Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

אז גם לי עברה המחשבה בראש שהכל פה עומד כנראה להסתיים עד 2030, ואני לא מתכוון להיכנס לדיוני קונספירציה וכו', פשוט רואה את הכיוון הממש לא חיובי שהמדינה הולכת אליה, החל מת.ז ביומטריות , ועד לחוקים שתפקידם פשוט לאמלל את האזרח הפשוט...

אז חשבתי על רכישת דירה בחו"ל , הכיוון זה יוון,

יש פה אנשים שרכשו שם דירה?

אפשר לקבל טיפים? המלצות? מה כן לעשות מה לא לעשות? 

אשמח לכל מידע רלוונטי 

• אהבתי 1
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כן, מספר דירות, טיפ, אל תסמוך על בעלי מקצוע ישראלים אלא אם יש לך ממש היכרות אישית וגם אז בערבון מוגבל, הם רוצים לעשות כסף ולא משנה כמה יפה הם יעטפו את זה עבורך, בסופו של יום כשתצטרך אותם לאחר שהם עשו את הכסף שלהם, הם לא יהיו שם.

עבדתי עם חברת ניהול ומשרד תיווך יווני בסוף והם היו הכי שקופים ואמיתיים שיש

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם אני קונה דרך חברה ישראלית שמשווקת  אין לי יותר מידי מה לעשות חוץ מלתת אמון בסיסי  , ברור שיש לי עורך דין מישראל, 

אבל להיכנס ל"יד 2 " של יוון ולהשתמש בגוגל טרנסלייט, זה לא הכיוון הנכון...

איך אתה התנהלת מול החברות האלה? adi89

עריכה אחרונה על ידי ESTK

פרטים בה"פ .

פורסם
לפני 19 דקות, ESTK כתב:

אז חשבתי על רכישת דירה בחו"ל , הכיוון זה יוון,

יוון זה הכיוון כי זה מה שאתה רואה ברשת או כי מצאת שזה הכי מתאים לך?

ממליץ לבדוק מה נדרש ממך ואילו מסמכים/ביטוחים/רישיונות תצטרך להשיג בשביל להקים עסק לצביעת בתים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יוון כי זה קרוב למי שישאר כאן ?
אני הייתי יותר בכיוון קנדה או אוסטרליה. שתיהן מדינות הגירה בהגדרה וקל יותר למצוא שם עבודה. באוסטרליה יש מגוון עבודות שהם נותנים עדיפות. גם במקומות מסויימים בקנדה.

אירופה בכללי לא אוהבת הגירה, בודאי כעת לאור עליית הימין במדינות שונות וההצפה של מהגרים מאפריקה .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 40 דקות, ESTK כתב:

אם אני קונה דרך חברה ישראלית שמשווקת  אין לי יותר מידי מה לעשות חוץ מלתת אמון בסיסי  , ברור שיש לי עורך דין מישראל, 

אבל להיכנס ל"יד 2 " של יוון ולהשתמש בגוגל טרנסלייט, זה לא הכיוון הנכון...

איך אתה התנהלת מול החברות האלה? adi89

חברת ניהול ותיווך ביוון שנתנו לי את השירותים, לאחר חוויה פחות טובה עם חברה ישראלית, עו"ד יווני מקומי אשר מטפל בעברת כספים כשצריך.

כן צריך לטוס לשם, לראות ולבחור דירה ביחד עם המתווכת, לפתוח חשבון בנק, חשבון מיסים וכו...

פורסם (נערך)

רק אומר, צ'כיה מתנגדת למוסלמים בשטחה ולא נתנה להם מקלט כשזה היה להיט, אולי עדיין להיט לתת להם לגור שם..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

אני הייתי יותר בכיוון קנדה או אוסטרליה

אולי לפני עשור, אבל כיום מדובר בשתי מדינות בעייתיות ביותר, אלא אם כן אתה מכוון אל אזורי הספר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, DareDevil כתב:

יוון זה הכיוון כי זה מה שאתה רואה ברשת או כי מצאת שזה הכי מתאים לך?

ממליץ לבדוק מה נדרש ממך ואילו מסמכים/ביטוחים/רישיונות תצטרך להשיג בשביל להקים עסק לצביעת בתים.

האמת שזה מה שראיתי ברשת, אני אצטרך לטוס לשם, אבל בשביל זה אצטרך גם דרכון ביומטרי שלצערי חובה כיום לעשות, אז אין ברירה , בכל מקרה דרכון זה לא מה שיעצור אותי

אני כיום עם רישיון מהנדס חשמל , אז אני מניח שאצטרך לעשות המרה של התואר והרישיון למשהו מקביל ביוון, הצביעה זה היה שהייתי   צעיר. 

עריכה אחרונה על ידי ESTK

פרטים בה"פ .

פורסם

וללמוד יוונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

אולי לפני עשור, אבל כיום מדובר בשתי מדינות בעייתיות ביותר, אלא אם כן אתה מכוון אל אזורי הספר.

