Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הזמנתי מערכת אנדרואיד תואמת מקור מאליאקספרס.. דיברתי עם המוכר לפני והיא הייתה אמורה להיות plug&play

באמת הייתה קלה להתקנה, אבל היה בה מתאם רק למחבר אחד מתוך 2 שהיו במערכת המקורית.

הכול עובד למעט המצלמה.

דיברתי עם המוכר, הוא אומר שלא ניתן לחבר ישירות, רק להזמין מצלמה חדשה.

שאלתי לגבי לחשוף חוטים ולחבר עם מתאם, אמר שיכול לעבוד.... ופה אני צריך את עזרתכם

אם אני רוצה לעשות לבד איך אני יודע איזה חוטים של המצלמה?

ואם לא, יש מקום מומלץ שיכול לעשות את זה?

בעיה שניה - הסאונד

קצת רקע קודם

לבעלים הקודם הייתה מערכת ברכב, יש כבלים לסאב ומגבר ליד הגלגל ספיר ופיוז ליד המצבר... כיום לא מחוברים לכלום.

כשהתקנתי את המערכת ראיתי שיש קרוסאוברים של jbl בתוך הדשבורד, כך שאני מניח שאת הרמקולים הוא השאיר...

בכל מקרה, הסאונד היה סבבה בסהכ

לאחר ההתקנה, הסאונד פשוט מחורבן... זה כאילו אין איזון בין הוופרים וטויטרים, משהו פשוט התחרבש.

שיחקתי עם ההגדרות שמצאתי במערכת החדשה, לא עזר.

איך אני ניגש לזה? מה לבדוק/לנסות?

יכול להיות שהאנדרואיד שהזמנתי עד כדי כך גרוע?!

(זאת לא המערכת הראשונה שהתקנתי ברכבים, בדרכ היו אחלה ואפילו שיפרו את המקור)

20240706_234101_resized.jpg

20240707_003118.jpg

20240706_234051.jpg

20240706_234101.jpg

פורסם

יודעים להגיד לי מה המחבר של המצלמה? האם הכחול הקטן או שחלק מהמגעים במלבן הלבן שלא חובר?

אני מחפש באליאקספרס מתאם, אבל אני לא ממש יודע מה לחפש....

בנוסף, אשמח להמלצה למתקין מומלץ שמוכן להתעסק עם תיקון/סידור התקנה

פורסם

לא הבנתי, אתה מנסה לחבר מצלמת רכב מקורית למערכת שהתקנת?
99% שהיא לא תואמת.

יכול להיות שיהיו לך כבלים ספייר ברכב שלא תצטרך לחבר למערכת.

הכבלים שיוצאים מהמערכת הם אותו הדבר לכל רכב, בעקרון אלה החיבורים:

2 Din Car Radio Android 10.0 Auto Carplay Universal 7" For Volkswagen  Nissan Hyundai Kia Toyota Multimedia Car Audio System - Car Radios -  AliExpress

פורסם

איזה רכב

טוב, אז אם אתה מדבר על הניסן ג'וק,  ככל הנראה המצלמה מחוברת במחבר הלבן השני שלא חיברת. PHRW3EFLBS4WpFWYvJT7bLKsbNShULyPpv44-lrnoNOg7b-Nd3LhpxZJ9LVNTrH_kh7etS4QVm4movUfM_lGqBk6Z2CRjvl3EA

אי לכך אתה צריך מתאם לזה כנראה זה יעבוד אם אני מבין נכון תצטרך לחבר אותו להזנה מהכיוון של המערכת. 

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, ELI001 כתב:

כנראה זה יעבוד

תיקון 

עריכה: יכול להיות שהמצלמה לא תעבוד עם מתח 12V ואז זה לא יעבוד לך אא"כ תחבר לו איזשהו כבל להורדת המתח

עריכה אחרונה על ידי ELI001
פורסם

לפני 13 שעות, Sqwaden כתב:

לא הבנתי, אתה מנסה לחבר מצלמת רכב מקורית למערכת שהתקנת?
99% שהיא לא תואמת.

יכול להיות שיהיו לך כבלים ספייר ברכב שלא תצטרך לחבר למערכת.

הכבלים שיוצאים מהמערכת הם אותו הדבר לכל רכב, בעקרון אלה החיבורים:

2 Din Car Radio Android 10.0 Auto Carplay Universal 7" For Volkswagen  Nissan Hyundai Kia Toyota Multimedia Car Audio System - Car Radios -  AliExpress

תודה.

באסה.

