Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד 2 דירות להשכרה

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש לשכור דירה ושמונים אחוז מהדירות דרך מתווכים. גם שעושה חיפוש ללא תיווך מופיעות מודעות תיווך.

שמתי לב גם שמתווכים מתלבשים על הודעות כלומר תראה את אותן תמונות אצל כמה מתווכים או מי שמכיר.

ולמה השוכר צריך לשלם את כל העלות ? הקשר הראשוני היה בין המתווך למשכיר ולא לשוכר.

למה המדינה לא מגינה על השוכרים? לא מספיק שההיצע גרוע? מחירים גבוהים.צריכים לשלם עוד תוספת.

אנחנו נמצאים במדינה עם שתי מעמדות. אילו עם דירות(בדרכ כלל יש להם מס דירות) ואילו שבלי .

מה דעתכם.

פורסם

אם אתה יודע איפה הדירה בדיוק.

תוכל להוציא נסח טאבו ומשם להגיע ישירות לבעל הדירה.

למה הכל מתיווך?

כי המתווכים כיום מתנהגים כמו עלוקות.

הם כל היום מחפשים טרף ביד2 וכו'

ואז משכנעים את בעל הנכס (לעיתים באיומים של ממש) שהשירות שלהם הוא הכרחי

בשוק המכירה זה אפילו גרוע יותר.

והעמלה שם היא כמעט תמיד 2% ממחיר הנכס + מע"מ

סכום לא מבוטל בכלל.

למרות שאני לא חושב שיש להם יותר עבודה מאשר במציאת שוכרים לנכס ששם העמלה זולה בהרבה.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

במקום לקטר - הצטרף גם אתה לרשימת המתווכים.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, שלומיש כתב:

מחפש לשכור דירה ושמונים אחוז מהדירות דרך מתווכים. גם שעושה חיפוש ללא תיווך מופיעות מודעות תיווך.

שמתי לב גם שמתווכים מתלבשים על הודעות כלומר תראה את אותן תמונות אצל כמה מתווכים או מי שמכיר.

ולמה השוכר צריך לשלם את כל העלות ? הקשר הראשוני היה בין המתווך למשכיר ולא לשוכר.

למה המדינה לא מגינה על השוכרים? לא מספיק שההיצע גרוע? מחירים גבוהים.צריכים לשלם עוד תוספת.

אנחנו נמצאים במדינה עם שתי מעמדות. אילו עם דירות(בדרכ כלל יש להם מס דירות) ואילו שבלי .

מה דעתכם.

תכתת רגלייך ברחובות שבהן אתה מחפש דירה. תסתכל על הגדרות ועל הבניינים ותראה שלטים עצמאים של בעלי דירות.

תכנס בפייסבוק יש קבוצות של משכירי/שוכרי דירות.

וכן, גם ביד 2 יש דירות להשכרה.

האם כאשר תלך למתווך, הוא ישקיע מזמנו כדי לפשפש במלאי הדירות שלו כדי לדון איתך ולחפש דירה לטעמך. האם לאחר מכן הוא יסיע אותך לפעמים גם ברכבו כדי לראות דירות.

האם לא מגיע לו תשלום עבור הזמן שהשקיע?

ולסיום... כן, במהלך השנים ומכיון ששכר התיווך נגזר באחוזים, וכן קניית דירה וכנגזרת שכר דירה, עלו באופן יחסי הרבה יותר משכר עבודה. גם התשלום למתווך עלה בפרפורציה לא שווה לעליית השכר.

אבל תשלום מצד השוכר צריך להיות, גם בך המתווך משקיע זמן. וגם אתה מקבל תמורה אז למה שהיא תהיה בחינם?..

עריכת תוספת.

גם אני כמוכר לשעבר של דירה, רציתי למכור דירה ללא מתווך.

ופרסמתי בהתאם.

אלה מה?

כמעט/רוב הקונים רוצים חיים קלים ולא לכתת רגלים או ידיים, ומחפשים דירה דרך מתווך. רוב רובם של הפניות ממתווכים ולא אנשים פרטיים.

