Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהפרש של 11,000 ש"ח בין הבנזין להיברידית (באותה רמת גימור), האם יש יתרון להיברידית למי שהנסועה שלו נמוכה (10,000 ק"מ בשנה)?

חישוב מפית אומר שכדי להחזיר את ההפרש הזה במחיר הדלק זה משהו כמו 8-9 שנים.

פורסם (נערך)

לפי החישובים שלי, אחרי 5 שנים לכל היתר ( חוסך כ 200₪ בחודש  בקצב של 800 קילומטרים חודשיים).

צריכת דלק בפועל של הדגם ההיברידי 1:18

של בנזין 1:12.5.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה לא מספיק לחשב את ההפרש בדלק. צריך גם להוסיף את ההבדל במחיר המחירון כשתרצה למכור את הרכב.

לפי מחירון יד2 - קונה היברידית שנת 2020 תימכר בכ-8000 ש"ח יותר מאשר מקבילתה הלא-היברידית (דגם פרימיום בשתיהן).

כך שההפרש "האמיתי" הוא לא 11000 ש"ח אלא 3000 ש"ח (אובדן ערך יחסי מול הבנזין לאחר 4 שנים)

פורסם

אני חושב שיותר משמעותי לבצע נסיעת מבחן כדי להבין מה יותר מוצא חן בעיניך. 

וצריך גם לקחת בחשבון שהמצמדים של הגיר הרובוטי בדגם בנזין נשחקים מהר יותר, במיוחד אם נוסעים בעיר.

הפרשי דלק באמת לא צריך להיות השיקול במקרה הזה.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

אני חושב שיותר משמעותי לבצע נסיעת מבחן כדי להבין מה יותר מוצא חן בעיניך. 

נסעתי על שניהם. הבנזין אכן חזק יותר ומהנה יותר לנהיגה. אבל ההבירידי לא רע. פחות מעניין אותי מלא כח. החסכון הוא פקטור חשוב.

לפני 3 שעות, vladclar כתב:

וצריך גם לקחת בחשבון שהמצמדים של הגיר הרובוטי בדגם בנזין נשחקים מהר יותר, במיוחד אם נוסעים בעיר.

מעניין. הנסיעה שלי משולבת, רובה מחוץ לעיר, ורובה בפקקים.

לפני 3 שעות, גור אדם כתב:

זה לא מספיק לחשב את ההפרש בדלק. צריך גם להוסיף את ההבדל במחיר המחירון כשתרצה למכור את הרכב.

מעניין. חשבתי שלהתיישנות הסוללה (וההחלפה הפוטנציאלית היקרה שלה) תהיה השפעה שלילית על שמירת הערך.

פורסם

בנוסף, בדגם הייברידי כנראה לא תצטרך להחליף ברקסים לאורך כל חיי הרכב בשימוש סביר. זה בגלל הבלימה הרגנרטיבית. תכניס את זה גם לשיקול החיסכון

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חודשיים וחצי המתנה זה לא כזה נורא.
סע ותהנה וחזור לספר אם היה שווה לחכות 😉

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 6.5.2024 בשעה 06:43, vladclar כתב:

לפי החישובים שלי, אחרי 5 שנים לכל היתר ( חוסך כ 200₪ בחודש  בקצב של 800 קילומטרים חודשיים).

צריכת דלק בפועל של הדגם ההיברידי 1:18

של בנזין 1:12.5. - לי בפועל (חודש רכב חילופי) צרך יותר לכיוון של 1/10.5

תתחדש ותהנה!

פורסם
לפני 19 שעות, gal1992 כתב:

שמעתי דבר אחד מעצבן באוטו שכל הזמן מצפצף בגלל המערכות בטיחות

ישנן 2 מערכות בטיחות שבאמת גורמות לציפצופים מיותרים.

1. מערכת זיהוי תמרורים - מצפצפת בגלל שהיא חושבת שחרגת מהמהירות המותרת. אני עדיין לא בטוח אם המערכת לא אפויה או שהתימרור בארץ לא אפוי.

2. מערכת מעקב אחר העינים של הנהג - מצפצפת כאשר הנהג לא מביט על הכביש. הבעיה איתה בעיקר כאשר נוהגים עם משקפי שמש. וגם עם זה היא לרוב מתמודדת.

בגדול המערכות ניתנות לביטול, אבל אחרי כל הנעה. ניתן להגדיר כפתור קיצור דרך שמקל על הביטול שלהן.

אני לרוב מרגיש צורך לנתק בעיקר את התרעת המהירות.

החדשות הטובות הן שהצליל של ההתרעות מאוד רך ולא מקפיץ, וניתן לשלוט על הווליום.
אצלי כברירת מחדל הווליום יחסית נמוך, יותר נמוך מהרכב מבחן שלקחתי לפני 3 חודשים (כניראה היבואן הקשיב ללקוחות) כך שגם אם לא מבטלים את ההתרעות הן לא באמת מציקות. במיוחד אם יש מוזיקה.

אז לסיכום, אכן יש קצת התרעות מיותרות, אבל זה לא באמת פוגע בחווית הנהיגה.

לפני 19 שעות, gal1992 כתב:

איך הנסיעה

דלק

בנתיים עברתי כ50קמ, אז אין לי מה לדווח על דלק.

הרושם הראשוני שלי מהנסיעה הוא בידוד מצויין של רעשי מנוע רוח ורעשי כביש, הרבה יותר טוב ממה שציפיתי (גם יותר טוב ממה שזכרתי מהרכב מבחן).

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 25.7.2024 בשעה 14:21, Igalz כתב:

ישנן 2 מערכות בטיחות שבאמת גורמות לציפצופים מיותרים.

1. מערכת זיהוי תמרורים - מצפצפת בגלל שהיא חושבת שחרגת מהמהירות המותרת. אני עדיין לא בטוח אם המערכת לא אפויה או שהתימרור בארץ לא אפוי.

2. מערכת מעקב אחר העינים של הנהג - מצפצפת כאשר הנהג לא מביט על הכביש. הבעיה איתה בעיקר כאשר נוהגים עם משקפי שמש. וגם עם זה היא לרוב מתמודדת.

בגדול המערכות ניתנות לביטול, אבל אחרי כל הנעה. ניתן להגדיר כפתור קיצור דרך שמקל על הביטול שלהן.

אני לרוב מרגיש צורך לנתק בעיקר את התרעת המהירות.

החדשות הטובות הן שהצליל של ההתרעות מאוד רך ולא מקפיץ, וניתן לשלוט על הווליום.
אצלי כברירת מחדל הווליום יחסית נמוך, יותר נמוך מהרכב מבחן שלקחתי לפני 3 חודשים (כניראה היבואן הקשיב ללקוחות) כך שגם אם לא מבטלים את ההתרעות הן לא באמת מציקות. במיוחד אם יש מוזיקה.

אז לסיכום, אכן יש קצת התרעות מיותרות, אבל זה לא באמת פוגע בחווית הנהיגה.

בנתיים עברתי כ50קמ, אז אין לי מה לדווח על דלק.

הרושם הראשוני שלי מהנסיעה הוא בידוד מצויין של רעשי מנוע רוח ורעשי כביש, הרבה יותר טוב ממה שציפיתי (גם יותר טוב ממה שזכרתי מהרכב מבחן).

אשמח לעוד שאלה ממך

איך אתה מרגיש שאיכות ההרכבה באוטו? מבחינת פלסטיקה וכו'?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...