Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Blackvue: המסע למצלמת הדרך הטובה בעולם

Fraysa

פוסטים מומלצים

אחרי תקופה של שירות מילואים רצוף, התפניתי סוף סוף להתקין את הסוללה!

לא זוכר אם כתבתי זאת בעבר או לא, אך רכשתי את הסוללה משתי סיבות:

הראשונה: כיוון שהמצלמה מוגדרת להיכבות כאשר היא מזהה שמתח המצבר נמוך מגבול מסוים, היא זמינה לי רק בערך 6-8 שעות אחרי שאני מכבה את הרכב. אני לא נוסע ברכב הזה כל יום, לכן זה הפך את כל הפיצ׳רים של הענן והצפייה מרחוק לבלתי שמישים עבורי. הסוללה נותנת למצלמה הספק של עד 30 שעות, ונטענת בזמן יחסית מהיר של 50 דקות, שזה בערך הזמן שהנסיעות היומיות שלי לוקחות. ניתן גם לשרשר סוללה נוספת כדי להכפיל את הזמן הזה (או סוללות רבות, אם חפצים בכך).

השנייה: לאחר שהמצלמה נכבית אחרי 6-8 שעות, ואני מניע את הרכב ביום למחרת, הרכב מקפיץ לי הודעת אזהרה שיש משהו שאוכל את המצבר. לאחר חקירה שעשיתי באינטרנט, מסתבר שב-BMW כל צרכן (כזה שלא הגיע עם הרכב) מקפיץ את ההודעה הזו, לא משנה כמה זמן הוא היה מחובר. אז נכון, הודעת אזהרה היא לא סיבה לבזבז 350$, אבל הנחתי שיום אחד משהו פשוט ייהרס, ובאופן כללי העדפתי שבזמן שהרכב חונה המצלמה תוזן מסוללה ייעודית ולא ממצבר הרכב כדי להימנע מתקלות פוטנציאליות.

תהליך ההתקנה היה קל יותר ממה שציפיתי. תחילה, הייתי צריך לחשוב היכן למקם את הסוללה. לרוב, אנשים בוחרים להתקין את הסוללה מתחת לכיסא הנוסע. המיקום הזה נותן גישה נוחה לסוללה בעת הצורך, וההתקנה היא חבויה לעין. זה גם היה התכנון שלי, עד שגיליתי להפתעתי שיש סאבוופר תחת הכיסא שלא ידעתי על קיומו (לֹרכב מותקנת מערכת סאונד מקורית של Harman/Kardon), כך שהמיקום הזה נפסל.

המיקום הבא שהיה לי בראש היה המיקום הכי הגיוני, שהוא תא המטען, משום שהכבילה של המצלמה כבר עוברת לשם בכל מקרה. המצלמה מחוברת עם שלושה חוטים: צהוב (מתח קבוע), אדום (ACC, מתח בזמן שהרכב דלוק) ושחור (ground). בהתחלה כבר חשבתי איך אני מחבר את החוטים האלו לסוללה, ואף התייעצתי עם @Pavlik, עד שגיליתי שפספסתי בקופסה של הסוללה את המתאם שהגיעה איתה, שמאפשר לחבר את החוטים הקיימים של המצלמה לסוללה בקלות. הדבר הזה שימח אותי, כי עבודה של כמה שעות הפכה בעצם לעבודה של חצי שעה. כל שנותר היה לי לעשות הוא לנתק את החוטים של המצלמה מהפיוזים, לחבר אותם לאותו מתאם, ולחבר את מקור המתח של הסוללה כך שהיא תיטען בזמן נסיעה. מקור המתח של הסוללה הוא שני חוטים: שחור (ground) ואדום (ACC) - כך בעצם הסוללה יודעת להתחיל להיטען בזמן שהרכב מונע, ולהתחיל לספק מתח למצלמה בזמן שהוא כבוי. 

