Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם 

אשמח לייעוץ יש לי יונדאי i30 מנוע 2000 שנת 2008 הרכב אצלי מהחברה כך שכל תקלה וטיפול מטופל בזמן 

במהלך נסיעה האוטו נכבה לא נדלק מנורה והחום מנוע לא עלה לאחר בדיקה הלך ראש מנוע אשמח להמלצות האם כדאי לתקן ראש מנוע או להחליף מנוע או לא לתקן כלל הרכב עבר 120k 

פורסם
לפני 3 שעות, Netanelb12 כתב:

ראש מנוע עולה 4500 מנוע חדש מתאר לעצמי שכפול הבעיה היא שהבנתי שהראש מנוע מאלומיניום לכן לא מומלץ לשפץ 

הייתי ממליץ ללכת לפי השלבים האלו:

1. אם יש לך כסף לשדרג למשהו חדיש, תוריד את ה I30 מהכביש ותקנה רכב מודרני יותר וצעיר יותר.

2. אם אין אפשרות לשדרג, הייתי הולך לראות 2-3 רכבים מהמוצעים בלוחות בתקציב של "החלפת מנוע" ובוחן את המצב בשטח (יש אחת 2008 עם מנוע 2.0 שנראית במצב ממש טוב אבל עשתה 200K קמ, למרות זאת הייתי הולך לראות אותה).

3. אופציה אחרונה, לתקן את האוטו הקיים אבל לקחת בחשבון שאתה מתעסק עם קשישה. קיבלת הצעת מחיר של (נניח) 9000 שח למנוע, קח בחשבון שאחרי פירוק יכולים למצוא עוד דברים שמצריכים טיפול דחוף, ואז אתה כבר לא ב 9000 אלא ביותר. כמה יותר ? אין לדעת.... אולי 1000 יותר אולי 3000-5000 יותר.

איציק

• רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מי בדק לך שהלך ראש מנוע, ולפי מה איבחן? 

ברכב עם 120,000 שטופל היטב ובלי התרעה מוקדמת, בלי בעיות הנעה לפני או התחממות קריטית, בבת אחת עד לרמת כיבוי בלי שום תסמין, האבחון  והבעיה נשמעים לי מוזר. היו התרעות קודמות? בעיות לפני?  הייתי שוקל בדיקה נוספת.

אחרי שתענה למה ששאלתי אנסה לתת כיוון נוסף

לפני 42 דקות, איציק נ. כתב:

הייתי ממליץ ללכת לפי השלבים האלו:

1. אם יש לך כסף לשדרג למשהו חדיש, תוריד את ה I30 מהכביש ותקנה רכב מודרני יותר וצעיר יותר.

2. אם אין אפשרות לשדרג, הייתי הולך לראות 2-3 רכבים מהמוצעים בלוחות בתקציב של "החלפת מנוע" ובוחן את המצב בשטח (יש אחת 2008 עם מנוע 2.0 שנראית במצב ממש טוב אבל עשתה 200K קמ, למרות זאת הייתי הולך לראות אותה).

3. אופציה אחרונה, לתקן את האוטו הקיים אבל לקחת בחשבון שאתה מתעסק עם קשישה. קיבלת הצעת מחיר של (נניח) 9000 שח למנוע, קח בחשבון שאחרי פירוק יכולים למצוא עוד דברים שמצריכים טיפול דחוף, ואז אתה כבר לא ב 9000 אלא ביותר. כמה יותר ? אין לדעת.... אולי 1000 יותר אולי 3000-5000 יותר.

איציק

קודם כל האבחון הזה ביחס לתקלה נשמע מוזר מאוד. 120,000 ק"מ מטופל בזמן מנוע אטמוספרי שלא התחממם ולא כלום וללא שום התרעה מקדימה הלך ראש מנוע? נשמע מוזר לכל הפחות.

אבל לצורך ההנחה שנבדק וכן הלך ראש ואין טראומה למנוע, אתה צודק, לא שווה להשקיע ברכב 2008 וזמן לשדרג.

