Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 3 2010 

מזגן הרכב  חצי מקרר צד ימין וצד שמאל יוצא אוויר לא קר , אבל גם האוויר קר לא יוצא קר לגמרי 

הלכתי למוסכניק ואמר שהמדחס הלך וצריך להחליף אבל אם יוצא קר בצד זה לא בעיה אחרת כי מדחס אמר שעולה 2000 שח וזה לא בתקציב 

האם אבחנה היא נכונה ? מה עליי לבדוק על מנת להבין איפה התקלה באמת אם אני יכול ?

פורסם (נערך)

המדחס מסתובב?
מדחס משופץ או מפירוק כולל עבודה והכל. לא אמור לעבור את ה-1000ש''ח.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם

איך בודקים שהמדחס מסתובב ? , ברגע שאני מסובב את הכפתור לקרר אז שומע רעש שנכנס לפעולה

פורסם

שאתה מפעיל מזגן AC. אתה מסתכל במנוע על המדחס. רואה אם הוא מסתובב? תרגיש גם את הטורים זזים מעט. וגם תשמע קליק כזה כמו שאתה אומר. 

אם הוא מסתובב. תחליף פילטר מזגן. תמלא גז .זה השלב הראשון.

תראה איפה שהרצועה זה המדחס. כמו בתמונה. שהמזגן כבוי הוא לא מסתובב. ושאתה מפעיל צריך להסתובב.

1.jpg

פורסם

אם יש קירור כלשהו ברור שהמדחס מסתובב.

כמו שנכתב, שלב ראשון באבחון תקלות מזגן זה מילוי גז בכמות הנכונה עם מכונת מחזור גז.

תלך למישהו שיש לו מכונת מחזור למזגנים. זה בתור התחלה. כל דבר אחר עושים אחרי מילוי המערכת בכמות גז הנכונה. יתכן שהבעיה תסדתדר אחרי מילוי גז בלבד.

• רעיון טוב! 2

פורסם

אבל אם אני ממלא גז למזגן ואחר כך מתברר שיש בעיה במדחס , האם כל ההשקעה תלך לפח ?

פורסם

שלב ראשון בכל אבחון זה מילוי גז ובדיקת לחצים במערכת. לא הבנתי אם במוסך שלך עשו את זה או לא.

אם לא עשו תלך למישהו, רצוי למזגניסט יעודי ולא למוסך כלל,  שיעשה.

בלי זה אני לא מבין  איך קובעים שהמדחס לא תקין. 

פורסם

לא ממלאים גז, אלא שואבים אל מכונת מיחזור יעודית את הגז הקיים במע' והמכונה שוקלת אותו.

לאחר מכן ממלאים גז מהמכונה במשקל המדויק שקבע יצרן הרכב.

אם לאחר מכן תהיה בעיה שמצריכה ריקון הגז, אז הוא ירוקן למכונת המיחזור

ולאחר התיקון יוחזר אל מכוניתך, כך של זרקת כסף לשוא.

בברכה  -  רפי לין

לפני 43 דקות, Buki כתב:
לפני 53 דקות, belko כתב:

אבל אם אני ממלא גז למזגן ואחר כך מתברר שיש בעיה במדחס , האם כל ההשקעה תלך לפח ?

פורסם

מחיר הגז עצמו די זניח, 500 גרם (שזה מה שיש בממוצע במערכות) גז ישן R134a עולים כ 20 ש"ח, חישוב לפי מחיר הבלון 13 קילו.

רוב המחיר נגבה על העבודה. 

בכל מקרה, על המילוי החוזר תשלם רק אם לא תרצה לתקן באותו מקום שעשה את האבחון או לא תרצה לתקן בכלל. 

אם כן תעשה את התיקון באותו מקום, המילוי החוזר יהיה כלול במחיר העבודה. 

פורסם (נערך)

יש לך באוטו מערכת בקרת אקלים מפוצלת. שניתן להפעיל טמפרטורה שונה בצד ימין ובצד שמאל. אם צד אחד מקרר וצד שני לא, יתכן והכפתור בגלגלת בצד ימין של המערכת לחוץ, ושולח קירור לצד אחד וחימום לצד שני. תלחץ על מרכז הגלגלת בצד שמאל של המערכת, ותעביר אותה למצב AUTO.
image.png.bfb94ce99b181e8e0c3ccffc5954b034.png

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
לפני 6 דקות, BassDriver כתב:

יש לך באוטו מערכת בקרת אקלים מפוצלת.

בדגם אקטיב שהוא הנפוץ ביותר יש מזגן רגיל. היה לי אוטו כזה (מאזדה 3 דור 2)  שנת 2009 לתקופה.

פורסם
לפני 3 שעות, BassDriver כתב:

יש לך באוטו מערכת בקרת אקלים מפוצלת. שניתן להפעיל טמפרטורה שונה בצד ימין ובצד שמאל. אם צד אחד מקרר וצד שני לא, יתכן והכפתור בגלגלת בצד ימין של המערכת לחוץ, ושולח קירור לצד אחד וחימום לצד שני. תלחץ על מרכז הגלגלת בצד שמאל של המערכת, ותעביר אותה למצב AUTO.
image.png.bfb94ce99b181e8e0c3ccffc5954b034.png

יש לי רכב כזה, עם בקרת אקלים, וביום הראשון לא הבנתי למה בצד ימין יוצא אוויר חם ובצד של הנהג יוצא אוויר קר, עד שגיליתי שהכפתור בצד ימין DUAL
היה לחוץ, הוא בעצם נועד לתת לנוסע מיזוג בטמפרטורה שהוא בוחר, זה פתרון מצויין אם לך חם ולנוסע שלידך קר. כל אחד בוחר את הטמפרטורה שלו

ולפות"ש - רוב הסיכויים שזו הבעיה, פשוט תלחץ פעם אחת על כפתור ה-DUAL, והעניין יסתדר.

החלפת מדחס? זאת התשובה שהכי קל לתת

פורסם

בסובארו XV 2015  המזגן מורגש בתריס הימני (גם קר וגם עוצמת זרימה) אך בשאר התריסים לחץ אויר נמוך והרבה פחות קר,

גם במצבי בקרת אקלים, DUAL אוטומט, מאוורר גבוה/ נמוך.

האם מישהו יכול להבין מאין נובעת הבעיה?

• תוכן חדש...