Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום ושנדע ימים טובים יותר

אני מחיפה, אבל אתמול נסעתי ברחוב צדדי באיזור שרונה שבתל אביב. תוך כדי התקדמות איטית ברכב, רכב יצא ברוורס ונכנס ברכב שלי.

הנהג הפוגע טוען שאינו מבוטח.

מיד לאחר התאונה, הלכנו למוסך קרוב וקיבלנו הצעה לתיקון. המוסך הציע החלפת כנף + החלפת דלת + כיוון פרונט על סך 5400. הנהג הפוגע לא מוכן לסכום הזה, וטוען שקיבל הצעת מחיר ממוסך שמקורב אליו על סך 1500. המוסך הזה נמצא בפתח תקווה שזה ממש רחוק לי. ההצעה התקבלה על סמך תמונה בלבד, כי הרכב שלי לא היה במוסך הזה כלל.

עשיתי היום סבב מוסכים בחיפה, וקיבלתי הצעות שונות בטווח של 3000-7000. ההפרשים נובעים מסוג העבודה שהמוסך מציע. חלק אומרים להחליף הכל, חלק אומרים ליישר ולצבוע הכל, חלק אומרים להחליף רק אחד מהם. בכל מקרה, הנהג הפוגע לא מוכן לסכומים האלה מכיוון שטוען שהביא הצעה ממוסך בפתח תקווה שלא ראה את הרכב ב-1500. כל המוסכים שהייתי בהם אומרים ש1500 זה מחיר לא ריאלי לכל סוג של תיקון סביר.

כיצד הייתם מתקדמים בעניין? האפשרויות שאני רואה כרגע:

1. להפעיל ביטוח ולהגיש תלונה במשטרה - כנראה ישללו לו את הרישיון כי נסע בלי ביטוח כלל ויהיה הליך משפטי בינינו.

2. לאלץ אותו לקבל הצעת מחיר אמינה על סמך בדיקה מקרוב של אותו המוסך ולא על סמך תמונה.

image.thumb.jpeg.5499d7761a55f32a223e0b59a45bb936.jpeg

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

איזה רכב יש לך ומה השווי שלו?
גם לך יש אשם תורם לתאונה, ראית שהוא נוסע לאחרו והמשכת... אפשר היה למנוע את זה
תכלס, תתקן איפה שתרצה ותתבע אוותו בתביעות קטנות או שתתבע את הביטוח שלך ותאבד הנחה
מעצבן אבל זה המצב

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

איזה רכב יש לך ומה השווי שלו?
גם לך יש אשם תורם לתאונה, ראית שהוא נוסע לאחרו והמשכת... אפשר היה למנוע את זה
תכלס, תתקן איפה שתרצה ותתבע אוותו בתביעות קטנות או שתתבע את הביטוח שלך ותאבד הנחה
מעצבן אבל זה המצב

לא אתווכח, רק אציין שהוא היה בעצירה מוחלטת לפני, כך שבהחלט ראה אותי. ברגע שהמשיך ברוורס, התחלתי לבלום (ראה מד מהירות).

הרכב הוא פולקסווגן גולף.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)

העדר ביטוח רכוש אינו עבירה, זה לא מעניין את המשטרה.  אם אתה מסוגל לספוג זמנית את עלות הטיפול תקן על חשבונך ותבע את הפוגע. הבעיה היא שהתהליך אורך זמן, לא מובטח שתביעתך תתקבל במלואה ולא מובטח שתקבל את הסכום הנפסק לזכותך. אם אינך יכול לספוג את הנזק תבע את הביטוח שלך, תשלם השתתפות עצמית ואובדן הנחת העדר תביעות.

אגב, אני מניח שבמסלול של ביטוח, כולל שכ״ט שמאי, עלות התיקותֶתעלה על 5,000 ש״ח, ולכן התביעה תרשם ברקורד שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

העדר ביטוח רכוש אינו עבירה, זה לא מעניין את המשטרה.  אם אתה מסוגל לספוג זמנית את עלות הטיפול תקן עלמחשבונך ותבע את הפוגע. הבעיה היא שהתהליך אורך זמן, לא מובטח שתביעתך תתקבל במלואה ולא מובטח שתקבל את הסכום הנפסק לזכותך. אם אינך יכול לספוג את הנזק תבע את הביטוח שלך, תשלם השתתפותֶעצמית ואובדן הנחת העדר תביעות.

הוא ללא ביטוח חובה - עבירה פלילית

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

גם לך יש אשם תורם לתאונה

לדעתי אין לו. ולרכב שנוסע לאחור יש אחריות קפידה.

אורות הרוורס אומנם דלוקים, אבל הרכב בעמידה. פות"ש נוסע מראש לאט, ועוד מאט עוד יותר כשהוא עובר מאחורי הרכב, שבדיוק בשלב הזה החל לנסוע.

לפני שעתיים, eitanuch כתב:

טוען שהביא הצעה ממוסך בפתח תקווה

רכב שלך, אתה קובע איפה לתקן.

עשית מעל ומעבר בהשגת מספר הצעות תיקון. אם הפוגע מודע להצעות השונות, אתה קצת בבעיה כי הוא יתעקש על הזולה בינהן. אם אתה רוצה לסגור כמה שיותר מהר, קח את הזולה.

אלה שרצו להחליף, נתנו לך הסבר למה תיקון לא מספיק?

לא ציינת באיזה רכב מדובר ומה השנתון שלו. זה רלוונטי.

