Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אייר BNB, המארח לא מגיב, לבטל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 48 דקות, ArikB כתב:

היתה התיחסות של בוקינג לנושא הזה? הרי נכתב לך שלא יהיה חם ובפועל כן היה. 

לא התייחסו לזה, כי בסופו של דבר כל אחד לוקח את האחריות על עצמו (גבול האחריות שלי היה 450 יורו, לא 900 יורו).

היה ידוע מראש שאין מזגן במקום...מכאן ואילך כמה כל אחד רגיש לזה, לא חושב שזה עניין של booking.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתעלק.

הזמנתי דרך בוקינג דירה באנגליה ביולי.

קיבלתי הודעה מבעלי הדירה שהם רוצים פקדון של 150 פאונד בהעברה בנקאית, שיוחזרו לאחר האירוח (אם לא יהיו נזקים).

כמה עמלה יש על העברה כזו? זה מקובל? יש טעם לנסות לבקש שיקחו פקדון באשראי?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מקובל. בוקינג כבר לא מציעים למארחים לקחת damage deposit דרכם והם מנחים אותם לעשות את זה ישירות מול האורחים

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אני מתגורר בממלכה וזה אכן משהו שהתבקשתי לעשות בהזמנה דרך בוקינג. 

מציע ליידע את המארח שיש עמלות בהעברה אליו ותהיינה גם בהחזרה של הכסף ולהציע לעשות זאת דרך פייפאל במקום. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תבדוק אםשרות של תפיסת מסגרת בכרטיס האשראי. בזה אין שום עמלה כי אין חיוב בפועל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.2.2023 בשעה 11:42, SurfHigh כתב:

יש סיבה שהפיצ'ר קיים ומאפשרים אותו. 

אני לא מזמין עשרות מקומות שונים ולא סתם כדי שיהיה.

מזמין 3-4 ורק אם הם באמת מתאימים לי ובסבירות גבוהה גם אבחר בהם בסוף. 

מבטל ברגע שאני סגור על עצמי, לא מושך סתם עד היום האחרון. 

כל בעלים של נכס גם לוקח לעצמו טווח ביטחון שברגע שמגיעים אליו כבר אין ביטול חינם, נניח עד שבועיים לפני. 

המחיר שמאפשר ביטול חינם הוא גם גבוה יותר ממחיר ללא אפשרות ביטול, כלומר אתה בעצם קונה פה ביטוח. 

לפעמים אני מזמין מראש ללא אפשרות ביטול כשהמחיר נמוך מספיק.

לדוגמה בחלק האחרון של הטיול הזמנתי 3 לילות ללא אפשרות ביטול באקווה פארק, פשוט כי המחיר היה נמוך ב 20%. 

אז לסיכום, אני בסדר גמור עם זה. 

תהיה בטוח שגם *לא* ישראלים משתמשים באפשרות הזו. 

כאלו שמנצלים את המערכת בהגזמה תמיד יש ותמיד יהיו, אני אגב לא בטוח שהישראלים בולטים לרעה בהקשר הזה, לפחות בחו"ל.

נ.ב

בינתיים המארחים של האייר בנב חזרו אלי, וכנראה שנתארח אצלם. 

אולי זה קשור לעובדה שטיפלתי בחשבון והעליתי ת.ז ותמונה. 

לא מבין את ההגיון בלהזמין סתם יותר ממקום אחד בגלל שקשה לך לקבל החלטה. הביטול חינם זה עבור מקרים של שינוי תכניות/בלת"ם, לא בשביל ילדים מגודלים שקשה להם להסגר על עצמם. בגלל אנשים כמוך תקופת הביטול חינם כנראה מוארכת לשבועיים לפני במקום יום לפני.

אתה גם סותר את עצמך, בהתחלה רשמת "כשמתקרב המועד אני משאיר רק אופציה אחת ומבטל את השאר", עכשיו "מבטל ברגע שאני סגור על עצמי, לא מושך סתם עד היום האחרון".

גם לגבי המחיר הגבוה עם אופצית ביטול לעומת ללא ביטול - אין לזה שום משמעות עבור בעל הנכס אם אתה בכל מקרה מבטל בזמן ומקבל החזר מלא. אתה לא שילמת כלום על ה'ביטוח' שעשית, הוא יכול להיות שהפסיד לקוח בגללך כי הנכס שלו היה תפוס סתם.

הגישה של אם הפרצה קיימת למה שלא ננצל היא ישראלית ומעפנה. מאחל לך לחוות אותה על בשרך.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זאת לא פרצה, אלו חוקי הפורמט ואין שם צדיקים באף צד. הייתי מבין את התרעומת אם הבחור היה מזמין חדרים בבתים של משפחות קשות יום שרק משתמשות באיירבנב להשלמת הכנסה (המטרה שלשמה האתר הוקם), אבל זה לא המצב. אנשים (ולפעמים עסקים יעודיים) בעלי אמצעים שקונים נכסים שלמים ע"מ להשכיר אותם באיירבנב עושים זאת ברוב המקרים ללא שום התחשבות בשכנים וגורמים ללא מעט נזק עקיף בדרך. אז אולי לא צריך 'להעניש' אותם על זה שהם עשירים מספיק כדי להתפרנס בצורה כזאת, אבל גם לא מגיע להם גרם של התחשבות בחזרה מעבר לתנאים שפורטו במודעה.

