Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרטים נוספים על הרכב:

טסט לעוד 9 חודשים,

למוכר יש דו"ח מודפס של היסטורית הטיפולים, הרכב טופל תמיד במוסך היבואן, תמיד בזמן, טיפול אחרון לפני 9 חודשים (טיפול קטן)

לפי הדו"ח תקלות אחרונות שטופלו:

לפני שנה החלפת מצערת

לפני שנתיים נראה תיקון גדול, החלפת סליל הצתה, מצבר, חוטי הצתה, מצתים, צינור יניקה (אין לי מושג מה זה) - על כולם כתוב שמקוריים.

כתוב גם שהלקוח ביקש לבדוק החלפת הילוכים גבוהים (חמישי עד שביעי), וכתוב "טופל" אבל לא שהוחלף משהו.

המוכר אמר לי שהבעיה היתה במערכת ההצתה ולא בגיר או במצמדים.

מכיוון שמפורסם שהגירים האלה בעייתיים שאלתי והמוכר הראה לי בדו"ח שהוחלפו מצמדים לפני 9 שנים ו 150,000 ק"מ, כתוב שהחלפת המצמדים על חשבון היבואן.

רשום בדו"ח תיקון תאונה לפני 8 שנים, הוחלף מגן אחורי, המוכר אומר שבסך הכל הוחלף טמבון ושאחרי התיקון התאונה לא משמעותית ושאין לו בעיה שיבדקו במכון בדיקה.

הרכב עצמו נראה יפה, יש לו מכה בדלת ועוד פגיעה קטנה בדלת תא המטען ופגיעות בצדדים שנראות ממכוניות שחנו לידו ופתחו דלתות שלא בזהירות אבל מעבר לכך הצבע נראה יפה. על הג'נטים ראיתי חלודה.

יש סדק קטן בזכוכית של פנס קדמי גדול. המוכר טוען שמדובר בפגם קוסמטי ושמבחינתו עדיף לא לגעת. הוא אומר שיש ביטוח פנסים ושמשות ואם אני אקנה את הרכב הוא מוכן להפעיל את הביטוח ושאני אחליף את הפנס (על חשבון הביטוח שלו).

מבפנים הרכב נראה גם כן יפה, שום דבר לא שבור, הריפודים שלמים (יש מעט מאוד כתמים).

תא המנוע נקי יחסית, יש אבק אבל במבט מלמעלה לא רואים נזילות. כל הנוזלים ברמה הנדרשת כולל שמן מנוע, שמן המנוע על הסטיק נראה שקוף.

לרכב יש 4 צמיגים של מישלין, לפי התאריך עליהם הם בני שלוש והמוכר אומר שהוחלפו לפני שנתיים. נראים במצב טוב.

אין לי הבנה במכונאות רכב או מכונאות בכלל אבל לקחתי את הרכב לנסיעה בעיר ומחוץ לעיר, הרכב נעים ושקט, אין רעשים או רעידות, מגיב בזריזות ללחיצה על הגז, יציב מאוד על הכביש, לא מושך לשום צד בנסיעה וגם לא בבלימה חזקה.

ברישיון (על שם המוכר, בדקתי) רשום בעלים קודמים 01 ורישום מקורי השכרה/החכר. המוכר אומר שהרכב היה בליסינג (לא השכרה), שהוא היה הנהג היחיד וכשהוא עזב את המקום העבודה הוא רכש את הרכב. ברישיון רואים שהיתה העברת בעלות אחרי שנה וחצי, המוכר הראה לי בדו"ח היסטוריית הטיפולים שגם חברת הליסינג טיפלה במוסך היבואן, הוא אומר שהקפיד איתם על כך. אומר שאין לו דרך להראות שהוא היה הנהג היחיד אבל אם האוטו לא היה שמור מתוקתק הוא לא היה קונה אותו וליסינג לפני 12 שנים כבר לא רלוונטי.

הקילומטראז' הגבוה קצת מדאיג אותי, שאלתי את המוכר לסיבה והוא אומר שזה היה הרכב המשפחתי היחיד, אחרי שקנו רכב נוסף הרכב הזה עבר לידי הבת שגרה 130 ק"מ מהם, משתמשת בו ליום יום ובאה לבקר אותם כל שבוע ושרכב טוב נוסעים בו. אתם הייתם נמנעים מקניה בגלל קילומטראז' כזה?

