Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שווה לך לבדוק ניסאן מקסימה, מחיר טוב, אבזור עשיר(כולל מערכות בטיחות בדגמים בחדשים), מנוע גדול 3.5, 300 כוח, רכב עם  מנוע אמין ומוכר של ניסאן. 

חסרונות בעיקר תיבת הילוכים רציפה, ביקורות עליה טובות, צריכת דלק גבוהה( בכל זאת 3.5 ליטר), ונוחות במושבים אחוריים.

אם אתה יכול להתגבר על התיבה הרציפה יכול להתאים לך.

פורסם

נהגתי קצת על המקסימה. יופי של ביצועים מבחינת תאוצה. הגיר הרציף משתלב יפה ברכב ותואם לאופיו. אבל זו ממש לא משפחתית ספורטיבית.

לא נראה לי שלזה מכוון פותח השרשור

בתאריך 2.1.2024 בשעה 13:36, throwaway123 כתב:

הדברים שהכי חשובים לי הם הנאה מהנהיגה, ולאחר מכן דברים כמו אמינות ונוחות יומיומית

המקסימה רכב מנהלים נוח ומפנק ומהיר מאוד. נראה לי שמתאים למי שמחפש נוחו יומיומית ולאו דוקא הנאה מנהיגה. למרות שכמובן כל אחד נהנה מדברים אחרים.

מאוד גדול אבל מצליח לא להיות מרווח במיוחד.

אני משער שאמין כי אלו מכלולי הנעה מוכרים לטובה.

לפני 17 שעות, Alloytoy כתב:

אצלי גם כ11 אלף קמ בערך עשיתי טיפול B ב15 אלף קמ ועכשיו אני על 23 אלף קמ ויש לי עוד 3200 קמ כלומר ב26 אלף צריך טיפול להחלפה.

תודה. מעניין אם גם אצלי זה יתכנס ל 11,000 ולא ה 9000 הנוכחיים.

לא שזה ישנה יותר מידי כי אני עושה כ 20,000 ק"מ בשנה אז אני מניח שבכל מקרה אתכנס לטיפול תקופתי רגיל כל שנה (או קצת פחות משנה בהתאם לנסועה) וטיפול נוסף של החלפת שמן בלבד בין לבין. וזה כנראה יהיה המצב פחות או יותר עם צורך בהחלפת שמן כל 9000 או עם צורך בהחלפה כל 11,000....

מבירור במוסך יבואן זה מה שקורה לכל מי שלא נוסע מעט. תיאורטית ספר הטיפולים מאפשר טיפול שנתי כל 15,000 ק"מ ואז מי שמחליף שמן כל 10,000 יכול "להקפיד" לא להחליף שמן לפני הזמן ולעשות חלק מהטיפולים בלי החלפת שמן. אבל זו טרחה גדולה מידי ועדיף פשוט להחליף שמן בטיפול 15,000 ועוד פעם אחת בין לבין גם אם מחשב הרכב מאפשר עוד 3000 ק"מ. 

פורסם
לפני 5 שעות, razi_pazi כתב:

נהגתי קצת על המקסימה. יופי של ביצועים מבחינת תאוצה. הגיר הרציף משתלב יפה ברכב ותואם לאופיו. אבל זו ממש לא משפחתית ספורטיבית.

לא נראה לי שלזה מכוון פותח השרשור

המקסימה רכב מנהלים נוח ומפנק ומהיר מאוד. נראה לי שמתאים למי שמחפש נוחו יומיומית ולאו דוקא הנאה מנהיגה. למרות שכמובן כל אחד נהנה מדברים אחרים.

מאוד גדול אבל מצליח לא להיות מרווח במיוחד.

אני משער שאמין כי אלו מכלולי הנעה מוכרים לטובה.

תודה. מעניין אם גם אצלי זה יתכנס ל 11,000 ולא ה 9000 הנוכחיים.

לא שזה ישנה יותר מידי כי אני עושה כ 20,000 ק"מ בשנה אז אני מניח שבכל מקרה אתכנס לטיפול תקופתי רגיל כל שנה (או קצת פחות משנה בהתאם לנסועה) וטיפול נוסף של החלפת שמן בלבד בין לבין. וזה כנראה יהיה המצב פחות או יותר עם צורך בהחלפת שמן כל 9000 או עם צורך בהחלפה כל 11,000....

מבירור במוסך יבואן זה מה שקורה לכל מי שלא נוסע מעט. תיאורטית ספר הטיפולים מאפשר טיפול שנתי כל 15,000 ק"מ ואז מי שמחליף שמן כל 10,000 יכול "להקפיד" לא להחליף שמן לפני הזמן ולעשות חלק מהטיפולים בלי החלפת שמן. אבל זו טרחה גדולה מידי ועדיף פשוט להחליף שמן בטיפול 15,000 ועוד פעם אחת בין לבין גם אם מחשב הרכב מאפשר עוד 3000 ק"מ. 

אצלי יצא טוב כי אני נוסע באיזור 10 אלף בשנה ככה שאני נכנס כבר לטיפול A+B+15 אלף קמ ביחד... אבל זה רק בגלל שהבאתי שמן בתקן GF6 של ליקווי מולי בטיפול הראשון השתמשתי בשמן של הונדה הרגיל והיה צריך לעשות טיפול אחרי 7500 אלף קמ לפי מחשב הרכב...

פורסם
לפני שעה, Alloytoy כתב:

אצלי יצא טוב כי אני נוסע באיזור 10 אלף בשנה ככה שאני נכנס כבר לטיפול A+B+15 אלף קמ ביחד... אבל זה רק בגלל שהבאתי שמן בתקן GF6 של ליקווי מולי בטיפול הראשון השתמשתי בשמן של הונדה הרגיל והיה צריך לעשות טיפול אחרי 7500 אלף קמ לפי מחשב הרכב...

