Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, Derish כתב:

בתור התחלה, תיקנתי לך את הטקסט שישמע קצת פחות גלותי עם כל ה'ירידה' ו'עליה' הזה.

התבלבלת - הטקסט שלו הוא ציוני, לא גלותי.

• אהבתי 2
  • תגובות 597
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 26 דקות, Derish כתב:

בתור התחלה, תיקנתי לך את הטקסט שישמע קצת פחות גלותי עם כל ה'ירידה' ו'עליה' הזה. שנית, ההצהרה הנ"ל לדעתי עובדת בשני הכיוונים:

הטקסט שלו לא גלותי ומעוד ענייני.

זכותך לא להרגיש חלק מהעם והמדינה אבל הרוב המכריע כאן לא חושב כמוך ונמשיך להשתמש במונחים של הלייה וירידה.

לפני 26 דקות, Derish כתב:

נראה לך שכל הפסולת האנושית שעוברת עם המשפחה מדרום צרפת לאשקלון ונתניה מדווחת על זה בלינקד-אין? כל מאפייה וחנות בגדים שהם פותחים פה זוכה להודעת 'התחלתי עבודה חדשה'? זו שכבת אוכלוסיה שלמה שלא מיוצגת במדגם שלו למרות שגם הם ניידים ועם כסף.

קודם כל הזלזול שלך באנשים שהם לא אגוצנטריים והייטקיסטים פשוט דוחה.

ואחרי שזה נאמר הלינקדאין הוא לא מדד לכלום. הרבה מאוד אנשים לא מעדכנים את הפרופיל שלהם ועוד יותר אנשים בכלל לא מחזיקים בו פרופיל. לא כולם פלצנים ו/או עסוקים בלחפש כל הזמן את המקום הבא.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל הזלזול שלך באנשים שהם לא אגוצנטריים והייטקיסטים פשוט דוחה.

נראה לי ששכחת מאיפה אני מגיע. אני לא מזלזל במי שלא משתמש בלינקד-אין ועובד בלואו-טק, אבל כן בעבריינים שמתייחסים לישראל בתור פח אשפה ומגיעים לשם בעיקר כדי להלבין כספים ולהמשיך בעיסוקים המפוקפקים שלהם הרחק מהאיחוד האירופי.

מי שמגיע מטעמים ציוניים/אידאולוגיים, מעסיק עובדים מקומיים ותורם לקהילה - ברוך הבא. אבל זה, בלשון המעטה, לא בדיוק מייצג את ההגירה הצרפתית של העשור האחרון.

פורסם

ואתה מבסס את זה על? 

במקרה אני גר בעיר עם עליה מאוד גדולה מצרפת ב15 שנה האחרונות וממש לא חווה את מה שאתה מתאר.

פורסם

נתקלתי בין המהגרים הצרפתים בבעלי הון שקנו פה דירות נופש, בכאלה שהקימו עסקים ובכאלה שעלו ועובדים בכל מיני מקומות.

הניסוח שלך לא שונה מלכתוב העלייה הרוסית שהביאה זונות, שיכורים וסבתות בסלון וכמו שאם מישהו היה כותב את זה הייתי מתקומם כך אני מתקומם על הניסוח שלך.

אם התכוונת למשהו אחר אז נפל חזק בניסוח.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 46 דקות, Derish כתב:

בתור התחלה, תיקנתי לך את הטקסט שישמע קצת פחות גלותי עם כל ה'ירידה' ו'עליה' הזה.

אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל גְּבוֹהָה מִכׇּל אֲרָצוֹת מְנָלַן? [=מאיפה למדנו] דִּכְתִיב [=כמו שכתוב]: "לָכֵ֛ן הִנֵּה־יָמִ֥ים בָּאִ֖ים נְאֻם־יְהֹוָ֑ה וְלֹא־יֹ֤אמְרוּ עוֹד֙ חַי־יְהֹוָ֔ה אֲשֶׁ֧ר הֶעֱלָ֛ה אֶת־בְּנֵ֥י יִשְׂרָאֵ֖ל מֵאֶ֥רֶץ מִצְרָֽיִם׃ כִּ֣י אִם־חַי־יְהֹוָ֗ה אֲשֶׁ֣ר הֶעֱלָה֩ וַאֲשֶׁ֨ר הֵבִ֜יא אֶת־זֶ֨רַע בֵּ֤ית יִשְׂרָאֵל֙ מֵאֶ֣רֶץ צָפ֔וֹנָה וּמִכֹּל֙ הָאֲרָצ֔וֹת אֲשֶׁ֥ר הִדַּחְתִּ֖ים שָׁ֑ם וְיָשְׁב֖וּ עַל־אַדְמָתָֽם׃". (ירמיהו כ״ג ז׳-ח׳) [מלשון "אשר העלה" שארץ ישראל גבוהה מכל הארצות.]

