Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

מדינה מפותחת אמורה להילחם בפשע ובטרור לרמה כזו שלא תרגיש צורך בשומר ראש צמוד.

לשלוח את כולם להתחמש זו לגמרי הודאה בכשלון של המדינה.

ואם לא תהיה הודאה, זה אומר שלא היה כישלון? יש כישלון, הוא מתמשך, אי אפשר להבטיח נוכחות כוחות ביטחון בכל רגע, ולא יפחת איום הטרור ה"רגיל" (פיגועים "רגילים", לא פשיטות סטייל 7/10) לא משנה כמה ביבי ידבר יפה בחדשות. לכן צריך וחובה לתת לציבור אפשרות להגן על עצמו.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הצבא של היום זה לא הצבא שלנו. אפילו חוטר הם לא מעבירים לבד ב 30 דקות שנגעו הנשק בטירונות.

לפני שעה, Night Driver כתב:

מזכיר לך שחיילים נטבחו כשהיו בלי נשק כלל בקו עימות.

טירונים היום בחלק מהבסיסים אפילו לא מסתובבים עם נשק פרט למטווחים.

זאת הבעיה. אנחנו לא במרכז אירופה. מסוכן פה. צה"ל צריך לאמץ מודל של המארינס, שם every marine is a rifleman. כל חייל, גם שאינו קרבי, חייב לדעת לתת מענה בסיסי. ברור שלא כל ג'ובניק יכו וצריך לדעת לקחת יעד מבוצר, אבל להוות מענה חמוש ראשוני - בהחלט.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

ככה זה היה בתקופתנו. היום לא אתפלא אם ישלחו נהג לעזה בלי נשק.

וזאת בעיה. הבעיה היא שאצל חלק מהאנשים, כפי שרואים בתגובות כאן בשרשור, זה הפך לנורמה, ונשק הפך לגורם איום. בפועל, ואי אפשר להדגיש את זה מספיק, אצל כל איום ייחוס (בארץ זה טרור, עבריינים פחות מתייחסים לאזרחים מן השורה ומשתדלים לסגור עניינים בינם לבין עצמם) יהיה נשק בהגדרה. אצל האזרח, ובאופן הזוי גם אצל חלק ניכר מהחיילים, לא יהיה, וזה מטורף בעיניי.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 45 דקות, RK כתב:

ש כישלון, הוא מתמשך, אי אפשר להבטיח נוכחות כוחות ביטחון בכל רגע, ולא יפחת איום הטרור ה"רגיל" (פיגועים "רגילים", לא פשיטות סטייל 7/10) לא משנה כמה ביבי ידבר יפה בחדשות. לכן צריך וחובה לתת לציבור אפשרות להגן על עצמו.

ברור שיש כשלון.

רק שבמקום לתקן את הבעיה מהמקור, מחלקים נשקים לציבור ואומרים לנו תסתדרו בעצמכם ותשתדלו לא להרוג את מי שלא צריך להרוג.

אישית, אני גם חושב שזה משרת את המטרה של בן גביר, שהוא אנרכיסט שניזון מליבוי אוירת הפחד והאלימות. מבחינתו הפחד מטרור הוא לא כשלון אלא הצלחה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 44 דקות, פינדר כתב:

ברור שיש כשלון.

רק שבמקום לתקן את הבעיה מהמקור, מחלקים נשקים לציבור ואומרים לנו תסתדרו בעצמכם ותשתדלו לא להרוג את מי שלא צריך להרוג.

אישית, אני גם חושב שזה משרת את המטרה של בן גביר, שהוא אנרכיסט שניזון מליבוי אוירת הפחד והאלימות. מבחינתו הפחד מטרור הוא לא כשלון אלא הצלחה.

מה הדרך שלך למנוע מחר בבוקר מאזרח ישראלי ערבי להחליט שהוא מבצע פיגוע? כל ערבי ילווה על ידי חייל צה"ל?
קצת לא דמוקרטי הייתי אומר.. 

מוות למחבלים כהרתעה? אתה קיצוני כמו בן גביר?

פגיעה כלכלית במשפחה שלו? זאת ענישה לא פרופורציונלית.

פורסם

לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

מה הדרך שלך למנוע מחר בבוקר מאזרח ישראלי ערבי להחליט שהוא מבצע פיגוע?

