Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קו 17 חיפה

o_prime

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תושב נווה שאנן, כמוני, עולה על 17 בשביל להגיע לבית חולים רמבם, שם מגיע 17, בשביל להגיע בנוחות הוא צריך להחליף אוטובוס בתחנת המשטרה מסיבות שרירותית, אז הוא כבר לא מגיע במהירות ובנוחות. במיוחד בדרך חזרה, ההחלפה אינה נוחה. 

פורסם
לפני שעתיים, o_prime כתב:

אם תושב נווה שאנן, כמוני, עולה על 17 בשביל להגיע לבית חולים רמבם, שם מגיע 17, בשביל להגיע בנוחות הוא צריך להחליף אוטובוס בתחנת המשטרה מסיבות שרירותית, אז הוא כבר לא מגיע במהירות ובנוחות. במיוחד בדרך חזרה, ההחלפה אינה נוחה. 

מזעזע. מציע לפנות להאג, יש פה בבירור פשע נגד האנושות.

פורסם

פותח שרשור יקר, קודם כל אאחל לך בריאות, אחר כך אמליץ לך למשוך את תביעתך חסרת הסיכוי ולו רק משום שבמקום שהיא תעזור לתושבים, היא רק תפגע בהם בגלל העמסת בתי המשפט והשירות המשפטי של עיריית חיפה בעוד תיק שהוגש ע"י מישהו שאולי יש לו ניסיון חיים מרשים אבל אין לו הבנה משפטית מספקת והאמן לי, אני יודע על מה אני מדבר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לא ראית את הסרט שבעת המופלאים? 

הזקן שואל את כריס למה הוא התנדב? (להגן על הכפר תמורת 20דולר). 

אז כריס עונה שפעם הכיר מישהו שקפץ עירום לשיח קקטוס, וכולם שאלו אותו למה. 

אז הוא: כי היה צריך 

פורסם

@o_prime מה שאתה לא מבין הוא שאין כל אפליה.

אף אחד לא מונע ממך לעלות למטרונית - אין אפליה.

אף אחד לא שולח אותך למושב האחורי - אין אפליה.

יש במדינה גוף שנקרא הרשות לתחבורה ציבורית שתפקידו לנהל את כלל השירותים בתחום. התפקידו להסתכל בראיה כוללת. זה אומר, למשל, לקבוע האם תחנת האוטובוס תוצב ליד רחוב הגליל 1, או רחוב הגליל 3, או רחוב הגליל 5. וגם לקבוע את קווי האוטובוס כך שיתנו את הפיתרון המיטבי לכלל הנוסעים. לא רק לאוהד מנווה שאנן. מן הסתם זו הסיבה שבגללה היא מפרידה בין העורק של המטרונית לבין המאסף של קו 17 (ועוד 15 קוים ויותר שעוברים בדרך העצמאות). בדיוק כפי שבכביש 2 יש מחלפים כל 10 ק״ מ, ואילו הגישה לכל יישוב ויישוב היא מכביש 4.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור שיש אפלייה. כי האוטובוסים הפנימיים של תושבי נשר עוברים בנתצ יחד עם המטרונית ואוטובוס שלי לא. שיחלקו את העוגה שווה בשווה ויתנו סלוטים גם לאוטובוס שלי לעבור. אוהד

פורסם (נערך)

כי בקטע של נשר יש 6 מטרוניות בשעה. בדרך העצמאות 24 מטרוניות בשעה (10 בקו 1, 8 בקו 2 ו-6 בקו 5). בכל כיוון. פי 4 תנועה. יחי ההבדל הקטן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, o_prime כתב:

ברור שיש אפלייה. כי האוטובוסים הפנימיים של תושבי נשר עוברים בנתצ יחד עם המטרונית ואוטובוס שלי לא. שיחלקו את העוגה שווה בשווה ויתנו סלוטים גם לאוטובוס שלי לעבור. אוהד

האוטובוסים הפנימיים של נשר חולקים קטע קצר עם המטרונית אין לזה כל קשר לאפליה שאתה טוען לה, זה קשור לטופוגרפיה ולאיך שהעיר עצמה בנויה.

בנשר יש הרבה יותר חסרונות מנווה שאנן.

פורסם (נערך)

אני רותח בעצמי על העובדה שלמטרונית יש נתיבים משלה, והאוטובוסים נוסעים בכביש הציבורי הרגיל יחד עם שאר התנועה. 

אם כבר החלטתם לשים נתיב ייעודי לתחב"צ בחיפה, על התחב"צ לנסוע בו ורק בו! 

