Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שרכב הוא עלות לא קטנה, אך כיוון שחשבתי שאולי יעזור לי לצמצם הוצאות הוא לקנות רכב שני שיהיה חסכוני פשוט ועם מכלולים אמינים.

קצת הקדמה,  אני מחזיק טייפ ר, הרכב לא זול לאחזקה בלשון המעטה, וצורך לא מעט דלק.

בחישוב גס שקל לקמ עם ההונדה זה המחיר שעולה לי הדלק בלבד- סדר גודל של עוד כ80 אג לקמ עלויות של צבירת קמ(ירידת ערך) ובלאי.

יוצא לי באופן גס כ22 אלף קמ בשנה- אני נוסע באופן קבוע למרכז פעם בשבוע לעבודה- רק זה בחישוב גס כ11 אלף קמ בשנה.

כיון שהשתעשתי בו הוא רכב נוסף שיהיה זול לאחזקה ויהיה לי בתור כלי להתנייד מא לב, ופעם בשבוע לעבודה ואת ההונדה נשאיר לנסיעות של כיף בלבד.

הרכב שאני שוקל עקרונית הוא פולו או איביזה עם המנוע 1.4 הידני, שמגיע סביב השנים 2010-2013 בערך, אני מעריך שאפשר לקנות כזה בכ15 אלף שח פלוס מינוס, כמובן שביטוח יהיה חובה וצד ג בלבד,

מה שאמור להוזיל עלויות, ואני מעריך שהצריכת דלק היא כ1:14 ממוצע(תקנו אותי אם אני טועה).

מעריך שבעוד שנתיים נגיד הן ימכרו סביב ה10-12 אלף ככה שאני מעריך ירידת ערך של כ2-3 אלף בשנה.

החשבון הוא שמהלך כזה יכול לצמצם לי את הקמ השנתי עם ההונדה מ22 לאיזור ה8-9 כלומר כ20 אלף שח(ההפרש הוא 13 כפול 1.5 שח לקמ משוקלל דלק ובלאי)

תחזוקה של הרכב אני מעריך בכ2500 בשנה ביטוח בעוד 3(אולי פחות), טסט כ1000, הדלק בחישוב גס יהיה כחצי שח לקמ כלומר 6.5 אלף, מה שמביא אותי ל13 אלף שנתי- כלומר בחישוב גס המהלך הזה אמור לחסוך לי כ7 אלף שח בשנה.

אני אמנם לא נעול על שני הדגמים האלו אבל הם נראים לי סבירים בתור רכב שאפשר לנסוע גם מחוץ לעיר בלי לפחד על החיים שלך, וגם יחסית חסכוניים וגם עם מכלולים פשוטים ואמינים למיטב ידיעתי.

האם זה נשמע חישוב סביר או שאני מפספס משהו?

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

לא הייתי קונה ואגית בגילאים האלה.  זה יכול להתברר כבור ללא תחתית.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

על הנייר 7k במציאות יכול שתצא בהפסד ובכלל, נשמע הרבה טירחה בצרוף ירידה בהנאה מנהיגה עבור סכום לא גבוה, בטח למי שיש יכולת כלכלית להחזיק טייפ ר ולרכוש רכב נוסף. 

פורסם

יש עוד הוצאות שלא חישבת.

יש צמיגים, יש תיקונים משמעותיים מפעם לפעם ברכב בכזה גיל, מאמין שיש עוד כמה דברים.

החשבון שאתה צריך לעשות הוא כזה: 1) כמה ק"מ נסועה שנתית אתה מתכנן להעביר מההונדה לאוטו השני. 2) חישוב משוער של עלויות שתלויות נטו בנסועה, שאותן אתה תחסוך בהונדה בהכפלה של הק"מ מסעיף 1. 3) כמה הוצאות קשיחות שלא תלויות בנסועה יהיו לך באוטו השני.

ואז לבדוק כמה סעיף 2 משאיר לך בכיס אחרי קיזוז סעיף 3.

הערכה שלי שסעיף 3 לא יכסה את סעיף 2, כלומר נזק יותר מתועלת, וגם אם כן יהיה פער כלשהוא הוא לא יהיה גדול ולא יצדיק את ההתעסקות וחוסר הנוחות.

פורסם

אני על הרעיון הזה כבר כמה שנים. התחלתי מטווינגו 95, עברתי לראלי 94, ממנה לאיגניס ספורט 03, ממנה לפיאט 500 10, ממנה לג'ימני. כשאתה חובב רכב ונהיגה זה אף פעם לא נגמר בסתם דיילי, אלא אם תיקח מקרר חשמלי חדש. הכי טובה בתפקיד חד משמעית הייתה ה-500, אבל היא לא הייתה מהנה לנהיגה, אז היא עפה. הייתה נהדרת, חסכונית ואמינה. ועדיין עפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עשית את זה כדי לחסוך או כדי להנות ולהכיר רכבים אחרים?

אם כדי לחסוך, כמה לדעתך חסכת בשנה (בערך)?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 11 שעות, RK כתב:

אני על הרעיון הזה כבר כמה שנים. התחלתי מטווינגו 95, עברתי לראלי 94, ממנה לאיגניס ספורט 03, ממנה לפיאט 500 10, ממנה לג'ימני. כשאתה חובב רכב ונהיגה זה אף פעם לא נגמר בסתם דיילי, אלא אם תיקח מקרר חשמלי חדש. הכי טובה בתפקיד חד משמעית הייתה ה-500, אבל היא לא הייתה מהנה לנהיגה, אז היא עפה. הייתה נהדרת, חסכונית ואמינה. ועדיין עפה.

אגב מקרר חשמלי גם עלה על הפרק, יש אפשרות מהעבודה וזה יוצא עקרונית הכי משתלם מהרכבים שם- ״רק״ 2000 ומשהו מהנטו, אבל פה נשאלת השאלה איפה להטעין וכו׳ נשמע קצת כמו כאב ראש עניין ההטענה, מה גם שההשתתפות ״דלק״ או יותר נכון טעינה מצד העבודה היא עד 1 שח לקילווואט(אם אני לא טועה) וטעינות מהירות יחסית הבנתי שעולות מעל מה שאומר שזה נופל עלי.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 3 שעות, Froyne כתב:

עשית את זה כדי לחסוך או כדי להנות ולהכיר רכבים אחרים?

אם כדי לחסוך, כמה לדעתך חסכת בשנה (בערך)?

בעיקר כדי להוריד ק"מ מהברז ועל הדרך לגוון. חיסכון per se לא באמת היה על הפרק.

• מעניין 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...