Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאנלים סולאריים אוף גריד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בבניין משותף, שלוש קומות

אני בקומה האחרונה.

שטח הגג מעליי הוא משותף לכל השכנים, על הגג נמצאים דודי שמש וקולטי שמש (למים חמים)

חשבתי להתקין 3 פאנלים סולאריים של 290W כל אחד. - גודל כל פאנל 2 מטר אורך על 1 מטר רוחב

יש מקום פנוי, ואני יכול להניח אותם בזווית כך שישענו על הדוד שמש שלי (אין לי קולט)
מבחינת השכנים אני יכול להסתדר, לבקש רשות , לוודא שלא מפריע לאף אחד.

אני מתכוון לחבר את הפאנלים האלה (בעזרת חשמלאי מוסמך) לממיר מתח, וליצור בתוך הדירה שקע חיצוני

שיקבל את המתח שלו מאותם פאנלים.

וכמובן שחשמלאי גם יכין הארקה תקנית + פחת וכל מה שצריך בארון נפרד.

המטרה שלי - הפעלת מזגן מפוצל (710W) בקיץ, בעצם ללא עלות חוץ מעלות ההשקעה הראשונית בפאנלים ובהתקנה.

אבל מה מבחינת הרשויות? האם אני צריך בשביל 3 פאנלים על הגג אישור של עירייה? של חברת חשמל?

האם בכלל אפשר מבחינת הרשויות לחבר פאנלים בצורה כזאת (אוף גריד) ?

מה דעתכם?

פורסם

לדעתי פאנלים צריכים להיות מחוברים לרשת החשמל ואסור להשתמש בהם אוף גריד.

זה לא מידיעה, זה ציטוט של הבוס שלי שהתקין פאנלים ממש לפני כמה שבועות.

מתוך סקרנות, כמה תעלה כל האופרציה הזו?

דבר נוסף, מה קורה אם יש עננות, או בשעה שלוש כשהשמש כבר בזווית וההספק יורד? לא תצטרך גם סוללה לאגירה ולייצוב ההספק?

פורסם

אין בארץ אסדרה לממירי off grid וסוללות אגירה
בלי קשר, אתה לא יכול לעבוד על הקצוות,
יש מתח סטרינג מינימלי לממיר ואאל"ט 3 פנלים לא מספיקים ~ 700-1000 VDC שאתה צריך וגם ממירי short string צריכים לפחות 500 וולט
תוסיף לזה את ה oversizing שנדרש בתכנון שזה ככלל אצבע ~ 150%
אז לממיר off grid של 2.2KW (פחות מזה אני לא מכיר מחברות נורמליות) אתה צריך 6 פנלים של 550 וואט (כולל ה oversizing שהוא must)
אתה צריך למצוא ממיר off grid בארץ (אולי יש... לא מכיר)
וחשמלאי שיהיה מוכן לעשות לך את ההתקנה והתקנה זה לא רק להניח פנל על הגג אלא לאבטח אותו לתוך תשתית מתאימה, שגם פונה לכיון הנכון ולעשות לך חיבור פיראטי
וסוללה לא תהיה לך, כי אסור בארץ, ככה שכל עננות חולפת, עשויה להרוג לך את המזגן.
בקיצור... רעיון יפה, אבל לא מעשי

• אהבתי 1
  • מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה רבה

החכמתי !

אגב, לגבי הסוללה, מה הכוונה שאסור בארץ?

אין מערכות פאנלים סולאריים עם מצברים?

אני חושב שראיתי בעבר בלולים ובמושבים דברים כאלה

חשבתי לקנות פאנלים משומשים, יש הרבה כאלה מכל מיני אנשים שמחליפים את המערכות שלהם

בחדשות אחרי 10 שנות שימוש, כי מאז טכנולוגיית הפאנליים השתנתה והניצולת הרבה יותר טוב

הם מוכרים ממש בזול, בערך 200 ש"ח לפאנל משומש. בגלל זה נראה לי רעיון טוב וגם זול

פורסם

פנל מאבד כמה אחוזי יעילות כל שנה, תוסף לזה פנלים מיושנים וחלשים מאוד ביחס להיום, אל תתפלא שזה רק 200 ש"ח
וגם את זה הם לא שווים.
אין סוללות אגירה בארץ לגופים פרטים
יש מערכות אוף גריד גדולות עם סוללות שמיועדים לאיזורים מנותקי רשת
ובגדול... זה סיפור יקר סוללה!

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ברור לך שמדובר במוצר צעצוע שלא יחזיק מזגן בחיים.

