Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב למשפחה חסכנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

נשמח להמלצתכם על רכב. 

מה חשוב שתדעו:

- אנחנו משפחה של 4 נפשות, ילד בן 4 ותינוקת בת חודשיים, שניהם עם כסאות.

- נוסעים כ-14,000 ק״מ בשנה

- אין לנו טיפת שופוני 

- אין לנו בעיה לקנות רכב מליסינג או יד 2, לא איכפת אם קצת שרוט וכו׳

- חשוב לנו שהרכב יהיה חסכוני בדלק ובטיחותי

- בד״כ אנחנו מחזיקים רכב כ-4-5 שנים

- חשבנו להשקיע בין 70 אלף ל-90 אלף מקסימום (כש-90 זה רק אם הרכב היברידי ויחסוך בדלק)

- בחיפוש ביד 2 הגדרתי טווח שנים של רכב 2019-2023 וק״מ עד 50 אלף

אשמח לקבל המלצה על:

א. דגמים ששווה לי לחפש שעומדים בתנאים הנ״ל

ב. אני קצת אבוד בין כל מגרשי המכוניות/חברות הליסינג וכו׳ - כולן מזמינות אותי להגיע לראות אצלן רכבים, איך בוחרים ביניהן? איך יודעים מי אמינה ומי תמכור לי רכב מצ׳וקמק?

תודה!

פורסם

יהיה קשה למצוא רכב היברידי שנסע ב 4 שנים עד 50 אלף קילומטרים. תגדילו את הקילומטראז',  נגיד, עד 80 אלף.

תסתכלו על יונדאי איוניק ( היברידי ), הוא יכול להתאים לכם מאוד. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הרכב כבר נסע 80 אלף הסוללה תיחלש לי בעוד שנתיים שלוש לא? וגם אם לא, יהיה לי קשה למכור כי אחרים יראו היברידי עם קילומטראז׳ ממש גבוה לא?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נסיעה ממוצעת ברכב פרטי בישראל כ 18 אלף קילומטרים בשנה.

אתה מחפש רכב בן 4, רצוי היברידי, שנוסע בקצב של 13 אלף קילומטרים בשנה בממוצע, יותר מזה מבחינתך דיל ברייקר. 

משהו שיהיה לך מאוד קשה למצוא ( בטח לא מליסינג).  ואם כן, תצטרך או להגדיל תקציב או לרדת בשנתון.  כי מי שמוכר  רכב היברידי שבקושי נוסע, תוקע מחיר מופרז ( בדרך כלל אנשים שנוסעים הרבה קונים רכב היברידי , לכן כמעט אין רכבים מהסוג הזה שנסעו מעט).

עכשיו, אתם נוסעים פחות מהממוצע, אם תקנו רכב עם נסועה ממוצעת (עד עכשיו ) ותחזיקו אותו 5-6 שנים, במכירה יהיה לכם רכב שנסע פחות מהממוצע השנתי. לא רואה בעיה במכירה, בטח במכירה של רכב היברידי.

סוללות מחזיקות הרבה שנים והמון קילומטרים. לא תמיד כמות הנסיעות מעידה על מצב הסוללה.

ואם תקנו טויוטה אוריס היברידית, תוכלו להאריך את האחריות על הסוללה עד גיל 12 (.בתשלום שנתי נוסף,  או כל 15 אלך קילומטרים,  המוקדם מביניהם). אבל בשביל זה תצטרכו לרכוש רכב כזה שיש לו אחריות בתוקף ( עדיין של היצרן, או, אם הרכב כבר בן 5, ממישהו האריך את האחריות מעבר לאחריות האוטומטית).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מזכיר לי ויכוח עם הבן שלי שהחליט שכדאי להחליף את הפוקוס הזקנה שלו כי היא צורכת המון דלק (1 ל-10 בערך) שלחתי אותו לפתוח אקסל ולנסות לראות כמה כסף הוא יחסוך אם הוא ירכוש רכב שעושה 1 ל-20 כשהוא גילה שיקח לו בין שש לשמונה שנים לחסוך את סכום השדרוג - הוא הבין שזה לא כלכלי.

תוריד את הדרישה לחסכוני. קנו לעצמכם קיה סטוניק 1.4 פשוטה ואמינה,  זולה לטיפול ולאחזקה. בטוח שבקילומטראז' שלכם היא תהיה זולה יותר לאחזקה מכל רכב הברידי אחר.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה לגבי פיג׳ו 2008 שנת 2019 או 2020?

א. נראה לכם שבגודל זה מתאים למשפחה של 4 כולל תינוק?

ב. האם זה רכב טוב ואמין?

פורסם

פחות מומלץ המנוע לא חף מבעיות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

היועצים של מגזינים כמו ״אוטו״ וכו׳ אומרים לי שסטוניק תהיה קטנה מדי למשפחה של 2+2 (עם כסאות תינוקות ועגלה)

הם המליצו על פיג׳ו 3008 1600 (בו המנוע טורבו אמור להיות ללא בעיות) או Citroen 5 cross

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Abfsunai
פורסם (נערך)

לגבי קיה סטוניק אני יכול להסכים.

לגבי גרסאות בנזין של 3008 או סיטרואן C5 איירקרוס, בתקציב שהגדרת - לדעתי אוריס סטיישן או איוניק עם פוטנציאל יותר נמוך לתקלות, תחזוקה יותר יקרה.

צריכת דלק יותר גבוהה בוודאות לצמד צרפתיות .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
בתאריך 16.8.2023 בשעה 10:28, zvit כתב:

שלחתי אותו לפתוח אקסל ולנסות לראות כמה כסף הוא יחסוך אם הוא ירכוש רכב שעושה 1 ל-20

אילו הייתי מקבל שקל על כל הפנייה מהסוג הזה שעשיתי... אנשים מסרבים לחשב, מסתבר.

אותו אפקט פסיכולוגי שולח אנשים לקנות רכב חדש אחרי שהקודם התקלקל פעם וחצי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אחרי פעמיים של המתנה לגרר של 3 שעות בחום הזה שיש עכשיו, אפשר לאבד בטחון ברכב ( עניין פסיכולוגי ) ולקבל החלטה לא כלכלית. 

• אהבתי 1

פורסם

אין חולק שברוב המקרים ההחלטה להחליף רכב היא לא לגמרי רציונלית. אבל כשאדם מציג את השאלה ושם את החסכון בראש מעייניו - אז צריך להסביר לו איפה אפשר לחסוך (ובנסועה כמו שלו זה ממש לא בצריכת הדלק)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...