Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מכונת קפה מומלצת


98civic

פוסטים מומלצים

תשחק עם כמות החלב והבחירה של כמות הקצף . מה שנכון הוא שלא ניתן רק לחמם את החלב.

אם אתה רק בוחר קפוצ׳ינו ומיד לוחץ הפעלה וזהו, אתה תקבל קצף לא מבוקר. 

תראה כאן.

 

 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רואה שצירפת משהו 

 

עריכה 

אני דווקא אשמח לדעת כמובן איך לשנות את זה 

סוף סוף אקבל נקודות זכות אצל חמותי😆

עריכה אחרונה על ידי _-?
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לי יש פיליפס עם לאטהגו, והבעיה הכי גדולה שלו היא שכמה שלא תשמור עליו, בסוף בגלל החום הוא מפתח סדקים זעירים שהורסים את האטימה בין החלקים ואז קשה לו לשאוב את החלב מהמיכל - מה שאומר שכל התכניות שכוללות הקצפת חלב חסרות ערך, כי כמות החלב המוקצף יורדת. 

 

אני כבר על המקציף השלישי, אחרי שניים שקרסו לגמרי. וזה לא שהם זולים - הכי נמוך שמצאתי זה בעליאקפרס, בסביבות 180 ש"ח. ובכמות שאנחנו שותים, זה החלפה פעם בשנה. חבל, כי משאר הבחינות זו מכונה מצוינת, לא לאניני טעם אבל מעולה לשימוש ביתי. 

 

אם הייתה אפשרות, הייתי מוצא איזשהו מתאם שייתן לי צינורית הקצפה פשוטה וזהו. אמנם לא אוכל להשתמש בתוכניות אבל גם כך אני מכין לי" ידני". 

 

או שהמכונה הבאה תהיה ה-800 שהוזכרה כאן. לפחות היא מגיעה עם צינורית הקצפה פשוטה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, _-? כתב:

לא רואה שצירפת משהו

הסרטון לא עולה? 

 

לפני 4 דקות, yohai71 כתב:

צינורית הקצפה פשוטה

זה עדיף למי שרוצה שליטה מלאה על מידת החום וההקצפה. בדיוק כמו בריסטה מוכשר .
הבת שלי עבדה בקפה  כסטודנטית וממנה למדתי את יסודות ההקצפה, אבל אין כמו אימון עד מגיעים לרמה הרצויה.

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zaf כתב:

הסרטון לא עולה? 

 

זה עדיף למי שרוצה שליטה מלאה על מידת החום וההקצפה. בדיוק כמו בריסטה מוכשר .
הבת שלי עבדה בקפה  כסטודנטית וממנה למדתי את יסודות ההקצפה, אבל אין כמו אימון עד מגיעים לרמה הרצויה.

לא 

תוכל לצרף קישור ניסיתי לחפש דברים קשורים ולא מצאתי 

לגבי המקציף של המכונה של פיליפס 

הוא לא מתוכנן נכון לדעתי 

עבדתי במאפייה והיינו מכינים שם המון קפה 

אומנם עם הקטע ''האומנתי'' הסתבכתי אבל קצף תמיד יצא לי ובמקציף של פיליפס הידני לא הצלחתי להוציא קצף אמיתי כזה שנשאר אחרי 5 דק בחיים 

לפני כשעה, yohai71 כתב:

גם לי יש פיליפס עם לאטהגו, והבעיה הכי גדולה שלו היא שכמה שלא תשמור עליו, בסוף בגלל החום הוא מפתח סדקים זעירים שהורסים את האטימה בין החלקים ואז קשה לו לשאוב את החלב מהמיכל - מה שאומר שכל התכניות שכוללות הקצפת חלב חסרות ערך, כי כמות החלב המוקצף יורדת. 

 

אני כבר על המקציף השלישי, אחרי שניים שקרסו לגמרי. וזה לא שהם זולים - הכי נמוך שמצאתי זה בעליאקפרס, בסביבות 180 ש"ח. ובכמות שאנחנו שותים, זה החלפה פעם בשנה. חבל, כי משאר הבחינות זו מכונה מצוינת, לא לאניני טעם אבל מעולה לשימוש ביתי. 

 

אם הייתה אפשרות, הייתי מוצא איזשהו מתאם שייתן לי צינורית הקצפה פשוטה וזהו. אמנם לא אוכל להשתמש בתוכניות אבל גם כך אני מכין לי" ידני". 

 

או שהמכונה הבאה תהיה ה-800 שהוזכרה כאן. לפחות היא מגיעה עם צינורית הקצפה פשוטה. 