(אין סאונד בסרטון, אבל במקרה כזה, שבו סביר להניח שהנהג החל לנסוע לאחור, עצר כדי לסדר משהו ועלול להמשיך בלי לבדוק שוב, שווה לתת צפירה קטנה לפני שעוברים מאחוריו, להזכיר לו שהסביבה השתנתה)

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 47 דקות, Be roo כתב:

לדעתי אין לו. ולרכב שנוסע לאחור יש אחריות קפידה.

אורות הרוורס אומנם דלוקים, אבל הרכב בעמידה. פות"ש נוסע מראש לאט, ועוד מאט עוד יותר כשהוא עובר מאחורי הרכב, שבדיוק בשלב הזה החל לנסוע.

רכב שלך, אתה קובע איפה לתקן.

עשית מעל ומעבר בהשגת מספר הצעות תיקון. אם הפוגע מודע להצעות השונות, אתה קצת בבעיה כי הוא יתעקש על הזולה בינהן. אם אתה רוצה לסגור כמה שיותר מהר, קח את הזולה.

אלה שרצו להחליף, נתנו לך הסבר למה תיקון לא מספיק?

לא ציינת באיזה רכב מדובר ומה השנתון שלו. זה רלוונטי.

(אין סאונד בסרטון, אבל במקרה כזה, שבו סביר להניח שהנהג החל לנסוע לאחור, עצר כדי לסדר משהו ועלול להמשיך בלי לבדוק שוב, שווה לתת צפירה קטנה לפני שעוברים מאחוריו, להזכיר לו שהסביבה השתנתה)

אין לי בעיה שילך על הזולה ביותר, כי מראש הלכתי לבדוק רק במוסכים שאני מוכן ללכת אליהם לתקן.

אלה שרצו להחליף פשוט לא מתעסקים עם יישור וצבע ברמה כזאת - ומעדיפים להחליף ישר.

הרכב הוא גולף טרנדליין 2016.

בכל מקרה, לא צפרתי כשהייתי שם. אבל במהירות האיטית שנסעתי בה, הסביבה לא השתנתה מי יודע מה.

לפני 8 דקות, Ron Poh כתב:

רלוונטי, בגלל שאתה יצאת מנקודת הנחה שלא בטוח שהיא נכונה.

אני לא מתכוון לשחק משחקים פה. אני רוצה לתקן את הרכב שלי, והעניין אם יש לו ביטוח או לא זה עסק שלו. אם אכן אין לו ביטוח חובה, שיאכל אותה מצידי.

פורסם

לך על הזולה.

תסביר לו שאתה חיפאי ואין לך שום כוונה לתקן בפתח תקווה. עשית סקר שוק, לקחת את ההצעה הזולה, זה אומר שעשית מאמץ לצמצם נזקים.

או שהוא משלם או שאתה הולך להזמין שמאי ואז הוא יצטרך לשלם גם את שכר הטרחה שלו בתביעה.

פורסם

1. אתה צריך הודאה באשמה בהודעה כתובה או מוקלטת. די קריטי להתנהלות משפטית. הוא יכול לטעון לפתע שאתה נכנסת בו מאחור.

2. נסה להוציא ממנו סכום שיכסה במוסך שלך, הבהר לו כי אם לא יסכים - תביא שמאי ותתבע אותו לפי ערך שמאי + עלות השמאי. אם לא יסכים - אכן תביא שמאי פרטי, ותתבע אותו בתביעות קטנות ללא הפעלת הביטוח שלך.

3. הזהר לא להסכים לסכום X כי אח"כ גם אם יהיה לך דוח שמאי גבוה יותר לא בטוח שבימ"ש יפסוק לך הסכום הגבוה אם הסכמת לסכום נמוך יותר (אני לא יודע איך מתייחסים לזה בבימ"ש).

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
בתאריך 20.6.2025 בשעה 17:12, eitanuch כתב:

הוא ללא ביטוח חובה - עבירה פלילית

ההתנהלות שלו לא סבירה וגם של כל מוסך שנותן הצעת מחיר בלי לבדוק את הרכב פיסית . מוכן להתערב שהמוסך בפ״ת גם לא נתן הצעה בכתב, כך שלא משנה איזה מספר הוא זרק, הוא לא מחוייב אליו. הצעה בכתב לאחר בדיקה מחייבת משפטית.
כמו שכתבו, עשית מעל ומעבר כשכבר יש לך 4-5 הצעות תיקון שונות.

במקומך הייתי בכל מקרה הייתי הולך מיד לחדר מיון, לקבל דו״ח (בלי להמציא כלום), לודא שלא נפגעת, ומגיש תלונה למשטרה על תאונה. לשאלה האם היו נפגעים אתה עונה ״אני לא רופא ולא מוסמך לענות. בינתיים נראה שלא, אבל הנה הדו״ח ממיון״, וגם מתלונן שלא היה לו ביטוח חובה. תתפלא כמה מהר זה יגרום לו לשלם.
כבר קרה לי פעמיים בעבר, עם נהגים שכירים שסירבו למסור אפילו פרטים של בעל הרכב. ואת התלונה שלך למשטרה אתה יכול למשוך אח״כ, אחרי שהוא משלם את הנזק.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 8 שעות, tinoki כתב:

אתה צריך הודאה באשמה בהודעה כתובה או מוקלטת. די קריטי להתנהלות משפטית. הוא יכול לטעון לפתע שאתה נכנסת בו מאחור.

יש וידאו של התאונה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...