Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מכונת קפה מומלצת


98civic

פוסטים מומלצים

לדעתי, ההשפעה של המכונה על טעם הקפה שמתקבל היא הרבה יותר פחותה מההשפעה של סוג הפולים וטריותם.

אני הייתי משקיע את המאמצים במציאת פולים שיהיו לטעמי ומתאים להם את המכונה בעדיפות שנייה.

 

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

gsi16v-אתה הכי מסוכן , וממך הכי חששתי😜😜😜, בקטע טוב הכוונה. בגללך נכנסתי לפילטרים ונטשתי את גועלספרסו*. 6500 זה קצת קשוח ולקחת מכונה יד 2 לא מתחשק. דווקא ברוייל בריסטה נראית ממש נחמד, יש מנה טובה של קפה וגם טחינה. 

עריכה אחרונה על ידי 98civic

gladen pro25+rs audio 100m -tru technology billet 4100

ad neo800w- mosconi pro 4/30

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax mosconi dsp aerospace 6to8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, levy כתב:

יש לי מערכת אוסמוזה הפוכה אז אני לא שם שום חומר מפרק אבנית.

יש לי את מליטה סולו שנתיים עם 0 תקלות כאשר שאר מותגים דגולים ויקרים אצל חברים התקלקלו ממזמן,המכונה מתוכננת מצוין, פה בארץ לא היו להם מכירות גדולות כי כולם רצים אחרי העדר או אחרי שם בלי הבנה כמו בהרבה מוצרים אחרים, באירופה הצליחה מאוד, ברגע שראיתי שהיא מתוכננת ומיוצרת ב jura הבנתי שהיא איכותית והקפה שהיא מייצרת מצוין,תיכנון המכונה הוא שוויצרי,אלה שתיכננו את jura שידועים בדיוק שלהם,מכונה פשוטה בלי כל המסכים טאצ' וכל מיני שטויות שמביאים תקלות.

אי אפשר להשוות הנדסה איטלקית להנדסה שוויצרית.

מקציף קניתי בניפרד אין צורך שזה יהיה בתוך המכונת קפה של severin, מאוד איכותי ו 0 תקלות כבר שנתיים.

זה כמו ברזי חמת שהרוב קונים וחושבים שזה ברז אמין כאשר מדובר בסתם ברז סיני עם מדבקה חמת ואין לו שום יתרון על ברזי grohe שהוא היצרן הכי גדול באירופה לברזים ומוכר מיליונים ובסדרי גודל מחמת ולאחרונה במחיר שקרוב מאוד לחמת.

אני תמיד מסתכל מה קונים בעולם ועם המלצות בעיקר דרך אמזון שההמלצות די אמינות ולא הבלופים של זאפ שההמלצות שם לאחרונה עוברים עיוות, ישראל היא מדינה קטנטונת ולא תמיד קונים כאן את המותגים הנכונים אלא מה דחפו לך בחנות או שעובדים עליך בזאפ.

לי חשוב אמינות,תקלה אחת עברת את ה 500 שקל בקלות,המכונה מייצרת קפה מעולה,היא פשוטה מאוד בלי מסכי טאצ' שנוטים להתקלקל ואין לה בכלל מסך רק נוריות.

 

כנ"ל, הpurista אצלי סוגרת שנתיים ו0 תקלות חמסה*3.

ובאמת שאין טעם לקנות מכונה משולבת מקציף, לרוב המקציב יהיה באיכות ירודה שלא משתווה למקציף ייעודי.

גם לי יש את המקציף של severin הדגם של ה700ml.  באמת סוס עבודה גם כן 0 תקלות, יש לו תוכנית לשוקו חם שבשימוש יומיומי ע"י הצודקת 😂

עריכה אחרונה על ידי TheOne23
  • מצחיק 1

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@98civic אפשר לנסות להציע לך דרך אחרת? 

כרגע אתה מהמר שתקבל ב3,000 ש"ח את הקפה שאתה רוצה. יכול להיות שאתה יכול להוציא אותו ב 1,300 ש"ח ויכול להיות שאתה צריך 10K ואולי יותר.

 

אם הכנת הקפה זה תחביב, ואתה מרגיש שאתה "נכנס" לתחום אז לך על זה, מקסימום תתחיל לשדרג ולהנת מהתהליך, אם אתה רק רוצה קפה כמו שאתה מכיר ואוהב - לך לבית הקפה, תקנה פולים בטעם שאתה מכיר ותנסה אותו בוריציות שונות עד שתבין מה מתאים לך ותחסוך לא מעט כסף וכאב ראש.

אתה מוזמן אלי (אזור מודיעין) לנסות את הפולים במטחנה ידנית + פיקופרסו או במכונה מעולה של JURA. 

