Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי רכישת אלפא סטלביו 2018

CalmDrive

פוסטים מומלצים

שלום, אני שוקל לקנות רכב אלפא סטלביו 2018 שעלה לאחרונה כעסקת יד שניה בטרייד אין של סמלת. שריינתי את הרכב ואשמח להתייעץ עם מי מכאן שמבין. הרכב יד 3 פרטי, ביקשתי היסטוריית טיפולים והייתה להם מהיד הראשונה (4 שנים ראשונות), ומהיד השלישית (מ 2024, הבעלים החזיק שנה בלבד), לא ידעו להגיד לי איפה טופל חוץ מאלה. חוץ מזה גם שלחו לי טופס בדיקה של הרכב, שבדיעבד התגלה כמלפני שנה (קצת מחשיד שסוכנות רשמית של היבואן שולחת טופס בדיקה מלפני שנה) אבל מצרף את שניהם בשביל הרקורד.

למישהו יש הערות \ המלצות \ דיס המלצות?

WhatsApp Image 2025-05-13 at 13.54.02.jpeg

הסטוריה טיפולים תיקונים לרכב 400-61-301.PDF

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני מבין נכון זו הבדיקה שגרמה לבעלים האחרון לרכוש את הרכב (וגם הוא לא קיבל תיעוד של טיפולים שביצע הבעלים השני/הקודם.

למה שמישהו יקנה סטלביו וימכור אותה אחרי שנה?

אם אני צריך לנחש אז מדובר ברכב בעייתי ואחרי שנה של ייסורים העיף אותו לטרייד אין במחיר שחיטה. אחרי שלא הצליח למכור בשוק הפרטי.

יש הסברים אחרים חיוביים יותר למה למכור אחרי שנה. אבל זה ההסבר הכי הגיוני.

בקיצור, או שתוותר או שתתעמק כי זה מריח לא טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב שגם בכניסה האחרונה של הרכב לא בוצע טיפול, אלא נראה שרק נרכש תוסף שמן (מדאיג לכשעצמו) ורפידות אחוריות.

גם קצב החלפת הבלמים בטיפולים המתועדים מעלה חשש שהאוטו ננהג באגרסיביות.

לא הייתי קונה אף אוטו מודרני ובוודאי שלא אלפא רומאו בלי היסטוריה מסודרת. בושה שהיבואן מוכר רכב כזה דרך הטרייד אין הרשמי. אם ממש נדלקת על האקזמפלר הזה נסה להגיע ישירות לבעלים הקודמים ולזה שלפניו שאולי יוכלו לשלוח היסטוריה, אחרת וותר, לא חסרים סטלוויו בשוק. 

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.5.2025 בשעה 21:45, yahaga כתב:

אין הצעות לרכב בשוק הפרטי? הסיפור נראה לא טוב מכל נקודת מבט. הייתי מוותר.

כרגע אין רכבים עם נתונים טובים בשנתונים האלה (17-18), אבל נראה, אולי יצוץ משהו. בכל אופן ראיתי את הרכב המדובר בעיניים והיו שם תיקונים בסגנון מוסך מדרכה (תיקוני פח מעל הגלגל מוברגים עם ברגים) אז למרות שהם אמורים לספק בדיקה עדכנית היום\מחר, עדיף כנראה להתרחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגיעה בדיקה עדכנית של הרכב, צירפתי אותה להודעה.

החלק שמדבר על המנוע לא נראה משהו, מישהו יודע מה קורה עם הרצועת מנוע בסטלביו? גם באחת אחרת שבדקתי הבעלים אמר משהו לגבי צורך בטיפול ברצועת טיימינג (שמסתבר שאין ברכב הזה, כי יש שם שרשרת, כנראה התכוון לרצועת מנוע).

זה טיפול יקר לבצע?

WhatsApp Image 2025-05-15 at 12.18.45.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכנית, אבל מטעם המוכרים.

הגעת עוד קודם למסקנה שכדאי להתרחק. אז אני לא רואה למה בדיקה מטעמם תשנה את ההחלטה שלך.

אבל נראה שאתה ממש בעניין של הרכב, אז אולי שווה לך בדיקה מטעמך.

לא הייתי נכנס לזה בלי לברר גבולות גזרה של מחיר. אם לקנות את הרכב הזה (וזה אם גדול מאוד), אז רק במחיר טוב

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי סטלביו אחר, הפעם מיד ראשונה פרטית (שנמצא כרגע אצל סוחר), שלפי דוח בלקר לא היו לו תאונות או עבר ביטוחי. אבל בבדיקת בעלים קודמים נראה שהוא עבר בין לא פחות מ 5 סוחרים שונים מאז היד הראשונה! מתוכם 4 סוחרים באותו חודש ב 2024. הגיוני? או שאולי יש כאן איזו שגיאה טכנית? נראה קצת חשוד העניין…

IMG_0360.jpeg

עריכה אחרונה על ידי CalmDrive
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קנה רכב מאדם פרטי מבוגר שתוכל "להרגיש" את הבן אדם.

מעבר לכך אני לא יודע אם זה רלוונטי בשבילך, אבל למרות הגודל המגודל של הסטילביו, מרווח הרגליים במושב האחורי קטן בצורה מפתיעה, אז אם יש נוסעים במושב האחורי קח את זה בחשבון.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שצריך לפסול באופן גורף רכבים אצל סוחרים או מגרשים.

אבל כשזה הכיוון אז כשבודקים צריך מהר מאוד לדלל כל מה שלא נראה טוב. חבל על האנרגיה.

רכב אצל סוחר שבעבר שלו שפע סוחרים... מה יש להתקדם שם? גם מה זה משנה אם זה רק סוחר אחד ב 2024 (ואז זה לא 5 סוחרים אלא רק 2 סוחרים)? רכב כזה אם הוא בסדר בד"כ לא יגיע לסוחר כלל. אז אולי יש מוכר אחד שהיה לחוץ או עצלן או פזרן. אבל פעמיים? סיכוי נמוך מאוד 

או הרכב הראשון שאם היית קונה אותו המוכר בסוכנות היה מקבל מצטיין החודש על תרומתו להעפת הנבלה הסרוחה חסרת הניירת...

אולי הפרזתי. אבל זה הראש במקרים כאלו. 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...