזרתכם קודם כל האם הביטוח של העגלה או הביטוח של הרכב אמורים לטפל בזה? 

דבר שני הדוח שמאי לא מדויק בעליל רשום שם על שריטות שלא בגובה של הביטנה של העגלה בכלל, 

דבר שלישי אם באמת המכה הייתה כל כך חזקה איפ. החתיכות של המילוי פחחים שנשברו נמצאות בסרטון שלי? 

דבר רביעי האם אני יכול לתבוע אותם בחזרה על יום עבודה שאני אבזבז בבית משפט? 

ניסיתי להגיד להם את כל הטענות האלו והם בשלהם. 

אני מצרף קישור ליוט יוב לסרטון שאני עשיתי כי הוא לא נותן לי להעלות אותו כי הוא כבד מידי. 

תודה שוב מראש ניסים. 

Screenshot_20250717_171714_Gmail.jpg

Screenshot_20250717_171706_Gmail.jpg

Screenshot_20250717_171656_Gmail.jpg

Screenshot_20250717_171646_Gmail.jpg

Screenshot_20250717_171641_Gmail.jpg

Screenshot_20250717_171633_Gmail.jpg

Screenshot_20250717_171624_Gmail.jpg

Screenshot_20250717_171801_Samsung Notes.jpg

Screenshot_20250717_171617_Samsung Notes.jpg

Screenshot_20250717_171603_Samsung Notes.jpg

פורסם

נראה לי שהסרטון סוגר את הפינה. רואים אותך מקפח זכות (או, בעברית פשוטה, נדחף בכוח), ושתי שניות לפני סוף הסרטון העגלה קופצת שמאלה כתוצאה מהמגע עם האוטובוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

רואים אותך מקפח זכות

תאורטית נכון, אבל לא מדוייק, זה לא שנהג האוטובוס נסה לתומו בנתיב והופתע מנהג שנדחף לפתע.

לפני שניה הוא בעצמו ביצע את אותו תמרון וחצה 3 נתיבים פקוקים, יש רכב שנעצר ונתן לו להכנס, הוא בקושי הספיק להתיישר. נהג מגעיל שאין לו בעיה להדחף במייקום בעייתי אבל לא יאפשר לאחרים להכנס לפניו.

לפני 3 שעות, nisim91 כתב:

האם אני יכול לתבוע אותם בחזרה על יום עבודה שאני אבזבז בבית משפט? 

זה לא עובד ככה. אם אתה אשם בתאונה, הנזקים שלך הם בעיה שלך.

אם תשכנע את השופט שהאוטובוס אשם, אתה יכול לתבוע את כל נזקיך, כולל אובדן יום עבודה.

פורסם

אני חולק עליך - בתחילת הסרטון רואים את פות״ש מתישר בנתיב השני, אז הוא יוצא מהתמונה וכשהוא חוזר לתמונה הוא נדחף ברווח צר בין האוטובוס לוואן. האוטובוס עוצר והוא ממשיך בדרכו וכנראה לא שם לב שהעגלה עומדת לפגוע באוטובוס. סביר מאוד שהיה מרוכז במה שמתרחש משמאלו, סביר בתנועה הצפופה והכאוטית.

לגבי הפגיעה הגבוהה - אפשר שנגרמה על ידי הצמיג הרזרבי, קשה לקבוג בזויתֶהצילום ועם תוכנת הצפיה שיש לי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

אים את פות״ש מתישר בנתיב השני

אנחנו כנראה לא רואים את אותו סרטון.

פות"ש, יחד עם עוד כמה רכיבם, בשני טורים,  כשהאוטובוס בימני ופות"ש במשאלי, מפלסים דרך לנתיב הימני באלכסון דרך הנתיבים שממשיכים ישר.

הוא לא מתיישר, אין לו סיבה להתיישר, ועם העגלה אין לו מקום להתיישר, מה גם שהוא נעלם מהתמונה ובלא ניתן לראות אותו מתיישר, אבל ניתן להניח שאם ברצונו להגיע לנתיב הימני, הוא "זורם" יחד עם הנהגים שמפלסים את דרכם.

לפני 53 דקות, sperial כתב:

האוטובוס עוצר

רק לאחר הפגיעה.

כשאין ספק שהוא ראה את הטנדר צמוד לחלון שלו, כאשר לאורך כל התמרון שלו יש לידו טור רכבים שעושה בדיוק את מה שהוא עשה.

