Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, ESTK כתב:

האמת שזה מה שראיתי ברשת

מצטער לנפץ קצת את הבועה אבל זו דרך מאוד גרוועה להתחיל את ההגירה.

המלצה כנה להתחיל לבדוק עוד מדינות חוץ מיוון..

לפני 9 שעות, ESTK כתב:

אני כיום עם רישיון מהנדס חשמל , אז אני מניח שאצטרך לעשות המרה של התואר והרישיון למשהו מקביל ביוון, הצביעה זה היה שהייתי   צעיר. 

זה כבר התחלה טובה, אולי שווה לבדוק עוד כיוונים כמו קנדה/אוסטרליה וכו'. שהן מדינות הגירה מובהקות יותר מאשר יוון. לא הייתי פוסל אותן על הסף כי יש לך מקצוע מבוקש יחסית.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוגע לנדל"ן להשקעה, חייב להזכיר את רומניה, היא קרובה, יש לא מעט ישראלים שהתבססו בה, מחירי נדל"ן גם באזורים מרכזיים עדיין שפויים (לא מה שהיו פעם, אבל עדיין סבירים), ובעיקר היא מאוד פרו-ישראל, ואפילו הגדירה לאחרונה את יום העצמאות כיום לאומי שם.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

זה עובד הפוך. מי שאוכל חלאל יכול לאכול כשר, אבל מי שאוכל כשר לא יכול לאכול חלאל.

נכון אבל - הרבה מקומות שמוכרים חלאל כבר יקנו כשר כדי להגדיל את הקליינטורה וכי זה זמין.

אגב עניין התואר והיות המדינה מדינת הגירה לבעלי תארים זה לגמרי חשוב.

ואכן השתלבות גם בקנדה וגם באוסטרליה לבעלי התארים האלו טובה גם מההיכרות שלי.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דרך אגב, יכול להיות מאוד שבסוף המסע, תחליט ללכת על יוון אבל חבל לפספס את שאר המקומות. כאמור מדובר פה בהשקעה רבה ואני לא בטוח שלזרוק סתם כסף יעזור לקדם אותך.

לא יודע בן כמה אתה וגם לא יודע אם יש לך כיסים עמוקים בשביל לכסות על טעויות כאלו ואחרות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, Fazer כתב:

בנוגע לנדל"ן להשקעה, חייב להזכיר את רומניה, היא קרובה, יש לא מעט ישראלים שהתבססו בה, מחירי נדל"ן גם באזורים מרכזיים עדיין שפויים 

1. ברומניה, כדי לרשום נכס על שמך, חייב להיות אזרח. ישראלים ש"משריעים בנדל"ן ברומניה" עושים זאת בהרבה מקרים דרך חברות ישראליות (שלהן מותר לרשום נכסים על שמן) ברישום קצת עקלקל.

2. המחירים הנוכחייים באיזורי ביקוש הם בסביבות ה2k אירו למ"ר.

3. צריך להיות מודע לציון הסיכון של הבניין הספציפי לאעידות אדמה.

4. ה"וייב" הכללי ברומניה, כולל בתקשורת, הוא אכן מאד פרו ישראלי, אבל צריך לזכור שיש עדיין מפלגות רומניות לאומניות קיצוניות, כמו הAUR, וחבריהם.

הכוח שלהם כל הזמן בעליה. 

אני יכול גם להעלות לך לפה כמה צילומי גרפיטי אנטישמיים שצילמתי בביקורי התכופים במדינה. 

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

@natco אתה צודק כמובן - לא הכל פשוט גם ברומניה, ואין ספק שגם שם יש אנטישמיות, אבל כמו שאמרת, הסנטימנט הכללי ברומניה הוא פרו ישראלי, בטח יותר מהרבה מדינות אחרות באירופה. אבא שלי, שחי ברומניה, הוזמן לטקס שנערך בפרלמנט לציון העברת חוק הידידות בין ישראל לרומניה (ואמר שהיה מאוד מרגש), ואם אני זוכר נכון ראש ממשלת רומניה היה הפוליטיקאי הזר הראשון שהגיע לישראל לביקור הזדהות אחרי השביעי באוקטובר. מניח שכבר הבנת שאני רומני גאה 😄

מצד שני, כשפות"ש דיבר על יוון כמקום להשקעה בנדל"ן, אז מדובר במקום שהסנטימנט בו הוא (בגדול) הרבה יותר אנטי-ישראלי, גם שם יש טריקים נדל"ניים לא פשוטים שחלקם מנוהלים על ידי ישראלים (סטייל ישראלי שקנה דירה ברובע אומוניה באתונה כי מכרו לו שזה הפלורנטין של אתונה, גילה שהוא קנה דירה ברובע החלונות האדומים, מכר אותה לישראלי שני, שגילה את אותם דברים, ומכר אותה לישראלי שלישי... וכך הדירה מתגלגלת בין ישראלים שכל אחד דופק את השני), וגם שם צריך מאוד להיזהר מבתים בעייתיים (כמו, בעצם, בכל מקום אחר).

בשורה התחתונה, השקעה בנדל"ן היא עסק מסוכן שמחייב הרבה קומון סנס ועוד יותר מזה סיוע ממקומיים שיודעים מה הם עושים, וגם זה לא תמיד הולך... וזה לא חייב להיות בחו"ל: סבתא שלי ז"ל קנתה דירה באיזשהו בניין דירות בב"ש, כדירה, להשקעה כשהבניין שווק כ"בניין לסטודנטים" ולכן נשמע אטרקטיבי מאוד. בשורה התחתונה - לא סטודנטים לא נעליים, סטודנטים בכלל לא גרים בשכונה הזו, הבניין נמצא "ליד האוניברסיטה" כנראה רק אם יש לך אוטו, והיום זה בעיקר מגדל סלאמס.