 

ואם אכלתי תראש, ואתה רוצה קפה טוב, ההמלצה שלי הוא קודם כל להשקיע במטחנה טובה כמו EUREKA SPECIALITA יד שניה, ואז להצמיד לה מכונה כמו לליט\פרופיטק מסדרות נמוכות.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על ההמלצה וממש לא אכלת ראש .אני התחלתי לקנות קפה כל בוקר במאפיה השכונתית והוא לא להיט אבל עדיין עדיף מנספרסו. ובגלל שאין לי נסיון עם אף מכונה בייתית חשבתי להתחיל ממשהו כמו ברוויל. ועכשיו מתחיל לעכל שזה כמו לקנות רמקולים של פיוניר ולהבין אחרי חודש שעדיף היה לחסוך ולקנות אודיסון

חבר קנה לא מזמן מכונה jura e8. ומבסוט עד השמיים. היא קצת חורגת מהתקציב אבל אולי כן ללכת עליה?

עריכה אחרונה על ידי 98civic

gladen pro25+rs audio 100m -tru technology billet 4100

ad neo800w- mosconi pro 4/30

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax mosconi dsp aerospace 6to8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כבר שנה עם אקספרס דגם האימפרס שנותן פתרון מצוין לחסכון בהכנת הפאק.

אין התעסקות והכל נשאר נקי.

לדעתי המטחנה באימפרס משודרגת ויש לה גם יותר דרגות טחינה מול האקספרס הרגילה.

בכל מקרה הסוד הוא בפולים טריים מקליות מקומיות ועדיף כהות. בנוסף חימום טוב של הידית והראש לפני החליטה.

 

בשביל ההתעסקות והניסיונות אני מחזיק גם מטחנה ידנית טובה וכלים ידניים (טמפר,wdt,משקל וכו) ואין לזה כמעט השפעה על טיב התוצאה מול הטמפינג של המכונה. רק פולים טריים כהים יחסית (רצוי עם מעט רובוסטה).

 

גם אני רציתי ידנית מפונפנת עם נירוסטה ודודים אבל נאלצתי להתפשר לשלום בית :) ולדרישה להכנת קפה סופר מהיר בבוקר (שותים רק אספרסו) 

הוספתי גם סוויץ בוט שמדליק אותה אוטומטית בבוקר שתתחמם בינתיים קצת.

 

בקיצור אני מממליץ מאד למי שעובר מקפסולות.

הקפה מצוין ויותר חשוב עקבי!

 

יכול לספק אותך בכיף 2-3 שנים. אם תתגרד אחכ תוכל לשדרג למחליף חום e61 וכד

 

בהצלחה

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, 98civic כתב:

תודה על ההמלצה וממש לא אכלת ראש .אני התחלתי לקנות קפה כל בוקר במאפיה השכונתית והוא לא להיט אבל עדיין עדיף מנספרסו. ובגלל שאין לי נסיון עם אף מכונה בייתית חשבתי להתחיל ממשהו כמו ברוויל. ועכשיו מתחיל לעכל שזה כמו לקנות רמקולים של פיוניר ולהבין אחרי חודש שעדיף היה לחסוך ולקנות אודיסון

חבר קנה לא מזמן מכונה jura e8. ומבסוט עד השמיים. היא קצת חורגת מהתקציב אבל אולי כן ללכת עליה?

מה אתה שותה? משקאות עם חלב? אספרסו? 

המקציף של הנספרסו סבבה לך( מוט או חיצוני?)? 

 

תראה, אי אפשר לתת דיס המלצה על jura, זה האודיסון של החצי אוטומטיות, אבל לפעמים היא לא הבחירה הנכונה (למשל החלב לא מספיק חם, או שאפשר להוציא שוט אספרסו טוב גם ממליטה שעולה הרבה פחות, עלות תחזוקה קצת יותר יקרה)

 

 

A3

A4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם החלטת שמתאים לך להתעסק עם קפה, עדיף לקנות מכונה עם ידית חליטה. אחרת לא שווה להשקיע כל כך הרבה במכונה אוטומטית. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקניית מכונה יד2 כפי שהמלצתי אתה יכול לטעום את הקפה שיוצא ממנה אצל המוכר.

בדרך כלל אין נפילות בזה ושאתה רואה שמכונה עובדת תקין והמוכר עוד מזמין אותך לטעום אז בכלל…

במקרה שתתחרט אתה מוכר בכמה שקנית, אין הפסד כספי 

כנל לגבי מטחנה טובה יד2.

 

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מרגיש קצת עוף מוזר אבל אתן את השנקל שלי 

לפני שנתיים וחצי בערך ביום ההולדת שלי אישתי קנתה לי מכונה של פיליפס כזאת

המכונה עודה את עבודתה נאמנה!! כבר שנתיים וחצי לפחות 3-4 כוסות קפה ביום 

הכי חשוב פולים נכונים!! 