אין לי ספק שנהג האוטובוס החליט להלחם ולא לתת לפות"ש להכנס לפניו. כאשר ההגינות אומרת שבמצב בלאגן כזה עובדים בשיטת הריצ'רצ', והיות והרכב שלפני האוטובוס עבר, היה עליו לתת לפות"ש מהנתיב השני להכנס.

מה יפסקו בית משפט? אין לי מושג, לדעתי בגו'נגל כזה יש לחלק את הנזק 50-50

פורסם
לפני 12 דקות, Be roo כתב:

מה יפסקו בית משפט? אין לי מושג, לדעתי בגו'נגל כזה יש לחלק את הנזק 50-50

לפני כשעה, Be roo כתב:

זה לא עובד ככה. אם אתה אשם בתאונה, הנזקים שלך הם בעיה שלך.

אם תשכנע את השופט שהאוטובוס אשם, אתה יכול לתבוע את כל נזקיך, כולל אובדן יום עבודה.

סתם מסקרנות: בהנחה שיצא 50-50, על הנתבע לשלם 50% מהשווי הנפסק לטובת נהג האוטובוס או שזה אומר שאף אחד לא משלם כלום?

פורסם

הרכב מימין לא נותן זכות קדימה אלא יש לו רמזור אדום. 

למי שמכיר את הצומת זאת צומת שעשו בה שיפוץ לפני שנה +- ומאז הפקקים שם בלתי נסבלים מי שמגיע מאיפה שאני מגיע יכול לעמוד 15/20 דקות ב100 מטר לפני הרמזור כי כולם נדחפים וחוסמים את הצומת באדום. 

מי שמכיר את הצומת ואני והנהג אוטובוס כנראה מכירים את הצומת, באים בנתיב השמאלי שהוא זורם יותר ואז עד הצומת הבאה נכנסים את כל הנתיבים ימינה.

האוטובוס והסקודה האפורה באו מהנתיב הימני, אני והסקודה השחורה באנו מהנתיב האמצעי. 

הנהג אוטובוס כנראה נתן לי זכות קדימה אבל פספס את זה שאני עם עגלה והמשיך לנסוע ונכנס בעגלה. זאת הזווית ראיה שלי כי כל הרכב שלי עבר ורק ברגע שהגלגל של העגלה עובר את האוטובוס רואים שהעגלה קופצת. 

פורסם

לי נראה שמה שקורה לפות״ש דומה למה שקורה לשני הרכבים שלפניו - האוקטביה נדחפת בין הקודיאק לרכב ההיסעים, הקודיאק עוצר והאוקטביה נכנסת לנתיב. פות״ש עושה את אותו הדבר, אבל הוא גורר עגלה ונדחף לפני האוטובוס, כאשר מצד אחד המרווח בין האוטובוס לבין רכב ההיסעים יותר קטן מאשר בין הקודיאק לרכב ההיסעים, ומצד שני הוא עם עגלה שלא בטוח שהוא רואה את היחס בי הדופן הימני שלה לבין הפינה של האוטובוס.

פות״ש - אפילו התיאור שלך הוא שתכננת לקפח את זכותו של האוטובוס ולא הבאת בחשבון את מגבלות שדה הראיה שלו, את מגבלות כושר התמרון שלו, את מגבלות יכולתו לבלום (בלימת פתע עלולה לגרום לנפילה ולפציעה של נוסעים עומדים), וכנראה גם את מגבלות שדה הראיה וכושר התמרון שלך עם העגלה.

פורסם

צריך להכיר את הצומת בשביל להבין מה קרה שם 

הניתוח של פות"ש נשמע די מדוייק

אני עובר שם כל בוקר וכשיש פקקים מי שמכיר יודע שבשביל לפנות ימינה אתה חייב להידחף לנתיב הימני אחרת תעמוד בפקק לחינם

אז כמו שאר הרכבים גם הנהג אוטובוס עשה את זה ואפשר לומר בצורה מגעילה גם 

וזה נראה מהסרטון שהנהג אוטובוס מאפשר לו לעבור ואין סיכוי שהוא מפספס אותו כי הוא יושב נמוך והרכבים עוברים לו בתוך העיניים 

רק שהוא לא הסתכל לפני שהוא נדחף ופספס את הנגררת 

ואם כבר מדברים על בטיחות הנוסעים נהגי אקסטרה האחרונים שחושבים על זה

והברקסים הקטנים שהוא עושה תוך כדי שהוא נדחף לא ממש מעניין אותו בטיחות הנוסעים 

אם אני יכתוב איך הם מתנהגים ולמה ימחקו את זה אז ד"ל...