שאלתי את המוכר אם אנחנו הולכים לבדיקה אם הוא מתחייב למצב של הרכב.

המוכר ענה לי שהוא מוכן להתחייב רק על מה שהוא יודע, שהרכב לא עבר שום תאונה משמעותית, שהרכב קיבל את כל הטיפולים בזמן ובמוסכי היבואן. אבל הוא לא מכונאי רכב ולא מתחייב למה שהוא לא מבין בו ולכן לא מתחייב למצב מכאני או משהו דומה.

יש עוד משהו לבדוק לבד לפני שאנחנו הולכים למכון בדיקה?

להגיד למכון הבדיקה שישימו ל למשהו מסוים? הם בכלל מקשיבים לבקשות כאלה?

הבנתי שמכוני בדיקה נותנים כל מיני הערות רק כדי לכסות את עצמם ולא בגלל שבאמת יש בעיה, חוץ מתאונות למה לשים לב? יש משהו ספציפי לרכב הזה או בכלל?

המון תודה לעוזרים

פורסם (נערך)

לפי התיאור שלך הרכב שמור ומטופל היטב.

רוב הרכבים בגיל מצוות כבר נמצאים באיזור ה-200K ק"מ,

כך שגם אם הק"מ גבוה, הוא לא חריג באופן יוצא דופן.

מכאן והלאה הכל עניין של מחיר (בלוח מבקשים בין 15K ל-25K₪).

רכבים עם 250-300K ק"מ ומעלה נחשבים סוסים מתים בשוק והמחיר בהתאם...

על אותו רכב/שנתון עם מחצית מהק"מ הנ"ל מבקשים 23K.

(אין לי מושג איך ובאיזו רמה טופל, ואם בכלל יש תיעוד לכך...)

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/1pj9odkc?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=15&pagination=1

לגבי מכון בדיקה: מבחינתי הוא טוב בעיקר כדי לשלול תאונה קשה.

רכב בן 13 יצא מן הסתם עם הרבה הערות, שחלקן כסת"ח וחלקן חסר משמעות בגלל גיל הרכב.

אם יש לך מוסך/מכונאי ידידותי שיכול לעשות בדיקה כללית עבורך, זה עדיף על מכון לדעתי.

יחידות ההנעה האלה נחשבות אמינות (אין לי נסיון אישי),

אבל בהחלט יש לקחת בחשבון החלפת מצמדים מתישהו בעתיד הקרוב, בעלות של 5K פחות או יותר.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.5.2025 בשעה 15:15, אלביס כוס תה לו כתב:

אתם הייתם נמנעים מקניה בגלל קילומטראז' כזה?

בגדול כן. 

בקטן, בגלל שעל פניו נראה רכב שמור ומטופל והמוכר משתף פעולה, לא הייתי פסול על הסף אם מתקיים:

1) המחיר נוח מאוד.

2) אתה הולך לנסוע מעט נגיד 5000 - 8000 ק"מ בשנה. 

3) אתה מוכן לזה שככל הנראה תהיה יד אחרונה ברכב הזה. 

רוצה לציין לטובה את ההודעה המשוקעת והיסודית שלך 👍

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אם המצמדים עברו 100 אלף, יש מצב במשמרת שלך יזדקקו שוב להחלפה, תלוי גם כמה אתה נוסע ואיך הבעלים נסע.

כמו כן מכטרוניק אם לא הוחלף יש מצב יהיה במשמרת שלך.

• מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם לקנות פולקסוואגן עם טורבו וגיר רובוטית בת 13 אז כנראה את זו - אם המחיר נכון.

השאלה אבל היא למה מלכתחילה לקנות רכב עם טורבו ורובוטי בן 13...

בעיני במחירים האלו בשנתונים הללו קונים משהו יותר אמין, עמיד וזול לתחזוקה. אלא אם חשוב לך האיכויות של הטורבו והרובוטי (אחלה יחידת הנעה כשהיא עובדת תקין) ויש לך נכונות לתחזק כפי שצריך. יש כאלו קונים, אבל הם החריגים.

