Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו טורבו 2

Fazer

פוסטים מומלצים

לפני שעה, Deutz912 כתב:

מה יוצא לך מזה ?

אני עוד לא יודע - זו התשובה הכי כנה שאני יכול לתת.

ישב לי איזשהו עיצוב בראש, ורציתי לראות אותו מעוצב במודל, זו ההתחלה. אח"כ אני מאוד רוצה לראות את הדבר הזה מתממש כרכב אמיתי, אני משוכנע שיש לזה שוק ושבמחיר הנכון (גם אם לא נמוך) יהיה לזה קהל. איך אני עושה את זה?

יש שתי דרכים עיקריות שאני רוצה לנסות:

1. דרך המלך: לנסות להגיע למקבלי החלטות ברנו, ולהלהיב אותם על זה כדי שרנו בעצמם יצרו את זה. הסיכוי לזה לא גבוה, כיון שרנו נמצאים כיום במקום אחר, ורכבי בנזין חשמליים לא מאוד מעניינים אותם - לדעתי זו טעות אסטרטגית, אבל אני לא מקבל החלטות שם. יש לי כל מיני רעיונות לאיך לגרות את העניין שלהם בזה, חלק כולל לנסות בצורה ממוקדת לטרגט מקבלי החלטות שם (דרך לינקדאין לדוגמה), וחלק כולל לנסות כל מיני הטרלות כאלו ואחרות. שוב, סיכוי נמוך אבל שווה לי לנסות.

2. הדרך העצמאית: לנסות להפיץ את הבשורה, לייצר עניין בדגם כזה, וכשיהיו לי מספיק מתעניינים למצוא סדנה שתבנה את זה. הדרך הזו מורכבת מאוד, ויש כאן הרבה סימני שאלה שעלו לי לאורך הדרך - כרגע אני במצב שאני צריך כסף לא מאוד גדול אבל גם לא זניח כדי להגיע לשלב הבא בתהליך: בניית תוכנית עסקית בסיסית, כשכדי להגיע לבסיס של זה, כמה יעלה לבנות רכב כזה (אבטיפוס ואח"כ סדרתי) אני צריך לסרוק רכב אמיתי, לסרוק מנוע, ולמצוא חברה הנדסית שתתכנן לי את השינויים הרלוונטיים לשלדה (ויש לא מעט), כדי שניתן יהיה להעריך עלויות.

אני מתייחס לזה כמו סטארטאפ כיון שזה הרקע שלי - בהתחלה המחשבות מאוד מפוזרות, ולאט לאט עושים עוד צעד ועוד צעד, טועים, מתקנים תוך כדי ריצה, משפרים עוד קצת, בונים אב טיפוס, משפרים אותו, וחוזר חלילה, בודקים את השוק, מנסים להגיע ל product-market fit, וכו' וכו'.

יש כאן איזשהו משולש: רעיון (מוצר), כסף, הנדסה - כשיש שניים קל (יחסית) למצוא את השלישי, כרגע חסרים לי שניים...

לפני 24 דקות, ברונקו כתב:

הרי אתה לא תפנה לרנו ותגיד להם "אם אתם רוצים עיצבתי לכם פצצה של רכב..."

למה לא בעצם?

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, תמשיך מה שאתה עושה... חלומות וניסיונות שנשארים במגירה, לא יוצא מהן כלום.

זה לא שאני חלילה יודע לעשות את מה שאתה עושה, אבל רק מוסיף את דעתי ויכול להיות שהיא 

לא מתאימה או נכונה לך ואןלי אני לא פוגע במטרה.

אבל בגדול, לייצור סדרתי המודל הוא מרשים מאוד, יש עם מה לעבוד (אם אני רנו הכוונה)הכוונה והכישרון הוא שלך.

אבל רק מציע לעשות משהו פחות סדרתי ויותר בסגנון רכב תצוגה בלבד, אבל קיצוני יותר במראה.

ואז במקביל את הסדרתי יותר ששלחת כאן בפורום.

שוב רושם, זו דעתי בלבד.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@bigmik אתה צודק - זו בדיוק הסיבה שיצרנים תמיד מציגים קודם רכב תצוגה מופרע ואז מעדנים אותו ליצור סדיר. במקרה הספציפי הזה, הגדרת הפרויקט היתה מהתחלה "רכב שנראה מוכן ליצור סדרתי", כלומר רכב שכך היה נראה אם רנו היו מייצרים אותו ביצור סדיר, זה ישב לי בראש תקופה ארוכה והייתי צריך להוציא את זה.

