Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הסיפור הוא בנלי - נזילה משכן שמסרב לתקן. פניתי אליו הרבה פעמים, היצגתי עובדות, הבאתי שני אינסטלטורים שונים - האחד מביטוח דירה, השני פרטי עם מצלמה תרמית וציוד נוסף ושניהם קבעו שהנזילה מדירתו. השכן מבטיח לי כל פעם שהוא יתקן את הנזילה ושהוא מטפל בזה, אך שום דבר לא קורה. שלחתי לו מכתב התראה מהעו"ד, אך זה לא מזיז לו. הנזילה כבר גרמה לי להרבה נזקים ישירים ועקיפים: שיפוץ שהתחלתי לא הסתיים באותו חדר שיש בו נזילה; הבאתי ציוד לייבוש תת ריצפתי כדי למנוע התפשוטת הרטיבות וזה עולה כסף כמובן. יש עוד הרבה דברים קטנים שלא אפרט. 

אני מתכוון לפנות עם כל הראיות למפקח על המקרקעין שהינו בעל סמכויות של שופט ולדרוש "צו עשה" ופיצוי כספי מאותו השכן. הבנתי שהתהליך די מהיר יחסית לבתי משפט. 

האם מישהו היה בסיפור דומה ועבר את התהליך? כמה זמן זה לוקח והאם יש לכם המלצות בעניין?

תודה למגיבים. 

פורסם (נערך)

השכן טיפש, מנסה לחסוך כמה שקלים ולא מבין שזה יכול לעלות לו ביוקר רב.

אתה במסלול הנכון.

במקרה כשלך יש גם מסלול מזורז אצל רשם המקרקעין. תתייעץ עם עורך הדין שלך. אתה עשוי להידרש להפקיד איזה ערבון למקרה שהשכן יינזק מהתביעה.

כמובן לתעד היטב (ועם גיבויים) כל נזק וכל פעולה שלך ושל השכן כדי לתבוע את השכן בהמשך. הנזק אצלך יכול להיות בקלות 6 ספרתי, ואם קצת מזל רע גם גופני (ניסיון אישי - החלקתי בגלל שלולית שמקורה בדליפה מצינור ביוב).

תקפיד על שיתוף פעולה עם הבודקים והמתקנים. באותו מקרה שתיארתי השכן מתחתי תבע את כל העולם, אשתו וחמותו, כולל אותי. אחת מטענותיו היתה שלא שיתפתי פעולה. הצגתי חשבונית של שרברב שהוכיחה שהוזמן לפני שאותו שכן הבחין ברטיבות, וגם מסמכים על כל ביקורי אנשי המקצוע אצלי - והמגשר העיף את הסעיף  ושחרר אותי מאחריות תוך 10 דקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, nikitales כתב:

שלום חברים,

הסיפור הוא בנלי - נזילה משכן שמסרב לתקן. פניתי אליו הרבה פעמים, היצגתי עובדות, הבאתי שני אינסטלטורים שונים - האחד מביטוח דירה, השני פרטי עם מצלמה תרמית וציוד נוסף ושניהם קבעו שהנזילה מדירתו. השכן מבטיח לי כל פעם שהוא יתקן את הנזילה ושהוא מטפל בזה, אך שום דבר לא קורה. שלחתי לו מכתב התראה מהעו"ד, אך זה לא מזיז לו. הנזילה כבר גרמה לי להרבה נזקים ישירים ועקיפים: שיפוץ שהתחלתי לא הסתיים באותו חדר שיש בו נזילה; הבאתי ציוד לייבוש תת ריצפתי כדי למנוע התפשוטת הרטיבות וזה עולה כסף כמובן. יש עוד הרבה דברים קטנים שלא אפרט. 

אני מתכוון לפנות עם כל הראיות למפקח על המקרקעין שהינו בעל סמכויות של שופט ולדרוש "צו עשה" ופיצוי כספי מאותו השכן. הבנתי שהתהליך די מהיר יחסית לבתי משפט. 

האם מישהו היה בסיפור דומה ועבר את התהליך? כמה זמן זה לוקח והאם יש לכם המלצות בעניין?

תודה למגיבים. 

עוד שתי שאלות:

1.יש לי ביטוח דירה, זה יכול לעזור לי איכשהו? מישהו אמר לי שאני יכול לתבוע את חברת הביטוח שלי והם כבר יתבעו את השכן. 

2.איך אפשר לאמוד את הנזק של אי יכולת לסיים שיפוץ בחדר שיש בו נזילה וגם אי יכולת להשתמש בו?

עריכה אחרונה על ידי nikitales
פורסם
לפני 12 דקות, nikitales כתב:

יש לי ביטוח דירה, זה יכול לעזור לי איכשהו? מישהו אמר לי שאני יכול לתבוע את חברת הביטוח שלי והם כבר יתבעו את השכן.

אתה יכול אם האינטרס הוא להפחית כאבי ראש בהתעסקות עם העניין באופן ישיר וגם אז זה לא וודאי. בנוסף, בדומה לביטוח רכב, הפעלת הביטוח שלך תגרור את התייקרות הפרמיה בחידוש/ים הבאים של הביטוח.