פורסם
לפני 35 דקות, Fazer כתב:

@natco  סבתא שלי ז"ל קנתה דירה באיזשהו בניין דירות בב"ש, כדירה, להשקעה כשהבניין שווק כ"בניין לסטודנטים" ולכן נשמע אטרקטיבי מאוד. בשורה התחתונה - לא סטודנטים לא נעליים, סטודנטים בכלל לא גרים בשכונה הזו, הבניין נמצא "ליד האוניברסיטה" כנראה רק אם יש לך אוטו, והיום זה בעיקר מגדל סלאמס.

תן לי לנחש... הדירה שהיא קנתה נמצאת במגדלי גילת? 

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
לפני 9 דקות, ESTK כתב:

הדירה שהיא קנתה נמצאת במגדלי גילת?

אין לי מושג מה זה מגדלי גילת, אבל לדעתי בבניין הזה היא קנתה:

image.thumb.png.30af41a4eade19781c684eb376d4f627.png

פורסם
לפני 59 דקות, Fazer כתב:

מניח שכבר הבנת שאני רומני גאה 😄

גמני.

אזרח ודובר השפה בשוטף.

קורא בlibertatea יותר מבוויינט. בגלל זה גם יודע שלא הכל דבש. 

בחי שום קשר- גם לא שכחנו מה עשה אנטונסקו ימ"ש לסבים שלנו. 

ובכל זאת- מסכים איתך שזו אופציה מצויינת, ושוקל מאד ברצינות להעביר את שנות הפנסיה שלי שם.  (האמנות להמשכיות ביטוח סוציאלי/בריאות בין רומניה לישראל הן מהמרחיבות ביותר).

• אהבתי 1
  • מעניין 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

צר לי על ההודעה הלקונית + בלת״ק, אבל חייב לומר לך שכל הליך החשיבה שלך הפוך ומאוד מאוד ממליץ לך להבין קצת יותר הן על רילוקיישן והן על השקעות נדל״ן, לא חושב שהתכנים שלי יסייעו לך במיוחד כי הם עוסקים בארה״ב אבל אם אני מנסה לסכם את זה:
* למה שאתה מחפש אני קורא בעגה המקצועית שלי dual purpose property (דואלי כי גם השקעה וגם מגורים)

* ממה שאתה משתף לא ברור בכלל שיש הלימה לא לזה ולא לזה

* במחילה אבל הגירה ליוון זה... ובכן, תבין קצת את המדינה הכלכלה והחינוך ותוודא ששם העתיד שאתה רוצה לעצמך/משפחתך

בהצלחה וכו׳

(עוסק ברילוקיישן ונדלן מספר שנים וליוויתי מאות משפחות, אין לי שום דבר למכור לך אבל ההודעה שלך מעלה ערימות של דגלים אדומים אז זה לא אחראי לא להגיב)

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לכן אני מתייעץ , ומעוניין לקבל המלצות/תובנות מאנשים שככל הנראה בעלי ניסיון רב יותר ממני בעיניינים כאלה

בכל מקרה השקעה ראשונית בח"ול זה משהו שבהחלט על הפרק

מעבר לגור שם יקח זמן ,

לא יודע כמה, אבל זה הכיוון ,

גם אם זה יהיה לצורך תקופות זמן מסויימות 

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
לפני 32 דקות, ESTK כתב:

לכן אני מתייעץ

חייב להגיד את המובן מאליו: להתייעץ זה חשוב מאוד, לחקור לעומק ולקבל כמה שיותר מידע זה מעולה, אבל בסוף בכל קבלת החלטה שכרוכה ביציאה מאזור הנוחות המוכר והידוע יש סיכון, ויש גם סיכוי, ותמיד יהיו פארטי פופרז כמונו שיגידו לך כמה זה מסוכן. בסוף - אחרי שלמדת את הנושא, לפעמים צריך לסמוך על תחושת הבטן ופשוט לקפוץ למים ולהבין שבמהלך כמו רכישת נכס בחו"ל, או מעבר לגור שם, יש גבול לכמות הדברים שאפשר ללמוד לפני שעושים את הצעד, ותמיד יהיו בלת"מים ורגעים קשים שתקלל את ההחלטה שקיבלת.

• אהבתי 1
פורסם

חצי גניבת שרשור, כי אני בחופשה ברומניה וכי אשתי והילדים אזרחים אירופאיים (פולנים) - הקטע של רכישת נדלן ברומניה לאזרחים בלבד רלוונטי גם אם מדובר באזרחים אירופאיים ?  למיטב ידיעתי באיחוד אסור לחסום את אזרחי האיחוד מבחינת עבודה, רכישת בית וכו' בין מדינות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אי פעם - לא זוכר את הנסיבות, כי חלף זמן רב - ראיתי שכך הדבר גם ביוון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, elibaba כתב:

הקטע של רכישת נדלן ברומניה לאזרחים בלבד רלוונטי גם אם מדובר באזרחים אירופאיים ?

לא.

מאז הצירוף לאיחוד, כל אזרח באיחוד יכול להיות בעל קרקע ברומניה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...