Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. אשמח לעזרתכם בנושא של החיישן נקישות במאזדה שלי

לפני שלושה שבועות הלכתי למוסך בעיקבות מנורת מנוע שנדלקה לי לסירוגין ובסוף דלקה קבוע. המוסכניק חיבר את הרכב למחשב והתברר שהחיישן חמצן הלך לעולמו. אוקיי, החליף החיישן. נכבתה המנורה, תענוג. (על הדרך עשיתי טיפול 10000)

אתמול הנעתי את האוטו ולאחר דקה בערך שוב קפצה לי המנורת מנוע המקוללת הזו. אבל נעלמה לי לאחר כיבוי והתנעה, כמובן שהלכתי למוסך שטיפל לי באוטו. הוא חיבר למחשב והפעם הראה תקלה בחיישן הנקישות שעלות ההחלפה שלו עם עבודה 1250 ש''ח, סכום לא קטן בהתחשב לטיפול שעשיתי לא מזמן.

השאלה שלי היא כזו: כמה זה דחוף באמת החיישן הזה והאם יש דרך לסדר את זה בלי להחליף אותו (לדוגמא קראתי קצת באינטרנט שדלק איכותי יעזור כי לפעמים זה לא שהחיישן דפוק אלא משהו בדלק שהוא מהול או משהו, לא יודע אם זה קשור)

תודה לעונים

פורסם

חיישן נקישות עוזר למנוע לכוון את התזמון והתערובת על ידי זה שהחיישן חש נקישות בבוכנות ויודע כמה לכוון.

מה הקוד תקלה שעלה? אם הקוד על כשל בתקשורת איתו אז המוסכניק צודק. אבל אם הקוד אומר שהמנוע נוקש בצורה קיצונית זה לא בעיה בחיישן, אלא שהוא מזהה בעיה בהצתת התערובת מוקדם/מאוחר מדי.

דלק באוקטן נמוך מ95 (מהול או באיכות נמוכה) יגרום לנקישות מוגזמות. אבל גם אם תתדלק 98 זה יעזור רק במיכל הזה שמילאת. תנסה להחליף תחנת דלק ולראות אם זה חוזר לפני שאתה מחליף חיישן סתם.

פורסם

לגבי התקלה, ראה לעיל.

אני כן יכול להגיד שהמחיר נשמע מדי גבוה.

זה מוסך מורשה מאזדה?

אמנם בשביל להגיע לחיישן יש לא מעט עבודה, ועדיין לדעתי תוכל למצוא מוסך טוב שיעשה את זה בכחצי מחיר.

פורסם

מחיר נשמע גבוה מאוד.

לזכרוני החיישן עולה קצת יותר מ100 ש"ח, ומחליפים איתו ביחד 4 אטמים של הסעפת שעולים עוד כמה עשרות שקלים.

1000 שקל על עבודה של שעה - זה הרבה לכל הדעות.

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים. אני בהחלט ינסה קודם כל להחליף תחנת דלק ואראה אם הבעיה נפתרה.

אבל עוד משהו ששמתי לב אליו אולי יתן עוד איזה כיוון

רק כשאני נוסע לירושלים וחונה שם למשך יומיים המנורה נדלקת לי. מצד שני אני יכול ליסוע לכל איזור אחר בארץ להחנות שם את האוטו ליומיים והמנורה לא תידלק. למשל לפני תקופה מסויימת הרבה זמן לא הייתי בירושלים (קרוב לחודש) ולא היה שום איזכור למנורה ונסעתי לאיזורים רחוקים מאוד (אילת). בסוף נסעתי לירושלים חניתי שם יומיים והופהה המנורה נדלקת. קצת הזוי.

פורסם

זה ידוע שיש בירושלים שדונים קטנים שנכנסים לתא המנוע ונוקשים בכל הכוח על המנוע.

אתה פשוט חסר אחריות שלא קנית את המכשיר שמסלק אותם...

ועכשיו ברצינות אין קשר האוטו לא "מרגיש רע" איך שהוא נכנס לירושלים. מצד שני אני כן שזה שם בפקקים ברכב ידני...

• מצחיק 1
פורסם
לפני 1 דקה, Shab00 כתב:

זה ידוע שיש בירושלים שדונים קטנים שנכנסים לתא המנוע ונוקשים בכל הכוח על המנוע.

אתה פשוט חסר אחריות שלא קנית את המכשיר שמסלק אותם...

ועכשיו ברצינות אין קשר האוטו לא "מרגיש רע" איך שהוא נכנס לירושלים. מצד שני אני כן שזה שם בפקקים ברכב ידני...

חחחחחחחחחחחח בדוק זה השדונים😆

זה באמת הזוי שזה קורה רק בירושלים אבל תכלס זה מה שקורה. תקן אותי אם זה קשור אני חשבתי אולי אולי אולי המעבר לחות מאזור רמת גן שהתברכה בלחות לירושלים ששם אין לחות גורם לבעייה..... לא יודע, סתם השערה...

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 14.8.2023 בשעה 14:33, עמית יוחנן כתב:

תודה רבה לכל העוזרים. אני בהחלט ינסה קודם כל להחליף תחנת דלק ואראה אם הבעיה נפתרה.

רק כשאני נוסע לירושלים וחונה שם למשך יומיים המנורה נדלקת לי. מצד שני אני יכול ליסוע לכל איזור אחר בארץ להחנות שם את האוטו ליומיים והמנורה לא תידלק. למשל לפני תקופה מסויימת הרבה זמן לא הייתי בירושלים (קרוב לחודש) ולא היה שום איזכור למנורה ונסעתי לאיזורים רחוקים מאוד (אילת). בסוף נסעתי לירושלים חניתי שם יומיים והופהה המנורה נדלקת. קצת הזוי.

יש לי אותו סיפור

הנורה נדלקת רק בירושלים

אחרי שהאוטו עומד יום בחוץ בקור

עריכה אחרונה על ידי יעקב3
פורסם
בתאריך 14.8.2023 בשעה 14:33, עמית יוחנן כתב:

מה עשית בסוף?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 25.4.2024 בשעה 19:48, עמית יוחנן כתב:

השארתי את זה ככה ולא קרה כלום... לא יודע עד כמה זה נכון לעשות את זה. 

אני לצערי הלכתי להחליף חיישן נקישות

ואחרי ההחלפה שוב נדלקה נורה

הפעם נורת חיישן חמצן

חלאס

לא טיפלתי עד היום

• תוכן חדש...