Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, דובצע כתב:

אמרו לי שאין רכבת בשבת בגלל הסטטוס קוו

זה יותר המרכז התפעולי ולאחריו החוזה שנחתם עם החברה המפעילה.

פה דווקא נחטוף קנס רציני אם נוסיף נסיעות בשבת למרות שאני צריך לבדוק את העניין. יש מצב שהחוזה התפעולי מאפשר להוסיף.

הכל עקום במדינה אז אנחנו משלמים כפול על הטמטום הזה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 שעות, race driver כתב:

על פי התחזית הבינונית של הלמ"ס,

בשנת 2050 מדובר על קרוב לרבע מהאוכלוסיה חרדים,

3.8 מתוך קרוב ל16 מיליון.

ואם מדברים על גילאי 18 ומעלה,

מדובר על בערך שישית,

1.8 מתוך 10.5 מיליון.

מקור, מרכז הנתונים ע"ש וואהל

https://data.machon.org.il/dashbords/demography/

2050 - 1985 = 65 

פאק אני עדיין הולך להיות בחיים 

• מצחיק 2
  • מבאס 1
פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

זה יותר המרכז התפעולי ולאחריו החוזה שנחתם עם החברה המפעילה.

פה דווקא נחטוף קנס רציני אם נוסיף נסיעות בשבת למרות שאני צריך לבדוק את העניין. יש מצב שהחוזה התפעולי מאפשר להוסיף.

הכל עקום במדינה אז אנחנו משלמים כפול על הטמטום הזה.

מעניין. תיבדוק ותספר לי וגם אם בחוזה אין נסיעות בשבת תיבדוק למה-מה הסיבה

פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

אתה מודע לכך שכבר היו מכרזים על ה3 קווי מטרו? ז"א שכבר עשו אותם עם נהג וכו'.

צריך כבר עכשיו למצוא את ראשי הערים שרוצים לעשות כאלו קווי מטרו ולהתחיל לדבר איתם על קווי מטרו ללא נהג.

אני יודע שנסגרו בימים האחרונים מכרזים לניהול ותכנון, אני לא בטוח כלל שקיבעו במסמרות את העניין של יש/אין נהג.

לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

אפשר לקצר את התהליך אבל הלכו דווקא על השיטה של התולעת במקום על cut & cover. 

cut & cover יהיה יותר זול אבל לא אפשרי בחלק ניכר מהתוואי ובכל מקרה ייקח הרבה יותר זמן. TBM זו הבחירה ההגיונית.

חזיר דיזל

פורסם

אני מאוד מקווה שאם לא שבת, לפחות שתהיה הפעלה של 24/6.

כיום קו 1 שנוצר כקו מקדים לקו האדום עובד עד 2 בלילה ואין הסיבה שהרכבת לא תעבוד גם ככה.

הערכה שלי שקו 1 בקרוב יתבטל, ובעתיד יתבטלו עוד קוים שחופפים למסלול המטרו.

ככה קרה עם הרכבת הקלה בירושלים ועם המטרונית בחיפה שביטלה את רוב הקוים מהקריות לחיפה.

מאמין שבתל אביב יהיו עוד קוים שיקיזזו או יקצרו מסלול כמו קוים 25, 42 ו-51 שרוב המסלול שלהם חופף לרכבת הקלה.

גם ככה כמעט ולא השתמשו בקוים האלה בנסיעות מקצה לקצה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 3 דקות, itsik170 כתב:

הערכה שלי שקו 1 בקרוב יתבטל, ובעתיד יתבטלו עוד קוים שחופפים למסלול המטרו.

אני חושב שישאירו את הקו הזה. מדפי הפייסבוק בנושא תחב"צ שאני עוקב אחריהם, הבנתי שלא יבטלו את הקווים החופפים הללו על מנת לתת קונטרה במידה ויש בעיות עם הרכבת הקלה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, Mortician כתב:

2050 - 1985 = 65 

פאק אני עדיין הולך להיות בחיים 

מזכיר לי את הסטיקר שהחליף את 'ימותו הקנאים',

"יחיו הקנאים ויקנאו"....

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

מה הכוונה "לגלוש"?

מקווה לעשות נסיעה ראשונה מחר. עם כל הציניות, אני גם מתלהב, כמו מכל שיפור בתחבורה ציבורית בישראל, גם אם הוא מינימלי.

