Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם ושבוע טוב!

כאחד שצופה בפורום פעמים רבות ומחכים כאן בהמון נושאים מעניינם ומרתקים (כאן באתר מצאתי תשובות לכל מיני שאילות שהיו לי, מה שלא מצאתי בגוגל!) ולפעמים גם מגיב, הייתי רוצה לשאול כאן שאילה את חברי הפורום.

השאילה היא, אני נוהג בהמון כלי רכב משתנים (לע"ע אין לי רכב משלי, אבל שוכר) רציתי לדעת, איך אתם בתור נהגים, יודעים מה אורך מכסה המנוע שלכם? ואני מדבר על רכבים ללא חיישנים או מצלימות קדמיות,  אלא רכבים שאורך מכסה המנוע מבוסס לכאורה על השערה של הנהג בלבד. האם ישנה דרך לדעת מדויק מה אורך מכסה המנוע? לפעמים אני רואה אנשים חונים בחניות צפופות, או לחילופין נצמדים בפקקים ממש במרחק של מילימטרים בודדים מהרכב שמלפנים, או עושים פרסות ונצמדים לרכב עד קצה גבול היכולת ממש, ואני תוהה, כיצד יודעים במדויק את האורך?

אודה לכל מי שיחכים אותי בעניין, בתודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • מעניין 1
פורסם

מה שאתה מתאר מסביר לא מעט פגיעות קטנות ומרגיזות.

גם אחרי שהרכב אצלי מספר שנים אני נוהג לפי נוהל better safe then sorry ובקומות צפופים במיוחד אני לא מתבייש לבקש הכוונה, ולפעמים יוצא מהרכב ובודק בעיניי במבט ישיר.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא יודע אם יש דרך לאמוד מרחק מייד ברגע שעולים על רכב חדש אבל נראה לי שזה:

א. עניין של לשבת עם כיסא קצת מוגבה שרואים את המכסה, זה נותן פורפורציה למרחק

ב. עניין של ניסוי וטעיה, במיוחד שזה הרכב שלך 

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
  • אהבתי 1
פורסם

מעבר לתחושה אם אין לך את התחושה תדליק אורות.

לפי התאורה על הרכב לפניך אתה תדע בקירוב די טוב כמה אתה קרוב 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני דווקא תמיד מתפלא כשאני רואה אנשים שעושים פרסה ועושים 3 פעמים יותר מידי את שינוי הכיוון קדימה אחורה, בעוד שיש להם מטר קדימה לפני מכסה המנוע שהם לא ניצלו.

נהגים כאלה עדיף שלא יעשו פרסה.

דווקא מי שנוהג בהרבה רכבים שונים אמור לקבל מושג יותר טוב, לדעתי.

אם אתה מרגיש שאין לך מושג - תתרגל עם קרטון ותנסה לחנות צמוד אליו אבל בלי להזיז אותו.

הניסיון גם מלמד אותך איפה נגמר הרכב שלפניך. מה שמפיל אותי - אם אני חונה בין שני מכוניות והרכב לפני עם וו גרירה, אני עלול לפגוע בוו גרירה כי אני לא מצפה להפרעה במרחב הזה.

הרכב שהיה לי הכי קשה בו, כשהייתי נהג בלי הרבה ניסיון, היה בטיול אחרי צבא נהגתי במסחרית בארה"ב, שבה בית הגלגל הקדמי ממש בתוך תא הנהג. אתה לא מצליח להבין שאין כמעט סרח עודף מקדימה.

כשהבן שלי סיים את תקופת הליווי, שלחתי אותו לקורס נהיגה מתקדמת. המדריך ביקש מכל הנהגים לנסוע עד הקיר, והבן שלי היה היחיד שנסע באמת עד הקיר. כל השאר השאירו רווח גדול.

הרכבים של היום לא נותנים לך את המבט המלא גם אם תשים את הכיסא הכי גבוה.

רכבים משנות ה80 הם בעלי שדה ראייה הרבה יותר טוב.

ברכבים ממש גבוהים יותר קשה לדעתי. אחרי שנהגתי השנה בחו"ל ברכב "שטח" עם מצלמת גחון, למדתי להעריך כמה זה טוב. מאחר וגם אני עברתי לרכב גבוה כרכב יומיומי עכשיו, קניתי בעליאקספרס מצלמה קדמית ב$25 שאומנם לא מצלמת ממש את פני הכביש כמו המקורית אבל לעיתים עוזרת לי בחניות צפופות.