מכונה לדעתי זה כבר הרבה עניין שיווקי והפאן בהתעסקות 

המכונה הזאת דורשת ממך ניקיון/תחזוקה של 10 דק פעם ביומיים שלושה 

אני אישית ממש לא בנוי להתחיל להתעסק עם טחינה טיפול חימום 

בא מדליק לוחץ המכונה טוחנת ויוצא קפה חם אחרי דקה וחצי 

מה שכן אחרי חודש הבנתי שהמקציף שם לא בשבילי ורכשתי כוס הקצפה פשוטה ב150 שח  שעושה קצף נעים 

לחמתי יש את הדגם עם הלאטה גו שגם מקצף את החלב אוטומטית 

אישית אני חושב שהקצץ שם מוגזם 

לא יוצא חלב חם אלא רק קצף זה לא מתערבב טוב גם עחרי ערבוב ידני 

 

חפרתי 

שיהיה בהצלחה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, levy כתב:

אל תקנה מכונה יד שניה

המכונות האלה האורח חיים שלהם קצר,כל תקלה זה מאות שקלים

לא שווה

צודק. קניתי גאג'יה סינכרוני דיגיטל משומשת ב 250 ש"ח, השתמשתי בה עוד 4-5 שנים ובאמת הלכה משאבה (20 דולר, מחכה שיהיה לי זמן להחליף) 🤪

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, _-? כתב:

הדגם עם הלאטה גו שגם מקצף את החלב אוטומטית 

אישית אני חושב שהקצץ שם מוגזם 

לא יוצא חלב חם אלא רק קצף זה לא מתערבב טוב גם אחרי ערבוב ידני 

יש לי את הסדרה 3200 עם המקציף האוטומטי, לני כן הייתה לי המכונה שך saeco עם צינור הקצפה.

לקח קצת זמן ותרגול עם חבר בריסטה עד שפיתחתי ״יד״ להקציף במיכל נירוסטה יעודי ולמדתי את הכמות הנכונה והמינון התואם לקבל הקצף הרצוי.

עם ה מקציף הוטומטי גם כן לקח זמן ומשחק עם הsetting עד שהעתי למצב שבו צרכני ההקצפה בבית (אישתי ביתי וכלתי) אישרו את התוצאה.

אם יוצא לך בעיקר קצף, שמת מעט מידי חלב ביחס לזמן הקצפה ארוך.

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, levy כתב:

אל תקנה מכונה יד שניה

המכונות האלה האורח חיים שלהם קצר,כל תקלה זה מאות שקלים

לא שווה

מה שאתה אומר נכון לגבי מכונות אוטומטיות שהן מאוד בעייתיות גם היקרות בינהן או מכונות מעפנות כמו דלונג׳י ודומיה.

בכלל לא נכון לגבי מכונות ידניות כגון גגיה, רנצלו, לליט והמותגים היקרים יותר (בזרה, רוקט, פרופיטק, מרזוקו וכו׳)

אני רואה מכונות בנות 10+ שנים עוברות ידיים וממשיכות להוציא קפה כמו בימים שהן נצצו.

מוזמן לראות כמה רנצלו סילביה יש למכירה, במרקט/יד2, כל אלו עם המפסק הכתום אלו מכונות משנת 2014-2016…

גם אם מדובר במכונה ״מזייפת״ עם נזילות ומשקעים להעביר אותה טיפול/יישור קו שכולל החלפת גומיות וחלקים בלויים זו הוצאה לא גדולה אבל מצד שני גם תתן תוצאות לשנים של המשך עבודה.

מעבר לכך גם קל לסדר אותם באופן עצמאי בבית, בדיוק כמו שאתה מסדר אופניים מחליף ברקסים/כבלים/שרשרת, החלפים שלהם נפוצים וזולים שלא כמו במכונה אוטומטית שנראת לך הכי מוכרת אתה יכול להפוך את המדינה בשביל איזה קפיץ או פלסטיק קריטי שנשבר…

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, zaf כתב:

יש לי את הסדרה 3200 עם המקציף האוטומטי, לני כן הייתה לי המכונה שך saeco עם צינור הקצפה.

לקח קצת זמן ותרגול עם חבר בריסטה עד שפיתחתי ״יד״ להקציף במיכל נירוסטה יעודי ולמדתי את הכמות הנכונה והמינון התואם לקבל הקצף הרצוי.

עם ה מקציף הוטומטי גם כן לקח זמן ומשחק עם הsetting עד שהעתי למצב שבו צרכני ההקצפה בבית (אישתי ביתי וכלתי) אישרו את התוצאה.

אם יוצא לך בעיקר קצף, שמת מעט מידי חלב ביחס לזמן הקצפה ארוך.

ההקצפה במיכל הלאטה גו לא ניתנת לשינוי 

זה מקציף ''על המקום'' לא מיכל שהחלב מוקצף בתוכו 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...