פורסם

על פניו נראה שהרכב טופל כמו שצריך, ואפילו ניכר שבעל הרכב מבין עניין וכנראה יודע איך לטפל ברכב לאורך זמן.
אם זה היה טויוטה או מאזדה – הייתי פחות מודאג מהק"מ. איכשהו הדגמים האלה מזדקנים יותר בכבוד, גם בתנאי האקלים והכבישים שלנו, אפילו בלי תחזוקה מוקפדת.

אפילו אם היה מדובר במנוע אטמוספרי וגיר ידני של קבוצת VAG – זה עוד היה עובר איכשהו.
אבל כשמדובר בדור החדש יותר – מנועים קטנים עם טורבו וגיר רובוטי דו-מצמדי – יש יותר מקום לדאגה.
מהתגובות של בעלי רכבים כאלה נראה שפשוט לא מדובר ברכבים שמיועדים להחזיק קילומטרז'ים כאלו לאורך זמן. וגם אם כן – התחזוקה הנדרשת יקרה ומורכבת יותר.

מעבר לכך, התחושה היא שגם איכות החומרים ירדה – הפלסטיקה פחות איכותית, הבדים פחות עמידים, וגם מתחת למכסה המנוע יש פחות מתכת ויותר קיצוצים מאשר בדורות הקודמים.

אם בעבר היה אפשר להגיד על קורולה או סיוויק ש"עם תחזוקה נכונה הן מגיעות לחצי מיליון ק"מ" – אני לא חושב שהיום אפשר להגיד את זה על אף רכב מודרני, ובטח שלא על רכבי VAG.
המציאות בשטח גם מראה את זה – הרכבים הוותיקים ששורדים את הכביש הם לרוב לא פולקסווגן, סקודה או אאודי.

שורה תחתונה:

במחיר נכון – הכל נמכר. אבל לרכב כזה, לא הייתי משלם מעל 12–15 אלף ₪, וגם אז רק אם אני מוכן להיות התחנה האחרונה שלו, עם לפחות 7–8 אלף ₪ בצד לבלתי צפוי.

בהצלחה, ותודה על הפירוט – כתבת בצורה ברורה מאוד.

• רעיון טוב! 5

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

מצטרף לתגובות מעלי, שהרכב אומנם נראה שמור ומטופל, אבל בק"מ כזה גבוה צפויים תקלות גם לרכב שתוחזק היטב

השנקל שלי הוא - שאם העדיפות שלך היא רכב מעניין, זריז עם כוח יותר מאשר רכב אמין אבל משעמם הייתי ממליץ לך על סקודה ראפיד או סיאט טולדו שזה בגדול אותו ז'אנר של הג'טה, אבל בסכום של 20-25 אש"ח תוכל להביא רכב איזור 2014 עם 150K ק"מ, ועם סבלנות וקצת מזל תוכל להביא אפילו בנתונים טובים יותר

פורסם (נערך)

יולי רזי ושלמה ממליצים לחפש דגם אחר, מבחר המכוניות המשומשות באזור העשרים ומשהו אלף ש"ח שאינן לימון חמוץ קטן מאוד. או שהן מוזנחות גם מכאנית וגם ויזואלית ואלו שנראו טוב בבדיקה במכון התגלו כאחרי תאונה קשה.

אחרי חיפוש של כמה שבועות זה פחות או יותר הרכב היחידי שמצאתי במצב סביר (כפוף לבדיקה במכון/מוסך) והסיבה שכנראה עדיין לא נחטף הוא המחיר.

בועז הציע מכונאי או מוסך ולא מכון בדיקה,

מישהו יודע אם מוסך יבואן מוכן לבדוק את הרכב כמו מכון בדיקה? אולי מוסך מתמחה שאיננו מוסך יבואן? כמובן תמורת תשלום.

בועז ציין שכנראה מתישהו אני אצטרך להחליף מצמדים עם תג מחיר של 5K, יולי מדבר על מכטרוניק, בהיסטורית הרכב רשום שהוחלף יחד עם המצמדים, מישהו יודע לתת תגית מחיר למכטרוניק?

