Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה VS אוקטביה RS

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב. 

לפני רכישת אוקטביה סטייל 23/24 מערער במחשבה שאולי עדיף

RS 22/23  

מחיר הרכב לא פקטור. 

מה שמעניין אותי זה מה ההפרש בתחזוקה השוטפת 

ביטוח 

טסט 

טיפולים 

וירידת ערך. 

תודה🙏

פורסם

אי אפשר לענות לך על שאלה כזו בלי באמת לדעת מה אתה מחפש.

רק מהתרשמות מאופן הצגת השאלה, RS לא בשבילך. מתלים קשים יותר, צמאה יותר לדלק, רועשת יותר, ביטוח וטיפולים יקרים יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הרכבים שונים:
מנוע גדול וחזק יותר, די בטוח שגם גיר שונה (או לפחות מכוייל אחרת), מתלים אחרים, בלמים גדולים יותר, ג'אנטים גדולים ורחבים מה שמצריך צתמיגים במידה גדולה יותר,

אני זוכר שגם המושבים שונים (מעור). זה רכב אחר, שנועד לתת חוויה שהיא מעבר ללהגיע ממקום למקום. היא בערך פי 2 כוח סוס מאוקטביה רגילה.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
חידוד הדברים

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

מאופן ניסוח השאלה נראה שפותח השרשור חושב ש RS זו רמת גימור. אבל זה לא המצב.

כפי שהוסבר קודם זה רכב ספורטיבי ובודאי שהעלויות יהיו גבוהות יותר. והרכב נוח פחות.

אם פותח השרשור כן מכיר את ההבדלים אז הוא בטעות התנסח בצורה לא מגובשת.

פורסם (נערך)

בוקר טוב.

לפתוח השרשור ברור מאוד מה היתרון והחיסרון של כל דגם מה יש ומה אין בו ואם זה מתאים או לא מתאים לו. מה שלא ברור נכתב בפרוש.

אשמח לקבל תשובה לשאלות הספציפיות שנשאלו תודה. 

עריכה אחרונה על ידי simha
פורסם
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

לא מכיר אוקטביה דגם VS ,

איזה דגם זה?

כמה כוח יש עליו?

אני לא בטוח שאתה מתבדח...

אם לא אז הכוונה ב vs כקיצור ל versus כלומר "בהשוואה". 

• אהבתי 1
פורסם

פניתי לחברות הביטוח שלא יכולים לתת פרטים לפני שהרכב נרשם על שמי.

יש דרך טובה לבדוק מחירי ביטוח לפני קנית הרכב? 

• אהבתי 1
פורסם

כשהייתי במצב הזה לקחתי מספרי רישוי ממודעות למכירה של רכבים דומים למה שאני מחפש, וביקשתי הצעת מחיר לביטוח על פי מספרי הרישוי הנ"ל.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה השוני בטבלת הטיפולים התקופתיים בין שני הרכבים? 

למשל אני מבין שבrs צריך להחליף שמן גיר כל 60k 

לפני 6 דקות, amosbmw כתב:

כשהייתי במצב הזה לקחתי מספרי רישוי ממודעות למכירה של רכבים דומים למה שאני מחפש, וביקשתי הצעת מחיר לביטוח על פי מספרי הרישוי הנ"ל.

👍👍👍תודה 

פורסם
לפני 5 שעות, simha כתב:

בוקר טוב.

לפתוח השרשור ברור מאוד מה היתרון והחיסרון של כל דגם מה יש ומה אין בו ואם זה מתאים או לא מתאים לו. מה שלא ברור נכתב בפרוש.

אשמח לקבל תשובה לשאלות הספציפיות שנשאלו תודה. 

טוב שהבהרת. כי הניסוח המקורי לא היה ברור והשתמע ממנו שאתה לא ער להבדלים.

אני לא מכיר את הרכב ספציפית. אבל לפני שנה שקלתי לרכוש רכב ספורטיבי. שקלתי פיז'ו 308GTI. התלבטתי בינה לבין משפחתית סטנדרטית בת 3 אבל ידנית (בעיקר סיוויק 1.5). 

לא נכנסתי לחפירה עמוקה וטבלאות אקסל. אבל באופן משוער הגעתי למסקנה שהפער הוא כזה:

בערך 20,000 יותר ברכישת הרכב הספורטיבי (כאשר הפיזו' לדעתי בת 4 או 5).

