Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הובלה על גגון

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

האם ניתן להעביר כמות של 10 פלטות גבס (260*120, משקל של כ 270 ק''ג מפוזר) על גגון רכב פרטי? כמובן גגון תיקני עיגונים עם ראצ'טים.

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

פורסם

מבחינת חוקית - לא ידוע לי על התייחסות למשקל ספיציפי על הגג, צריך לא לחרוג ממגבות המשקל והמידות של האוטו, וצריך כמובן להפעיל את השכל

מבחינה בטיחותית - נסיעה ארוכה / מהירה - לא הייתי ממליץ, אבל אם זה כמה דקות במהירות עירונית לא אמורה להיות בעיה, אלא אם מדובר ברכב מיני.

כמובן צריך שהגגון יהיה חזק ויציב, רצוי לנסות לעקור את הגגון מהמקום בכל הכח, לנסות ימינה שמאה / קדימה אחורה, אם עומד יציב בלי תזוזה אז הוא כנראה חזק מספיק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, kangal כתב:

היי

האם ניתן להעביר כמות של 10 פלטות גבס (260*120, משקל של כ 270 ק''ג מפוזר) על גגון רכב פרטי? כמובן גגון תיקני עיגונים עם ראצ'טים.

הערה חשובה לגבי השפעה של המצב -

גם במידה וזה מותר חוקית ובטוח, וגם במידה והכל מחובר ורתום כמו שצריך ב-100%, 

עדיין במושגי משקל של מכונית גרמת לעליה משמעותית במיקומו של מרכז הכובד ולכן סכנת ההתהפכות בסיבובים היא יותר מהרגיל.

אז אם יש סיבוב כזה וסיבוב אחר שאתה יודע שאתה לוקח בכיף במהירות מסויימת ברכב שלך, הפעם להיות איטי יותר בסיבובים גם אם יצפרו לך מאחורה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

הייתי מוסיף עוד 2 פסים של גגון, שיהיו 4 סה"כ,

ואולי אפילו עושה 2 נגלות עם 5 פלטות כל פעם.

אישית - הייתי מזמין הובלה ולא מאתגר את חוקי הפיזיקה ואת האוטו,

אלא אם זו נסיעה ממש קצרה, איטית ובלי במפרים רציניים בדרך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, kangal כתב:

היי

ניתן אבל לא בנגלה אחת אלא לפצל לפחות ל 4-5.

אם תפתח ספר רכב תראה שהמשקל המקסימלי המותר על הגגון הוא 50-70 קילו עבר רכב משפחתי בגודל ממוצע. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם

מהנסיון הפרטי שלי, הובלה של 10-15 פלטות ממחסן חומרי הבניין הקרוב עולה כ-150-200 ש'.

החיסכון של כמה עשרות שקלים באמת שווה את הדלק והטרחה של לנהוג הלוך-חזור 4-5 פעמים עם הפרייבט?

(ואם אתה נחמד אליו, נהג המשאית גם יכניס לך את החומר עם המנוף לעומק החצר, למרות שזו "הובלת מדרכה")

• אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

מוסיף לתשובה של בוקי -> יש צורך לבדוק גם מה המשקל המקסימלי שהגגון עצמו יכול לשאת.

למיטב זכרוני, ראיתי גם גגונים שיכולים לשאת משקל של בערך 30-20 ק"ג (אינני זוכר משקל מדויק).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 9 שעות, kangal כתב:

היי

270 ק"ג על הגג נשמע לי המון.

אם זו נסיעה קצרה אז אין סיבה לא לעשות 3-4 סבבים.

אם זו נסיעה ארוכה אז יש סיבה טובה לעשות 3-4 סבבים.

בקיצור, אל תמתח את הגבולות.

או סבלנות ומספר סבבים או הובלה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

ניתן אבל לא בנגלה אחת אלא לפצל לפחות ל 4-5.

אם תפתח ספר רכב תראה שהמשקל המקסימלי המותר על הגגון הוא 50-70 קילו עבר רכב משפחתי בגודל ממוצע. 

גם ברכב הנוכחי שלי וגם בקודם, ובעוד 4-5 שיצא לי לראות (של לפחות 4 יצרנים שונים) -- המגבלה היתה 70 ק״ג, וזה כולל את הגגון עצמו. אז ממש לא הייתי מעמיס שם קרוב ל-300 ק״ג. תמצא חבר עם טנדר או ואן, או תזמין הובלה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

גבס לבן אולי כן גבס ירק  מומלץ לא יותר מ 7

מנסיון  שלא לדבר על כחול שהם ממש יותר כבדים 

צריך להבין שמדובר גם על מערכת היגוי ובלמים וזה יותר מ 270 ק"ג כל פלטה שוקלת 40 ק"ג 

פורסם

מלבד כל העצות כאן, צריך לשים לב לדבר נוסף. אם אתה לא שם מתחת ללוחות קורות מתאימות לכל אורכן - אתה מסתכן בסדיקה/שבירה של הלוחות במהלך הנסיעה או אפילו עיקום (קבלת בטן). וכל זאת תלוי כמובן במרחק שאתה הולך לעבור עם הלוחות / באמפרים בדרך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

תוותר על זה.

תמצא חבר עם טנדר או מישהו מישהו שעם רכב בעל וו גרירה ועגלה נגררת.

ותזכור שהנזקים שעלולים להגרם לך מהסחיבה הזאת עולים הרבה יותר מההובלה.

• רעיון טוב! 2
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איך אתה מתכוון לטעון, לפרוק ולהוביל את הלוחות מהרכב ליעד?

יש לך ידע בקיבוע הפלטות כך שלא יעופו ברוח?

שלם לבעל מקצוע, הקמצנות הזו עלולה לעלות לך בנזק גם לרכוש וגם גופני. ובדוק האם ההובלה הזו בכלל מכוסה על ידי הביטוח, פלטה שתעוף יכולה להשבית את הרכב שמאחוריך..

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

איך אתה מתכוון לטעון, לפרוק ולהוביל את הלוחות מהרכב ליעד?

יש לך ידע בקיבוע הפלטות כך שלא יעופו ברוח?

שלם לבעל מקצוע, הקמצנות הזו עלולה לעלות לך בנזק גם לרכוש וגם גופני. ובדוק האם ההובלה הזו בכלל מכוסה על ידי הביטוח, פלטה שתעוף יכולה להשבית את הרכב שמאחוריך..

בתלות במה שכתוב בספר הבעלים, אני מאמין שלא מכוסה על אף רכב נוסעים רגיל. ביטוח מקיף לא מכסה שום חריגה ממשקל כולל או כל מגבלת משקל אחרת.
לגבי ביטוח חובה -- אני לא בטוח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...