Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המון רכבים בצד הדרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי היום המון רכבים בצד הדרך והרבה עם סימני תאונה 

בהנחה שאוטו מתנהג טוב בגשם לפי מה שידוע לי

אז כול או לפחות רוב התאונות הם בעיה של ראות וראיתי כמה נוסעים עם שמשה שכולה אדים

מסכימים איתי?

פורסם

זה יכול להיות ראות, צמיגים לא טובים, נסיעה במהירות גבוה מידי (בגשם האחיזה פחות טובה).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ולא צריך יותר מנהג אחד שלא מקפיד כדי ליצור תאונת שרשרת.

תמיד חובה לנהוג ברכב תקין ובהתאם לתנאי הדרך, צריך להדגיש זאת בחורף - במיוחד צמיגים תקינים ומנופחים ללחץ הדרוש, שמירת מרחק ומהירות מתאימה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי הראות היא הגורם העקיף.

הראות הלקויה גורמת להרבה נהגים לסטות קצת מהנתיב או להיצמד מידי לרכבים אחרים, וזה גורם לשאר הנהגים (או גם לאותם נהגים עצמם אבל לאו דוקא להם) להגיע למצב של בלימות פתע ואיבוד אחיזה.

ההרגל שאני סיגלתי לעצמי בנהיגה בגשם הוא לא לנהוג בהתאם למגבלות האחיזה שאני מכיר באוטו שלי, אלא להחמיר עוד יותר בהתאם לטעויות שסביר שהנהגים סביבי יבצעו. שזה אומר לשמור מרחק מכל הרכבים שסביבי ולא רק מאלו שלפניי.

• רעיון טוב! 3
פורסם

אכן

דוגמא טיפוסית זה שלולית בגשם. עולים על שלולית בכביש עם זוג גלגלים בצד אחד, ואז הרכב זז קצת ימינה או שמאלה (בגלל ההתנגדות של המים).

מקרה אחר - הרכב שמהנתיב הנגדי ממול עולה על שלולית ומשפריץ מים על השמשה הקדמית של הרכב שלך. ואז לשניה לא רואים כלום.

במקרים כאלה, יש נהגים/נהגות שפשוט לוחצים על הבלמים בהיסטריה. ואז נהגים/נהגות שלא שומרים על מרחק מתאים מהם , עלולים להתנגש בהם.

ויש כמובן כאלה ש"סתם" לוחצים על הברקס באמצע נסיעה מסיבה עלומה כזאת או אחרת (כנראה מתעסקים בדברים אחרים חוץ מנהיגה).

הדבר נכון שבעתיים בכביש רטוב

(כמובן נפוץ בנתיב האמצעי או השמאלי - כי הרבה הנהגים/נהגות, לא שומרים על הימין). 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה רק ספקולציות אפשר לתת כאן.

דעתי זה כמו שנאמר כאן התנהגות לא בטוחה ולחוסר לקיחת מקדם ביטחון, זה בתוספת של צמיגים זבל סיני שכמו שזה נראה הרבה מעל 50% מהנהגים משתמשמים בכאלו וקיבלת את התוצאה שאתה רואה.

לגבי ראות, קח בחשבון שהעובדה ששמשה מלאה אדים כשהרכב בצד לא בהכרח אומרת שזו הסיבה שקרתה התאונה, אלא יתכן והאדים הצטברו דווקא אחרי האירוע(לדעתי זה הרבה יותר סביר)

• אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני כשעה, ik3 כתב:

צמיגים זבל סיני שכמו שזה נראה הרבה מעל 50% מהנהגים משתמשמים בכאלו

כנראה שהרבה הרבה יותר מ- 50 אחוז אבאלה. 

כשהייתי עובד על רכב גבוה, כל צומת שהגעתי אליו הייתי סתם מסקרנות זורק מבט על הרכבים הסמוכים לי ועל הצמיגים שהם "לובשים". כמעט אף פעם לא ראיתי מותג שהוא לא סיני. גם ברכבים יקרים ופרימיום. בנאדם יכול לקנות מרצדס חדשה וברגע שהצמיגים המקוריים עשו את שלהם, הוא ישים סינים. 

פורסם (נערך)

@פאר האורה מצב הפשרת שמשה קדמית. אם אין בקרת אקלים - הפעלת מזגן, ידית טמפרטורה (כחול-אדום) באמצע והמפוח חזק ומכוון לשמשה.

את השמשות הצדדיות מוריד ומרים, הן מתנגבות על גומיית האיטום.

לגבי צמיגים - יש לרכישת צמיגים ״סיניים״ שתי סיבות- מחיר וחוסר מודעות. וחייב לציין גם שיווק אגרסיבי, כנראה שכדאי למשווקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, פאר האורה כתב:

שמשה מלאה באדים - מה אתם עושים? 

לוחץ על כפתור הקסם והם מתפוגגים תוך 20 שניות.

אם יש פיצ'ר מופלא מבחינה בטיחותית - זה מפשיר אדים מובנה בשמשה הקדמית (כן כן, ממש רשת מתכתית שלמה דקיקה כזאת) - לא נפוץ מספיק לטעמי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, פאר האורה כתב:

שמשה מלאה באדים - מה אתם עושים? 

לוקח טישו ולוקח את האדים עם השמנוניות שמצתברת על השמשה (לגישה נוחה אפשר להלביש את הטישו על מגב כיור) אני דיי יחיד בשיטה הזאת משום מה אבל זה מוריד בהרבה את קצב הצטברות האדים

כמובן לא סותר את שאר השיטות

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, hans כתב:

אם יש פיצ'ר מופלא מבחינה בטיחותית - זה מפשיר אדים מובנה בשמשה הקדמית (כן כן, ממש רשת מתכתית שלמה דקיקה כזאת) - לא נפוץ מספיק לטעמי

פטנט מוגן של פורד ולכן אין במכוניות אחרות.

אכן בימים האחרונים רואה המון נפגעי תאונות של אי שמירת מרחק בצידי הכבישים ועל הכבישים.

וגם היום, בנסיעה בגשמים חזקים, המון נהגים לא שומרים מספיק מרחק. עברה גוררת עברה - אלה שלא שומרים מרחק בדרך כלל גם לא מסתכלים רחוק  ומופתעים ממה שמתרחש כמה מאות מטר קדימה.

כשמגלים מאוחר מידי שצריך לבלום, הצמיגים מסוג ז' כמובן לא עוזרים.

הפשרת אדים נעשית בהדלקת מדחס וכיוון האויר לעבר השמשה. לכן מזגן תקין חיוני גם בחורף.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...