לפני 12 שעות, ELI001 כתב:

תיקון 

עריכה: יכול להיות שהמצלמה לא תעבוד עם מתח 12V ואז זה לא יעבוד לך אא"כ תחבר לו איזשהו כבל להורדת המתח

אכן ניסאן ג'וק.

ראיתי את המוצר הזה,

שלחתי הודעה למוכר והוא אומר של יתאים, גם לפי פירוט הדגמים והשנתונים למטה זה לא מתאים...

אין אפשרות לחשוף את החוטים של המצלמה ולחבר למתאם גנרי כלשהו?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yuvalsa כתב:

אין אפשרות לחשוף את החוטים של המצלמה ולחבר למתאם גנרי כלשהו?

בעיקרון אפשרי, אם אתה עושה את זה עדיף לבדוק טוב את החיווט, אני הייתי בודק עם רב מודד ורציפות בשביל להבין איזה חוטים בדיוק של המצלמה, אתה צריך גם לפתוח בצד השני בשביל זה.  ושוב יש גם את עניין המתח שיש מצב שאתה צריך להוריד מתח.

מאיזה אזור אתה בארץ?

עריכה אחרונה על ידי ELI001
פורסם
לפני 3 שעות, ELI001 כתב:

בעיקרון אפשרי, אם אתה עושה את זה עדיף לבדוק טוב את החיווט, אני הייתי בודק עם רב מודד ורציפות בשביל להבין איזה חוטים בדיוק של המצלמה, אתה צריך גם לפתוח בצד השני בשביל זה.  ושוב יש גם את עניין המתח שיש מצב שאתה צריך להוריד מתח.

מאיזה אזור אתה בארץ?

לבד אני לא אעשה את זה.

את המערכת חיברתי לבד (גם ברכבים קודמים) ומצלמת רוורס גם יצא לי להתקין לבד (ברכב קודם) - אבל זה גדול עלי

אני מחולון.

פורסם

שאלה נוספת,

חיברת את המיקרופון שהגיע עם המערכת והוא פשוט זבל - שומעים אותי גרוע ברמה שלא ניתן לנהל שיחה.

שיניתי בהגדרות למיקרופון פנימי, קצת יותר טוב אבל עדין גרוע

יש מה לעשות בנושא? האם הבעיה במיקרופון או במערכת?

מניח שזו בעיה מוכרת (היה לי אותה גם בעבר, אבל אז היה פחות קריטי לי)

אני כבר שוקל להעיף את המערכת הזו ולהחזיר את המקורית.... ההיתרון היחידי כרגע במערכת הוא אנדרואיד אוטו שחשוב לי.

- איכות הסאונד ירדה, הצלחתי לסדר קצת אבל עדין פחות טובה

- אין מצלמה, צריך להתעסק עם התקנה

- מיקרופון גרוע (המקורי של הרכב מצויין)

- תפעול סביר. היו לי מערכות אנדרואיד עם תפעול נוח בהרבה

בקיצור..... מבאס

זו המערכת שקניתי, 6 +128

https://www.aliexpress.com/item/1005006778572918.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.45.25f61802EGO7pA

פורסם
לפני 6 דקות, yuvalsa כתב:

איכות הסאונד ירדה, הצלחתי לסדר קצת אבל עדין פחות טובה

יש מגבר ברכב? אני מתכוון חיצוני אפטרמרקט 

לפני 7 דקות, yuvalsa כתב:

אין מצלמה, צריך להתעסק עם התקנה

- מיקרופון גרוע (המקורי של הרכב מצויין)

לדעתי הבעיה יותר במערכת מאשר במיקרופון, אבל עדיין יכול להיות שיפור אם תחבר את המקורי של הרכב, מי שיתעסק עם המצלמת רוורס יכול גם לחבר את המיקרופון המקורי. 

פורסם
לפני 4 דקות, ELI001 כתב:

יש מגבר ברכב? אני מתכוון חיצוני אפטרמרקט 

לדעתי הבעיה יותר במערכת מאשר במיקרופון, אבל עדיין יכול להיות שיפור אם תחבר את המקורי של הרכב, מי שיתעסק עם המצלמת רוורס יכול גם לחבר את המיקרופון המקורי. 

כרגע אין, אבל היה.

כשפתחתי להתקין את המערכת ראיתי שיש קרוסוברים של JBL לרמקולים הקדמיים, כך שאני מניח שהרמקולים הם לא המוקריים...

