Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנס לפדקס

amosbmw

פוסטים מומלצים

פורסם

היום פורסם בכל אתרי החדשות, שהרשות להגנת הצרכן מתכוונת לקנוס את פדקס על סך 368000 שח. בגין אילוץ צרכנים לשלם על שירותים שהם לא בחרו בהם. דמי ניטול, שיחרור, אחסנה ומה לא.

העניין עוד לא סגור.

פדקס טוענים להגנתם שהם פועלים בסמכות ותפקידם לשחרר את המשלוחים עבור הלקוחות.

מצד אחד, כשאני מחכה לחלק דחוף, אני רוצה שחברות הבלדרות ישחררו כמה שיותר מהר בלי לבלבל את המוח ובלי עיכובים. מצד שני ברור שהן מנצלות את כוחן לרעה. כל חברות הבלדרות אומרות לך תשלם את כל החשבון או שהחבילה תושמד. גם כשיש לך דרכים זולות יותר או אישורים לשחרר את החבילה.

בהחלט יש כאן הרגשה שהגישו להם לאכול את הדייסה שהם בישלו בעצמם.

לחברות הבלדרות האחרות מגיע גם.

אני חושש שגם אחרי הקנס החברות ימשיכו במנהג הזה - הן בטח מרוויחות הרבה יותר מסכום הקנס.

• אהבתי 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מסתמך אך ורק על מה שרשמת (לא שמעתי על הקנס לפני כן) :

סתם רעש על לא כלום (אולי יח"צ בעילה של "הורדת יוקר מחייה").

אני מאמין שפדקס תצא מזה בלי שום קנס (יתכן שידרשו להגיע לערכאות משפטיות).

בסופו של דבר, הם באמת פועלים בסמכות. בחלק מהעלויות הם רק צינור. זה לא כסף שהולך לכיסם (למשל דמי ניטול. אגרת מחשב).

כל זה בהנחה שבאמת מדובר בנושא רק של דמי ניטול, אחסנה וכו'. ולא נושא אחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, אלעדית כתב:

מי שאמור לנהל את זה זו המדינה בעצמה ולא חברות פרטיות, עם מחירון שקוף וברור.

רק "בעיה" קטנה עם הטענה הזאת - כאשר המדינה נתנה שרות של דואר מהיר (EMS) דרך דואר ישראל, היא גם גבתה את התשלומים האלו (למעט דמי אחסנה מאחר והם לא משלמים אחסנה לממ"ן).

להזכירך, לא מזמן המדינה יצאה מתחום של מתן שרותי דואר, והבעלות על חברת דואר ישראל עברה לידי חברה מסחרית (אינני זוכר את שמה. אפשר למצוא בחיפוש פשוט בגוגל).

עוד יותר מזה, ברוב מדינות העולם, הממשלות יצאו מתחום של אספקת שרותי דואר, והעבירו את השירות לידיים של חברות פרטיות.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

צעד נכון, אבל שיכפילו את הקנס ב50 ונתחיל לדבר. הקטע שצריך לשמוע את מנהלי חברות השילוח מדברים. כמו אחרוני העבריינים - תשלם או שנשמיד. סחיטה באיומים.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.9.2024 בשעה 11:04, אלעדית כתב:

מי שאמור לנהל את זה זו המדינה בעצמה ולא חברות פרטיות, עם מחירון שקוף וברור.

לא ברור לי איך המצב ההזוי הזה התנהל עד היום.

היא מנהלת, המחירון שקוף, לכן אתה משלם אגרות הזויות כמו אגרת מחישוב, אחסנה אם התהליך מתעכב ועוד. לחברת השילוח את משלם רק על תהליך השחרור מהמכס שכולל עובד שלהם שמעביר חבילה מהמחסן שלהם למחסן המכס ומחזיר חזרה לאחר תהליך השחרור. האם המחיר שהן גבובות הוגן? אין לי מושג ממש. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
פורסם
לפני 22 דקות, ch28566 כתב:

היא מנהלת, המחירון שקוף, לכן אתה משלם אגרות הזויות כמו אגרת מחישוב, אחסנה אם התהליך מתעכב ועוד. לחברת השילוח את משלם רק על תהליך השחרור מהמכס שכולל עובד שלהם שמעביר חבילה מהמחסן שלהם למחסן המכס ומחזיר חזרה לאחר תהליך השחרור. האם המחיר שהן גבובות הוגן? אין לי מושג ממש. 

אשמח לראות את המחירון השקוף, נכון לעכשיו

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...