בצורה הפוכה מהרגיל, השלב הבא יהיה כנראה ללכת ולעשות מזה רכב רכב ראלי קצת יותר "מופרע", חייב להגיד שכרגע אין לי בראש תמונה של איך אני רוצה בדיוק שזה יראה, אבל זה יגיע ברגע הנכון, בדברים כמו עיצוב לפעמים המחשבות והרעיונות צריכים להתבשל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, אם תנסה לייצר יותר מרכב אחד ולהרויח מזה, עורכי הדין של רנו יכנסו בך בגין הפרת זכויות יוצרים, דגם רשום ושאר ירקות.

אתה יכול לנסות להגיע איתם לאיזו הסכמה, אבל להערכתי הסיכוי לזה קלוש.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, borsood כתב:

עורכי הדין של רנו יכנסו בך בגין הפרת זכויות יוצרים

את זה דווקא בדקתי עם עורכת דין המתמחה בפטנטים - אין כאן באמת בעיה, כיון שאני לא מייצר רכב חדש וקורא לו בשם אחר, אני משפר רנו קליאו קיימת שמישהו רכש ושילם עבורה לרנו. זה לא שונה מאף סדנה אחרת שמשפרת מכוניות - סינגר, אלפאהוליקס, וכדומה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, דובצע כתב:

איזה מישקל מקצועי יש לך בתחום?

למה צריך להיות לזה איזשהו משקל?

אני לא מציע את עצמי לעבודה בתור מעצב, אני בפועל עיצבתי משהו שמישהו יכול לאהוב או לא, ואת המשהו הזה אני רוצה לייצר ולמכור...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 51 דקות, Fazer כתב:

את זה דווקא בדקתי עם עורכת דין המתמחה בפטנטים - אין כאן באמת בעיה, כיון שאני לא מייצר רכב חדש וקורא לו בשם אחר, אני משפר רנו קליאו קיימת שמישהו רכש ושילם עבורה לרנו. זה לא שונה מאף סדנה אחרת שמשפרת מכוניות - סינגר, אלפאהוליקס, וכדומה.

לכל הסדנאות האלה יש אישורים מהחברות שאת הדגמים שלהם הם משפרות.

צריך קודם אישור מרנו בשביל דבר כזה, אי אפשר יום אחד להגיע ולהחליט בא לי לפתוח סדנה שמשפרת את זה וזה, זה לא הולך ככה.

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

"אחת כבר בידינו, נשארו עוד חמש" (טיוואן, עוזרו של תאנוס)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@ברונקו אני לא יודע על מה אתה מתבסס כשאתה כותב את זה, אני אגיד שלמיטב ידיעתי זה לא מדוייק - ואם יש לך איזשהם סימוכין לכך שכל סדנה שמשפרת רכבים צריכה אישור מהיצרן, אשמח לראות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

זה לא נכון בכלל...

אם אתה רוצה למכור שיפורים למותג מסויים אתה לא צריך אישור של אף אחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, cohen motor 377 כתב:

עבודה מטורפת! 

נגנבתי לראות שיש בינינו מישהו שיודע לעשות כאלו דברים.

מעניין מה תיהיה התגובה של רנו על זה.

הוא אמר שניגרי עשה את העבודה, חוץ מזה זה לא נדיר למדל (בלי לפגוע באף אחד)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, Deutz912 כתב:

הוא אמר שניגרי עשה את העבודה, חוץ מזה זה לא נדיר למדל (בלי לפגוע באף אחד)

א. אני הבנתי ששניהם

ב. פעם ראשונה שאני רואה עבודה של מישהו מאצלנו ולא הדמיות של איזה סיני או יפני

מודלים שאנשים עשו ראיתי, אבל לא רכבים

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, cohen motor 377 כתב:

נגנבתי לראות שיש בינינו מישהו שיודע לעשות כאלו דברים.

קטונתי מלקחת קרדיט שלא מגיע לי.

העיצוב שלי (ברובו המוחלט), המידול זה הבחור שעבד איתי, ואני יכול להגיד שאנשים שעוסקים בזה למחייתם בארץ מאוד התרשמו מאיכות המודל, אבל שום דבר מזה הוא לא אני. עכשיו הוא בונה לי את זה למודל תלת מימד שאוכל להדפיס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Fazer כתב:

קטונתי מלקחת קרדיט שלא מגיע לי.

העיצוב שלי (ברובו המוחלט), המידול זה הבחור שעבד איתי, ואני יכול להגיד שאנשים שעוסקים בזה למחייתם בארץ מאוד התרשמו מאיכות המודל, אבל שום דבר מזה הוא לא אני. עכשיו הוא בונה לי את זה למודל תלת מימד שאוכל להדפיס.

אוקיי, הבנתי.

בכל זאת אל תוריד לעצמך, תוצאה טובה מגיעה מעיצוב טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...