Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, asix כתב:

הייתי אתמול באימון ירי וראיתי שהגיע למלאי אקדח שמאוד רציתי לנסות ולא היה במלאי ( Smith core 3.6) ועקב כך קניתי את הסמית שילד פלוס.

אם היה אפשרות לשני אקדחים אז ללא ספק הייתי קונה 2 ולאחר בחינה קובע מה יותר נוח ללכת איתו.

על פניו מרגישים שה core 3.6 שהוא מסדרת הקומפקט שהוא אקדח אמיתי. בדיוק כמו שאקדח אמור להיות. לא גדול מדי ולא קטן מדי. מנגד, אני כבר חודשיים עם השילד פלוס ובכנות - אני לא מרגיש אותו עליי, לא רואים אותו עליי וזה יצר לי התלבטות כמו שיובל אמר - גדול מדי - יושב בכספת. את הנוחות של ההסלקה והשימוש ניתן לדעת רק כשבאמת מסתובבים איתו. מדגדג לי להחליף לאקדח טיפה גדול יותר אבל זה הימור שלא בטוח שיהיה נכון ובאחיזה בחנות לא ניתן לדעת איך הוא יהיה ביום יום.

בנוסף אליו, הלקט פרו וP365XL (או המקרו) הם אקדחי סאב קומפקט עם מימדים שיותר מתקרבים לקומפקט ומציגים אפשרות לכמות כדורים נורמלית וקנה 3.7 אינץ. אני עם ההלקט פרו, בלי ספק אלה האקדחים שהייתי מציג לישראלי לקנות. הפשרה הטובה ביותר בין אקדח עם ביצועים טובים, אחיזה נורמלית ונשיאה+הסלקה נוחה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
בתאריך 3.2.2024 בשעה 14:33, יובל .מ. כתב:

בנוסף אליו, הלקט פרו וP365XL (או המקרו) הם אקדחי סאב קומפקט עם מימדים שיותר מתקרבים לקומפקט ומציגים אפשרות לכמות כדורים נורמלית וקנה 3.7 אינץ. אני עם ההלקט פרו, בלי ספק אלה האקדחים שהייתי מציג לישראלי לקנות. הפשרה הטובה ביותר בין אקדח עם ביצועים טובים, אחיזה נורמלית ונשיאה+הסלקה נוחה.

מה עם המסדה סלים שנותן לך קנה 3.4 אינץ במימדי ביניים בין ה365XL ו ההלקט פרו שניהם עם קנה 3.7  לבין הSW shield plus עם קנה 3.1?

כאשר הshield 2.0 3.6 compact הוא בגודל של ה365XL

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אזרח חמוש ניטרל מחבל.

צריך עוד נשק ברחובות.

בתאריך 8.2.2024 בשעה 09:40, KipodYam כתב:

מה עם המסדה סלים שנותן לך קנה 3.4 אינץ במימדי ביניים בין ה365XL ו ההלקט פרו שניהם עם קנה 3.7  לבין הSW shield plus עם קנה 3.1?

כאשר הshield 2.0 3.6 compact הוא בגודל של ה365XL

גם אופציות. 

העקרון הוא ככל שהקנה קצר יותר הנשק יותר קופצני. אם אפשר להשיג עוד אורך קנה מומלץ.

פורסם

אזרח. לא בדיוק אזרח רגיל, אלא בוגר מערכת הביטחון, שזה יכול להיות הכל החל מנגד אפסנאות עד לוחם יממ.

הבנתי שהוא ירה בו במרחק 30 מטר. בקיצור, יריה שרק מישהו עם המון נסיון מבצעי, בייצים, והכשרה מצויינת באקדח יקחו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נתחיל מהסוף: קיבלתי הודעה שהבקשה שלי נדחתה בגלל עי עמידה בתבחינים..

הגשתי בקשה בסוף אוקטובר על תבחין בשירות כוחות הביטחון. שירתתי שירות מלא בשיריון בשנות התישעים וגם עשיתי מילואים.

הגשתי בקשה כמה ימים לאחר שהודיעו בעיתונות שגם רובאי שלוש יכול.. הוצאתי טופס 830 וצירפתי אותו כמובן לבקשה. לא צירפתי טפסים נוספים. לפני שהבקשה נדחתה קיבלתי הודעה שחסר טופס 830  (מעודכן יותר) העלתי שוב ואז קיבלתי דחיה ישר...

התקשרתי,המתנתי שעה עלתה מישהיא נחמדה אבל רואים שאין לה שמץ בכלום, כל שאלה שלי אמרה לא יודעת ושמה אותי בהמתנה. בגדול אמרה שאין לי תעודת לוחם..  מישהוא שהיה לוחם בשריון הוציא כבר רישיון לאקדח ? למישהוא יש המלצות האם יש מה לעשות? אולי אישורים נוספים? 