אתייעץ עם המוסכניק שלי. אין לי בעיה להשקיע בשמן אחר. אם זה יגדל מ 9 לכיוון 11 אז אתיישר על טיפול שנתי פעם בשנה ועוד פעם לשמן בלבד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, razi_pazi כתב:

אתייעץ עם המוסכניק שלי. אין לי בעיה להשקיע בשמן אחר. אם זה יגדל מ 9 לכיוון 11 אז אתיישר על טיפול שנתי פעם בשנה ועוד פעם לשמן בלבד.

למה לא קנית קורולה או מאזדה3?

פורסם
לפני 15 שעות, Alloytoy כתב:

למה לא קנית קורולה או מאזדה3?

לא כל אך הבנתי את השאלה. אני מאוד מרוצה מהסיוויק. חשבתי שזה ברור מהודעותיי.

למה שכן אקנה קורולה או מאזדה 3?

ובכל זאת אענה לשאלתך:

לא קניתי קורולה או מאזדה 3 כי לא רציתי קורולה או מאזדה 3... מאותה הסיבה גם לא קניתי קיה נירו, או ניסן מקסימה, או i10 או אלנטרה, סונטה' סופרב, ג'וק ורשימה ארוכה.... התאימה לי הסיוויק מאוד.

חיפשתי משפחתית ידנית עם אבזור בטיחות אקטיבי ראוי וקצת נמרצות ומעט ספורטיביות בנהיגה. העדפתי 2020 כדי שתירכש עדיין באחריות. היות ואני מעדיף האצ'בק על סדאן או ג'יפון זה די צמצם את הרשימה לסיוויק בלבד. או כמעט בלבד.

פה ושם ראיתי אוקטביות ידניות (מורים לנהיגה. בנזין או דיזל). שקלתי אף שגדול מידי וסדאן. אבל היה יקר יותר וגם פחות רציתי. יצאו גם מעט קשקאי ידיניות וקיה סיד ידניות (דיזל). אבל הן נפסלו עוד לפני שחיטטתי במפרטים לעניין אבזור בטיחותי.

הסיוויק בול לדרישותיי. ה 1.5 גם מעט ספורטיבי וזריז. רכב עם מספר פשרות סבירות עבורי (אחת מהן היא הצורך בהחלפה תדירה יותר של שמן) ועונה על כל הדרישות

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

לא כל אך הבנתי את השאלה. אני מאוד מרוצה מהסיוויק. חשבתי שזה ברור מהודעותיי.

למה שכן אקנה קורולה או מאזדה 3?

ובכל זאת אענה לשאלתך:

לא קניתי קורולה או מאזדה 3 כי לא רציתי קורולה או מאזדה 3... מאותה הסיבה גם לא קניתי קיה נירו, או ניסן מקסימה, או i10 או אלנטרה, סונטה' סופרב, ג'וק ורשימה ארוכה.... התאימה לי הסיוויק מאוד.

חיפשתי משפחתית ידנית עם אבזור בטיחות אקטיבי ראוי וקצת נמרצות ומעט ספורטיביות בנהיגה. העדפתי 2020 כדי שתירכש עדיין באחריות. היות ואני מעדיף האצ'בק על סדאן או ג'יפון זה די צמצם את הרשימה לסיוויק בלבד. או כמעט בלבד.

פה ושם ראיתי אוקטביות ידניות (מורים לנהיגה. בנזין או דיזל). שקלתי אף שגדול מידי וסדאן. אבל היה יקר יותר וגם פחות רציתי. יצאו גם מעט קשקאי ידיניות וקיה סיד ידניות (דיזל). אבל הן נפסלו עוד לפני שחיטטתי במפרטים לעניין אבזור בטיחותי.

הסיוויק בול לדרישותיי. ה 1.5 גם מעט ספורטיבי וזריז. רכב עם מספר פשרות סבירות עבורי (אחת מהן היא הצורך בהחלפה תדירה יותר של שמן) ועונה על כל הדרישות

המאזדה 3 מפוארת בפנים יש גם מיזוג אחורי, הקורולה חסכונית בדלק וגם מרווחת עם מיזוג לאחור הסיוויק כולו פלסטיקי כזה

פורסם
לפני 6 שעות, Alloytoy כתב:

המאזדה 3 מפוארת בפנים יש גם מיזוג אחורי, הקורולה חסכונית בדלק וגם מרווחת עם מיזוג לאחור הסיוויק כולו פלסטיקי כזה

אף אחת מהן אינה ידנית. וההונדה זריזה מהן משמעותית.

לא נהגתי על המזדה אבל אני מבין שהיא מעט ספורטיבית. הקורולה לא והיא גם סדאן שזה מינוס.

אבל בתכלס עבורי הגיר הידני זה הרכיב המשמעותי ביותר. אז המודלים הללו לא רלוונטיים בכלל בארץ.

ענייני הפאר והפלסטיק וכו בכלל לא מעניינים אותי. בכלל לא. לכן לא ממש בדקתי או השוותי. מבחינתי הסיוויק אחלה. ממה שקראתי היא בסדר בתחום. כנראה שהמזדה עדיפה בהיבט הזה (שעבורי הוא חסר משמעות).

אכן בסיוויק אין מיזוג מאחור. וחבל. גם עצמת המזגן פחות טובה ממה שחוויתי בקורולה. בכלל אני אוהב רכבים עם מזגן מקפיא ואין לי כזה בהונדה. אבל המזגן בסיוויק טוב. פשוט לא מקפיא.  

• תוכן חדש...