Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קו 17 חיפה

o_prime

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני ארבעה יובלים שני תריסרים ועשור שנים הסתער המון פריזאי על הבסטיליה והתחיל המאבק המודרני לשיוויון. מאבק אשר ידע עליות עם התיקון ה14 לחוקת ארצות הברית ומתן זכות בחירה לנשים, ומורדות עם השבת המלוכה הצרפתית ושלילת האזרחות מיהודים תחת המשטר הנאצי. 

אני גאה היום להצטרף למאבק, אחרי טרטור לא קצר בבית המשפט השלום בחיפה, הגשתי תביעה נגד מדינת ישראל על הפלייה אסורה בתחבורה הציבורית בחיפה.למי שמשפשף את עינייו בתדהמה, ומדמיין אותי בתפקיד רוזה פרקס, ארגיע ואצהיר שאין דמיון ביני,גבר לבן בגיל העמידה, לבינה. 

לפני מעט יותר משנה חליתי במחלה קשה אשר חייבה אותי להגיע מספר פעמים רב לבית החולים רמב"ם. הדרך הטבעית מביתי לבית החולים היא באמצעות קו 17 מרחוב הגליל 1 לבית החולים ברחוב העלייה השנייה. דָא עָקָא, האוטובוס לא מנצל את נתיב התחבורה הציבורית בדרך העצמאות (למבוגרים מביננו: דרך המלכים) ולכן הוא מזדחל לאיתו בכביש העמוס. 

שלחתי תלונה מפורטת למשרד התחבורה והם ענו כְּהַאי לִישָּׁנָא "בצירים מרכזיים יותר, כגון דרך העצמאות, תדירות המטרוניות הגבוהה לא מאפשרת עלייה של אוטובוסים אחרים על ציר המטרונית מחשש לפגיעה ברמת השירות של המטרוניות." כלומר לתושבי הקריות מגיע שירות טוב יותר ממני. ולכן, הגשתי תביעה על הפלייה אסורה לפי מקום מגורים נגד המדינה. 

שיערתי שעיריית חיפה אשר פועלת בנחרצות להוזלת מנהרות הכרמל ומוציאה כסף רב בהדבקת מודעות על אוטובוס בנושא, תשמח להצטרף אליי כידיד בית משפט, דבר אשר מצוי בסמכותה מאז הרפובליקה הרומית. אפס, העירייה מסרבת! "על פי בדיקה שנערכה מול המחלקה המשפטית נעדכנך כי לא ניתן לתת מענה לבקשתך מבחינה משפטית."

לכן, ברצוני למחות על התנהגותה הנלוזה של עיריית חיפה אשר מסרבת לעזור לתושבי נווה שאנן, ולסטודנטים בטכניון אשר מבקשים להגיע בנוחות לתחכת הרכבת, מבקשים להגיע למרפאות לין, לקריית הממשלה ולרמב"ם. בושה וחרפה!

שתפו את הפוסט

אוהד

פורסם

צר לי לבשר לך, אך בסבירות גבוהה תביעתך נידונה מראש לכישלון.

לפי תקנות התעבורה, למפקח הארצי על התעבורה יש סמכות לקבוע הסדרי תנועה לפי שיקול דעתו (תקנה 16 סעיף קטן 2). כלומר, רק אם יש טעות חמורה בשיקול דעתו, בימ"ש יתערב. -> וזה לא נראה לי המצב.

אם הנסיעה בפקקים מטרידה אותך, אף אחד אל מונע ממך לרדת בדרך ולעבור למטרונית קו 2 ואז להנות מה"פריבילגיה" של תושבי הקריות (אמור להיות לך כרטיס מעבר של 90 דקות).

פורסם

חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000

דין המדינה

11. לענין חוק זה דין המדינה כדין כל אדם.

לידיעתך 

פורסם

אני לא תושב האיזור ולכן לא בקיא בפרטים.

אך אם זיכרוני אינו מטעה אותי רוב הנת"צ שם שוייך ספיישל למטרונית. לה ולא לאוטובוס אחר. חלופה לרכבת קלה.

כמו שעל הפסים של רכבת קלה אוטובוס לא נוסע. כך גם בנת"צ של המטרונית.

.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, o_prime כתב:

חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000

ומהו הקריטריון המפלה בגינו אתה תובע ?

קריטריונים מפלים המוכרים בחוק הנ"ל (סעיף 3 לחוק) 

מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה או ענידת סמליהם.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

לא נכון. גם מקום מגורים. 

(א1) מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי במקום העסק, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת מקום מגורים...

