Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מעוניין להחליף רכב ואשמח להתייעץ ולשמוע רעיונות.

מדובר על רכב לשימוש משפחתי, תקציב עד 50-60 אש"ח.

בעשור האחרון נסענו על טויטה קורולה שנת 2010 והיינו מרוצים מאוד, הרכב היה אמין, עלות התחזוקה השנתית הייתה נמוכה מאוד וללא תקלות מהותיות.

רכשנו לאחרונה קורולה 16' אך קצת פחות התחברתי מבחינת נוחות ראייה ונסיעה (אשמח לפרט) ולכן שוקל להחליף על אף האהבה לדגם.

פרטים יבשים על אופי הנסיעה:

נסיעות יומיומיות בתוך העיר ולפחות שתי נסיעות בינעירוניות בשבוע

נסיעה לא מישורית, גרים במודיעין ונוסעים בתדירות לירושלים ולטיולים ברחבי הארץ

נסועה שנתית ממוצעת 17,000 ק"מ

בשני-שליש מהנסיעות נוסעים ברכב מבוגר אחד או שניים, ובשליש מהנסיעות 3-4 מבוגרים

הנקודות שחשובות לי ברכב:
אמינות - התרגלתי לאמינות גבוהה ועלויות תחזוקה נמוכות וזה השיקול העיקרי בחשיבותו מבחינתי. מבחינתי אני קונה רכב לשנים קדימה.

הדברים הברורים - נוחות נסיעה, צריכת דלק הגיונית, שלא ירגיש עגלה

בונוס - רכב גבוה יחסית ומאפשר נסיעה קלה בשבילי קק"ל (כאמור חובבי טיולים אך ממש לא בדרישה ל-4X4 או רכב שטח)

אשמח לשמוע רעיונות לרכבים שלדעתכם יענו על הדרישות (פתוח לכל מיני הצעות - שטח, היברידי, משפחתית קלאסית...) 

היו כמה דגמים שחשבתי עליהם אבל מכיוון שאין לי דעה מוצקה לגביהם או הבנה מעמיקה החלטתי להשאיר את זה פתוח לקהל. אשמח לכתוב במידת הצורך.

תודה מראש

פורסם

יונדאי טוסון, ix35, קיה ספורטאז׳.

הדגמים של ה-2000 סמ״ק, בלי טורבו ועם גיר אוטומטי רגיל (פלנטרי) הם אמינים, לא עגלות, סחירים ולא סובלים מעלויות ביטוח של טויוטה ומאזדה.

אם עניין השבילים חשוב אז פורסטר יכולה להיות אופציה, למרות שזה לא מידע אישי אלא מחברים שיש להם ומרוצים.

שני דברים - האמינות באה על חשבון צריכת דלק שתהיה לא משהו, במיוחד בעיר.

מתיחה לא גדולה של התקציב למעלה לאיזור ה70-80, יכולה להיות משמעותית מבחינת עלות תועלת - שווה לשקול לעשות את המאמץ.

פורסם

סוזוקי קרוסאובר 2017 מנוע 1.4 טורבו, הכי שמור שנכנס לתקציב.

יותר גבוה מאשר קורולה, זריז, חסכוני יחסית לקיה/ טוסון/ פורסטר  ואמין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה על התגובות. 

אני רואה שעשיתי טעות עם עניין השטח וקצת זרקתי אתכם יותר מדי לכיוון הזה, שאר המאפיינים יותר חשובים ובאמת התכוונתי שזה בגדר בונוס. לכן אשמח לשמוע את דעתכם גם לגבי משפחתיות אמינות 'רגילות'

לגבי הסובארו-ים שהוצעו, בהחלט חשבתי על הדגמים האלה אבל נרתעתי מהצריכה שעל פי חלק מהדעות עושה 10 לליטר ולכן אעדיף לבחון אופציות נוספות לפני כן. 

לפני 14 שעות, stx כתב:

האמינות באה על חשבון צריכת דלק שתהיה לא משהו, במיוחד בעיר

אשמח ללמוד למה 🙂

תודה לכולם

פורסם

הסיבה הקוסמית היא שאם היה מנוע שהוא גם חזק, גם אמין, גם חסכוני הוא היה היחיד בשוק.

אגב, מנוע חשמלי הוא כזה אבל לרכב החשמלי כולו יש חסרונות אחרים.

ספציפית, מנוע עם טורבו הוא יותר חזק ולכן יכול להיות יותר חסכוני אבל במחיר של עוד רכיב שיכול להתקלקל.

כנ"ל לגבי גיר - DSG הוא יותר חסכוני אבל יותר מורכב, יותר יקר ופחות אמין מגיר פלנטרי.

אז אם דירגת אמינות לפני חסכון, זה הכיוון.

אגב, גם היונדאי/קיה למעלה יהיו בסביבות 1/10 בנסיעה עירונית. מקסימום 1/12.

למזלך בנסועה של 17K בשנה ההבדל לא משמעותי.

פורסם
לפני 22 שעות, לביבה כתב:

נרתעתי מהצריכה שעל פי חלק מהדעות עושה 10 לליטר

לא דעה. עובדה.

אני עם אאוטבק כבר כמה שנים. צריכת דלק ממוצעת 10 קמ"ל, עם הרבה עירוני.

יכולת שטח דומה לפורסטר כמו גם צריכת הדלק, אבל נסחרת נמוך יותר כמשומשת.

פורסם
בתאריך 10.5.2025 בשעה 12:04, לביבה כתב:

תודה רבה על התגובות. 

לגבי הסובארו-ים שהוצעו, בהחלט חשבתי על הדגמים האלה אבל נרתעתי מהצריכה שעל פי חלק מהדעות עושה 10 לליטר ולכן אעדיף לבחון אופציות נוספות לפני כן.

למשפחת הסובראו אפשר להוסיף את ה XV אם היא לא קטנה מדי מבחינתכם.

יתרון נוסף שנובע גם ממידות הצמיגים הוא נוחות נסיעה גבוהה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 20 שעות, פאביה כתב:

+1 להמלצה על סוזוקי קרוסאובר והייתי מוסיף גם את הויטרה.

אם כך אבדוק את עניין הסוזוקי קרוסאובר על אף שנהגתי על אחת כחודשיים לפני כמה שנים וזכור לי שהבלימת זעזועים הייתה נוראית. אברר אם זה עניין רוחבי או נקודתי (בכל אופן לדעתי זה היה מודל 14')

לפני 20 שעות, פאביה כתב:

מעניין למה נפטרת מהקורולה 2010 ? 

אני מרגיש שמכאן זמנה קצר, התחילו בשנה האחרונה כל מיני רעידות לא מוסברות מכל מיני מקומות, ויש עוד כמה דברים שצצו בשנתיים האחרונות שאני לא מעוניין להשקיע בתיקונם (כמו מערכת ה ABS שנהייתה סופר רגישה בירידות לרמה שזה מלחיץ את מי שברכב) 

אלמלא התחושה הכללית שמכאן ההשקעה ברכב תתחיל להיות "לא שווה את זה" לא הייתי מחליף 

לפני 19 שעות, borsood כתב:

למשפחת הסובראו אפשר להוסיף את ה XV אם היא לא קטנה מדי מבחינתכם.

יתרון נוסף שנובע גם ממידות הצמיגים הוא נוחות נסיעה גבוהה.

בהחלט נלקח בחשבון. בכללי הייתה לי נטייה לכיוון הסובארו אבל כפי שציינתי למעלה לאור הצריכה הגבוהה אני מנסה לבדוק אופציות נוספות כדי לעשות את כל השיקולים 🙂

תודה לכל המגיבים! 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...