Muzic4Ever מדבר על 7-8 להוצאות לא צפויות, הכוונה מעבר למצמדים ולמכטרוניק? דיברת על פלסטיקה ובדים, בגדול נראה שלם, הריפוד בכסאות לא שקע, הדשבורד נראה טוב, המוכר אמר לי שכמה שנים הרכב חנה בחניה מקורה.

מוסך או מכון בדיקה יודע לתת איזושהי הערכה למצב מצמדים ומכטרוניק? האם יכול להגיד לי אם ההחלפה תדרש בחודש הקרוב, חצי שנה הקרובה או עוד תקופה ארוכה?

ברור לי שרכב שהגיע למצוות ידרוש תיקונים גם אם מקבל תחזוקה מוקפדת, זו הוצאה צפויה, אבל יש הבדל בין לרכוש רכב ולאחר כמה שבועות להוציא עליו עוד הרבה אלפי שקלים או שההוצאה תגיע במורד הדרך.

בוקי מציין שאני כנראה אהיה יד אחרונה על הרכב. כמה מסובך להוריד רכב מהכביש? איך בכלל עושים את זה? למי נותנים אותו? האם מדובר בסיוט או תהליך סביר?

עוד קצת מידע שאולי רלוונטי:

אני מתכוון לתחזק את הרכב אופן מוקפד, תמיד נהגתי כך. אם לא במוסך היבואן אני אחפש מוסך שמתמחה ברכבים כאלה.

הרכב יסע, לא יעמוד. לא כמו הממוצע שלו עד עכשיו של בערך 20,000 בשנה אבל גם לא 5,000.

המוכר רוצה משהו כמו 3,000 מעל המחירון (לוי יצחק ויד 2 די דומה) על רכב שלא היה בליסינג. הוא אומר שמדובר על מחירון ממוצע והרכב שלו הרבה יותר טוב מהממוצע.

אני הגעתי אל הרכב בעקבות מודעה על החלון ובזמן שבחנתי את הרכב אישתו נתנה לו על הראש כי הבטיח לה שיפרסם מודעה ביד 2 ועדיין לא קיים, נראה שהוא ממש לא לחוץ על למכור והסיכוי לירידה גדולה במחיר לא קיים, אני אולי אצליח להוריד אותו ב 1,000, אולי קצת יותר, אבל לא רואה מצב שהוא יקלף 5,000-10,000 מהמחיר שהוא דורש

תודה על המחמאות על הפוסט הפותח, הנחתי שככל שהוא יכלול יותר מידע ויהיה יותר ברור כך תוכלו לעזור לי יותר

עריכה אחרונה על ידי אלביס כוס תה לו
פורסם

הכוונה היא לעלות פוטנציאלית של מכלולים שעשויים לדרוש טיפול או החלפה בק"מ הזה: מכטרוניקס, קלאצ'ים, בולמים, משולשים, ציריות, טורבו, צינורות למיניהם – כל מה שמתחיל "לשחרר קיטור" סביב גיל ונסועה כזו.
נכון, זה תקף לכל רכב כמעט בכל גיל – בסוף כל יד שניה הוא "חתול בשק" – אבל סביב הנתונים של הרכב הזה, ההסתברות לפגוש את ההפתעות האלו פשוט עולה משמעותית.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 26 דקות, אלביס כוס תה לו כתב:

בוקי מציין שאני כנראה אהיה יד אחרונה על הרכב. כמה מסובך להוריד רכב מהכביש? איך בכלל עושים את זה? למי נותנים אותו? האם מדובר בסיוט או תהליך סביר

הכוונה ב"יד אחרונה" היא יותר פיגורטיבית. 

זאת אומרת שאם עכשיו יש 250 אלף ק"מ, כשתרצה למכור יהיה משהו באיזור 280 או 300 וזה משהו שקשה מאוד למכור, אז לא תקבל מחיר סביר כלשהו. אם תפרסם ב 2000 ש"ח ויהיה טסט בתוקף אז כן תמכור. 

הכוונה ב"יד אחרונה" היא שאל תבנה על לקבל סכום משמעותי כלשהו במכירה בסיום תקופת שימוש. אם צריך להוריד מהכביש זה לא מסובך, תהליך פשוט. 

