Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

דירה חדשה מקבלן בקומה 13, החניה ב1(-). הקבלן עושה לי הכנה בשלב הבניה לטעינה מהלוח הביתי שלי.

(אין הכנה כללית לזה, ואני גם לא רוצה להיות תלוי בהכנות והחלטות של דיירים בעתיד).

השאלות:

1. איזה גודל כבל אני צריך שם? 6*5? 10*5? היום יש לי מטען של טסלה עם 11 קוט"ש מקסימום. 

2. בעתיד, כשהטעינה תהיה מהירה יותר, האם החתך הזה יספיק? האם לבקש כבל אחר? בסוף יש שם חניה ל-3 רכבים ובעתיד זה ישמש את שלושתם.

3. בהתאם לשאלות הקודמות - איזה תעלה לבקש ממנו?

אגב, עשיתי הגדלה של החיבור מול חברת חשמל ולא צפויה בעיה של עומס.

תודה מראש.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מומחה לחשמל אבל בחניונים יש חשמל של הבניין, למה לא לחבר משם ולהקים לוח נפרד שלך? 

פורסם

אני לא חשמלאי ולא מבין בזה שום דבר

אישית הייתי מכוון לחתך מאוד (מאוד) גבוה, נניח 25

המרחק גדול, ואתה רוצה לטעון שם 3 מכוניות (בו זמנית?)

ותעלה כמה שיותר רחבה (הוא עושה את זה כבר בביטון? ניתן להוריד צינור 2.5"?) לצרכי תחזוקה או שדרוג עתידיים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 16 דקות, avargel כתב:

ותעלה כמה שיותר רחבה (הוא עושה את זה כבר בביטון? ניתן להוריד צינור 2.5"?) לצרכי תחזוקה או שדרוג עתידיים

זה עוד לפני ביצוע, אני מניח שאני יכול לבקש כל מה שהגיוני.

וכן, זה הולך להיות בתוך הפיר של הבניין

פורסם

ראה כאן: https://www.israelelectric.net/tools/זרם-מרבי-וההגנה-הנדרשת-במוליכים

מניח שמדובר על כבל באורך כולל של כ-50 מ' עבור נקודת טעינה בודדת למרות שרשמת שהחנייה מיועדת לשלושה כלי רכב, אלא אם כן בכוונה אכן להטעין יותר מאחד בו-זמנית - חתך 4 ממ"ר אמור להספיק.

לגבי הזנה מהלוח הדירתי, לאחרונה שמעתי על 'מפצל מונה' - קרי קופסה היושבת מעל ארון המונים, ממשיכה להזין כרגיל את הלוח הדירתי + מפצלת (כולל ההגנות הנדרשות) סנף לטובת נקודת הטעינה כך שכל הכבלאז' מתקצר משמעותית, ללא תלות באחרים ותשלום אישי של הצרכן.

הנושא די חדש גם לי כך שלא אוכל ממש להרחיב אך מהכירות וירטואלית איתך, מקווה ש'תחפור' ותחזור עם ממצאים לטובת העוברים והשבים 😇

• מעניין 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 24 דקות, waterman כתב:

לכבל ירוק יש תמיכה בזרם גבוה יותר, הוא מבודד ל 90 מעלות להבנתי.

מצטרף למה שכתב איש המים, גם אני הבנתי שניתן לפצל (הקמת לוח ראשי חדש) אחרי המונה שכנראה נמצא בקומת כניסה בבניינים חדשים. שווה בדיקה.

פורסם
לפני 13 שעות, GTאי כתב:

כי אני לא רוצה להיות תלוי באף אחד, ובעיקר לא לחלוק את העומס על התשתית עם אחרים.

אתה חולק את העומס על התשתית בכל מקרה. כולכם ניזונים מהחיבור הראשי של הבנין.

מציע להתייעץ עם חשמלאי מוסמך.  הייתי לוקח את העמדה הכי חזקה שקיימת היום, מוסיף עוד 15% ומכפיל ב 2 . הסיכוי שתצטרך לטעון 3 רכבים בהטענה סופר מהירה בו זמנית שואף לאפס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

אתה חולק את העומס על התשתית בכל מקרה. כולכם ניזונים מהחיבור הראשי של הבנין.

מציע להתייעץ עם חשמלאי מוסמך.  הייתי לוקח את העמדה הכי חזקה שקיימת היום, מוסיף עוד 15% ומכפיל ב 2 . הסיכוי שתצטרך לטעון 3 רכבים בהטענה סופר מהירה בו זמנית שואף לאפס.

ההיגיון שלי אומר שאם כל הבניין מקבל X, ולצורך הפשטות יש 100 צרכנים (99 דיירים + חשמל ציבורי) אז כל צרכן מקבל 1/00, ומכאן שאם הרבה כלי רכב יתחברו להזנה הציבורית ואני לשלי, קצב הטעינה שלי יהיה הרבה יותר מהיר. מה אני מפספס? למה זה שונה מחלוקה של רוחב פס באינטרנט?

פורסם

אני לא חשמלאי ומעלה הצעה.

אולי כדאי, במקום למשוך כבל מהדירה שלך, למשוך כבל מהשעון וליצור ארון חשמל ליד החניה?

אצלי בבניין השעון נמצא בחדר חשמל, ליד החניות ובדירה יש לי ארון חשמל.

אם ארצה לעשות טעינה חשמלית, אעשה זאת מהשעון ולא מהדירה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 6 דקות, GTאי כתב:

ההיגיון שלי אומר שאם כל הבניין מקבל X, ולצורך הפשטות יש 100 צרכנים (99 דיירים + חשמל ציבורי) אז כל צרכן מקבל 1/00, ומכאן שאם הרבה כלי רכב יתחברו להזנה הציבורית ואני לשלי, קצב הטעינה שלי יהיה הרבה יותר מהיר. מה אני מפספס? למה זה שונה מחלוקה של רוחב פס באינטרנט?

זה לא עובד ככה.

הבניין מקבל X וכולכם חולקים את ה X לא לפי הקצאה לכל אחד. אם מה 100 צרכנים 50 לא צורכים כלל אז אחד יכול לצרוך 40% כשהיתר מתחלק לאחרים.

סך כל האמפרז' של הבניין קטן משמעותית מסכום חיבורי הדירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אז אם אני משלם על הגדלת חיבור, זה אומר שמעשית מבטיחים לי אפשרות ליותר "חשמל" אבל אני תלוי לחלוטין בצריכה הכוללת של הבניין? 

מעניין. לא חשבתי שזה ככה...  

כשרציתי לעשות הגדלת חיבור מהנדס החשמל אמר שהפילר כבר עמוס מאוד ולא בטוח שחח"י יסכימו.

אם בכל מקרה יש X אמפר לבניין, מה איכפת להם? החשש שאני אצרוך הרבה יותר מה"נורמה" ואז אעמיס על הבניין?

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם (נערך)

אם אתה מגדיל את חיבור החשמל שלך, אז בוודאי שחברת החשמל מתחייבת לתת לך חיבור כזה.

הם לא מאשרים הגדלת חיבור אם אין להם אפשרות מבחינת התשתית.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 1 דקה, Gopher כתב:

אם אתה מגדיל את חיבור החשמל שלך, אז בוודאי שחברת החשמל מתחייבת לתת לך חיבור כזה.

הם לא מאשרים הגדלת חיבור אם אין להם אפשרות מבחינת התשתית.

זה בדיוק הפוך ממה ש @Night Driver רשם... מי צודק? :)

• תוכן חדש...