מאחור לא בדקתי את הרמקולים

ליד המצבר יש פיוז שלא מחובר לשום מקום (אבטחתי אותו כדי שלא יטייל שם, אבל לא מחובר למצבר)

ליד הגלגל ספייר יש כבלים שאני מניח שהם של הקרוסאוברים, מגבר וסאב שהיו בעבר.

הבעלים שאני קניתי ממנו לא נגע במערכת... זה מהבעלים לפניו

האם יש המלצה למישהו כדי להגיע אליו להתקנה של המצלמה והמיקרופון?

פורסם (נערך)

20240730_222013.thumb.jpg.bc41ce8eca9a1958ef081a9d459552a4.jpgזה הקרוסאובר

20240730_222132.jpgזה המחבר שאין לאן לחבר במערכת החדשה.. צילמתי גם מאחור את החוטים

עריכה אחרונה על ידי yuvalsa
פורסם

אם התקנת אנדרואיד צד ג' כזה אתה צריך לדעת שאתה צריך גם מצלמה צד ג'  שתתחבר למערכת כזו.

יש מצלמות 1080p מעולות באלי אקספרס בלא יותר מ100 שקל ואם התקנת בעצמך את המערכת אתה גם תדע להתקין לבד את המצלמה, יש מספיק סרטונים לזה ביוטיוב.

לגבני בסאונד, אני לא יודע איזו מערכת יש לך, או האם יש מגבר בכלל.

תבדוק את כל זה, תבדוק חיווט שהוא הולך בצדדים הנכונים ושאין לך מלא חוטים שעוברים בצד אחד, תבדוק קורוזיה..

במידה ויש מגבר ממליץ לך פשוט להעביר ממנו כבל rca ל aux ומשם לdac שמתחבר לטלפון שלך, ותזרים משם מוזיקה דרך נגן HIFI כמו tidal או apple music לדוגמה, סיכוי גדול מאוד שישמע הרבה יותר טוב מאשר מהמערכת וגם הסאונד יהיה נקי יותר כי הוא מגיע ממקור שלא מחובר ישירות לחשמל של הרכב כמו שמערכת שלך.

פורסם

תודה על התגובה המפורטת.

זו המערכת שקניתי, 6 +128

https://www.aliexpress.com/item/1005006778572918.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.45.25f61802EGO7pA

התקנתי בעבר מצלמה, לא סיפור גדול

הבעיה שאני רוצה את המצלמה איפה שהיא עכשיו (המקורית) וזה אומר בדלת תא המטען.. ואז העברת החוטים יותר בעייתי מאשר בפגוש - רציתי לחסוך את זה.

הבנתי בגדול את כל מה שרשמת, אבל המטרה היא לא להיות אודיופיל ולהוסיף מגבר וכבלים אלא לקבל את אותו הסאונד שהיה במולטימידה המקורית של הרכב, ודרך הספוטפיי של האנדרואיד אוטו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון

בדקתי עם מתקין מומלץ, אמר שהפתרון היחיד שהוא יכול להציע לי זה קנבס (420 ש"ח) וזה יסדר רק את המצלמה.

לקחתי את "הסיכון" והזמנתי קנבס מתאים לבד, עלה קצת מעל 100 ש"ח.

פירקתי חיברתי - הכול התאים פיקס.. הייתי אופטימי

מצלמת רוורס עובדת

באתי לבדוק את הדיבורית אבל!! הבלוטוס לא מתחבר, הוא פשוט לא מוצא אף מכשיר ואף מכשיר לא מוצא אותו.

עשיתי שיחזור הגדרות יצרן, כפתור RST עם סיכה, שיחקתי עם כל ההגדרות האפשרויות בערך...

פירקתי שוב וחברתי את הכבלים שהגיעו עם המערכת...

עדין אין בלוטוס.

כשאין בלוטוס אפשר לזרוק את המערכת לפח!

יש למישהו רעיון למה הבלוטוס הפסיק לעבוד או איך לנסות לתקן?

המערכת לא נפלה, לא קיבלה מכה.. את הכבלים החלפתי ללא סוויץ כשהמערכת לא עובדת.

אולי יעזור לפיתרון, שמתי לב בהגדרות של הבלוטוס שאין שם וסיסמה למערכת (היה לפני), כשאני מנסה להגדיר שם קופצת הודעה שהשם עודכן, אבל בפועל השדה נשאר ריק.

מצרף תמונות (מתנצל על האיכות הגרוע, זה מה שיש לי כרגע בשליפה)

image.png.5f3d62e9698a03ad9cefa0fb3fd56a7b.png

עריכה אחרונה על ידי yuvalsa

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...