וכמו שכתבו בכזה קילומטרז' כל חלק ברכב יכול להיות שידרוש החלפה. גם חלקים שלא קשורים בשום אופן לרמת הטיפול שהאוטו קיבל, למשל מדחס מזגן או אלטרנטור שלא נוגעים בהם בטיפולים.

אבל אולי זה לא יקרה והם יחזיקו עד 350 אלף ק"מ או יותר שזה בהחלט גם מצב אפשרי. 

פשוט צריך לקחת בחשבון ש(יכול להיות) שיהו  הוצאות, ולא רק מצמדים או מכטרוניק. 

מניסיון שלי שימוש סביר ומתחשב  ונסיעות ארוכות משפיעם (מבחינת רמת בלאי נמוכה) על כל חלק ברכב. אני נוסע באוטו עם 320 אלף ק"מ שנמצא אצלי מיום עליה לכביש וכן היו לא מעט תקלות ובעיות אבל הוא במצב סביר ועושה את העבודה עדיין. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 47 דקות, אלביס כוס תה לו כתב:

יולי רזי ושלמה ממליצים לחפש דגם אחר, מבחר המכוניות המשומשות באזור העשרים ומשהו אלף ש"ח שאינן לימון חמוץ קטן מאוד. או שהן מוזנחות גם מכאנית וגם ויזואלית ואלו שנראו טוב בבדיקה במכון התגלו כאחרי תאונה קשה.

אחרי חיפוש של כמה שבועות זה פחות או יותר הרכב היחידי שמצאתי במצב סביר (כפוף לבדיקה במכון/מוסך) והסיבה שכנראה עדיין לא נחטף הוא המחיר.

בועז הציע מכונאי או מוסך ולא מכון בדיקה,

מישהו יודע אם מוסך יבואן מוכן לבדוק את הרכב כמו מכון בדיקה? אולי מוסך מתמחה שאיננו מוסך יבואן? כמובן תמורת תשלום.

בועז ציין שכנראה מתישהו אני אצטרך להחליף מצמדים עם תג מחיר של 5K, יולי מדבר על מכטרוניק, בהיסטורית הרכב רשום שהוחלף יחד עם המצמדים, מישהו יודע לתת תגית מחיר למכטרוניק?

Muzic4Ever מדבר על 7-8 להוצאות לא צפויות, הכוונה מעבר למצמדים ולמכטרוניק? דיברת על פלסטיקה ובדים, בגדול נראה שלם, הריפוד בכסאות לא שקע, הדשבורד נראה טוב, המוכר אמר לי שכמה שנים הרכב חנה בחניה מקורה.

מוסך או מכון בדיקה יודע לתת איזושהי הערכה למצב מצמדים ומכטרוניק? האם יכול להגיד לי אם ההחלפה תדרש בחודש הקרוב, חצי שנה הקרובה או עוד תקופה ארוכה?

ברור לי שרכב שהגיע למצוות ידרוש תיקונים גם אם מקבל תחזוקה מוקפדת, זו הוצאה צפויה, אבל יש הבדל בין לרכוש רכב ולאחר כמה שבועות להוציא עליו עוד הרבה אלפי שקלים או שההוצאה תגיע במורד הדרך.

בוקי מציין שאני כנראה אהיה יד אחרונה על הרכב. כמה מסובך להוריד רכב מהכביש? איך בכלל עושים את זה? למי נותנים אותו? האם מדובר בסיוט או תהליך סביר?

עוד קצת מידע שאולי רלוונטי:

אני מתכוון לתחזק את הרכב אופן מוקפד, תמיד נהגתי כך. אם לא במוסך היבואן אני אחפש מוסך שמתמחה ברכבים כאלה.

הרכב יסע, לא יעמוד. לא כמו הממוצע שלו עד עכשיו של בערך 20,000 בשנה אבל גם לא 5,000.

המוכר רוצה משהו כמו 3,000 מעל המחירון (לוי יצחק ויד 2 די דומה) על רכב שלא היה בליסינג. הוא אומר שמדובר על מחירון ממוצע והרכב שלו הרבה יותר טוב מהממוצע.