בתמונה ניתן לראות בריבוע צהוב את הסוללה, ממנה יוצא המתאם של החוטים של המצלמה, ומעליו חיבור המתח שלה שהולך לתיבת הפיוזים. המיקום של הסוללה אינו סופי ובשלב שלקחתי את תמונה החוטים עדיין קצת מפוזרים, בהמשך אעלה תמונה איך הכל נראה גמור.

image.thumb.png.cfd390cf8be1700f9b9b2b9dff88b85a.png

כיוון שהמצלמה מחוברת לענן, הסוללה גם כן נהנית מזה ונותנת עדכונים בזמן אמת על מצבה, התראות על האחוזים שלה וכו׳. בתמונה למטה ניתן לראות זאת: התחברתי אליה מרחוק (אמנם בזמן שאני ברכב, אבל אפשר גם מכל מקום) וראיתי את האחוזים שלה, המתח שהיא מקבלת וכמה זמן נותר עד שהיא נטענת במלואה.

image.thumb.png.80b533797cf90abf2b37f3bd6c45bd99.png

כאן ניתן לראות שהמצלמה גם שולחת התראות ברגע שהסוללה עומדת להיגמר (כמובן ניתן לשלוט עליהן):

image.thumb.png.dffae33077d30ccef983a2f74e279331.png

לסיכום, אני ממש שמח שעשיתי את המהלך הזה, בעיקר בגלל הסיבות אותן ציינתי למעלה שיתנו לי ראש שקט יותר.

כפי שהבטחתי, בהמשך אעלה תמונה של ההתקנה במלואה וגם אעדכן איך זה לחיות עם הסוללה וכמה זמן נוסף היא באמת נותנת ביחס למה ש-Blackvue מפרסמים באתר שלהם.

כמו תמיד, מוזמנים לשאול שאלות.

עד לפעם הבאה,

Fraysa.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

טוב, הבטחתי לעדכן, אז הנה תמונה שהכל מחובר מתחת לרצפה של תא המטען. ניתן לראות שהכבילה של המצלמה מגיעה מצד ימין (סמוך לתיבת הפיוזים), ומתיבת הפיוזים ניתן לראות את ה-fuse tap שיוצא אל הסוללה.

image.thumb.png.d05b91e74f4aa20abdd8bc7285950a43.png

איפה הסוללה אתם שואלים? ובכן, במקום היחסית ריק מצד ימין למצבר, יש קיט של תיקון פנצ׳ר וקומפרסור שיושבים בתוך קלקר שחור. הצלחתי לדחוף את הסוללה בדיוק ברווח הזה בין הקיט למצבר, ככה שהיא יושבת קצת ״בלחץ״ ולא יכולה לזוז (אל דאגה, יש מספיק רווח לכבילה שלא תימחץ). זה הצריך ממני לחתוך מעט את הקלקר שהקיט יושב עליו כדי שהסוללה תצליח לשבת עד למטה, אבל זה באמת יושב כמו כפפה!

image.thumb.png.35a4e90bf15bb9a0656096f6ab49a376.png

יכולתי ללכת את ה-extra mile ולקצר את הכבל כך שלא תהיה כבילה אקסטרה, או לאזוק דברים כדי שיהיו יותר יפים, אבל גם ככה האיזור הזה נסתר לגמרי, וכמו שניתן לראות - אפילו היצרן חיפף פה בכמה מהחוטים שעוברים, אז ניחא.

היה לי חשש לגבי עניין החום. לפי Blackvue, לסוללה יש מד טמרפרטורה פנימי והיא יודעת להיכבות לבד ברגע שהיא מגיעה ל-80 מעלות. באפליקציה ניתן לראות את הטמפרטורה שלה, אז עשיתי בדיקה ביום ממש חם. הבדיקה נעשתה גם כשהרכב נסע כך שהוא מטעין את הסוללה, וגם כשהוא כבוי כך שהסוללה מזינה את המצלמה. היא הייתה באיזור ה-45 מעלות. לא סופר נורא, הטווח הוא עדיין גדול. בכל מקרה, אמשיך לעקוב אחרי זה.

זהו, בגדול. סיימתי את ההתעסקות שלי עם המצלמה מבחינת ההתקנות והתוספות. אמשיך לעדכן כאן אם יהיה איזה אירוע משמעותי נוסף, או אם Blackvue יחליטו להוציא איזה עדכון משמעותי למצלמה או לאפליקציה שלהם.

כרגיל, מוזמנים לשאול שאלות. עד לפעם הבאה!

• אהבתי 4

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

יש לך מיקום ממש טוב בשבילה. היצרן חשב עליך :-) 

אני עדיין לא מיקמתי אותה וגם לא משתמש בה. העיקר כל החיווט פרוס עד תא המטען והלחמתי חיבורים חדשים שמתאימים לי.

גם לי יש מקום באיזור הגלגל הרזרבי שגם בו אף פעם לא השתמשתי, אולי אחשוב על התקנה שם. גם באמת פחות חם שם. 