זה כבר דיון פוליטי לגמרי.

בעיקרון הדרך להוריד פשע ואלימות מתחילה בחינוך, תשתיות, שיוויון הזדמנויות ועוד מילים של סמולנים טיפשים.

גם הסדרים מדיניים.

גם אכיפה ומלחמה במשפחות פשע.

בסוף אף מדינה לא יכולה להבטיח לך כלום. גם השכן של יוהאן בדנמרק יכול להחליט מחר שהוא רוצה לרצוח אותו ואת משפחתו, רק שמספר המקרים שזה קורה בפועל לא גורמת ליוהאן להרגיש שהוא חייב להחזיק אקדח.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

זה כבר דיון פוליטי לגמרי.

בעיקרון הדרך להוריד פשע ואלימות מתחילה בחינוך, תשתיות, שיוויון הזדמנויות ועוד מילים של סמולנים טיפשים.

גם הסדרים מדיניים.

גם אכיפה ומלחמה במשפחות פשע.

בסוף אף מדינה לא יכולה להבטיח לך כלום. גם השכן של יוהאן בדנמרק יכול להחליט מחר שהוא רוצה לרצוח אותו ואת משפחתו, רק שמספר המקרים שזה קורה בפועל לא גורמת ליוהאן להרגיש שהוא חייב להחזיק אקדח.

עזוב עכשיו מחינוך ועניינים, זה תהליך שלוקח זמן (שצריך להתחיל אתמול בבוקר, אבל כמו שרשמת, זה פוליטי).

עכשיו. הרגע. מה הפתרון? 

רשמת שמספר המקרים לא גורמים ליוהאן להרגיש שהוא צריך נשק, אבל אנחנו לא שם. המספרים פה הם פי כמה, וזה בלשון המעטה.

כשתהיה יוהאן תוותר על הנשק.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

לא רוצה להיות שחקן בסרט הנוראי הזה.

ואני לא רוצה להיות במערב הפרוע כאשר כל אחד מסתובב עם אקדח בכיס ולך תדע מתי יתחשק לו לשלוף ובאיזה כיוון הוא יפתח באש.

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

הצבא של היום מוכיח שיכולת הלחימה גבוהה הרבה יותר ממה שהיה בתקופתי וממה שהיה בתקופתכם.

עוד לא שמעת אפילו 3 אחוז מסיפורי הגבורה של אותם לוחמים ולוחמות, אבל הכי קל לזלזל.

אני בטח לא מזלזל באנשים שנהרגו ב-7/10 וממשיכים להיהרג כל יום בעזה. או בחברה שעצרו את חופשתם ועמדו בתורים כדי להשיג כרטיסים בחזרה לארץ. אבל התבלבלת חזק. ב-73 צה"ל נלחם בו זמנית ב-2 זירות מול קרוב למיליון חיילים, 4000 טנקים, 3500 תותחים ו-1000 מטוסי קרב. היום עומדים מולנו כ-40000 איש חמושים פחות או יותר בנשק מחלקתי מאותה תקופה פלוס קצת רכש מאלי אקספרס. בצבא של היום בחורות וטירונים לא חמושים היו צריכים להסתתר במיגוניות וחדרי האוכל כאשר חלק לא מבוטל של סד"כ היה בחופשת חג ובסיסים בהדממה. בצבא שאני מכיר במוצבי הגבול מגורים וחדרי אוכל נמצאים בבונקרים מתחת לאדמה שמעליהם איזה 10 מטר אבני בזלת. מסביב לאותם בונקרים תעלות ועמדות עם מאגים, מק"כים 0.5, RPG, LAW, מרגמות 50 מ"מ מפוצצות בתחמושת ורימונים. מוקפים בשדות מוקשים וגדרי קונצרטינות סכינים. עם סד"כ קבוע ביום שלישי/שבת סוכות ויום כיפור. עם חיילים שאוכלים, מתקלחים, מחר*נים ואפילו ישנים עם נשק לידם.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, mikyl כתב:

אני בטח לא מזלזל באנשים שנהרגו ב-7/10 וממשיכים להיהרג כל יום בעזה. או בחברה שעצרו את החופשתם ועמדו בתורים כדי להשיג כרטיסים בחזרה לארץ. אבל התבלבלת חזק. ב-73 צה"ל נלחם בו זמנית ב-2 זירות מול קרוב למיליון חיילים, 4000 טנקים, 3500 תותחים ו-1000 מטוסי קרב. היום עומדים מולנו כ-40000 איש חמושים פחות או יותר בנשק מחלקתי מאותה תקופה פלוס קצת רכש מאלי אקספרס. בצבא של היום בחורות וטירונים לא חמושים היו צריכים להסתתר במיגוניות וחדרי האוכל כאשר חלק לא מבוטל של סד"כ היה בחופשת חג ובסיסים בהדממה. בצבא שאני מכיר במוצבי הגבול מגורים וחדרי אוכל נמצאים בבונקרים מתחת לאדמה שמעליהם איזה 10 מטר אבני בזלת. מסביב לאותם בונקרים תעלות ועמדות עם מאגים, מק"כים 0.5, RPG, LAW, מרגמות 50 מ"מ מפוצצות בתחמושת ורימונים. מוקפים בשדות מוקשים וגדרי קונצנטריות. עם סד"כ קבוע ביום שלישי/שבת סוכות ויום כיפור. עם חיילים שאוכלים, מתקלחים, מחר*נים ואפילו ישנים עם נשק לידם.

זה לא כי היכולות של היום גרועות, זה כי בכירי מערכת הביטחון שלנו גרועים.אלה שאתם אומרים "הם בכירים הם מבינים". אלה אותם אנשים שהמליצו לקחת נשקים מכיתות הכוננות, אותם אנשים שרצו מקפורק בנשק כדי לקחת אחריות. אותם אלה שפחדו להפעיל את זרוע היבשה והעדיפו כתב"מים מתוחכמים על פני לוחם עם M4.

שנים הפחידו אותנו באלפי הרוגים בכניסה קרקעית ואנחנו רואים שזה לא המצב.

שלא לדבר על זה שיותר קל להפעיל גדוד שריון ישראלי מול חטיבת שריון מצרית מאשר מחלקה חמאסניקית שמתחבאת בבית חולים.

עריכה:

וכמובן, עד 7.10 בשעה 6:30 בבוקר, כל אותם בכירים חזרו כמו תוכי על המנטרה "חמאס מורתע", כשאותן בחורות שהתחבאו במיגונית התריעו פעם אחר פעם על הכוונות של חמאס. קונספציה וזה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

עכשיו. הרגע. מה הפתרון?

ברור שאין לי פתרון למחר בבוקר.

זה תהליך ארוך שכולל את כל מה שכתבתי. הבעיה היא שגם חלוקת הנשקים היא (מבחינתי) נזק לטווח ארוך. קל לחלק היום ומחר או בעוד שנה, אף אחד לא יאסוף אותם.

אני חוזר שוב. הירידה ברמת הביטחון האישי לרמה כזו שכולם מהללים את בן גביר שמחלק להם נשקים, זה מבחינתו הישג ולא כשלון.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

זה לא כי היכולות של היום גרועות, זה כי בכירי מערכת הביטחון שלנו גרועים

שכחת רק דבר אחד. אותם בכירי המערכת הביטחון הגרועים הם גם אלה שבנו את הצבא והיכולות של היום. אצלך כמו אצל ביבי - אם הצלחה וניצחון זה אני, אם כישלון זה הם.

פורסם
לפני 1 דקה, mikyl כתב:

שכחת רק דבר אחד. אותם בכירי המערכת הביטחון הגרועים הם גם אלה שבנו את צבא והיכולות של היום. אצלך כמו אצל ביבי - אם הצלחה וניצחון זה אני, אם כישלון זה הם.

אין פה שום קשר. 

עד ה6.10 הם היו גנרלים - "תן לי שקט תעשייתי, בוא נמנע מסיפורים גדולים ונמשיך הלאה", הם קיבלו ביחד איתנו כאפה ועשו שינוי. הצבא בנה יכולות מאוד טובות, פשוט לאף אחד לא היה אומץ להפעיל אותן. היום הם נאלצים להפעיל אותן, ואין להם שום יכולת לעצור. יותר מזה, אם מישהו יעצור הוא יגמור לעצמו את הקריירה ואת התדמית.