PXL_20231020_125600305.jpg

DodgeRamvan.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

באמת צריך לעשות אחרי תקופת המלווה שיעורי המשך לנהיגה מתקדמת, זה משפר ונותן מלא כלים בנהיגה

חבל שלא מסבירים בשיעורי נהיגה קצת על הרכב מלמעלה (איך עובד מנוע, גיר, נעילת הגה ודומיו)

זה ייתן יחס להבין על מה נוהגים, במיוחד באוטומט שמכירים רק גז ברקס וכיום אפי' הנד ברקס לא 

פורסם

מבנה הרכבים השתנה במהלך השנים - ככל שהרכב יותר אווירודינמי החזית יותר משתפלת ומעוגלת ויותר קשה להעריך איפה ״נגמר״ הרכב.

@amosbmw יפה שאתה מטיף לכך שמי שלא מומחה לזיהוי ״קצה הרכב״ יימנע מתמרונים, ובסוף מספר שקנית מצלמה לסיוע בתמרון. אני מעדיף בכל יום את מי שמוותר על תמרון, חוזר לנקודת המוצא ומתחיל מהתחלה. סיפור הפרסה קצת שונה, כי בדרך כלל הסביבה פחות סובלנית מבחינת סיכון לתאונות, ובדרך כלל אינה זיהוי קצה הרכב אלא כניסה לתמרון בידיעה שייכשל בגלל רדיוס הפניה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסופו של דבר זה נסיון/הכרה של הרכב עם הזמן.

אם יש ספק אז יוצאים ומסתכלים.

או שאפשר לקחת איזה ארגז, ולהתאמן בחניה קרובה אליו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כול, יש לרוב הרכבים המודרניים חיישני חניה.

רוב הזמן אני חונה רחוק במקום לא צפוף, ואת זה אפשר לעשות בקלות גם עם רכב שאתה לא מכיר.

אם אני נאלץ לחנות צפוף/קרוב ברכב לא מוכר אני פשוט יוצא לרגע מהרכב באמצע התמרון, מבט חטוף ומקבלים מושג כמה ס"מ יש לכל כיוון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מבנה הרכבים השתנה במהלך השנים - ככל שהרכב יותר אווירודינמי החזית יותר משתפלת ומעוגלת ויותר קשה להעריך איפה ״נגמר״ הרכב.

@amosbmw יפה שאתה מטיף לכך שמי שלא מומחה לזיהוי ״קצה הרכב״ יימנע מתמרונים, ובסוף מספר שקנית מצלמה לסיוע בתמרון. אני מעדיף בכל יום את מי שמוותר על תמרון, חוזר לנקודת המוצא ומתחיל מהתחלה. סיפור הפרסה קצת שונה, כי בדרך כלל הסביבה פחות סובלנית מבחינת סיכון לתאונות, ובדרך כלל אינה זיהוי קצה הרכב אלא כניסה לתמרון בידיעה שייכשל בגלל רדיוס הפניה.

דיברתי אך ורק על מי שלא פרסה ביעילות, שעדיף שיימנע. זאת גם הוראת החוק, אסור לעשות פרסה אם זה גורם לעיכוב התנועה.

המצלמה בכלל לא בשביל פרסה אלא בשביל חניה. 2 נושאים שונים 

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 17 שעות, amosbmw כתב:

מצלמה קדמית ב$25 שאומנם לא מצלמת ממש את פני הכביש כמו המקורית אבל לעיתים עוזרת לי בחניות צפופות.

נתת רעיון. מעניין. התקנת לבד? 

לעניין, אני מאותם אלה שעושים פרסה ועושים 3 פעמים יותר מידי את שינוי הכיוון קדימה אחורה

פורסם
לפני 17 שעות, shlomiko כתב:

באמת צריך לעשות אחרי תקופת המלווה שיעורי המשך לנהיגה מתקדמת, זה משפר ונותן מלא כלים בנהיגה

חבל שלא מסבירים בשיעורי נהיגה קצת על הרכב מלמעלה (איך עובד מנוע, גיר, נעילת הגה ודומיו)

זה ייתן יחס להבין על מה נוהגים, במיוחד באוטומט שמכירים רק גז ברקס וכיום אפי' הנד ברקס לא 

זה צריך להתחיל משינוי השם. לא יודע להגיד על כל הקורסים אבל לפי מה שאני לקחתי - זו נהיגה בסיסית. בלימה נכונה זה הבסיס של הנהיגה, ומשהו שצריך ללמוד בשיעור נהיגה הראשון. לא בקורס פרטי אופציונלי אחרי שכבר קיבלת רישיון

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...