פורסם (נערך)

הביטוח שלך לא יעזור לשרברב שלך להגיע למוקד הנזילה, גם האנשים שלו צריכים את רשות השכן להכנס לדירתו. דרך אגב, בעניין תיעוד, חשוב שיהיו לך הוכחות לסירובו של השכן לשתף פעולה עם התיקון. לפחות רישום של הפניות, התאריך, השעה והתגובה, ובימים אלה של וואטסאפ והקלטת שיחות זה קל. מה שכן, אולי יש בפוליסה איזה סעיף סיוע משפטי.  גם סעיף כזה עלול להיות מוגבל, בדוק עם הסוכן שלך.

לגבי תביעת נזקים - עליך לתעד אותם היטב. כנראה שתצטרך להמתין עם התביעה עד שהנזק יתגבש - וזה הרבה אחרי שהנזירה תטופל. התקרה, הקירות והרצפה שלך ספוגים מים ותהליך הייבוש  שלהם יארך חודשים, יתכן אפילו מצב של צורך בהרמת הרצפה, החלפת המצע וריצוף מחדש. 

חשוב לברר גם עם השכנים בקומה שלך ומתחתיה - המים יכולים לחלחל גם אליהם. לי היה ארוע של רטיבות בתקרה שמקורו בדירה 2 קומות מעלי, השכנה בסנדביץ לא שמה לה לרטיבות, השרברב מצא את פלס המים בקיר החיצוני (זה היה לפני ימי החיפוי הקשיח, הרטיבות נראתה השפריץ למרות גשם הזלעפות שהרטיב חיצונית).

@ALÞћÃ קודם כל, הביטוח יכול לסייע בכל ההליכים. תדרש שמאות וידרשו בעלי מקמוע וחומרים, לפי התאור כאן אני צופה נזק ענק, כזה שמגמד השתתפות עצמית ועליית פרמיה. וממילא פות״ש כבר הוציא מכיסו סכומים נכבדים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש עדכון: 

הלכתי למשרד של המפקח על המקרקעין וביקשו ממני מספר דברים: 

1. תצהיר

2. כתב התחייבות ללא הגבלה בסכום. (מה זה?)

3. סעד זמני.

לגבי כתב התחייבות באתר gov.il כתוב: "לפי תקנה 96 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 ,אני החתום מטה מתחייב בזה לפצות את מי שאליו מופנה הצו הזמני, בשל כל נזק שייגרם עקב מתן הסעד הזמני אם פקע הסעד הזמני או צומצם היקפו. את סכום הפיצויים אשלם, כשהוא צמוד למדד המחירים לצרכן, בתוספת ריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א – 1961 ,אם וכאשר תומצא לי החלטה מבית המשפט המוסמך, המחייבת אותי לשלם את הפיצויים".

מישהו יכול להסביר לי במילים פשוטות למה הכוונה?

פורסם

ציינתי אתמול את עניין הערבון, אבל איני מצוי בפרטים.

לדעתי תזקק לסיוע משפטי. שאל את סוכן הביטוח האם אתה זכאי לו במסגרת הפוליסה.

פורסם
לפני 4 שעות, nikitales כתב:

יש עדכון: 

הלכתי למשרד של המפקח על המקרקעין וביקשו ממני מספר דברים: 

1. תצהיר

2. כתב התחייבות ללא הגבלה בסכום. (מה זה?)

3. סעד זמני.

לגבי כתב התחייבות באתר gov.il כתוב: "לפי תקנה 96 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 ,אני החתום מטה מתחייב בזה לפצות את מי שאליו מופנה הצו הזמני, בשל כל נזק שייגרם עקב מתן הסעד הזמני אם פקע הסעד הזמני או צומצם היקפו. את סכום הפיצויים אשלם, כשהוא צמוד למדד המחירים לצרכן, בתוספת ריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א – 1961 ,אם וכאשר תומצא לי החלטה מבית המשפט המוסמך, המחייבת אותי לשלם את הפיצויים".

מישהו יכול להסביר לי במילים פשוטות למה הכוונה?

הכוונה היא שאתה מוציא צו שמנתק מישהו ממים. אם יתברר שלא צדקת וסתם גרמת לו נזק (למשל שכירות דירה או פירוק כל בהבית) אתה תישא בנזק במלואו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@Night Driver אני לא חושב שהכוונה להפסקת אספקת המים, אלא לצו שיחייב את השכן לתקן את התקלה. נראה שההתחייבות היא לשפות אותו אם יתברר שנגרם לו (לשכן) נזק, למשל כיוון שהתקלה לא ברכושו. במאמר מוסגר צריך לציין שיתכן שהמים מחלחלים, למשל, מצינור משותף של הבניין שעובר בדירת השכן או בצמוד לה. עדיין הוא חייב לאפשר גישה לצינור על מנת לתקן אותו.

@nikitales שמאי ביטוח שעוסק בהערכת נזקים למבנים. הוא יעריך את הנזק וגם ייתן את ההנחיות לתיקון. דבר עם סוכן הביטוח שלך.

פורסם

עורך הדין יערוך, יחתים אותך ויאשר את התצהיר.

• תוכן חדש...