Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

מה עמדתכם לגבי מאמרים טכניים (מורכבים יותר ומורכבים פחות)?  

129 הצבעות

1. 1. מה עמדתכם לגבי מאמרים טכניים (מורכבים יותר ומורכבים פחות)?

• מתעניין מאוד וקורא, לעיתים אף מנסה את ליישם העצות הכתובות במאמרים
      81
    • מתעניין וקורא אבל לא מגיע ליישם את העצות הכתובות
      23
    • לפעמים קורא, לפעמים לא, תלוי בנושא
      25
    • לא קורא כי זה משעמם אותי, אפשר להוסיף תמונות או תשבצים?
      0
    • לא קורא כי המאמרים כתובים בסינית
      0

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור חאפריותו המתקדמת של הסוקר הראשי של האתר - מר סקורני ס., החלטתי להעלות את הסקר הנ"ל בעצמי (שומו שמיים, סקר שלא נכתב בידי רונאלד!).

בפורום הטכני מועלים הרבה מאמרים מעולים פרי עטם של משתמשים בעלי ידע נרחב, חלקם נותנים ייעוץ לטיפול ו/או טיפולים מונעים - לדוגמא אותו המאמר שכתב דניאל על מערכת הקירור (מופיע כ'דביק' בפורום), חלקם דנים בשאלות תיאורטיות והצעות לשיפורים כמו הדיון המצוין שפתח איציק נ. בנושא חוטי ההארקה וכו'.

יש בפורום המון מידע מצוין, ומטרת הסקר היא לראות מה בעצם אתם - המשתמשים בפורום הטכני, מפיקים משלל המאמרים הטכניים שמועלים לאתר.

בסקר ניתן לבחור רק באופציה אחת וההצבעה היא חסויה ככה שאי-אפשר לראות מי הצביע למה (אפשר להודות על האמת אם המאמרים הם בסינית מדוברת :wink:...).

תשובותיכם הכנות (בתקווה שאני לא מבקש את הבלתי אפשרי :lol:) יוערכו!

מוטי, סוקר משנה.

פורסם

אני רוב הזמן קורא ומתעניין ותמיד מחפש זמן ליישם את ההצעות אבל אני לא מוצא אותו ומתפנה לדברים חושבים יותר ברכב שלי, היה טוב אם תעשו מאמרים טכניים יותר בנושאי נהיגה מתקדמת ונהיגה נכונה(כמו שעשית על הצמיגים ועל כיוון משענת הראש) ולא בעיקר בנושאים טכניים.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

עמי -

אני מתייחס למאמרים שלי על הצמיגים ושל ד"ר נמרוד רחמימוב על כיוונון נכון של משענות ראש כמאמרים טכניים לכל עניין ודבר (ושמח לדעת שקראת והשכלת מהם :-)!).

בנושא נהיגה מתקדמת יש בעייתיות מה.

אני בטוח שלא מעט חבר'ה היו שמחים לקרוא מאמרים על איך לסובב את ההגה נכון ואיך להיכנס לסיבוב בשליטה מלאה במהירות הגבוהה ביותר וכו', אבל אי אפשר לכתוב מאמרים כאלה כי אין לדעת מה הקורא יסיק מהם, מה הוא יבין והכי גרוע - מה הוא ינסה לעשות איפה ומתי.

יכול להיות מצב שיכתוב אדם מאמר מלא בכוונות טובות והתוצאות שיבואו בעיקבותיו יהיו רעות ביותר.

אי אפשר ללמד נהיגה נכונה בהתכתבות :|, מה שכן, אני אישית אנסה לראות אם ישנם אי-אילו נושאים שקשורים לעניין שאפשר לכתוב עליהם מאמרים, ננסה.

מוטי.

פורסם

אני מסכים שאי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות.

עברתי כבר 2 קורסים לנהיגה מתקדמת, ואני בדרך לשלישי, ולדעתי זו הדרך הטובה ביותר ללמוד נהיגה טובה.

תרגול במקום בטוח זו הדרך הטובה ביותר להכיר את הרכב עד למגבלותיו.

אולם - אני בכל זאת תומך במאמרים בנושא נהיגה.

לגבי הטענה לפיה לא כדאי לפרסם מאמרים כאלו כי לא ניתן לדעת מה הקורא אותם יעשה:

הרי מאמרים טכנית אינם שונים כלל בנושא זה. אדם לא שקול שקורא מאמר או אפילו סתם ת'רד טכני עלול להתעסק במערכת הבלמים, בצמיגים, הוא עלול להיכוות או להתחשמל, וכל זאת בשל חוסר נסיון או התעסקות חסרת מחשבה עם רכבו.

כמו כן, לא חסרות באינטרנט עצות אחיטופל מאנשים לא מנוסים - שיגרמו לפגיעה ברכוש ובנפש.

עם זאת, זה לא מונע מאף אחד לכתוב או לקרוא מאמרים טכנים.

במילים אחרות - מוטי, תארגן לנו כמה מאמרים טובים בנושא העברות משקל, קוי פניה, עבודה עם הדוושות וכיו"ב :wink:

צר לי להודיע, אך מי שעושה שטויות על כביש ציבורי לאחר קריאת מאמר כזה, ככל הנראה היה עושה שטויות גם ללא שום מאמר, וגם אם לא היה לו אינטרנט.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
צר לי להודיע, אך מי שעושה שטויות על כביש ציבורי לאחר קריאת מאמר כזה, ככל הנראה היה עושה שטויות גם ללא שום מאמר, וגם אם לא היה לו אינטרנט.

אתה צודק אבל קריאת המאמר דוחפת אותו לעשות יותר שטויות,כלומר לנסות את מה

שהמאמר מדבר עליו...