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני 12 שעות, nisim91 כתב:

באים בנתיב השמאלי שהוא זורם יותר ואז עד הצומת הבאה נכנסים את כל הנתיבים ימינה.

אוקיי, זה משנה את התמונה ומטיל את האשמה ברובה עליך. אם ידעת שאתה צריך לפנות ימינה, היה עליך להתמקם בנתיב הימני ביותר מראש.

לקחת את השמאלי כי הוא מתקדם מהר יותר ואז נדחפת ועיכבת את התנועה.

יש לי צומת דומה בדרך לעבודה. פחות פקוק, אבל 3 נתיבים לפניה שמאלה, ואז פניה ימינה, ועשרות נהגים שלא  נאה להם להמתין ונדחפים ימינה, יוצרים עיכובים בתנועה, חסימה של הצומת הקודם והפרעה כללית באיזור כולו.

אפשר לטעון שחלק מהאשמה על נהג האוטובוס, שהתעקש להתקדם, אבל אתה ביצעת מספר עבירות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

א"א לדרוש ממנו להיות על הנתיב הימני כי כמה עשרות מטרים קודם יש יציאה לבגין דרום והנתיב היחיד שנשאר פנוי זה הנתיב השמאלי ובגלל שפקוק א"א לעבור מהר מידי לימני ולכן קורה כל הבלאגן הזה שמי שצריך ימינה צריך להידחף 

פורסם

המקום לא מוכר לי, אבל פות"ש די הודה בעצמו שהוא היה בשמאלי בגלל שזה התקדם מהר יותר.

אם זה מצב של אין ברירה, אז חוזרים לטענתי המקורית, של מצב גו'נגל שבו כולם מנסים להשתלב וצריך סבלנות של כל הצדדים, והאשמה מבחינתי במקרה הזה אמורה להתחלק בין הצדדים.

פורסם

כמו שאמר tan tan הצומת בעייתית מאוד ומי שמכיר אותה יודע איך צריך לנסוע שם ומי שלא מכיר יכול לעמוד המון מחזורי רמזור עד שיגיע לצומת עצמה. 

אם כל הרכב וחצי עגלה כבר עברו זה אומר שהייתי כבר בתוך הנתיב (בערך 5 מטר) ואין לי איך להימנע מהתאונה, סבבה יכולים לתת לי דוח על קיפוח זכות של האוטובוס(שגם נדחף בג'ונגל)אבל זה לא מתיר לאוטובוס להכנס בי לא ככה? 

שאלה ששאלתי בפתיחה מי אמור לטפל בתביעה כזאת ביטוח העגלה או הרכב? 

פורסם
לפני כשעה, nisim91 כתב:

ומי שמכיר אותה יודע איך צריך לנסוע שם ומי שלא מכיר יכול לעמוד המון מחזורי רמזור עד שיגיע לצומת עצמה. 

אבל אתה מכיר אותה. וזה שלא בא לך לעמוד בתור כמו מי שכן נוהג כחוק ומחכה לתורו זה לא ממש תירוץ שתופס בבית משפט.

לפני כשעה, nisim91 כתב:

ואין לי איך להימנע מהתאונה

ברור שיש לך, לעמוד מראש בנתיב המתאים ולא להדחף תוך קיפוח זכות של מי שכן המתין לתורו.

לפני כשעה, nisim91 כתב:

האוטובוס(שגם נדחף בג'ונגל)

אם מה שאתה מתאר נכון, האוטובוס לא נדחף, הוא מראש פנה מהנתיב הימני ביותר כדי להיות מוכן לפנות ימינה בצומת הבא.

לפני כשעה, nisim91 כתב:

אבל זה לא מתיר לאוטובוס להכנס

לא, אבל הוא יטען שלא ראה שיש עגלה. תצטרך להוכיח שלא, והיות ואתה זה שעבר על החוק וקיפחת את זכותו, גם אם תוכיח, רוב האשמה עליך כי מראש יצרת מצב בעייתי שיכולת למנוע אם רק היית פונה מהנתיב הנכון וממתין לתורך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...