• אהבתי 1

מתכלה מתחת לכיסוי:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

המחליפה: Alfa 159 TB

עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

היי לכולם.

כבר שנה שוקל לרכוש מצלמת BLACKVUE היה לי נסיון רע עם מצלמת PROFF
יש רכב BMW X3 24 פלאג אין

עומד להזמין באתר הרשמי כי אין כרגע מלאי בארץ אשמח לעזרה בניית חבילה מה מומלץ להזמין ביחיד אם DR970X-2CH LTE Plus

ואני אשמח להמלצות תכנאי להתקנת המצלמה ברכב שלי.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מפספס כאן משהו?

יכול להיות שבכל 5 העמודים האלה אין וידאו קליפ אחד של:

איך המצלמה הזאת מצלמת.

עברתי על העמודים, לא הצלחתי לקרוא הכל, אבל אולי פיספסתי.

אם היא הטובה בעולם, הייתי מאד מעוניין באיזה דקה אחת לפחות של וידאו HD של צילום נסיעה ברכב קדימה אחורה ולצדדים.

תמונות של חוטים קאטרים וקונקטורים, לא מספקים אותי.

סליחה מראש אם פיספסתי סרטון שכזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@IsraCar אתה בהחלט צודק :-) 

הסיבה לכך היא שפרסמתי את השרשור ממש לאחר הקנייה, וכל פעם שכחתי להעלות סרטון הדגמה ודחיתי את זה. 

בימים הקרובים אעלה דוגמאות ביום ובלילה. 

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משתף כאן מהחוויה הפחות מוצלחת שלי:

בדומה לפותח השרשור גם אני חיפשתי מצלמה שתחסוך לי התעסקויות מיותרות ושתאפשר לי גישה (גם מרחוק) לצילומים.

לאור ההמלצות החמות וגם חוות דעת ברשת החלטתי ללכת על זה למרות המחיר הגבוה ורכשתי את המצלמה לפני כחצי שנה, כולל הסוללה לבקרת המתח וכרטיס סים בשביל גישה לרשת מכל מקום.

עד לפני 3 שבועות הכל עבד מושלם ואכן למעט החיווי הקולי המעט מעצבן המצלמה בסה"כ תפקדה באופן יוצא מן הכלל.

ולפתע לפני כ-3 שבועות שמתי לב שאני לא מקבל התראות בנייד ושאין יותר חיווי קולי בכניסה לרכב. המצלמה מתה. טכנאי שבדק אמר שהוא רואה שמוזרם מתח לסוללה, אך לא ברור לו מדוע לא מגיע ממנה הלאה למצלמה.

פניתי לשירות הלקוחות של החברה אך עדיין לא קיבלתי מענה.

בינתיים אם מישהו מכיר איש מקצוע באזור באר שבע והסביבה אני אשמח לפרטים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Tal Barami מבאס לשמוע. אני קורא הרבה בפורומים בחו״ל של רכבי פורשה, וזה מה שהם לוקחים. לא ראיתי מעולם דיס-המלצה או תקלה כזה כמו שאתה מציין. 

לגבי החיווי הקולי - אתה יכול לבטל אותו בהגדרות. אני ביטלתי אותו לגמרי (מספיק לי חיווי הנורות כדי לדעת שהיא עובדת ו/או מחוברת לענן).

לגבי התקלה - אני לא יודע מי ביצע את ההתקנה אבל ראיתי מספיק מקרים בישראלים שהתקנה גרועה גרמה לניתוקים פתאומיים. האם ניסית לחבר את המצלמה ישירות חיבור המצת ברכב עם הכבל שהגיע איתה בקופסה, כדי לבודד את הבעיה ולראות האם היא במצלמה או בסוללה?

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן חברים,

מעוניין לרכוש את המצלמה הזו גם כן.

האם מישהו רכש אותה בארץ עם אחריות?

אם לא, מאיפה כדאי להזמין והאם יש מתקין מומלץ באזור המרכז?

תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 23.9.2024 בשעה 12:57, foREVer94 כתב:

אהלן חברים,

מעוניין לרכוש את המצלמה הזו גם כן.

האם מישהו רכש אותה בארץ עם אחריות?

אם לא, מאיפה כדאי להזמין והאם יש מתקין מומלץ באזור המרכז?

תודה רבה.

?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...