Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול באאוטלנדר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י ereznaa,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אני עומד לפני טיפול 200K באאוטלנדר שלי גירסת בנזין 2000. בספר רשום שאם יש רצועת טיימינג אז יש צורך להחליפו אך לא רשום לי האם יש או לא. מישהו יודע האם יש לי שרשרת או רצועה?

2. הרכב לא מגיב לי טוב בלחיצה על הגז זאת אומרת שהטורים לא עולים עד שאני ממש נותן קיק דאון ובלחיצה מעל חצי דוושה של הגז יש לו רעש של מאמץ כמו טרקטור אבל הטורים לא עולים .שאלתי שתי מוסכניקים האם יש עניין לנסות לימוד מחדש של הגיר אחד ענה לי שאפשר לנסות והשני אמר לי שלדעתו אין עניין ושהגיר גמור. מה דעתכם? ומה העלות של דבר כזה?

מציין שהרכב עבר בדיקת קניה במכון לפני חודשיים והכל היה תקין כולל הקומפרסיה של המנוע אם זה קשור.

תודה מראש לעונים.

פורסם

1. ברכב הזה יש שרשרת ולא רצועת טיימינג ככה שאין מה להחליף ( יש לי אקזמפלר כזאת מ 2016 )

2. כידוע באוטלנדר יש גיר רציף לכן יש צורך, כל 4 שנים, להקפיד על החלפת שמן גיר או 80 אלף ק"מ מה שמגיע קודם.

הייתי מתחיל לבדוק ניקוי בית מצערת  כי זה נשמע כאילו הפרפר של הבית מצערת לא נפתח רק בלחיצה על הגז עד מהלך חצי הדוושה ? הבנתי נכון ? שהרכב בעמידה על מצב P/N לחיצה על הגז גורמת להעלאת הסל"ד?  

יכול להעיד שהרכב מאוד מאוד אמין וחוץ מטיפולים שוטפים לא חוויתי שום דבר מהמתואר כמו שצריך במיצובישי 

בלי קשר הייתי בודק על הדרך את הצבע של השמן גיר האם הוא בהיר / כהה? הצבע המקורי צריך להיות בגוון כתמתם 

ותסמין של גיר רציף שהולך להיכחד ילווה לרוב בחוסר משיכה כלומר הסל"ד עולה בלחיצה על הדוושה אבל האוטו פשוט לא מושך רק בסלד ממש גבוה וגם אז מאמין שהייתה נדלקת נורת Check Engine.

פורסם (נערך)

תודה על התשובה הראשונה הורדת לי לחץ כי אני לא בתקופה שיבוא לי בקלות טיימינג ומשאבת מים שתמיד עושים יחד 🙂.

לגבי התשובה על פרפר המצערת כשאני לוחץ יש תגובה של הכנסת דלק רק שזה נשמע שזה יוצר לחץ במנוע בלי ניתוב נכון של הגיר. זאת אומרת שיש לי רעש של יותר לחץ מהמנוע אבל הסל"ד נשאר נמוך וזה נשמע לי תגובה לא מוצלחת של הגיר.

שתי דברים שלא ציינתי זה כשאני מוריד את מצב ECO הגיר מעלה יותר טורים אבל עדיין לא מגיב נכון ליחס של הלחיצה על הדוושה. ושנית שאני מרוצה מהתגובה של המנוע כשאני לוחץ על ה+/- של הגיר ומכוון אותו ידנית.

האם בבדיקת הרכב של הקניה לא יגידו שהצבע שמן כהה בגיר? מדובר במקום שנחשב כמכון ברמה גבוהה ולא מחפף.

עריכה אחרונה על ידי David2540
  • פיתרון
פורסם

התסמינים שאתה מתאר יכולים להתאים ממש לבית מצערת הייתי מתחיל בניקוי שלה ועל הדרך מבצע רענון של השמן גיר זה רק יכול להועיל הסיפור של מצב ECO הוא שכשהוא דולק הוא פשוט משנה את הוויסות של הפתיחה של הפרפר ובעצם רק בערך מהחצי הוא נפתח בזווית טיפה יותר משמעותית אז כשהוא מבוטל הפרפר של הבית מצערת מגיב ביותר חדות ללחיצה של הדוושה 

מה שכן למרות שהדעות חלוקות בין חברי הפורום ממליץ לך על הדרך לשים תוסף K44 שינקה את המערכת דלק יש כאלה שטוענים שזה שמן נחשים לי אישית זה תמיד עזר שהייתה בעיה או כחלק מתחזוקה שוטפת פעם בשנה עוד מימי הסובארו לאונה שהייתה לי 

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שמן גיר?

שמן נחשים k44?

איפה, כמה, למה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, סולל הדרך כתב:

שמן גיר?

שמן נחשים k44?

איפה, כמה, למה?

רק ניקוי מצערת (התכוונתי חוץ מטיפול 10.000 רגיל).

כרגע לחיצה על הגיר העלה את הסל"ד בצורה סבירה לסחיבה של האוטו. (קצת מאוכזב מההתנהגות של הגיר במצב ECO עדיין אבל אני פשוט מוריד למצב רגיל אם יש לי קצת מאמץ נצרך). וגם הרעש של הטרקטור נעלם.

• תוכן חדש...