פורסם
לפני שעה, Tom_22 כתב:

זה אחלה דבר לשימושים אחרים
סוג של גנרטור נקי, בלי רעש ובלי בנזין

שעובד עם סוללת ליתיום מובנית, כמו הסוללות חירום שמטעינים איתם טלפונים

רק בקיבולת גדולה.

המחיר הזוי לגמרי, במחיר הזה אפשר לקנות 4 גנרטורים רגילים

אבל בטח עם הזמן, ועם ירידת מחיר הסוללות גם התחנות כוח הניידות האלה יעלו הרבה פחות.

פורסם
לפני 22 דקות, סולל הדרך כתב:

ברור לך

למען האמת לא ברור לי כלום 😅 חוץ מהמחיר ההזוי. יש גם באתר דברים אחרים, במחירים עוד יותר הזויים.

זה היה סתם מתוך חיפוש קליל בנושא בעקבות הענין שהעלה השרשור (ותידלוק הענין מסרטונים ביוטיוב 1, 2 למשל).

פורסם (נערך)
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

אין סוללות אגירה בארץ לגופים פרטים
יש מערכות אוף גריד גדולות עם סוללות שמיועדים לאיזורים מנותקי רשת
ובגדול... זה סיפור יקר סוללה!

לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

וסוללה לא תהיה לך, כי אסור בארץ, ככה 

שוק סוללות האגירה הביתיות למגזר החרדי פורח. יש המון חברות וחשמלאים שמתעסקים עם זה. 

לדוגמה

https://lp.vp4.me/mw18

image.thumb.png.da91c29a2180b74d472fb3d858473434.png

יש גם חברות שמציעות מערכות אוף גריד עם אגירה בארץ.

https://www.freenergy.co.il/אגירת-אנרגיה/?gclid=EAIaIQobChMI1J-t59X6gAMVT4ZRCh2xognKEAAYASAAEgLbTfD_BwE

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

החוקים ותקני הבטיחות המקובלים בעולם המערבי ומדינת ישראל לא חלים על מדינת יהודה.

זה שיש... מה יש להגיד שאין מה לומר. אצלם יש הכל. אם מתאים לך שהסוללה כזו תתלקח לך בבית... תפאדל.

שאלו שאלה מקצועית, קיבלו תשובה מקצועית, מפה איש כישר בעיניו יעשה.

מלבד החוקיות, החזר ההשקעה על מערכות קטנות עם סוללה מאוד נמוך. הוא מתאים למדינות בהם יש חוסר רצף באספקת חשמל ו/או ריבוי אסונות טבע ובהתאם לרגולציה המקומית.

בדרך כלל פתרונות של beckup מיועדים להחזיק צרכנים קריטיים דלי אנרגיה כמו תאורה, מקרר ואינטרנט 

• רעיון טוב! 2
פורסם

מדהים כמה שזה נראה סבוך וגישה מיושנת בארץ….

יש לי חבר שכבר מעל עשור גר off grid ברמה כזו או אחרת (הרוב פשוט בבית קצת יותר מרוחק מהעיירה - אז הוא דואג להספקת חשמל ומים על בסיס ניסיון קודם)

פאנלים סולאריים , סוללות טסלה בעיקר (הם מיצרים ומוכרים לשימוש ביתי) באיזור קר ומעונן משמעותית מישראל.

למעשה אם יש לו שבוע רגוע - זה גם מטעין לו את הטסלה שהיא הרכב עבודה (גורר איתה ציוד הנדסי קל)

המפתח הוא הסוללות , אם אין לך אופציה למערכת עם סוללות יעילות - שכח מזה,  וזה מה שייקר באמת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הגישה. מושפעת ממבנה הרשת, צריכות שיא, יכולת יצור, יציבות הרשת וכד...

בארץ כרגע אין צורך אמיתי בסוללה מה גם שתעריף היצוא דומה לתעריף היבוא.

סוללה זה דבר יקר, רגיש מאוד, אם אתה אוף גריד אתה צריך לנטר אותה כל הזמן כי היא בקלות יכולה ללכת לפח, אם למשל היא יוצאת איזון או מתח התאים יורד מתחת לסף מסויים.

המצב האידאלי זו מערכת on grid מנוטרת עם יכולות של off grid להלן backup עם מתאם יעודי ויכולת של wake from the sun.

לא רק טסלה מייצרת סוללות, יש עוד שחקנים גדולים בשוק ואפילו גאווה ישראלית SolarEdge שמוכרת חזק מאוד בצפון אמריקה ובעולם בכלל.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...