Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעניין השאלה המקורית הייתי קודם כל בודק מה תקופת האחריות לכל אפשרות.

לאחר מכן הייתי הולך רואה בעיניים את האפשרויות כדי לראות האם יש הבדלי איכות חומרים משמעותיים בין השלושה. בהינתן פרמטרים דומים הייתי לוקח את הזול.

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

מקררים ומקפיא שאינם סטנדרטיים

מה הכוונה שאינם סטנדרטיים?

כי אם מדובר בגודל לא סטנדרטי. זה ברור מאליו - הולך על בניית חדר קירור וחדר הקפאה בנפרד.

מניסיון אישי של בערך 20 שנה - זה אחד הראשונים שאני אבנה כשיהיה לי בית.

כמובן שהכי טוב יהיה ללכת על קירור יבש למען שמירה על תוקף הפרודוקטים

מעדכן: ראיתי עכשיו את התוצרת של Bertazzoni, אני לא רואה סיבה לקנות כזה מוצר כשאפשר לבנות אחד בישראל ולבנות במחיר נמוך במיוחד כשאתה יודע בוודאות שהמקרר יהיו לו חלקי חילוף או שלא תצטרף מישהו עם ידע מיוחד בשביל שהוא יתעסק עם זה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה בדיוק כמו שמישהו מתייעץ על רכבים בגזרת המיליון ₪ ואתם ממליצים לא על פיקנטו כי בסוף גם היא תגיע ליעד. 

ֿזה לא המקרה, הוא מודע לאפשרות של מקררים סטנדרטיים ולמחירים המקובלים, ובנוסף,  הוא לא נתן במה למחיר המטבח, אך עם מוצרי חשמל כאלה, גם המטבח כנראה בולטהאופ /בופי ודומיהם, ולכן מדובר ביחס שונה מאשר מטבחים שעולים 50k. 
לשאלה שהעלית, אשמח לסייע במידע אובייקטיבי על החלופות בפרטי.

גילו נאות, כיהנתי במשך מספר שנים כמנכ״ל חברת המטבח הדיגיטלי , יבואנית מקררי Sub Zero בישראל, והמקרר מדהים, אבל כן, בסוף היום, הוא מקרר. הבירה לא קרה או טעימה יותר. 

יהונתן

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 12 דקות, Johnathan כתב:

זה בדיוק כמו שמישהו מתייעץ על רכבים בגזרת המיליון ₪ ואתם ממליצים לא על פיקנטו כי בסוף גם היא תגיע ליעד. 

לא נכון.

אנחנו לא מורידים אותו מהרעיון של מקרר רחב או גדול. כן יש פה התייחסות ל"הנאה מנהיגה". ממש לא ירדנו לפיקנטו.

מציעים אלטרנטיבות שעומדת בקו האסתטיקה של מטבח מודרני מושקע, אבל בלי להשתגע. אין באמת למה....

אגב, נכנסתי לאתר של Bertazzoni (אתר היבואן).
פחות התחברתי לדרך שהם מציגים את עצמם; אין מילה על שירות, אמינות, אחריות, כלום.
לא רשמו אפילו בתיאור של כל מוצר - כמה אחריות יש עליו.
העיקר שהם "מיבאים מוצרים יוקרתיים".

יופי שאתם מייבאים, מה עם גיבוי בשירות לכל היופי הזה ? ככה אתה מוכרים את עצמכם ?.... בן אדם קונה מוצר בעשרות אלפי שקלים, לא תיתנו מילה או שתיים על מערך השירות והאחריות שלכם ?

בעניין אחר:

תופעה נפוצה היא שבד"כ יבואנים של מותגי יוקרה נותנים אחריות לטווח נמוך עד בינוני במקרה הטוב.

אם בענף הרכב אחריות ממוצעת לרכב עומדת נניח על 3 שנים מלאות, החוק מחייב מינימום שנתיים וחלק ממותגי ה"יוקרה" נותנים באמת רק שנתיים. יש מקרים יוצאים דופן (מרצדס וכאלה) שהעלו מ-2 ל -4 שנות אחריות בגלל התחרות מסין שגרמה גם למתחרות הישירות הוותיקות של מרצדס לעשות כן. חלק מהמתחרים נתנו את האפשרות להארכת אחריות בתשלום.
במוצרי אלקטרוניקה וחשמל אחרים זה גם כן קיים: מערכת מיזוג של מיצובישי יכולה לעלות פי 2-3 ממערכת מיזוג של אלקטרה או טורנדו או תדיראן, אבל בעוד בטורנדו\תדיראן\אלקטרה תוכל לקבל אחריות מלאה על מזגן עילי לטווח של 5-7 שנים (!), במיצובישי זה עדיין 3.
לא משהו שאתה מצפה ממותג פרימיום שבונה על "עמידות ואמינות" כשמות נרדפים לשיווק שלהם.

@GTאי שאלה: האם ידוע לך מי היצרנים שעומדים מאחורי מוצרי המדבקה שציינת ?

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 40 דקות, איציק נ. כתב:

לא נכון.