בסוף הדירה נמכרה דרך מתווך.

אתה בעצמך אומר שיש עדיין היצע של 20% שדירות עצמאית. נו... אז תטריח את עצמך ותעשה נחת גם לבעל הדירה וגם לעצמך בחיסכון דמי תיווך.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

אבל תשלום מצד השוכר צריך להיות, גם בך המתווך משקיע זמן. וגם אתה מקבל תמורה אז למה שהיא תהיה בחינם?..

כשאני בא לשכור או לרכוש מוצר לא מעניין אותי מה השיקולים של המוכר/שוכר ואיך הסכום מתחלק בין כולם אלא כמה המוצר עולה לי בשורה התחתונה.

כשאתה הולך למכולת וקונה חלב אתה לא משלם 50% לתנובה, 20% למשרד הפרסום ו 30% לבעל המכולת אלא משלם לו 100% ושיחלק את הסכום איך שהוא רוצה.

אם אני פונה למתווך שימצא לי דירה אני צריך לשלם לו ולא מעניין אותי מערכת היחסים שלו עם בעל הדירה אבל אם אני מתקשר בקשר לדירה ספציפית זה סיפור אחר.

חוץ מזה הדברים פתוחים למו"מ. כשמכרתי את הדירה שלי פרסמתי לבד ובאו מתווכים שרצו שאעעבוד איתם. אמרתי מראש שאני לא מסיר את המודעה ולא נותן בלעדיות והם טכנו אבל אנחנו נשקיע בפרסום ורוצים להבטיח את ההשקעה. מה שהצעתי להם זה מכירה דרכם דמי תיווך מלאים ומכירה עצמאית 5000 ש"ח. חוץ מאחד כולם סירבו.

בסוף מכרתי תוך פחות משבועיים בלי תיווך לאדם השלישי שראה את הדירה (והראשון בלי מתווך).

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כשאתה בא לקנות חלב זה מוצר מדף.

כשאתה בא לשכור דירה, מציעים לך בהתאם להגדרות שלך.

לכן על חלב אתה לא משלם אקסטרא למכולתן.

ועבור דירה אתה משלם למתווך.

נ.ב

תסתכל מה שפתו"ש כתב.

הוא כתב שהוא מחפש לשכור דירה, ולמה הוא צריך לשלם.

וכך עניתי מה שעניתי.

אם  השוכר בא לבעל הדירה עצמה, והוא אמר לך... גש למתווך, אז זה באמת לא ראוי שהשוכר יישלם את דמי התיווך.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)

אני רק יגיד. שאם יש דירה להשכרה. בבלעדיות של מתוך. בעל הדירה צריך לשלם את דמי התווך. ולא השוכר.

הבעיה מתחילה שאין בלעדיות. הדירה מפורסמת על ידי בעל הדירה. וגם מתווך. כאן צריך המשכיר לשלם דמי תווך. 

אם המשכיר מגיע דרך המתווך. אם הגיע ממודעה של בעל הבית. לא צריך לשלם.

זה הידוע לי.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

כשיש בלעדיות זה מה שיקרה.

אני מדבר על זה שיש מודעה באחד הלוחות לדירה ספציפית. במקרה הזה אני הגעתי ולקחתי את המוצר שאני רוצה מהמדף אז אני לא צריך לשלם כמו על מיון וחיפוש.

הרי הזכאות לדמי תיווןך מותנים בזה שהמתווך היה הגורם היעיל שהביא לחתימת העסקה.

לפני 1 דקה, yor2 כתב:

בעל הדירה צריך לשלם את דמי התווך. ולא השוכר.

זה אותו הדבר.

הרי אם אני בעל נכס ויש לי X הוצאות אני אגלם אותם במחיר השכירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יחדד את זה. פעם אם בעל הדירה לקח מתווך בבלדיועת.  להשכרה. אז השוכר היה צריך לשלם תדמי תווך.

היום זה שונה. אם אתה בעל דירה. ולוקח מתווך. בבלעדיות. אז אתה צריך לשלם תדמי תווך. לא השוכר.

