Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק עם פילטר גנרי חשוב לוודא שהוא עומד בתי 5452, nsf61 או wras. 

אתה לא רוצה להרעיל את עצמך.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 15.3.2023 בשעה 20:44, פינדר כתב:

כ70 שקלים לחודש, כשהמכשיר עצמו כבר די ישן

אתה משלם בערך 500 שקל בשנה על "האחריות", לאורך שמונה שנים יכולת כבר לקנות מכשיר חדש לגמרי, פעמיים. 

אני קניתי מכשיר יד2 ממישהו שמשווק אותם וגם נותן אחריות - כחודש אחרי ההתקנה הוא התחיל לנזול מלמטה, הבחור הגיע יום למחרת ותיקן את התקלה. 

פורסם

זה לא מדוייק

הוא משלם

א. על המכשיר עצמו

ב. על הפילטרים והנורה

ג. האחריות

ג אכן מיותר, אבל הפער הוא לא כזה גדול מול מכשיר יד 2 כשמשקללים גם את א+ב

כאמור אישית גם רכשתי יד 2 אבל החישוב רחוק מ500 ש"ח בשנה

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 4 שעות, avargel כתב:

כאמור אישית גם רכשתי יד 2 אבל החישוב רחוק מ500 ש"ח בשנה

לא באמת. מכשיר יד2 מחודש עם אחריות, פילטר ונורה חדשים עלה לי 1,200 כולל התקנה. סט של שני פילטרים ונורה לשנה עולה בערך 300 שקל. 

כלומר אחרי שנה וחצי שבה הוא משלם את עלות המכשיר + פילטרים + אחריות הוא ממשיך לשלם 840 שקל בשנה, שזה 300 על פילטרים ונורה ועוד 540 על "האחריות"... 

פורסם

יבגני, בוא נשאל ככה; כמה אתה משתמש במים חמים לשתייה?

אצל אמא שלי ואחותי, מותקנים שני מכשירים של תמי4. מעבר לכל מה שנאמר על העלויות, צריך לקחת בחשבון שזה גם תופס מקום על השיש- המוווווון מקום. כשאשתי ואני רכשנו את הדירה הראשונה ב-2013, התקנו מערכת פילטר מתחת לכיור של אקווה ספרינג, שעבורנו עושה את העבודה- אנחנו בקושי שותים קפה נמס\תה, לא ממש צריכים מים "קפואים" ואם כן, בחודשי הקיץ ממלאים בקבוק שנמצא במקרר. למים חמים, יש כמובן קומקומט- וואלה, השתמשתי בו אתמול... לאפיית עוגה.

עם שדרוג הדירה לפני כשנה פלוס, התקנו את אותה מערכת בדיוק. הפילטר מוחלף פעם בשנה בעלות בסביבות 300 ש"ח- זה לא קצת אבל הרבה פחות מ-70 ש"ח פעם בחודש. ובמקום בר מים יש על השיש מכונת קפה, שאם אני זוכר טוב, גם יש לך... מבחינתי הרבה יותר יעיל ושימושי.

אני לא פוסל ברי מים, אבל חושב שעיקרם הוא לספק מים בטמ"פ משתנות בלחיצת כפתור, ואם מוציאים מהמשוואה את המים החמים- לדעתי קשה להצדיק את זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 53 דקות, yohai71 כתב:

יבגני, בוא נשאל ככה; כמה אתה משתמש במים חמים לשתייה?

3-4 כוסות ביום. זה כולל גם אסרפסו ממכונה (שלה יש פילטר משלה ואני לא בטוח אם מים מבר מים בכלל מתאימים לה).

האופציה הנוספת שחשבתי עליה זה באמת פילטר תת כיורי בדיוק גם מהחברה הזו. הפחד היחידי שלי זה שאני אקנה משהו שעוד שנתיים נגד לא יהיה לו פילטר חלופי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

^

אז הנה, אנחנו משתמשים באותו פילטר כבר עשר שנים, אז היציבות קיימת (כמובן בלי נדר וכו', למרות שהם חברה שקיימת כבר כמה שנים טובות).

כל מי-השתיה שלנו מגיעים מהפילטר התת-כיורי הזה, כולל עבור המכונה (שגם לה יש פילטר). ואצלנו כמויות הקפה הנצרך- בלי להגזים- עצומות. לפני כחצי שנה חמי חזר מביקור בווינה והביא לנו תשעה קילו פולים, שממש עכשיו הסתיימו, אז אתה יכול לחשב לבד כמה זה הרבה... 

לדעתי אתה צריך להוריד מהחישוב את הכוסות ה"חמות" שהמכונה מייצרת, כי אתה הרי לא ממלא אותה במים חמים- היא זו שמחממת את המים. עכשיו אני חושב על זה שבאותה מידה, אתה לא אמור למלא אותה במים קרים של בר מים, אלא במים רגילים בטמ"פ של ברז- ככה לפחות אני מבין. אין טעם בלחכות אקסטרה עד שהמים יתחממו לטמ"פ עבודה במכונה... נו, זאת כבר התפלספות סטייל אופטופיק, אבל אתה מבין את הרעיון.

בקיצור- אלו תחשיבים שרק אתה יכול לעשות. אני סה"כ מספק לך עוד דרך פעולה למחשבה. 

👍

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 שעות, yohai71 כתב:

אז הנה, אנחנו משתמשים באותו פילטר כבר עשר שנים,

👍

אמיתי? לפני שאני כותב משהו, התכוונת שלא החלפתם את הפילטר עצמו או את המערכת ששמים בה את הפילטרים.?

פורסם (נערך)

מה אתה אתה חושב?

😃

קרא הודעה קודמת שלי בשרשור. הפילטר מוחלף פעם בשנה. אנחנו עם אותו סוג מערכת כבר פעם שניה, בדירה השניה.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם
לפני 4 שעות, bobi כתב:

אמיתי? לפני שאני כותב משהו, התכוונת שלא החלפתם את הפילטר עצמו או את המערכת ששמים בה את הפילטרים.?

אם לא היה מחליף את הפילטר 10 שנים הוא היה כותב רק בלוח של הסיאנס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...