את האמת לא מזמן גם חמותי התלוננה על זה שכמות הקצף ירדה לא חשבנו בכיוון הזה...

לגבי המקציף 

לא הייתי מחליף מכונה הייתי קונה כוס הקצפה 

אני קניתי כזאת 

https://www.goldline.co.il/product/מקציף-חלב-חשמלי-נשלף-valeriano-2/

היה באושר עד ב150 שקל 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 14 דקות, _-? כתב:

 

לגבי המקציף 

לא הייתי מחליף מכונה הייתי קונה כוס הקצפה 

אני קניתי כזאת 

https://www.goldline.co.il/product/מקציף-חלב-חשמלי-נשלף-valeriano-2/

היה באושר עד ב150 שקל 

 

לגבי המקציף - המקציפים הזולים עושים עבודה לא רעה אבל משום מה אחרי שניסינו כמה (גם בעבודה וגם בבית), אף אחד מהם לא שרד שבוע מעבר לתום שנת האחריות, ממש כאילו יש להם איזה טיימר.

את המקציפים הגנריים החליף מקציף עם אינדוקציה של סברין שקיבלנו מהספק קפה (אני חושב שזה היה קפיטלי בזמנו), מחזיק יפה כבר כמה שנים.

הבעיה היחידה שלו - מבחינת כמות הוא מספיק בקושי ל2 כוסות (אם עוברים את המקסימום ומסתכנים בגלישה) בניגוד למקציפים הגנריים שהיו יותר נדיבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.3.2024 בשעה 01:25, 98civic כתב:

תודה על ההמלצה וממש לא אכלת ראש .אני התחלתי לקנות קפה כל בוקר במאפיה השכונתית והוא לא להיט אבל עדיין עדיף מנספרסו. ובגלל שאין לי נסיון עם אף מכונה בייתית חשבתי להתחיל ממשהו כמו ברוויל. ועכשיו מתחיל לעכל שזה כמו לקנות רמקולים של פיוניר ולהבין אחרי חודש שעדיף היה לחסוך ולקנות אודיסון

חבר קנה לא מזמן מכונה jura e8. ומבסוט עד השמיים. היא קצת חורגת מהתקציב אבל אולי כן ללכת עליה?

ראשית, גם מכונה ב1500 ש"ח עם מקציף חיצוני תתן לך קפה הרבה יותר טעים מנספרסו, בשביל זה לא צריך jura e8.

jura e8 היא מכונה מעולה עם חסרונות שצריך להכיר (עלות מוצרי תחזוקה, טמפ' חלב לא רותחת) ואם יש לך תקציב היא פתרון טוב ולגנטי.

כאמור גם בפחות אפשר להגיע לקפה טעים.

 

אגב, אני מנחש שאת הקפה במאפיה השכונתית לא מכין בריסטה מיומן או שיש שם פולים סופר מיוחדים (תקן אותי אם אני טועה). במקרה הזה מכונות אוטומטיות יענו על הצורך שלך ולא הייתי רץ לידנית

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

ראשית, גם מכונה ב1500 ש"ח עם מקציף חיצוני תתן לך קפה הרבה יותר טעים מנספרסו, בשביל זה לא צריך jura e8.

jura e8 היא מכונה מעולה עם חסרונות שצריך להכיר (עלות מוצרי תחזוקה, טמפ' חלב לא רותחת) ואם יש לך תקציב היא פתרון טוב ולגנטי.

כאמור גם בפחות אפשר להגיע לקפה טעים.

 

אגב, אני מנחש שאת הקפה במאפיה השכונתית לא מכין בריסטה מיומן או שיש שם פולים סופר מיוחדים (תקן אותי אם אני טועה). במקרה הזה מכונות אוטומטיות יענו על הצורך שלך ולא הייתי רץ לידנית

 

כמעט בטוח שאלו פולים לא להיט. בקשר לנקיון של e8 אז במקרה אתמול דיברנו והנקיון כבר מתחיל לאייש אותו. מכונה מחרפנת אותו בגלל הנקיון .אני נרגע ומתחיל ללמוד את הנושא כדי להבין מה הכיוון שאני רוצה ובזכות הפורום זה פחות או יותר נותן כיוון. מה שכן הבנתי שמטחנה טובה זה מאסט

  • רעיון טוב! 1

gladen pro25+rs audio 100m -tru technology billet 4100

ad neo800w- mosconi pro 4/30

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax mosconi dsp aerospace 6to8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.coffeeman.co.il/product/4-קג-פולי-קפה-איטלקי-מיקס-לבחירתכם?fbclid=IwAR24inAkMcGfxa6xMxv2v-wiXP_OvCGzb4Imm4USz_JkL_hDB1REaUw9--w

אם יש כאן שלושה שותפים מאזור המרכז אשמח להזמין 1 ק"ג. להזמנה הערב

מבצע קפה.JPG

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעניין,
השאלה היא אם מכירים טוב את המותגים וטעמם. מה עוד שמותגי היבוא אינם טריים דיים לטעמי, כלאמר, שבועיים שלושה מתאריך הקליה והאריזה.

