Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יכול להיות שאני קצת מדמיין...אבל שמתי לב שלאחרונה בוטל הבהוב אור ירוק לפני המעבר לצהוב ברמזורים בשטח עירוני. 

החוק מחייב הבהוב ירוק רק בכבישים בהם מהירות נסיעה היא מעל 50 קמ"ש אבל עדיין בהרבה רמזורים בעיר היה את ההבהוב. 

עכשיו אני רואה שזה בוטל.

עוד מישהו שם לב לזה?

פורסם

באיזור הנהיגה שלי לא שמתי לב לכך.

אולי חל שינוי במהירות המותרת\מקובלת באותו קטע? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, Buki כתב:

לא בקטע ספציפי ,שמתי לב לזה ב 3 ערים שונות.

לא שמתי לב לזה, מה שכן שמתי לב שיש הרבה אכיפה בעיקר בכבישים הבין עירונים של המצלמות הניידות של משטרת התנועה. 

יצא לי לראות כמה פעמים שוטר תנועה שהיה על גשר באותו מקום קבוע איזה כמה פעמים עם מצלמה.

פורסם (נערך)

כשלמדתי נהיגה במודיעין (שטח עירוני) לפני כשנתיים שמתי לב שאחד הרמזורים שהתקרבתי אליהם בעודם ירוקים נהפכו לפתע לכתומים ואדומים ללא הבהוב של האור הירוק.

לא הייתי לגמרי בטוח שזה לא הבהב, כי עדיין הייתי בשיעורים הראשונים. וכששאלתי את המורה אם זה הבהב או לא הוא אמר שבאמת בשטח עירוני כשהמהירות המותרת (הרשמית) היא עד 50 קמ"ש האור הירוק לא מהבהב בטרם הפיכתו לאדום.

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • אהבתי 1
פורסם

אכן, שמתי לב לכך בכמה מקומות עירוניים.

תופעה קצת מסוכנת, בוא לא נתחסד ונגיד שאנשים לפעמים נוסעים יותר מ50 בעיר. 

ולפתע אתה מקבל רמזור כתום.

לך תבלום 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז סע הנתאם לתנאי הדרך. כן, גם הרמזור הוא חלק מהם.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אז סע הנתאם לתנאי הדרך. כן, גם הרמזור הוא חלק מהם.

אני לא טוען כנגד תנאי הדרך, אלא נגד השינוי ברמזורים העירוניים. גם ב50 קמ״ש בדיוק קשה לעצור 

כשהגעת לצומת ופתאום השתנה מירוק לכתום ללא התראה.

פורסם

השאלה מה רע בזה שיהיה גם בעיר ירוק מהבהב שמודיע לנהג שמופע הירוק הולך להסתיים?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם (נערך)

אני לא רואה בהבהוב שום חיסרון.

התקן הישראלי קובע כי הוא מחוייב בדרכים בהן המהירות המותרת או המקובלת מעל 50 קמ״ש. למה זה נקבע? לא יודע, אני מניח שזה שריד מימים בהם הבקרה לא היתה אלקטרונית וההבהוב סירבל את תכנון, התקנת ותחזוקת המערכת.

במחשבה שניה - יתכן שיש שיקולים של תזמוני רמזור, שהירוק הרציף לא יהיה קצר מידי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לא זכור לי שנתקלתי ברמזור ירוק מהבהב בדרך עירונית (במהירות מותרת פחות מ50) 

פות"ש יכול להיות שאתה זוכר ממקומות בהם המהירות היתה יותר מ50 והשתנתה. 

לפני כשעה, Buki כתב:

השאלה מה רע בזה שיהיה גם בעיר ירוק מהבהב שמודיע לנהג שמופע הירוק הולך להסתיים?

כמו שכתב מעלי הדבר ייצור עיכוב גדול בתנועה (ישנם רמזורים שכל ה'ירוק' שלהם הוא שניות בודדות), ובפשטות גם אין צורך, הרמזור מתוזמן לפי מתמטיקה, מרחק עצירה (תגובה+בלימה) ב50 קמש הוא בערך 20 מטר, בנסיעה על 50קמש הרכב עובר ב3 שניות כ-40 מטר, אם לדוגמה הצומת היא 10 מטר, הנהג מחליט אם הוא מספיק לעצור -נמצא יותר מ20 מטר לפני קו העצירה, או שהוא ממשיך -אם הוא נמצא פחות מ20 מטר לפני הצומת. בין 30 ל20 מטר (~0.7 שניות) טווח ביניים בו הוא גם יכול להמשיך.   

פורסם

זה גם מה שזכור לי. ירוק מהבהב זה סימן לנהג להוריד הילוך ולהדביק דוושה לרצפה. פעולה שלא כל כך מסתדרת עם התנועה בעיר :)

ובנימה קצת יותר רצינית- כך תמיד היה.

בתוך העיר מתחלף מיד לכתום. 

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

על זה שרו הגששים:

״ורמזורים תתמוגגנה

אדום, צהוב, רפורט״

פורסם

חשבתי שאני הוזה…

באר שבע בכניסה לעיר מכיוון צפון, שדרות יצחק רגר לא מהבהב (המהירות המותרת 60 קמש ולכן זה צריך להבהב)

פעם אחת זה הפתיע אותי ושרפתי כתום בגלל זה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...