זה עוד לפני שאני מתחיל לדבר על מדיניות התמחור של הדירות האלה באזורים מבוקשים - כשהמחיר המוצהר מוכפל ומשולש באמצעות 'דמי נקיון' פסיכיים ושאר עמלות שקר. לאלו בכלל צריך לדעתי לחתוך את הביצים עם סכין חלוד.

• אהבתי 1
פורסם

אלו לא חוקי הפורמט, זו סתם פרצה שמישהו לא חשב לסגור עד שמישהו יראה לו שעדיף לו. זה כמו שתגיד שהעובדה שאתה יכול לעלות על אוטובוס בלי לתקף רב קו היא הזמנה לעשות את זה. זו אחלה דוגמא לאיך 'תחמון' המערכת בטווח הקצר (חסכת 6 ש"ח) תגרום לכולם לשלם יותר בטווח הארוך (עלות הפקחים מועמסת על מחיר הכרטיס, ואתה מייצר את הצורך בפקחים עם ההתנהגות שלך).

לגבי האם זו דירה שמשפחת קשת יום משכירה או חדר מתוך עשרות של חברת ניהול מבנים, זה סתם צלילה לתחום אפור בעיני, וגם לא משנה לדיון הזה. לגבי נושא הג'נטריפיקציה אתה צודק וזו באמת בעיה שאתה רואה גם חלק מהמקומות שמתחילים להתמודד איתה (בפורטוגל למשל הולכים להגביל את כמות הרשיונות שמוקצים לדירות להשכרה קצרת-טווח בערים), אבל מי שאחראי לפתור את זה הן ממשלות ועיריות. אם אתה רוצה להיות חלק מהפתרון, תעדיף לשכור מבנאדם/משפחה לעומת מחברת ניהול.

אבל אם אני מחזיר את זה חזרה לנושא המקורי, גם אם זה חדר במלון זה לא משנה, התנהגות כזו בסוף דופקת את כולנו. בטווח הקצר אתה מונע מאנשים אחרים לשריין חדרים לעצמם בזה שאתה משריין לעצמך 400% מהקיבולת שאתה באמת צריך, ובטווח הארוך אתה תגרום לבעלי הנכסים להעלות מחיר ולהגביל את יכולת הביטול חינם, שזה דופק את כולנו.

פורסם (נערך)

1. בוקינג יכולים לסגור את "הפירצה" בשתי שניות, ולא לאפשר להכניס יותר מהזמנה אחת לאותו מקום באותם תאריכים. 

2. כל בעל נכס קובע לעצמו את מדיניות הביטולים, אחד לא מאפשר ביטול בכלל, אחר עם ביטול עד ליום האחרון, ושלישי גם וגם וההבדל הוא רק במחיר. 

בקיצור, שוק חופשי.

אם היה פה איזה עיוות לטובת הנופשים או בעלי הנכסים או בוקינג, הוא היה נסגר מהר מאוד.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

נוכל להסכים על כך שלשריין שני מקומות זה לגיטימי? כי 3-4 נראים גם לי קצת לא לעניין, אבל שניים אני יכול להבין.

כנוהג? לא, עדיין נראה לי שלשריין 200% קבוע זה נוהג פסול. אבל לא חייבים להסכים זה לא באמת משנה פה:)

לפני כשעה, SurfHigh כתב:

1. בוקינג יכולים לסגור את "הפירצה" בשתי שניות, ולא לאפשר להכניס יותר מהזמנה אחת לאותו מקום באותם תאריכים. 

2. כל בעל נכס קובע לעצמו את מדיניות הביטולים, אחד לא מאפשר ביטול בכלל, אחר עם ביטול עד ליום האחרון, ושלישי גם וגם וההבדל הוא רק במחיר. 

בקיצור, שוק חופשי.

אם היה פה איזה עיוות לטובת הנופשים או בעלי הנכסים או בוקינג, הוא היה נסגר מהר מאוד.

1. אבל זה בדיוק מה שאני בא להגיד, זה לא שאי אפשר לסגור פרצות, זה שלרוב כשסוגרים פרצות זה פותר את הבעיה המקורית וגם פוגע קצת באחרים שחפים מכל 'פשע'. לעומת ללכת לא רק לפי 'חוקים' אלא גם לפי נורמות חברתיות. אני סתם אתן עוד דוגמא כי לא חסר - כשאתה הולך לבופה אתה מעמיס 4 מנות על הצלחת ובסוף אוכל אחת? גם פרצה כזו אפשר לסגור, אבל לא בלי מחיר (שלא רק אתה תשלם).

2. שוב זה מה שאני מנסה להגיד, יכול להיות שיש בעלי נכסים שנכוו ממך ועכשיו יגדירו מדיניות ביטולים פחות נוחה ממה שהיו מגדירים אחרת, ואז כל השוכרים הפוטנציאלים יפגעו מזה בטווח הארוך (אגב כולל אותך אולי, אם תרצה לבקר שוב באיזור). אבל מהטיעון שלך אני נוטה להסיק שההסתכלות היא פחות מערכתית אז אין טעם להמשיך, אני לא חי בסרט שמישהו הולך להשתכנע/לשנות את מנהגיו משרשור באינטרנט.

• אהבתי 1
פורסם

לא יודע לגבי airBNB אבל לגבי מלונות בדרך כלל מדיניות הביטול זהה או דומה מאוד בכל המלונות במדינה או איזור מסויימים.

אישית, אם ההזמנה בטווח יותר מכמה ימים, אני נוטה לשלם את הפרמיה תמורת גמישות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...