בירושלים הרקל היא חלק אינטגרלי מהרחוב סוג של אוטובוס שעובר במקביל להולכי הרגל. והתחנה לא מקום עם טריטוריה נפרדת אלא היא חלק מהמרחב ולא תופסת מקום לעצמה. בתחנת שמגר שהייתי היום וכנראה שזה כך בכל התחנות התחנה היא לא מקום שיש לך סיבה להיות שם אם אתה לא מעוניין ליסוע ברכבת. היא מקום עם עצמאות במרחב ויותר דומה למיני תחנת רכבת כבדה מאשר לתחנת אוטובוס מורחבת כמו בירושלים. במדרחוב ברחוב יפו הרכבת מרגישה טבעית שם כאילו היא עוד אחד ממשתמשי הדרך ואילו פה היא מתנשאת על שאר המשתמשים ויוצרת לה עצמאות משלה.

עריכה אחרונה על ידי YULI1
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 שעות, race driver כתב:

מזכיר לי את הסטיקר שהחליף את 'ימותו הקנאים',

"יחיו הקנאים ויקנאו"....

"יחיו הקנאים ויסבלו"

בקטנה.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסעתי אתמול בערב נסיעה ראשונה. באמת, ציניות בצד, מגניב לגמרי, בתת קרקעי עובד אחלה לגמרי ולא מאוד שונה מחוויה במטרו.

למרות שאני לא לגמרי מבין את התוואי שנבחר לכל קווי ההמשך, כולל המטרו, מקווה שזה יצא לפועל ויצליח. זה פשוט גיים צ'נג'ר אדיר להתניידות בגוש דן.

• אהבתי 6
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

לא בטוח שזה נכון. בת"א ליותר מ-50% ממשקי הבית יש רכב אחד לפחות. אבל הרבה פחות מזה משתמשים ברכב כאמצעי עיקרי לקומיוטינג. ויכול להעיד, למרות שזה אנקדוטלי, שכל מי שאני מכיר \ הכרתי בחיי וגר ועבד בת"א, רק בן אדם אחד התנייד לעבודה ברכב באופן קבוע. 

לגבי המעל 50% בת"א - ההשפעה היא לא רק על הסעת תל אביבים אלא גם (וזה משפיע על תל אביב ותל אביבים) על כאלו שנכנסים לתל אביב עם רכב.

מעגל ההיכרות שלך אינו מייצג מן הסתם. אני מכיר הרבה מאוד תאים משפחתיים בהם קיים שימוש קבוע ב 2 רכבים לעבודה.

יש לי היכרות מעמיקה עם משפחה בעיר מרכזית באירופה - שם, בגלל יעילות התחב"צ בהיבט של זמינות 364, ההורים כמעט לא עושים שימוש ברכב הפרטי והדור הצעיר אף לא טרח לעשות רשיון נהיגה.

כשהתחב"צ זמין/יעיל - זה משנה את הנוף האורבני, משפיע על שיקולי מגורים, משפר את היעילות הכלכלית ועוד ועוד.

אם הקוים החדשים לא יקיימו את הנקודה הזו - אנחנו מפסידים תשואה ענקית לטובת הציבור.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בתור אחד שלא משתמש בתחבורה ציבורית, כי אין לי צורך/זמינות.

כדאי לנסוע ברכבת הקלה, צריך רב קו? יש מכונות לכרטיס נייר? אשראי על הרכבת?

איך זה עובד.

ממגורי בנורווגיה, באוסלו שזו עיר יותר קטנה מתל אביב( לפחות באוכלוסיה, בשטח הרבה יותר).

יש גם רכבת קלה, גם תחתית, גם אוטובוסים שפועלים כל השבוע, והלילה. הדבר הכי  נוח שיש. 

גם לתוך אוסלו בסופש עם רכב שהיה לי ללא עלות כלל, נסעתי בתחבורה ציבורית.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 48 דקות, לירון .ה. כתב:

בתור אחד שלא משתמש בתחבורה ציבורית, כי אין לי צורך/זמינות.

כדאי לנסוע ברכבת הקלה, צריך רב קו? יש מכונות לכרטיס נייר? אשראי על הרכבת?

איך זה עובד.

ממגורי בנורווגיה, באוסלו שזו עיר יותר קטנה מתל אביב( לפחות באוכלוסיה, בשטח הרבה יותר).

יש גם רכבת קלה, גם תחתית, גם אוטובוסים שפועלים כל השבוע, והלילה. הדבר הכי  נוח שיש. 

גם לתוך אוסלו בסופש עם רכב שהיה לי ללא עלות כלל, נסעתי בתחבורה ציבורית.

כמו כל התחבורה הציבורית הנורמלית בישראל, יש 2 אפשרויות בלבד:

1. אפליקציית תשלום בתח"צ (סלו/ רב פס/ פנגו/ מוביט), יש צורך בהרשמה מוקדמת, גובה ממך רטרואקטיבית את האופציה הזולה ביותר האפשרית מכל החופשיים חודשיים/ יומיים/ אזוריים וכו' בלי צורך להמר מראש מה בדיוק יהיו הנסיעות שלך.

2. כרטיס רב קו, בלי היתרון הנ"ל.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...