החוק השתנה לא זוכר באיזו שנה. 2019. או 2020.

זה  מאתר כל זכות. איסור על משכיר דירה לדרוש משוכר דירה לשלם דמי תיווך למתווך שפעל מטעם משכיר הדירה (זכות) – כל-זכות (kolzchut.org.il)

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

ואיך הגעת לדירה?

המתווך שם את המספר שלו ואם אתה רוצה להגיע לבעלים הוא ידרוש ממך לחתום על הסכם תיווך.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

מבלי להכנס לדיון ״כמה המתווך מיותר״ (שזה כמובן נכון)

א. אם המחיר לטעמך זול ממחיר השוק, תעמיס את מחיר התיווך על פני 12 חודשים ותראה, אולי זה עדיין מחיר אטרקטיבי למרות דמי התיווך.

ב. התקשר והצע את ההצעה שלך, תזכיר את החוק שאוסר על המתווך לקחת דמי תיווך, אולי המתווך ידע לגבות מהמשכיר ובאמת יצליח לעשות עסקה, או שמא יצליח להוריד בדמי השכירות ואז המחיר יצא משתלם.

Miata ND2

פורסם

הדיון אם צריך מתווך הוא די מיותר, זה כמו הדיון מדוע צריך סוחרי רכב - יש הצריכים ויש שלא וכוחות השוק מאזנים בין הביקוש להיצע, בשקלול דמי התיווך. מה שמעניין שאנשים שלא ימכרו אף פעם את הרכב לסוחר כן ייקחו שירותי תיווך.

לימד אותי פעם חבר שרוכש ומוכר ומשביח דירות: מגיע לאיזור שהוא לא מכיר ושואל את המתווך המקומי כמה הוא לוקח? ואז מבטיח לו כפול בתמורה לזה שישמור לו את העסקאות המשתלמות באמת.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

א. החוק אוסר לגבות דמי תיווך משוכרים.

ב. מתווך זה מקצוע שאיכשהו שרד מאז שנות ה70 ועדיין קיים, וזו הזיה. כמו ערוץ הקניות בערך.

פורסם
לפני 3 שעות, yor2 כתב:

אני יחדד את זה. פעם אם בעל הדירה לקח מתווך בבלדיועת.  להשכרה. אז השוכר היה צריך לשלם תדמי תווך.

היום זה שונה. אם אתה בעל דירה. ולוקח מתווך. בבלעדיות. אז אתה צריך לשלם תדמי תווך. לא השוכר.

החוק השתנה לא זוכר באיזו שנה. 2019. או 2020.

זה  מאתר כל זכות. איסור על משכיר דירה לדרוש משוכר דירה לשלם דמי תיווך למתווך שפעל מטעם משכיר הדירה (זכות) – כל-זכות (kolzchut.org.il)

לפני 20 דקות, omricn כתב:

א. החוק אוסר לגבות דמי תיווך משוכרים.

ב. מתווך זה מקצוע שאיכשהו שרד מאז שנות ה70 ועדיין קיים, וזו הזיה. כמו ערוץ הקניות בערך.

החוק לצערי לא אוסר לגבות דמי תיווך מהשוכר. הוא רק אוסר לגבות דמי תיווך שהמשכיר התחייב לשלם. אם המתווך מחתים את השוכר על הסכם תיווך ומראה לו את הדירה, השוכר עדיין חייב בתשלום דמי תיווך כרשום בהסכם.

למרבה הצער החוק הזה פתר רק בעיה מאוד נקודתית וקטנה יחסית במערכת היחסים בין שוכר משכיר ומתווך.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לוקחים סביב 2 חודשי שכירות. תלוי כמו בהכל בביקוש של הדירה. דירה מבוקשת ולך תחפש. יכולים גם לרחת 3 חודשי שכירות דמי תיווך. לא רוצה? לבריאות יאללה ביי. 

מאידך דירות לא מבוקשות ראחתי מתווכים שלוקחים חודש אחד של שכירות חצי חצי. כלומר חתי מהשוכר וחצי מהמשכיר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...