אבל אם מצבו הכלכלי לא מאפשר, הייתי מציע אופציה נוספת.

הייתי מציע לו לבקש ממוסך מקצועי ואמין הצעה פירוק ראש בלבד ואבחון מצב המנוע, ובמידה ולא שווה משלם לו על הפירוק וגורר אותו משם או מוכר לחלקים.

אם המנוע במצב טוב, הצנרת והחיישנים נראים בסדר, כן הייתי משקיע אבל סוגר מולו הצעת מפורטת עם כל הרכיבים שהיא כוללת.

שלא פתאום בחשבונית תצוץ משאבת מים, שמן מנוע, אנטיפריז ורצועת טיימינג והחשבון יקפוץ בעוד כמה אלפים. מחזה נפוץ מאוד במחוזותינו. למוסך ישר לא תהיה בעיה עם זה. ייתן לו סיכוי לעוד 3 שנים שקט עד שיהיה רכב  מיושן, או עד שיימכר לפירוק או לגריטה

האלטרנטיבה של למצוא רכב  בסכומים האלו למי שלא מומחה, ואפילו למי שכן זה לא פשוט עם הלוחות בארץ.

כבר עדיף את הזקנה/נבלה שאתה מכיר.

אתה מגיע פיזית אחרי מודעה על רכב מרופא חדש מהניילונים ומוצא אותו על בלוקים עם ניילונים -  על החלונות.

ולכל רכב שיקנה ויש בלאי טבעי ואולי יצטרך יישור קו בשנה הראשונה של עוד כמה אלפים טובים. ולפעמים הרבה אלפים טובים.

פורסם
לפני 43 דקות, נירו72 כתב:

מי בדק לך שהלך ראש מנוע, ולפי מה איבחן? 

ברכב עם 120,000 שטופל היטב ובלי התרעה מוקדמת, בלי בעיות הנעה לפני או התחממות קריטית,

ברגע שיש נזילת מים פתאומית (חזקה), אין חיווי בחיישן טמפ' ומשם הדרך למנוע גמור - קצרה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

ברגע שיש נזילת מים פתאומית (חזקה), אין חיווי בחיישן טמפ' ומשם הדרך למנוע גמור - קצרה.

הוא לא כתב שהייתה לו נזילת מים. וגם אם הייתה, יש בערך 6 ליטר שם, קשה לי להאמין שזה  נעלם ב 5 שניות.

הוא היה בנסיעה  המנוע קיבל קירור אוויר חלקי,  הסחיבה הייתה יורדת בהדרגה, וללא חיישן טמפ' התערובת דלק הייתה משובשת והרכב היה מקרטע. הוא היה מרגיש שמשהו לא כשורה הרבה לפני שהיה הולך ראש מנוע. זה לא משהו נפוץ שקורה מבלי שום סימפטום מקדים.

לי הסיפור נשמע מוזר, אבל כי אולי הוא השמיט כמה פרטים.

אשמח לשמוע ממנו מה הממצאים שכתוצאה מהם הלך הראש מנוע, ואם נמצאה בעיה במערכת הקירור. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם

תודה רבה על המענה אסביר לכם אני קבוע בודק מים ובמהלך נסיעה רואה שהטמפרטורה תקינה בכל זאת רכב ישן כמו כן הרכב לא נוסע הרבה זה התחיל מלפני שלושה חודשים החלפתי רדיאטור חדש יוניט חום ודוד שמתחבר למנוע משם במשך כל החודשים הרכב נוסע רגיל ושוב אציין שאני בודק מים וטמפ כל הזמן לפני שבוע במהלך נסיעה היה לי רעש של קיטור אחרי שפתחתי מכסה מנוע ראיתי שצינור העודפים שמחובר לרדיאטור השתחרר חיכיתי יממה שהאוטו יתקרר וחיברתי שוב את הצינור שמתי מים ונסעתי למוסך האוטו היה שם יום שלם חיברו את הצינור עם בנד ועשו בדיקה שהכל תקין ואז אחרי 3 4 ימים כל הסיפור התחיל 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Netanelb12 כתב:

תודה רבה על המענה אסביר לכם אני קבוע בודק מים ובמהלך נסיעה רואה שהטמפרטורה תקינה בכל זאת רכב ישן כמו כן הרכב לא נוסע הרבה זה התחיל מלפני שלושה חודשים החלפתי רדיאטור חדש יוניט חום ודוד שמתחבר למנוע משם במשך כל החודשים הרכב נוסע רגיל ושוב אציין שאני בודק מים וטמפ כל הזמן לפני שבוע במהלך נסיעה היה לי רעש של קיטור אחרי שפתחתי מכסה מנוע ראיתי שצינור העודפים שמחובר לרדיאטור השתחרר חיכיתי יממה שהאוטו יתקרר וחיברתי שוב את הצינור שמתי מים ונסעתי למוסך האוטו היה שם יום שלם חיברו את הצינור עם בנד ועשו בדיקה שהכל תקין ואז אחרי 3 4 ימים כל הסיפור התחיל 

ברשותך עוד כמה שאלות.

למה החליפו רדיאטור?

האם הרכב מעשן או מוציא מים מהאגזוז כרגע?

האם הוא מניע בקלות?

ואם מניע, האם עומד על סל"ד סרק יציב או מקרטע?

@איציק נ. לא היה לו פיצוץ פתאומי אלא אובדן מים איטי מה שהיה מדליק מנורה.

יש לי כמה חשדות וכיוונים עיקריים כרגע.

1. שהפאקונג ראש הלך לאיטו בסגנון מים על סלע כתוצאה מכך שמערכת הקירור התבלתה, הרדיאטור לא תיפקד,

והחליפו רדיאטור לאחר שהרכב כן הראה סימני מצוקה. כתוצאה נוצר לחץ במערכת המים וצינור העודפים השתחרר.
הבעיה שלי עם התאוריה הזאת שזה 120,000 ק"מ, רכב מטופל, ובמנוע 2,000 לא סביר להניח שבנסיעה הרכב כבה בגלל זה וללא התרעה מוקדמת וקרטועים במקום לנסוע על 3 צילינדרים "וחצי". סיכוי כמעט אפסי.

2. פחות מאמין במקריות ברכבים. "שבמקרה" אחרי שטיפלו במערכת הקירור לפתע התחילו בעיות.

אותו מוסך שלפני כמה ימים בדק הכל ולדבריו היה פיקס פתאום גילה שהלך ראש מנוע משומקום?
לא שזה לחלוטין לא אפשרי, גם זכיה בטוטו אפשרית, זה פשוט לא משהו שבונים עליו.

3. שהאבחנה כלל לא נכונה והבעיה שלך לא בראש מנוע. 

מההתחלה אמרתי שזה נשמע לי מוזר.

עכשיו אפילו יותר.

תענה על השאלות ששאלתי אותך ונתקדם משם.

פורסם
לפני 17 דקות, נירו72 כתב:

3. שהאבחנה כלל לא נכונה והבעיה שלך לא בראש מנוע. 

מההתחלה אמרתי שזה נשמע לי מוזר.

עכשיו אפילו יותר.

עצם העבודה שמערכת הקירור היתה גמורה (רדיאטור, יוניט חום ודוד) אתה מבין לבד שהנזק כבר נגרם באותה נקודה.

כל היתר זה השתלשלות עניינים של ראש מנוע גמור (רעש קיטור + צינור שמתנתק....).

ממליצים לו על מנוע כי זה ראש אלומיניום והתיקונים (כנראה) לא מצליחים כ"כ בדגם הזה.

בלי קשר זה בור בלי תחתית, לך תדע מה מצב מעברי המים במנוע, אולי גם הוא אכול לגמרי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, איציק נ. כתב:

עצם העבודה שמערכת הקירור היתה גמורה (רדיאטור, יוניט חום ודוד) אתה מבין לבד שהנזק כבר נגרם באותה נקודה.