[שורה של קללות ציוריות במיוחד, משהו עם גירית, יונק הדבש, הכנסת הנוכחית וכמה אוגדנים] אמא שלהם, חפרו את כל העיר, תקעו את כל התנועה, עשו ברדק לא נורמלי, לקחו נתיבים מהכביש לטובת התחב"צ, ובסוף רק חלק מהתחב"צ נוסע בהם. 

[שורה של קללות ציוריות עוד יותר, משהו לגבי גמל דו-דבשתי, עץ סקויה, ארון חשמל וניילון נצמד] יחד עם הנהגי מוניות בנתיב המ[צונזר] הזה.

זהו, פרקתי. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

רותח. רותח. אבל אתה שוכח מה היה לפני המטרונית (כאשר כבר היה את המסלול) -> אוטובוס נוסע במסלול. מגיע לנקודה בה הוא צריך לרדת מהמסלול ולפנות ימינה בצומת הקרובה -> אז הוא נדחק (בכוח) בין כל הרכבים.

גם עקף פקק וגם נדחף אח"כ בכוח (וכן, השילוב הזה, של אוטובוס שנוסע במסלול מטרונית, עדיין קיים במספר מקומות -> בעיקר במסלול של קו 3).

סיימתי לפרוק.

עכשיו ברצינות -> כאשר גרתי בקריות, נסעתי די הרבה בתחב"צ (למרות שיש לי רכב). יש לא מעט בעיות עם הנושא של מטרונית, אך המסלול הייעודי עבורם זה הדבר החכם היחיד שעשו.

מבחינת תכנון התחב"צ, אוטובוס מיועד לקחת אותך מרחק קצר (יחסית). להביא אותך לתחנת מטרונית. ואילו המטרונית, אמורה לקחת אותך למרחקים יחסית גדולים. לכן נתנו לה נתיב משלה.

זאת אחת הסיבות שכרטיס הנסיעה נותן לך אופציה למעבר בתחום של 90 דקות (לא קיים בכרטיסי נסיעה בין-עירוניים).

זה העקרון המנחה גם ברק"ל בירושלים. וגם במסלול רכבת שמוקם כעת לכיוון נצרת.

אני אעצבן אתכם עוד יותר -> במקור, התוכנית היתה לתת למטרונית עדיפות ברמזורים. מינימום עיכוב בצמתים (ובמידת האפשר - שלא תיאלץ לעצור בכלל בצומת). כמובן שהמציאות התנגשה עם התוכניות, אז ויתרו על נושא זה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

במציאות זה פועל היטב, בלא מעט צמתים. אני רואה את זה בחציה  של צייזל, בצומת המגינים/בן גוריון, ואפילו בצומת מתם מטרונית שמגיעה מחוף הכרמל או מהמנהרות משנה את סדר פעולת הרמזורים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, guya72 כתב:

במקור, התוכנית היתה לתת למטרונית עדיפות ברמזורים. מינימום עיכוב בצמתים

במציאות, זה בדיוק מה שנעשה.  אפילו בישראל לפעמים מצליחים גם לתכנן וגם לבצע.

פורסם
לפני 19 שעות, guya72 כתב:

רותח. רותח. אבל אתה שוכח מה היה לפני המטרונית (כאשר כבר היה את המסלול) -> אוטובוס נוסע במסלול. מגיע לנקודה בה הוא צריך לרדת מהמסלול ולפנות ימינה בצומת הקרובה -> אז הוא נדחק (בכוח) בין כל הרכבים.

גם עקף פקק וגם נדחף אח"כ בכוח (וכן, השילוב הזה, של אוטובוס שנוסע במסלול מטרונית, עדיין קיים במספר מקומות -> בעיקר במסלול של קו 3).

אה, וכל המקומות שבהן המטרונית צריכה להידחק לתוך הנתיב הרגיל לא נחשבים בעיניך כחלק מאותה הבעייה? 

אני מכיר 2 כאלו, סביר שיש עוד. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איפה זה קורה חוץ מבת גלים ואולי משהו בקריות (אלה אזורים שאליהם איני מגיע, אז אני לא יודע).

ברור לי שאם הדבר הזה היה נוסע על מסילה ולוקח חשמל עם פנטוגרף זה היה יותר סקסי והיית הרבה יותר מרוצה. אבל היית סובל מהעבודות בכביש עוד כמה שנים, משלם עוד כמה מיליארדים ואני לא בטוח שזה היה מגיע לפינות כמו בת גלים.

• תוכן חדש...