Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, David32 כתב:

על השאלה העקרונית האם לשנות - לא שואלים. על מיקומים של דברים ספציפיים - לא שואלים. שואלים מה מפריע לך ומה היית רוצה לראות אבל אין לך כפרט זכות החלטה וגם מהתלונה שלך אפשר להתעלם. 

Why so negative?

לא יודע איך זה אצלכם בהולנד, אבל אחד הדברים שאני מאד מעריך בספרד (או לפחות בקטלוניה) זה שהרשויות אשכרה עובדות בשביל האזרח, וזה ניכר בכל אינטראקציה איתן. אני מלווה את עיר מגוריי הנוכחית כבר 15 שנים on and off וראיתי כמה וכמה פרוייקטים שהוקפאו או שונו משמעותית בעקבות פידבק מהציבור.

אולי הגיע הזמן לכתוב להם מייל המביע תרעומת על תקציבי התרבות שאני לא פוקד לעתים קרובות מספיק, ולראות מה יקרה. זה לא יגמר אם לא אספר. 😄

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Derish כתב:

נעזוב רגע את המקורבים והלוביסטים, המלחמה ברקע וכו' - הדיון הוא פילוסופי/היפותטי. על סמך מה בעצם ממשלות מסבסדות אמנות ובידור?

אומרים שזה כמו עם הגלדיאטורים ברומא. תשמור את האנשים מבודרים, הם פחות יתעסקו לך בעניינים. 

יש משרד בממשלה שאחראי על זה ושם יושבים אנשים שתפקידם להחליט מה ראוי לסבסוד לפי שיקולים כמו תרומה (רוח לאומית, כלכלית, פיתוח אוכלוסיות וכו). 

כשמדובר בעירייה זה כמובן אנשים בעירייה אך אותו היגיןן. כמו שמקיעים כסף בתחבורה כך גם באמנות. תייצר ערך מוסף בדמות כיף או בריאות או הקלה על החיים של אנשים ותזכה לקולות נוספים. .תן לאנשים לשכוח קצת מהצרות וישלמו לך על זה בכיף. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

לא יודע איך זה אצלכם בהולנד, אבל אחד הדברים שאני מאד מעריך בספרד (או לפחות בקטלוניה) זה שהרשויות אשכרה עובדות בשביל האזרח, וזה ניכר בכל אינטראקציה איתן. אני מלווה את עיר מגוריי הנוכחית כבר 15 שנים on and off וראיתי כמה וכמה פרוייקטים שהוקפאו או שונו משמעותית בעקבות פידבק מהציבור.

אולי הגיע הזמן לכתוב להם מייל המביע תרעומת על תקציבי התרבות שאני לא פוקד לעתים קרובות מספיק, ולראות מה יקרה. זה לא יגמר אם לא אספר. 😄

יש דברים שיקשיבו לך ויש שלא.

אף אחד לא שואל אותך איזה טיפולים יהיהו בסל הבריאות, איפה להרחיב כבישים ואאיזה איזור תעשייה לשפץ.

לגבי תקציב התרבות, זה לא מקור הכנסה אלא שירות לתושב ומשתדלים לחלק אותו כך שיענה לצריכת התרבות של רוב הציבור אבל לא תמיד מצליחים (או באמת רוצים). לפעמים אתה מקבל יצירת אומנות קולנועית ולפעמים אתה מקבל סרט של שלום אסייג.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 שעות, Derish כתב:

לא כ"כ מעניין אותי למה היא קיימת, אבל קצת מפריע לי שאני משלם עליה ללא זכות החלטה מה כן ומה לא לממן. כנ"ל עם מחקרים אקדמיים ומשלחות לחלל כשיש מספיק בעיות לפתור ברמת העיר והשכונה, אבל הנחתי שעם התרבות/בידור יהיה קל יותר לקבל תשובה בפורום. בינתיים מסתמן שזו עוד אחת מהשאלות האלה שאף אחד לא יודע לענות עליהן בבירור אבל לכל אחד יש תיאוריה או רציונליזציה בנושא.

למה, את שאר הדברים ברור לך איך ולמה אתה מממן? 

התשובה היא נורא פשוטה, אף אחד לא שואל אותך, ספיציצית, או כל אחד אחר, מה מתאים לו. 

יש שיטה פוליטית ודרכה מתקבלות החלטות, גם הרבה יותר קריטיות ומשמעותיות מתקציב האומנות. 

לפני 12 שעות, Derish כתב:

כבר 15 שנים on and off וראיתי כמה וכמה פרוייקטים שהוקפאו או שונו משמעותית בעקבות פידבק מהציבור

גם בארץ. במקרה הזוגה שלי מעורבבת במוניציפלי, ומשפיעים על הרבה דברים, ממעבר חצייה, דרך מסיבת פורים שכונתית, ועד שיפוץ ביצפר. 

צריך רק לרצות

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לומר שאם כמות מספיק גדולה של אנשים לא ירצו שכספי המיסים שלהם ילכו לדברים האלה יצביעו בהתאם, זה יקרה.

פשוט לרוב האנשים לא אכפת מזה בכלל גם אם הם לא צורכים שום אמנות ובידור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גם לא זוכר שראיתי את זה במצע של אף מועמד או מפלגה מאז הבחירות למועצת התלמידים בתיכון, מה שמעמיק את הסקרנות שלי מחד ואת תחושת חוסר האונים מאידך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

גם בארץ. במקרה הזוגה שלי מעורבבת במוניציפלי, ומשפיעים על הרבה דברים, ממעבר חצייה, דרך מסיבת פורים שכונתית, ועד שיפוץ ביצפר. 