בערך 10,000-12,000 ש"ח בשנה יותר יקר לרכב הספורטיבי בתחזוקה שגרתית. חלפים, ביטוח, דלק, שמנים וכו.

(אשמח לשמוע את המומחים כאן לעניין איכות ההאומדן שלי)

עניין הרכישה לא דרמה כי אני מחזיק לשנים רבות. אז הרכישה אינה מאוד משמעותית. וגם אולי שמירת הערך עדיפה בספורטיבית. לא יודע...

אבל הגעתי למסקנה שעבורי לשלם עוד כ 1,000 ש"ח לחודש עבור רכב ספורט זה לא תואם לסדרי העדיפות שלי בחיים. נכנס לשיקול גם שאני עושה 20,000 ק"מ בשנה עם הרבה נהיגות מנהליות בהן הפיז'ו יכולה לבאס מבחינת נוחות ורעש.

אבל זה בשוליים. אם העלות היתה דומה הייתי רוכש רכב ספורטיבי.

כתבתי תחזוקה שגרתית. אבל אני מניח שאם יש צרה כלשהיא (מנוע נניח) אז ברכב הספורטיבי זה יעלה דרמטית יותר מאשר סיוויק שהינה רכב נפוץ ורגיל יחסית. כך שהפער של 1000 ש"ח בתחזוקה הוא בכפוף להיעדר הפתעות גדולות שיכולות להגדיל משמעותית את פערי התחזוקה.

מקווה שיכולתי לעזור. אני מניח שבסקודה המצב דומה.

פורסם
לפני 55 דקות, razi_pazi כתב:

טוב שהבהרת. כי הניסוח המקורי לא היה ברור והשתמע ממנו שאתה לא ער להבדלים.

אני לא מכיר את הרכב ספציפית. אבל לפני שנה שקלתי לרכוש רכב ספורטיבי. שקלתי פיז'ו 308GTI. התלבטתי בינה לבין משפחתית סטנדרטית בת 3 אבל ידנית (בעיקר סיוויק 1.5). 

לא נכנסתי לחפירה עמוקה וטבלאות אקסל. אבל באופן משוער הגעתי למסקנה שהפער הוא כזה:

בערך 20,000 יותר ברכישת הרכב הספורטיבי (כאשר הפיזו' לדעתי בת 4 או 5).

בערך 10,000-12,000 ש"ח בשנה יותר יקר לרכב הספורטיבי בתחזוקה שגרתית. חלפים, ביטוח, דלק, שמנים וכו.

(אשמח לשמוע את המומחים כאן לעניין איכות ההאומדן שלי)

עניין הרכישה לא דרמה כי אני מחזיק לשנים רבות. אז הרכישה אינה מאוד משמעותית. וגם אולי שמירת הערך עדיפה בספורטיבית. לא יודע...

אבל הגעתי למסקנה שעבורי לשלם עוד כ 1,000 ש"ח לחודש עבור רכב ספורט זה לא תואם לסדרי העדיפות שלי בחיים. נכנס לשיקול גם שאני עושה 20,000 ק"מ בשנה עם הרבה נהיגות מנהליות בהן הפיז'ו יכולה לבאס מבחינת נוחות ורעש.

אבל זה בשוליים. אם העלות היתה דומה הייתי רוכש רכב ספורטיבי.

כתבתי תחזוקה שגרתית. אבל אני מניח שאם יש צרה כלשהיא (מנוע נניח) אז ברכב הספורטיבי זה יעלה דרמטית יותר מאשר סיוויק שהינה רכב נפוץ ורגיל יחסית. כך שהפער של 1000 ש"ח בתחזוקה הוא בכפוף להיעדר הפתעות גדולות שיכולות להגדיל משמעותית את פערי התחזוקה.

מקווה שיכולתי לעזור. אני מניח שבסקודה המצב דומה.

מעריך מאוד את התשובה המפורטת. 

עזרת לי מאוד. תודה.🙏 

פורסם

אני רק מבהיר שהערכת הפער בעלויות שעשיתי היא אומדן מאוד לא מדעי. עשיתי בערך

אבל זה ברור שרכב ספורטיבי זה עניין יקר יותר מסתם משפחתית. ולא בפער זניח. רק בביטוח היה פער של 4000 שח.

אני רוצה רכב ספורטיבי אבל בסוף צריך לתעדף. מעדיף להוציא את הפער על חופשה. או ציוד גלישה. או סתם לחסוך.

ככה זה. לצערי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...