מכלבים עצלים הפכו לסוסים דוהרים, כי חמאס החליט.

עובדתית - הזניחו את חיל היבשה ביחס לחיל האוויר, לקחו נשקים מלוחמי חי"ר ביציאות הבית, לקחו נשקים מהכיתות כוננות. זה לא הנפצה, לא שמועות של ינון מגל ולא כלום. הוכחות בשטח.

חוץ מזה שחלק גדול מהמקרים היו אילתורים כי זה מה שאנחנו יודעים, בין אם זה ענר שפירא ז"ל שהדף רימונים ביד במיגונית, קצין בצנחנים שביקש טרמפ מחבר טייס מסוקים, או נגביסט באיזה מפג"ד בקו עזה שרץ להגן על תצפיתנית שעלתה ש"ג. אלה לא דברים שאמורים לקרות לפי התו"ל, אבל קרו.

וברור שתכניס פה את ביבי, אם אתה לא מזכיר אותו 3-4 פעמים ביום אתה עלול להתפוצץ.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

ברור שאין לי פתרון למחר בבוקר.

זה תהליך ארוך שכולל את כל מה שכתבתי. הבעיה היא שגם חלוקת הנשקים היא (מבחינתי) נזק לטווח ארוך. קל לחלק היום ומחר או בעוד שנה, אף אחד לא יאסוף אותם.

אני חוזר שוב. הירידה ברמת הביטחון האישי לרמה כזו שכולם מהללים את בן גביר שמחלק להם נשקים, זה מבחינתו הישג ולא כשלון.

אין לך צורך לאסוף אותם, יש לך צורך לשפר את רמת הכשירות.

פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

אין פה שום קשר. 

עד ה6.10 הם היו גנרלים - "תן לי שקט תעשייתי, בוא נמנע מסיפורים גדולים ונמשיך הלאה", הם קיבלו ביחד איתנו כאפה ועשו שינוי. הצבא בנה יכולות מאוד טובות, פשוט לאף אחד לא היה אומץ להפעיל אותן.

צבא זה לא עשב בר, הוא לא גודל לבד. בונים אותו ולא ביום אחד או שבועיים. צבא אחרי 7.10 זה אתו צבא שנבנה קודם על ידי אותם "גנרלים" שמובילים אותו היום לקרב. אז כמו שכתבתי הכישלון הוא שלהם, אבל "יכולות" מאיפה? אתה מנסה לרקוד ב-2 חתונות.

לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

וברור שתכניס פה את ביבי, אם אתה לא מזכיר אותו 3-4 פעמים ביום אתה עלול להתפוצץ.

במדינה דמוקרטית החלטות כולל ביטחוניות מתקבלות על ידי הממשלה ולא צבא. לא אם נצחנו זה אני ואם נכשלנו זה "גנרלים". להזכירך על מה פוטר גלנט?  טוב, אתה כבר מוכן למלחמה? לך תצחצח את הכלי.   

פורסם
לפני 7 דקות, mikyl כתב:

צבא זה לא עשב בר, הוא לא גודל לבד. בונים אותו ולא ביום אחד או שבועיים. צבא אחרי 7.10 זה אתו צבא שנבנה קודם על ידי אותם "גנרלים" שמובילים אותו היום לקרב. אז כמו שכתבתי הכישלון הוא שלהם, אבל "יכולות" מאיפה? אתה מנסה לרקוד ב-2 חתונות.

הגנרלים לא רצו להוביל אותו לקרב, הם הוכרחו.

וכמו שהם בנו, גם ביבי בנה. כמו שהם נכשלו, גם ביבי נכשל.

אחרי המלחמה כולם הביתה.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

וכמו שהם בנו, גם ביבי בנה. כמו שהם נכשלו, גם ביבי נכשל.

הם כולם הכירו באשמתם להבדיל מביבי שמנסה להיאחז בכיסא. אחרי 7/10 צבא התעשת וכרגע לפי דבריך נלחם בהצלחה בזמן שממשלה נשארה כושלת בדיוק כמו לפני 7/10 ודבר יחידי שמדאיג אותה זה 64 מנדטים.   

• תוכן חדש...