Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני קצת פחות מ5 שנים עוד כשהייתי נהג בצבא קיבלתי דוח מהירות משוטר צבאי, זומנתי לבית משפט צבאי, קיבלתי 750 שקל קנס וזהו, בלי נרודות בלי כלום... לא מזמן נכנסתי לגוב וראיתי שיש לי נקודות על אותו דוח אבל בצורה קצת מוזרה, לא כלכך מבין אם יש נקודות אין נקודות מה הלוז עם זה... אם מישהו יכול להסביר לי אני אשמח❤️

IMG_4295.jpeg

פורסם

אכן מוזר, כי התיאור המילולי דומה אבל לא זהה, ולא ברור למה יש שתי רשומות על אותה עבירה באותו תאריך.

מחקת את סמל העבירה, שהוא הפרמטר הקובע.

אין לי מושג איך משפיעות עבירות של המשטרה הצבאית על רשיון אזרחי, אבל נראה שהרישום כן מועבר.

בכל מקרה, 8 נקודות שניתנו לפני 4 שנים כבר לא רלוונטיות ולא משפיעות על שום דבר. היות ולא צברת 12 נקודות, אחרי שנתיים הנקודות שהיו (אם היו), כבר מפסיקות להספר. הן מתועדות ברישום בלבד.

פורסם

3 שנים אם אני זוכר נכון  וגם צריך שיהיו נקיות לגמרי מנקודות

הנקודות שרשומות אף אם עברו 3 שנים אמנם לא מצטרפות לעוד נקודות אבל כן ישפיעו על שיקול דעת השופט במיקרה שהנהג נישפט 

פורסם

כתוב שם שזה רק אם בוצע אמצעי התיקון זאת אומרת אם הגעת ל12 נקודות ועשית קורס נהיגה מונעת

אני מדבר על נהג שקיבל פחות מ12 ובנתיים עובר הזמן אז אם עבר 3 שנים ואז הוא מקבל עוד נקודות הם כבר לא מצטרפות

ככה זכור לי אבל אין לי מקור

פורסם (נערך)

אין לי מושג איך לכתוב את זה אחרת, תקופת הצבירה היא לשנתיים.

זה מה שכתוב בקישור "נקודות הן תקפות החל מיום ביצוע העבירה למשך שנתיים למי שצבר עד 20 נקודות ולמשך 4 שנים למי שצבר 22 נקודות או יותר"

משמעות המשפט הממשיך  " ובכל מקרה נקודות ישארו תקפות כל עוד לא בוצעו אמצעי התיקון שהוטלו" - מי שעבר את המינימום וצריך לעשות קורס, הנקודות ימשיכו להספר כל עוד לא עשה את הקורס גם אם עברו שנתיים. מי שלא הגיעו למינימום שדורש אמצעי תיקון, הנקודות יפסיקו להספר אחרי שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

א חשוב לי להגיד שאני לא מתווכח איתך ואתה גם מסתמך על מקורות

אבל אני ניסמך על זיכרון מקורסי נהיגה מונעת שלצערי הייתי בהרבה וככה לימדו שם

לגבי המקור-פרשנות שונה-אמצעי התיקון הוא שנתיים נקיות שהרי הם מתקנות ומוחקות את הנקודות (וכמובן ביותר נקודות יתווספו אמצעי תיקון של קורס ועוד) 

גם באינטרנט עכשיו ראיתי בשם עורכי דינים חלק כמוני חלק כמוך כי לשון החוק מטעה

מה ששמתי לב שבמקור בהתחלה כתוב שנתיים מהעברה -משמע שכול עברה בפני עצמה. כי אם מצטרפת לעברה בתוך שנתיים היה צריך ליכתןב מהעברה האחרונה. ובהמשך לגבי הרבה נקודות כתוב מהעברה האחרונה שזה מחזק את ההבנה כמוך

אבל אפשר לומר שבהתחלה מדובר על עברה אחת או יותר. אז אי אפשר ליקרוא לה אחרונה כי אחרונה זה כשיש עברה לפניה-מרגיש שאני לומד גמרא חח אבל משפטים וגמרא זה דומה 

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם

אין פה שום דבר שסותר את מה שכתבתי. היא צברה פחות מ-12 נקודות, לכן לא צריכה אמצעי תיקון, לכן הניקוד יפסיק להספר אחרי שנתיים. בדיוק כמו במקרה של פות״ש.

את הנושא של האם העבירה האחרונה קובעת לא העלתי בשום שלב, לפות״ש יש רק עבירה אחת.

אתה העלת את זה.

לא התעמקתי, אבל בדקתי ברפרוף, אוכל להתעמק בהמשך, יתכן וזה נכון, אבל כאמור לא רלוונטי לפות״ש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...