כל היתר זה השתלשלות עניינים של ראש מנוע גמור (רעש קיטור + צינור שמתנתק....).

ממליצים לו על מנוע כי זה ראש אלומיניום והתיקונים (כנראה) לא מצליחים כ"כ בדגם הזה.

בלי קשר זה בור בלי תחתית, לך תדע מה מצב מעברי המים במנוע, אולי גם הוא אכול לגמרי.

איציק

אם הלך הראש, אתה צודק, עדיף להיפטר וכבר כיסינו לדעתי את כל האלטרנטיבות. זה לשיקולו וכיסו.

אבל השתלשלות הדברים פה מעניינת ולכן עבורו ועבור הלימוד למי שקורא מנסה להגיע לכך שזה באמת ראש מנוע.

יש גם אפשרות שהמוסך כלל לא בדק לפני לחץ במערכת הקירור לפני שהחליף לו את החלקים, וגם לא אחרי שהצינור עף.

היה אמור, אבל לך תדע. לא יודע מי המוסך. ולבסוף העסק התפגר ולא רצה להגיד שהחליף לו חלקים סתם.

אבל לפי מה שהוא תיאר את ההשתלשלות יש לי סימני שאלה. ואני לא אוהב סימני שאלה, בעיקר תשובות 🙂 .

אם יענה על מה ששאלתי אותו כבר נדע בכמעט וודאות

לפני 25 דקות, נירו72 כתב:

לעשות ראש מנוע לא מומלץ כמעט אף פעם לרכב שלא יחסית חדש וידע להתמודד טוב עם עליית הקומפרסיה.

זה טוב רק למי שאין תקציב בכלל ורוצה למשוך תקופה (סוף תואר, סוף גירושים, וכו'). או למי שעושה בעצמו.

לאף אחד אחר לא הייתי ממליץ כי כפי שכתבת הכל כבר רקוב ברכב כזה, כל האוטו מתבלה יחד.

הבעיה הגדולה היא דווקא המערכות החשמליות במיוחד הקונקטורים הפלסטיקה של החיישנים והצמות.

הכל נהיה פריך, וכל דבר שנוגעים מתפורר. כשמתחילות שם הבעיות נהיה קשה לאבחן זה לא נגמר ואם מוסכים מטפלים בזה יותר זול לקנות רכב חדש בליסינג.

כשחושב על זה ברכב 2008 אם יפרקו ראש חלק ממה שכתבתי לעיל יתחיל להתפרק בשלב הפירוק  וההוצאות יקפצו משמעותית. אם זה ראש בוודאות במצבו רק לפירוק

פורסם

למה החליפו רדיאטור? החליפו רדיאטור כתוצאה מזיהוי שלי של נזילה בפנים לכן החליפו 

האם הרכב מעשן או מוציא מים מהאגזוז כרגע?

הרכב לא מעשן ולא מוציא מים מהאגזוז

האם הוא מניע בקלות?

כן 

ואם מניע, האם עומד על סל"ד סרק יציב או מקרטע

כאשר אני מניע את הרכב הוא מקרטע כן

תודה על התגובות 

פורסם (נערך)

יכול להיות שהלך ראש, אבל אישית רוצה לוודא היטב לפני שממליץ למישהו להשבית רכב.

תעשה בדיקה קטנה:

פתח את המכסה של הרדיאטור, ואת המכסה שמן ממנו ממלאים,

ותסתכל באור אם יש קצף או משהו כמו שמנת בצבע בז' על אחד מהם.

תוציא את המדיד של השמן גיר שנמצא ליד הרדיאטור והראש בצבע אדום ותבדוק גם.

צלם את כולם ותעלה. 

עוד שאלה קטנה. כמה אתה סומך על המוסך הזה? זה מישהו מוכר עם המלצות?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...