לי יש נסיון עם ה nino שקניתי גם במבצע מיקס , הטעמים היו חזקים ומעט לכיוון החמצמץ. זה קפה שמתאים יותר למכונות מקצועיות וגם בזה דרושה יד של בריסטה מנוסה.

ה kimbo הוא מבית הקליה המפורסם שאותו תמצא בכל תחנת דלק ברחבי איטליה, בדרך כלל טעם ממש חזק.

אני פחות מתחבר לממוסחרים של לבצ׳ה וסיגפרדו. בעיקר כי הם נפוצים בבתי קפה כאן ולא מצאתי את המקום שמוציא מהם קפה טוב כזה שמשאיר טעם בחלל הפה. אבל זה קשור יותר לבריסטות מאשר לפולים. 

 

אני מעדיף תערובת ״הבית״ של שני בתי קליה שאני מכיר שהצליחו לקלוע לטעם שלי. אבל נדרש היה זמן למצוא את ה blend המתאים.  

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשקונים 1 ק"ג לוקחים בחשבון שהוא טעים לשלושה שבועות ובשאר הזמן פחות ופחות. יש לי חברה שטסה למילאנו ומביאה כל פעם קפה משובח מבית קלייה מקומי (Caffè Ernani: il caffè a tostatura media | Caffè Ernani (caffeernani.com)), אין מה להשוות.  אבל תמיד טוב שיש משהו שקל להשיג והפעם במחיר טוב לארבעה ק"ג

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנסיון שלי מראה שמבצעי 3-4 קילו הם על אריזות בנות 3 חודשים ומעלה 🙄 
בהנחה ותנאי האיכסון היו טובים והאריזות בוואקום מוחלט, הארומה אמורה להיות טובה.

 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוואקום באריזות הוא לא וואקום מוחלט…

הוא וואקום של מכונת אריזה, בשקית יש שסטום חד כיווני שמאפשר את יציאת הגזים הנפלטים מן הקפה לאחר הקליה, לפני שהם מצליחים לעבור בשסטום הם גורמים להיעלמות המראה המווקם של השקית.

שקיות שהיו ארוזות צפוף בקרטון לא יראו מנופחות כי הגזים לא יכלו לנפח אותם והיה להם קל יותר למצא את דרכם לצאת דרך השסטום וכך נשמר מראה האריזה כאילו הוא עדיין בוואקום.

קליות איטלקיות נחשבות לטריות יחסית גם לאחר פרק זמן גדול יותר מקליות בינוניות מהסיבה שהן ממש כהות ולרוב מכילות רובוסטה שמטבעו זה קפה שמתחמצן פחות מהר.

אבל בכל אופן גם אחרי 3-4 חודשים גג מהקליה כאשר הקפה עוד סגור בשקית הוא לא נחשב טרי כלל.

לא חסר בארץ מאותם מותגים איטלקיים שקיות בנות 3-4 שבועות כך שהם מאפשרות חיי מדף טריים של עוד 2-3 חודשים לכל היותר.

אם ראיתם אותם בפחות מ100₪ לקילו זה בא על חשבון הטריות.

אין קפה טוב וטרי ב 50-60₪ לקילו כמו שאין גבינה חינם במלכודת עכברים.

 

קפה מאיטליה אינו בהכרח קפה טוב, יש בתי קליה רבים בעולם ובארץ שמביאים חומר גלם טוב בהרבה ממה שמגיע לאיטליה, גם המכשור והידע בקליה חשוב.

לצורך העניין - קפה נחת קולים במכונת הקליה הטובה בעולם.

בכל אופן החומר גלם הטוב שנקלה באיטליה ונמכר תחת מיתוג של מותג איטלקי עולה לא פחות מ 140-150₪ לקילו ולרוב גם 180-200₪ לקילו כגון PASSALACQUA ודומיו

עריכה אחרונה על ידי gsi16v
  • אהבתי 1
  • מעניין 2

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...