מטרונית זה אוטובוס. בנשר המסלול משותף עם האוטובוס ים ובדרך ההגנה בחיפה גם. 

פורסם

ועדיין לא ענית ל @guya72 מה האפליה? אולי יש אפליה גם בכך שקו 17 לא מגיע לכרמל הצרפתי?

הנתיב האדום לאורך מסלול המטרונית נועד להפריד את ה-BRT משאר התנועה ולתת לו עדיפות כמערכת הסעת המונים. כך גם העדיפות שהוא מקבל ברמזורים. באותה מידה אתה יכול להתלונן על כך שהרכבת הישירה לת״א אינה עוצרת בתחנת החותרים (ההיסטורית, כן?).

אגב, אישית אני כועס על אי הפרדת נתיב המטרונית דרך ההגנה, זה גורם להרבה נהגי רכב פרטי לנסוע בנתיב זה ולסכן את התנועה הנעה כחוק. אבל, מן הסתם, יש שיקולים הנדסיים שאיני מכיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנשר המטרונית נוסעת עם קווי האוטובוסים הפנימיים של נשר, בהדר עם האוטובוס ים של הדר, ברחוב ההגנה כנ"ל ורק 17 אינו נהנה מנתיב תחבורה ציבורית. 

ההפלייה: תושב נווה שאנן מקבל שירות תחבורה נחות לעומת תושבי נשר והקריות. 

פורסם

אז אותי הפלו כי ביטלו את תחנת ה-132 ליד הבית שלי בכיוון הנסיעה שאני נזקק לו. אבל הסיבה מובנת לי - במקרה זה בעיית בטיחות.

אתה צריך להבין שזה בדיוק כמו הגבלת המהירות בכביש: יש שורה ארוכה של שיקולים שאתה כלל לא מודע להם.

אתה רוצה להעלות את ה-17 על נתיב המטרונית. אבל יש עוד אי אילו קווים (בחיפוש קצר במוביט לפחות 15 קווים)  שעוברים בדרך העצמאות, וגם המשתמשים בהם יטענו לאפליה. אם יעלו את כולם על נתיב המטרונית הוא יאבד את כל הפואנטה שלו - נתיב לקווים מהירים. כנראה שבקטעים האחרים התנועה הרבה יותר דלילה, או שיש מגבלה הנדסית להפרדה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תאר לעצמך שאתה מגיע לבית חולים בני ציון בחיפה ואומרים לך שאתה ממתין עוד שעה כי אתה תושב חיפה, נשמע לך הגיוני? 

פורסם

אם זה מנחם אותך זה גם המצב בירושלים: הורידו את כל קווי האוטובוס שהיו יכולים להתחרות ברק״ל.

מצד שני אחרי עשר שהים התהפך הראש והוסיפו כל מיני קווי אוטובוס שלוקחים אותך ישירות ממקום למקום במקום שתחליף שני אוטובוסים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 35 דקות, o_prime כתב:

תאר לעצמך שאתה מגיע לבית חולים בני ציון בחיפה ואומרים לך שאתה ממתין עוד שעה כי אתה תושב חיפה, נשמע לך הגיוני? 

עדיין לא הבנתי מה הקשר.

בשלב הבא תדרוש שיאפשרו לך לנסוע על המסילה של רכבת ישראל (ויתאימו אותה לתנועת רכב גלגלי, כמו מסילות של טראם).

@om2 אכן. המטרונית היתה מיועדת במקור להיות רק״ל, אפילו היה סימון כזה בחלק מאתרי הבניה. אבל אז הוחלט ממגוון שיקולים לשנות אותה ל-BRT. בינתיים בונים רק״ל שיקשר את מרכזית המפרץ לקריות ולנצרת, ואת המטרונית מותחים עד צפון עכו.

פורסם

אני אסביר אט אט כמו אוטובוס בקו 17. 

אני נוסע בדרך העצמאות לאט בניגוד לקו אוטובוס 1 שנוסע מהר. 

למה? כי כמות האוטובוס ים שיכולה לנצל את הנתצ בשעה מוגבלת. 

במקום שיחלקו את העוגה בצורה שיוויונית הם החליטו שתושב חיפה יז***ן בסבלנות וייסע בפקק. 

למה? רק בגלל שהוא תושב חיפה. 

כלומר, תושב חיפה מקבל שירות דפוק רק בגלל שגר בחיפה. מ.ש.ל

פורסם

ההפליה היא לא של תושב חיפה, הרי גם תושבי חיפה יכולים לעלות על המטרונית. המטרה של המטרונית היא לחבר בין כל חלקי מטרופולין חיפה באופן יותר נוח ממה שהיה בעבר.

• תוכן חדש...