אני הגעתי אל הרכב בעקבות מודעה על החלון ובזמן שבחנתי את הרכב אישתו נתנה לו על הראש כי הבטיח לה שיפרסם מודעה ביד 2 ועדיין לא קיים, נראה שהוא ממש לא לחוץ על למכור והסיכוי לירידה גדולה במחיר לא קיים, אני אולי אצליח להוריד אותו ב 1,000, אולי קצת יותר, אבל לא רואה מצב שהוא יקלף 5,000-10,000 מהמחיר שהוא דורש

תודה על המחמאות על הפוסט הפותח, הנחתי שככל שהוא יכלול יותר מידע ויהיה יותר ברור כך תוכלו לעזור לי יותר

אם אתה גר באזור המרכז יש לך את מוסך רון.

שיפוץ מכטרוניק באזור ה 5 אלף, חדש כבר לקראת ה 10 בערך.

אם אין תקלה אין אפשר לדעת מתי המכטרוניק או מצמד יזדקק להחלפה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקי,

אז קיימים שני מכלולים, מצמדים ומכטרוניק שיכול להיות שמתקרבים לסוף חייהם בעוד חודשיים ויכול להיות שיש להם עוד 50,000 ק"מ ו 3 שנים טובות, לא ניתן לבדוק את מצבם והעלות במיוחד של המכטרוניק גבוהה.

לפי רוח הדברים גם אם הרכב היה 50,000 ק"מ פחות היינו עם אותה תובנה, כך שלא באמת משנה אם הרכב 200,000 או 250,000.

הדעה הייתה משתנה רק אם היו מציגים החלפה מתועדת של המכלולים האלה מהשנים האחרונות.

אני ספקן מאוד לגבי מודעות שמציגות רכב מודל 2012 עם 120,000 ק"מ. מעדיף רכב מאדם שנראה ישר שמציג לי את האמת עם 250,000 מאשר מישהו שנראה כמנסה לרמות אותי.

אלא אם כמובן המוכר יכול להראות לי היסטוריה מתועדת שנים אחורנית עם קילומטראז' הגיוני בכל שנה ואז אולי באמת מדובר בסוכריה.

למעט הטורבו שאר התקלות כמו שנאמר מדחס מיזוג אוויר, אלטרנטור, ציריות וכו' לא שונות מכל רכב אחר, 

אותן אפשר לפתור רק אם עוברים לרב קו.

תודה על המיקוד, אני אגש אל המוכר לנסות להוריד את המחיר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, אלביס כוס תה לו כתב:

לפי רוח הדברים גם אם הרכב היה 50,000 ק"מ פחות היינו עם אותה תובנה

נכון

לפני 5 דקות, אלביס כוס תה לו כתב:

.....כך שלא באמת משנה אם הרכב 200,000 או 250,000.

לא עד כדי כך. יותר ק"מ יותר פוטנציאל לבלאי

אני חושב שאתה מודע לכלל השיקולים ומבין שזה רכב פחות זול לתחזוקה מחלק מהחלופות. 

כתבתי בהתחלה שצריך סיבה טובה לרכוש כזו. נראה לי שיש לך כי אתה די להוט על הרכב ונראה ששווה לך את ההשקעה ואתה ער לנתונים. ושקלת חלופות.

מה שכן תתמקח על המחיר. זה רכב שקשה למכור בנתונים האלו, על אף הטיפול המסור.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, razi_pazi כתב:

לא עד כדי כך. יותר ק"מ יותר פוטנציאל לבלאי

ההבנה שלי:

אם היינו לוקחים שני רכבים זהים והיית אומר לי להמר איזה רכב יתקלקל יותר, זה שיסע 250,000 או זה שיסע 200,000 ברור שהייתי מהמר על זה שעתיד לנסוע 250,000.

אבל אם במכוניות כבר נסעו את ה 250,000 וה 200,000 וכל אחת בתנאים אחרים ובטיפולים שונים לדעתי קשה מאוד לדעת איזו תתקלקל יותר ב 50,000 הק"מ הקרובים, ומוזמנים לתקן אותי אם אני טועה, זו לא דעת מומחה.

עריכה אחרונה על ידי אלביס כוס תה לו
פורסם

תיראה מכטרוניק ומצמדים זה גם מזל.

פשוט כשקונים כזה רכב, שמור ככול שהיה, צריך לקחת בחשבון.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...