נתנו לי אפשרות לערער.

תודה

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם
לפני 24 דקות, blackpolo כתב:

נתחיל מהסוף: קיבלתי הודעה שהבקשה שלי נדחתה בגלל עי עמידה בתבחינים..

הגשתי בקשה בסוף אוקטובר על תבחין בשירות כוחות הביטחון. שירתתי שירות מלא בשיריון בשנות התישעים וגם עשיתי מילואים.

הגשתי בקשה כמה ימים לאחר שהודיעו בעיתונות שגם רובאי שלוש יכול.. הוצאתי טופס 830 וצירפתי אותו כמובן לבקשה. לא צירפתי טפסים נוספים. לפני שהבקשה נדחתה קיבלתי הודעה שחסר טופס 830  (מעודכן יותר) העלתי שוב ואז קיבלתי דחיה ישר...

התקשרתי,המתנתי שעה עלתה מישהיא נחמדה אבל רואים שאין לה שמץ בכלום, כל שאלה שלי אמרה לא יודעת ושמה אותי בהמתנה. בגדול אמרה שאין לי תעודת לוחם..  מישהוא שהיה לוחם בשריון הוציא כבר רישיון לאקדח ? למישהוא יש המלצות מה עושים?

תודה

אתה נופל בין הכיסאות. רובאי 03 צריך תעודת לוחם, לפני שנות ה-2000 לא היו ולא פתרו את הבעיה המטורפת הזאת של לסמן וי על רובאי 03 קרבי.

בתאריך 17.2.2024 בשעה 09:52, KipodYam כתב:

אזרח. לא בדיוק אזרח רגיל, אלא בוגר מערכת הביטחון, שזה יכול להיות הכל החל מנגד אפסנאות עד לוחם יממ.

הבנתי שהוא ירה בו במרחק 30 מטר. בקיצור, יריה שרק מישהו עם המון נסיון מבצעי, בייצים, והכשרה מצויינת באקדח יקחו.

מצוין. אז שיכשירו עוד אזרחים עם הכשרה מצוינת.

פורסם
לפני 10 דקות, עדי-אל כתב:

יש כבר. זה נקרא "צבא ההגנה לישראל"

אתה יכול לשים צבא בכל טרמפיאדה במדינת ישראל? בכל קניון? בכל שוק?

אם מחר קורה שוב 7.10, אתה יכול לשלוח את חיילי צה"ל באופן מיידי לכל בית?

פורסם
לפני 3 דקות, עדי-אל כתב:

אבל צה''ל מכשיר אזרחים שנשארים עם ההכשרה הזאת גם אחרי השירות.

לא לאקדח.

רק ביחידות מובחרות יש הכשרה באקדח. וגם שם - האקדחים נמצאים בארגזים ומעלים אבק וקורי עכביש רוב הזמן.

פורסם

מחברים - לפחות פעם רוב האקדחים ביחידות העילית של צהל לא בשימוש.

Thumb safety - ניצרת אגודל - כן / לא ?

אני רואה שיש אקדחים זהים לחלוטין עם ניצרת אגודל ובלי.

נראה לי שיש מדינות בארהב שמחייבות את זה.

מבין שפה אפשר עם ובלי. מה עדיף?

אומרים שזה משהו שבזמן צורך שוכחים להזיז אותו, המיוחד אם לא עברת הכשרה ארוכה, ודינמית עם הנשק הספציפי הזה.

השאלה כמה זה מוסיף לבטיחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לגבי נצרת האגודל -

באקדח שלי (קולט 1911 ישן).  הנצרה ממוקמת במקום טבעי לתפעול (ע'י האגודל) וכוון השחרור (מנצור ללא נצור) טבעי גם כן - תנועה כלפי מטה עם האגודל.
לא רואה בעייה עם נצרה כזו.

יחד עם זאת, בכל מקרה אני רואה יתרון לנצרה חיצונית -

- הטענה ש"שוכחים להזיז אותו, במיוחד אם לא עברו הכשרה" לא רצינית.  בגדול זה אומר שאתה לא מסוגל לתפעל את האקדח בתנאי לחץ, בלי קשר לנצרה או לא נצרה.

- הנצרה (בקולט 1911) נועלת לא רק את הפטיש אלא גם את המחלק - עוד קצת אמצעי בטיחות.

- וכדאי לזכור שכשצבאות בדקו את יעילות השמוש באקדח (והם עשו זאת, וגילו שהוא די חסר יעילות.  אבל אזרח לא מסתובב עם קרבין m1) הם מצאו שעיקר הנפגעים מהשמוש באקדח הם בעלי האקדח או חברים שלהם.  אז כל אמצעי אבטחה נוסף, מומלץ.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • תוכן חדש...