הקטגוריה של הויזה הנוכחית בקנדה דווקא מעולה כל עוד אתה לוקח את הסיכון שתמצא או לא עבודה - אבל היא מאוד פשוטה.

לגבי יוון וקניית דירה - יש פה משהו קצת לא ברור בפוסט - אתה קונה מתוך מטרה לעבור לשם כמקום מגורים בשלב מסוים או ביזור נכסים מחוץ לישראל כחגורת ביטחון / השקעה מניבה ? כי האסטרטגיה ואיפה לקנות מאוד שונים וגם סט השיקולים של זה.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לפי תחילת ההודעה הראשונה הוא לא רואה את עצמו בישראל מעבר ל-2030, כך שמן הסתם יש לפחות מחשבה על רילוקיישן לאיפה שיקנה את הדירה. גם הדיבורים על המרת תואר וכו' תומכים בהשערה הזאת.

כשאמרתי שקנדה ואוסטרליה בעייתיות, התכוונתי בתור מדינות לחיות בהן ולא רק לקבל ויזה. אוסטרליה מתמודדת עם משבר נדל"ן חמור שזולג לתחומים אחרים של הכלכלה, וקנדה איבדה את זה לגמרי עם השמאלנות הליברלית ומדיניות אימוץ ה'פליטים' שלה, כך שבעתיד הנראה לעין הייתי שומר מרחק משתיהן.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זו הסתכלות אחת , הסתכלות אחרת היא שגם עם המשבר באוסטרליה וגם עם מצב הפליטים בקנדה שtbd אלו כלכלות יותר בריאות ועדיין עם פחות משברים מיוון ועם שפה שרוב הישראלים דוברים אותה ויכולים לעבוד בה עם לימוד מינימאלי יחסית 

הנקודה שלי שעבור קניה למגורים - לא הייתי קונה באיזור שאני לא גר בו בשוטף / יש לי ידע מקומי אמיתי על מי נגד מי. וזה מיותר לתכנון כזה ארוך טווח שהמון משתנה.

להשקעה ואולי כבקאפ זה משהו אחר אבל אז סט השיקולים וכמה הדירה מתאימה לי / באיזור משני להאם זו רכישה טובה שתניב ערך או לפחות תשמור אותו ותכסה את עצמה וזו כבר הסתכלות אחרת אם הכוונה לאולי לעבור זה עוד כמה שנים טובות. (ושיהיה ברור - אני לגמרי בעד. אם היה לי כסף לא נעול מאחורי עלות מיסים גבוהה מאוד בישראל עדיין - הייתי לגמרי מבזר את הסיכונים שלי - הכוונה לקרנות פנסיה וביטוחי מנהלים. ולמעשה גם אותן יש לי חברים שפדו על אף העלויות מבין חברי שגרים מחוץ לישראל)

• אהבתי 4

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

וקנדה איבדה את זה לגמרי

בחלקים מסויימים. המשפחה שלי נמצאת שם מאז שנות החמישים (דודתי חזרה להוריה בזמן הצנע בארץ והם ממתינים מאז שזה יגמר ויוכלו לחזור 😆) וחווה את זרימת המהגרים המוסלמים בעשור האחרוןצ. בעיר שהם מתגוררים יש בית כנסת איד ששוכן במרכז הקהילתי היהודי (jcc) 3 כנסיות (היו יותר אבל העיריה מכרה אותן) ו 6 מסגדים שה 2 האחרונים שוכנים במבנה שהיה כנסיה בעבר. 🙄

מצד שני יש סופר מרקט חלאל, אז יש יותר אוכל כשר, למי שאוכל גם כשר. 

מבחינת תעסוקה, משרות הוראה ובריאות הציבור משוועות לעובדים. פחות בקטע של הייטק. אבל כן חשמלאים ואנשי תחזוקה. השלגים גורמים נזקים מידי חורף, ולפני הקיץ יש עומס עבודה עצום לכולם. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא הייתי אומר שאוסטרליה בעייתית. הדיור אולי לא זול (בלשון המעטה), אבל המשכורות בתחומי ההנדסה יפות מאוד ועולות על המשכורות ברוב אירופה. למיטב התרשמותי החלק הכי בעייתי שם הוא הביורוקרטיה בענייני הגירה, וכמו כן מנטליות חזקה מאוד של "not invented here" אצל מעסיקים מקומיים.

ניתן להגיש בקשה לויזת עבודה עצמאית (לא תלויית מעסיק) על בסיס שורה ארוכה של מקצועות בתחומי ההנדסה, אבל הרשויות שם מקבלות אוטומטית דיפלומות רק ממספר מצומצם של מדינות באנגלוספירה, כל השאר דורש תהליך אקרדיטציה ארוך מאוד, וכמובן האופציה פתוחה עד גיל 45 בלבד. 

לפני כשעה, zaf כתב:

מצד שני יש סופר מרקט חלאל, אז יש יותר אוכל כשר, למי שאוכל גם כשר.

זה עובד הפוך. מי שאוכל חלאל יכול לאכול כשר, אבל מי שאוכל כשר לא יכול לאכול חלאל.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...