אנחנו לא מורידים אותו מהרעיון של מקרר רחב או גדול. כן יש פה התייחסות ל"הנאה מנהיגה". ממש לא ירדנו לפיקנטו.

מציעים אלטרנטיבות שעומדת בקו האסתטיקה של מטבח מודרני מושקע, אבל בלי להשתגע. אין באמת למה...

נראה לי שהוא הגיב ככה בגלל שהצעתי חדר קירור. כי מבחינתו כך אני חושב מדובר בירידה לרמת פיקנטו ולא מרצדס כפי שפות"ש רוצה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

האלטרנטיבות המוצעות, וברור שכוונתכם טובה, לא רלוונטיות כי לא תואמות את הסטנדרט אליו הוא (ו המעצב ואשתו ) מכוון, אז לדבר על מקררים באלפי שקלים בודדים בשעה שהוא מדבר על 130k זה לא ממש חלופות שקולות, לפחות בעיניי. 

ֿיש פרמטרים כמו גובה, שכל המקררים האינטגרליים הפשוטים בגובה של 176-178 ס״מ בעוד ביוקרה את ב213 ס״מ. 

ֿזה מקהל משמעות בנראות, בתכנון, ובקיבולת, מן הסתם. 

ֿזו נישה בעייתית ויש מעט מאוד חלופות העומדות בסטנדרט. אגב, ברטזוני בכלל לא בכיוון, פשוט מנסים לעלות על הגל של היוקרה ולהנפיץ מחיר.

ֿברמות הגבוהות יש את סאב זירו, גגנאו, מילה מסדרות היוקרה, ליבהר בסדרת מונוליט ועוד מותג איטלקי עם מוצר יפה ברמה אבל שירות בעייתי ולכן לא אזכיר בשמו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לחבר יש subzero כ 10 שנים, התקלקל מדחס פעמיים.

נניח בצד את הסיוט של להזיז אותו על מנת להגיע לחלק , המחיר היה כמו לקנות מקרר 4 דלתות ממותג ידוע חדש לחלוטין.

המקרר בכל מקרה בנוי לתוך המטבח, אם לא היה אומר לי שזה המותג לא הייתי מנחש. 

• מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

לא נכון.

מציעים אלטרנטיבות שעומדת בקו האסתטיקה של מטבח מודרני מושקע, אבל בלי להשתגע. אין באמת למה....

אגב, נכנסתי לאתר של Bertazzoni (אתר היבואן).
פחות התחברתי לדרך שהם מציגים את עצמם; אין מילה על שירות, אמינות, אחריות, כלום.
לא רשמו אפילו בתיאור של כל מוצר - כמה אחריות יש עליו.
העיקר שהם "מיבאים מוצרים יוקרתיים".

יופי שאתם מייבאים, מה עם גיבוי בשירות לכל היופי הזה ? ככה אתה מוכרים את עצמכם ?.... בן אדם קונה מוצר בעשרות אלפי שקלים, לא תיתנו מילה או שתיים על מערך השירות והאחריות שלכם ?

בעניין אחר:

תופעה נפוצה היא שבד"כ יבואנים של מותגי יוקרה נותנים אחריות לטווח נמוך עד בינוני במקרה הטוב.

אם בענף הרכב אחריות ממוצעת לרכב עומדת נניח על 3 שנים מלאות, החוק מחייב מינימום שנתיים וחלק ממותגי ה"יוקרה" נותנים באמת רק שנתיים. יש מקרים יוצאים דופן (מרצדס וכאלה) שהעלו מ-2 ל -4 שנות אחריות בגלל התחרות מסין שגרמה גם למתחרות הישירות הוותיקות של מרצדס לעשות כן. חלק מהמתחרים נתנו את האפשרות להארכת אחריות בתשלום.
במוצרי אלקטרוניקה וחשמל אחרים זה גם כן קיים: מערכת מיזוג של מיצובישי יכולה לעלות פי 2-3 ממערכת מיזוג של אלקטרה או טורנדו או תדיראן, אבל בעוד בטורנדו\תדיראן\אלקטרה תוכל לקבל אחריות מלאה על מזגן עילי לטווח של 5-7 שנים (!), במיצובישי זה עדיין 3.
לא משהו שאתה מצפה ממותג פרימיום שבונה על "עמידות ואמינות" כשמות נרדפים לשיווק שלהם.

@GTאי שאלה: האם ידוע לך מי היצרנים שעומדים מאחורי מוצרי המדבקה שציינת ?

לא, אפילו ארץ הייצור לא רשומה שם.

זה לחלוטין שם שהיבואן בארץ המציא. אין חברה כזו בחו"ל.

מה שראית באתר, וסקירות שיש בחו"ל - זו בדיוק הסיבה שאני חושש שאצא קירח מכל הכיוונים, כי למרות שיש יצרן באיטליה יש מצב שתהיה קדחת בארץ.

לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

מה הכוונה שאינם סטנדרטיים?

כי אם מדובר בגודל לא סטנדרטי. זה ברור מאליו - הולך על בניית חדר קירור וחדר הקפאה בנפרד.

מניסיון אישי של בערך 20 שנה - זה אחד הראשונים שאני אבנה כשיהיה לי בית.