זה מתקשר לאירנציה.

כשהציבור בשכונה לא מעורב / לא אכפת לו - האינרציה הטבעית של אזור עירוני היא להירקב בהדרגה.

כשיש לך ועד מתפקד בשכונה שמטריד את העירייה ללא הרף עם טלפונים ובקשות פתאום צץ לו "מענה בעירייה" ויש לא רק תקשורת ודיאלוג אלא אפילו שינויים.

עירייה שלא מקבלת פידבק מהתושבים - מבחינתה הכול בסדר...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

Why so negative?

קצת ריאלי, לא כזה שלילי, בנוסף גם האנס וגם פאלו מציינים את אותו הדבר.

לפני 15 שעות, Derish כתב:

ראיתי כמה וכמה פרוייקטים שהוקפאו או שונו משמעותית בעקבות פידבק מהציבור

נכון, אבל זה תלוי במסה של אנשים שאקטיבית מתנגדים. לא דריש שלא אוהב תערוכות של אומנות מודרנית. וגם אז... זה לא מחייב.

לדוגמא, לא מזמן החליטו במוזיאון של העיר להציג תערוכה בנוגע לפרופוגנדה של הרייך השלישי, וזה הפריע להמון תושבים שהתלוננו....ו.... עדיין מוצג.

או בדיוק אתמול או שלשום התלוננו על משהו שקשור לפליטים אוקראינים שלא התייעצו עם התושבים ועכשיו כבר מאוחר מדי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

תניח בצד רגע את תאגיד השידור הציבורי.

תקציב מדע, תרבות וספורט עומד על כ-2.5 מיליארד שקלים בשנה.  ניתן לראות את הפירוט כאן: https://next.obudget.org/i/budget/0019/2024

התקציב כולל הרבה הקצאות לרשויות העירוניות עבור הפעילויות השונות כגון פסטיבלים, אימוני נוער, מירוצים ועוד.

תקציב המדינה, רק כדי לסבר את האוזן, עומד על 610 מיליארד שקלים (2023 - לפני המלחמה).

כלומר תקציב מדע, תרבות וספורט עומד על כ-4 עשיריות האחוז של תקציב המדינה.

פות"ש, בסופו של דבר, אתה ממש לא רוצה שכל אחד יחליט לאן המסים שהוא משלם ילכו - אני די בטוח שזה לא יביא לתוצאה שאתה חושב עליה. כי במקרה כזה, באמת תהיה מדינת תל אביב וכל השאר.

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 27.2.2024 בשעה 19:31, Derish כתב:

אבל קצת מפריע לי שאני משלם עליה ללא זכות החלטה מה כן ומה לא לממן. 

הו, איזה קן שרצים פתחת פה. 

יש לא מעט ציבורים שאני מממן, את חלקם אני עושה זאת בנפש חפצה ואת חלקן הנפש חפצה שלא לממן (אבל מי שואל  אותי בכלל). 

אבל אנו סוטים מהנושא. 

מעבר למה שניקו אמר, ושלדעתי הוא צודק מאד:

בתאריך 28.2.2024 בשעה 08:07, ניקו פ. כתב:

אומרים שזה כמו עם הגלדיאטורים ברומא. תשמור את האנשים מבודרים, הם פחות יתעסקו לך בעניינים. 

יש פה עוד נקודה פשוטה:

תעקוב אחרי הכסף. זה הכל. 

המדינה משקיעה קצת ב, לצורך הדיון, ניקח רק תחום אחד: קולנוע. 

תועלת ראשונה- עידוד הצריכה. כל כרטיס קולנוע שנרכש הוא עוד מיסים. 

תועלת שנייה- מיסים עקיפים. אתה הרי תשרוף קצת דלק כדי להגיע לאולם.

תועלת שלישית- מיסים של האולם. הארנונה, המיסים של הפופקורן והקולה (17% מע"מ על העלות המחרידה של קולה ופופקורן באולם זה לא רע בכלל...) ולא יודע מה עוד. 

תועלת רביעית- מושך גופים זרים גם להשקיע, גם לבוא לתיירות וגם לעסקים קשורים (לוקיישנים לצילומים אותנטיים ומה לא). 

תועלת חמישית- קידום תכנים לפי נרטיב ספציפי וקבירת נרטיבים מתחרים. מי ששולט על הכסף שולט על הנרטיב. 

תועלת שישית: שוק הפרסום. לפני כל סרט יש פרסומות. כל פרסומת עולה כסף להפיק ועולה כסף לזמן שידור. ונחש מה, זוכר את מר מע"מ? עלויות של פרסומת מושקעת, ושידור שלה באולם קולנוע, זה לא כל כך זול. אז יש פה עוד הכנסה לא קטנה למדינה. 

לדעתי ההשקעה מקבלת החזר מלא ועודף, אבל אני לא כלכלן ולא מכיר את המספרים- כך שלא יכול להוכיח את התיאורייה שלי. 

אני גם לא יכול כרגע לחשוב על עוד תועלות מההשקעה הזו... אבל נראה לי שפיספסתי אחת או 2.

וזה רק לגבי תחום יחיד- קולנוע. 

התקציבים מגיעים ממשהו שאם אני זוכר נכון נקרא "קרן לקידום התרבות, האמנות והספורט".

אותן תועלות ניתן להפיק ממשחקי כדורגל, תיאטרון, לא יודע מה עוד. 

מקווה שזה עונה לך על השאלה בצורה מספקת. 

וכמובן שכל זה בלי להיכנס בכלל לפתחה של הסוגיה של מדוע אמנות נחוצה ומדוע מטפחים אותה לאורך הדורות לכל אורך ההיסטוריה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...