[

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 6 דקות, borsood כתב:

מלשון "אשר העלה" שארץ ישראל גבוהה מכל הארצות.]

[

תיזהר עם ציטוטים כאלה אם אתה לא רוצה לעשות מילואים באבטחת התנחלות על האוורסט.

פורסם (נערך)

לא הרבה יודעים, אבל הפלשתינים היו הראשונים להעפיל לפסגת הר האוורסט (בתמונה - 2 פלשתינים על פסגת האוורסט הכבושה).

GGGG.jpg

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 39 דקות, Derish כתב:

מי שמגיע מטעמים ציוניים/אידאולוגיים, מעסיק עובדים מקומיים ותורם לקהילה - ברוך הבא. אבל זה, בלשון המעטה, לא בדיוק מייצג את ההגירה הצרפתית של העשור האחרון.

בתור דור אחד וחצי אקס רוסקי ישראלסקי, לא מפריע לך להגיד את זה על הצרפתים, כשלא מעט מהצברים עדיין אומרים את זה עלינו?

meh

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

בתור דור אחד וחצי אקס רוסקי ישראלסקי, לא מפריע לך להגיד את זה על הצרפתים, כשלא מעט מהצברים עדיין אומרים את זה עלינו?

meh

image.thumb.png.53963fdffc13b06dd473a32bedbe4b3e.png

• מצחיק 1
פורסם
לפני 40 דקות, Derish כתב:

ציטטת מחבר לא ידוע שבתורו ציטט חבר דמיוני שעצם קיומו מוטל בספק. זה לא בדיוק קביל אקדמית.

You may want to abandon the whole language and heritage and continue living where you are.

BTW Why do you think that academicly Jerremiaj the prophet is imaginary figure?

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

meh

הוא מזדהה כספרדי קטאלוני עם שורשים איטלקיים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

תיקנתי לך את הטקסט שישמע קצת פחות גלותי עם כל ה'ירידה' ו'עליה' הזה

האמת היא שהתחלתי לכתוב כמו שאתה כתבת, אבל עברתי למושגים של ירידה ועליה, כי הם יותר קצרים ופשוטים להבנה, למרות שגם אני פחות אוהב את השיפוטיות המוסרית שמוטמעת בהם.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

העליה הרוסית, לפחות בשנים הראשונות, הייתה 'איכותית' למדי והשתלבה היטב בתעשיות המקומיות. זה למשל המצב גם עם רוב המוסלמים בספרד ולכן לא כ"כ שומעים עליהם בחדשות (בניגוד לצרפת, גרמניה, או שבדיה). אני אמנם לא מכיר אישית את כל הצרפתים שהגיעו לישראל מאז שהטרנד התחיל, אבל כמעט כל מי שפגשתי מהקבוצה הזאת לאורך השנים התנהג כמו ערס או התגלה בהמשך כסוחר סמים/מעלים מיסים/נהג שיכור/עבריין אחר כלשהו. זה מעצבן במיוחד לאור העובדה ששניים מסוחרי הסמים האלה החזיקו את דוכן ההמבורגרים החביב עליי בתחנה המרכזית בנתניה.

כמובן שתמיד יש את קבוצת האוכלוסיה שבסה"כ רוצה לחיות בשקט ולציית לחוק, אבל השאלה היא תמיד מה היחס שלהם מול התפוחים הרקובים בסל. מהאינטראקציה המוגבלת שלי עם הקהילה הזאת בישראל ועל סמך מה שאני קורא ושומע משם, צרפת לא בדיוק שלחה את טובי אנשיה... הצרפתים שאני פוגש בארץ גם שונים מאד מאלו שאני עובד איתם ביומיום באירופה, מה שמחזק את התחושה שלשם הלך בעיקר הסחל'ה.

בקיצור, אין שום קשר בין ה'עליה' הצרפתית למה שהגיע מברה"מ בתחילת שנות התשעים. אם כבר, אז אפשר להשוות אותם למה שהגיע מ-95' ואילך ככה, כשהסוכנות כבר גירדה את תחתית החבית והביאה לארץ את כל מי שהחתול של סבתא שלו היה חצי-יהודי.

עריכה אחרונה על ידי Derish

• תוכן חדש...