כמובן שהכי טוב יהיה ללכת על קירור יבש למען שמירה על תוקף הפרודוקטים

מעדכן: ראיתי עכשיו את התוצרת של Bertazzoni, אני לא רואה סיבה לקנות כזה מוצר כשאפשר לבנות אחד בישראל ולבנות במחיר נמוך במיוחד כשאתה יודע בוודאות שהמקרר יהיו לו חלקי חילוף או שלא תצטרף מישהו עם ידע מיוחד בשביל שהוא יתעסק עם זה. 

אני מחפש להוריד כאבי ראש ואתה מציע לי לבנות חדר קירור? :)

פורסם

הייתי רוכש מקרר כזה מהמותגים הטובים ביד שנייה כחדש, אבל זה אני.

*גילוי נאות: כותב השורות בעל מקרר חשמלי מתוצרת LG ללא צורך באספקת קרח.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 12 שעות, GTאי כתב:

המטרה שלי היא להפחית סיכון של תקלות/תחזוקה ולנסות להישאר בעלות סבירה.

המשפט הזה לא נכון. פשוט לא נכון. או שאתה מבטא בקול רם פרדוקס. אם זאת הייתה המטרה שלך לא היית פותח שרשור בנושא.

מי שמחפש להפחית סיכון פשוט לא מסתכל אפילו בצחוק על מותגי יוקרה. או במקרה הזה, מותגי שופוני בלי אבא ואימא ובלי אמינות ובלי שירות. זה קטע טיפוסי בכל העולם, לא רק בארץ, אבל איך שהוא בארץ כל הקטע של שירות לא קיים / איכות בנייה מפוקפקת / טכנאים שלא מבינים כלום רק מתעצם במותגי יוקרה.

איך שהוא יש לי תחושה שמהשרשור הזה ייצא כלום + מה שהאישה בחרה.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

¹אם לבחור 130 אש"ח לרכישת מקרר כנראה שיהיה לו כסף כדי להחליף אחת מהיחידות בעוד כמה שנים.

עקרונית יש כאן עניין של סדרי עדיפות. אישית, בתקווה שהמטבח עדיין לא "ירד לייצור" הייתי נותן למעצב בעיטה בישבן, כי יש לי תחושה שהמטבח מיועד ל-show off, ולא בהכרח פרקטי. או, לפחות, דורש תיקון העיצוב.

אישית אני לא אוהב את האינטגרליים למיניהם, במיוחד לגבי מקרר שהוא פריט קריטי שאני לא רוצה להיות תלוי ביצרן או יבואן אם הוא מתקלקל ואני רוצה לתקן או להחליף במהירות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד לא ירד ולכן אפשר לשנות את ההזמנה.

זה לא מטבח ל show off, זה מטבח פרקטי ל5 אנשים, הוא פשוט בסטנדרט קצת גבוה יותר מהממוצע וזהו. אפשר לשלב פרקטיות ועיצוב. 

{סליחה אם זה נשמע מצתדק, אבל זה באמת ככה}. 

@hans לא רואה טעם להיכנס לוויכוח אם בעולם ה"יוקרה" מפחיתים סיכונים כי יש לא מעט מקרים שאני חושב שהתשובה היא חיובית.

אם היינו בעולם הרכבים היה לי את J.D Power והפוסט היה מיותר, רק שבמקררים/מוצרים חשמל למטבח אני באמת לא מבין הרבה ומכאן השאלה.

פורסם
לפני 14 שעות, om2 כתב:

כי אין סיכוי בחיים שהייתי משקיע על מקרר 60 אלף ש"ח (בטח שלא יותר)

בדיוק אתמול בעבודה שמעתי על זוג שהשקיעו 37K שקלים במיטה יהודית מתכווננת עם מנוע. אז בעיניי זאת הוצאה ממש גדולה, אבל כנראה שעבורם זה עניין ערכי ואיכות חיים.

אז לגבי המקררים, אני חושב שהייתי מוצא משהו בתחום הביניים. מנסה להגדיר מה חשוב לי במקרר - לא מתעלם מעניין האחריות למשל.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתם נבהלים מהסכום על המקרר אבל כשמדברים היום על שיפוץ בבית שכולל גם מטבח אנחנו מדברים על לפחות 300,000. הסכום של המקרר כבר זניח בעלות הכוללת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הציבור שיכול וגם מסכים לשלם סכומים כאלו על מקרר, הוא מאיון אם לא אלפיון עליון. אז גם אם קהל הכותבים פה הוא לא מדגם מייצג של האוכלוסיה, סיכוי נמוך שתמצא פה בעלי נסיון עם המותגים האלו. כנראה שבעיקר תקבל המלצות לבעוט במעצב וללכת למחסני חשמל או משהו כזה.

אני מניח שהמקררים לא מיועדים להיכנס לדירת 5 חדרים ברחובות אלא בשכונה קצת יותר יוקרתית. אולי תנסה לשאול שכנים, או בקבוצת ווטסאפ שכונתית אם יש כזו. מניח שיש יותר סיכוי למצוא שם בעלי מקררים כאלו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...