פורסם

מכיוון שאני שמח (וקצת סקפטי למרות חשאיות ההצבעה :idea:) לראות שחבר'ה מיישמים את הנכתב במאמרים באחוזים כאלה מרשימים, למה שלא תכתבו טיפה על איזה מאמר יצא לכם לנסות ליישם או משהו כזה, כל מאמר, הייתי שמח לדעת אם יש איזשהו סוג מסוים של מאמרים שדווקא דוחף יותר את הקוראים להתנסות באופן מעשי.

מוטי.

פורסם

אתחיל ברע ואגיד כי לא ממש יצא לי ליישם את תוכן המאמרים הטכניים.

אולם, אצהיר בראש חוצות שאני מפיק מקריאתם הנאה רבה ואני מאוד שמח להשכיל כל פעם.

יישר כוח לכותבי המאמרים והמשיכו כך!

אין ביכולתי ליישם את הנאמר במאמרים משום שהרכב הינו של הוריי, ואבי מאוד מסתייג מכך שאגע בו.

אך כידוע לרובכם אני מאוד מאוד כמה לידע בכל הנוגע לרכב, ובמיוחד מהפן הטכני.

אשמח מאוד לקרוא עוד מאמרים, ולבטח איישם אותם, אך בעתיד כשאוכל.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני נהנה תמיד לקרוא ולצבור עוד ידע, מהמאמרים הנפלאים שמועלים כאן, אך לא תמיד יש לי דרך/צורך ליישם - לדוגמה:

מאמר בנושא מערכת הקירור (של דניאל) עזר לי לעבור חלק חלק ולבדוק שהכל תקין, לעומת מאמר ע"י מוטי על צמיגים שהיה מעולה, אבל השאיר אותי עם פה פעור.. ;) כלומר לא יצא לי להשתמש בכל משוגי הזוויות/כיוונונים וכו', (לפחות בדקתי לחץ-אוויר... ) :D

תמשיכו להעלות עוד מאמרים, כי תמיד מענין לקרוא וללמוד...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

המאמרים מאד מועילים לי ברוב הפעמים ואני לומד מהם הרבה. בעיקר המאמר על התחממות ועזר לי מאד וגילה לי כמה דברים חדשים שלא ידעתי וחלק ניכבד ממנו יישמתי בשטח. או אז היה מאמר איך לשמור על רכבך והמיכלולים המכניים מבחינת צורת נהיגה -גם אותו קראתי והפקתי ממנו המון.או את המאמר ובו ההבדל בין כנף לספוייר דבר שאנשים בארצינו מתבלבלים כל הזמן וקוראים לכנף נגיד של אימפרזה בשם ספויילר.לסיכום אני נהנה מהמאמרים!!

המשיכו כך

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני מחזיק מספר ספרי HAYNES

כל מאמר טכני/ תזוקתי מצולם- זוכה להערכה... גם אם דגם הרכב שונה...

מספר נושאים תחזוקתיים כמו החלפת פילטר בגיר אוטומטי נעשו בהשראת מאמרים בפורום זה

אם כי את ההנחיות הטכניות מצאתי בפורום בחו"ל

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

מוטי

אני חושב שבמקרה הזה כל המרבה הרי זה משובח.

אתה עושה עבודה נפלאה עם המאמרים האלו.

גם אם אני לא מיישם את כל מה שהמאמרים כותבים תמיד כיף ללמוד עוד משהו,

או לנפץ לעצמי איזו דעה קדומה.

לדעתי, הקטע שבוא החלק המתמטי בנפרד זה רעיון מעולה. אני במקרה באמת

מתעניין בנוסחאות הפיסיקליות אבל לא כל אחד צריך לסבול את זה.

יישר כוח ותודה

חיים

פורסם

אישית אני קורא את רובם הגדול של המאמרים, והפרוייקטים המצולמים.

יש כאן המון חברה,עם ידע רב מאוד, שבאמת יודעים להסביר, ולתת מענה להמון בעיות, ודברים טכניים. אני חושב שאפשר ללמוד המון מהידע הרב של כולנו כאן.

לא ממש יוצא לי ליישם את הכתוב כאן בפורום, משום שאין לרכבי בעיות (טפו טפו..), אבל ללמוד, אני תמיד מוכן. בנוסף, אני מפנה חברים שלי לפורום כאן, אם יש להם איזו בעיה. על מנת שגם הם יוכלו למצוע פיתרון, דרך העזרה של כולם.

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

אני קורא כמעט את כל המאמרים. אלו שלא קראתי זה בגלל שלא שמתי לב אליהם. אולם לצערי אני לא מיישם את המאמרים, כי אין לי עדיין על מה ליישם אותם, ברגע שאני אקבל רישיון ואישור מאבא אני אתחיל לעבוד קצת על האוטו.

בכל מקרה לא משנה מה תהיה תוצאת הסקר, תמשיכו במאמרים הנ"ל הם מעניינים מאוד. :-P

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

אני לא מצביע מפאת זה שאין משהו שמתאים לי.

אני קורא את המאמרים שמעניינים אותי (על כיול המתלים שהעלית מזמן מוטי, קראתי בעיון רב למשל) ודברים שהגיוניים אני גם מנסה ליישם (למשל הצמיגים).

לעומת זאת, מאמרים שלא בדיוק מדברים אליי או שהם טכניים מאוד, יותר מדיי בשבילי, אני לא מתעמק בהם (מאמרים כמו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44986).

בעיקרון אני מאוד אוהב את עניין המאמרים פה - וכל אחד יכול להתייחס בהתאם למאמרים שנוגעים לו. בין אם זה שיפור ה 106 על ידי ראם אייר שהרבה אהבו, איך לכוון את הצמיגים כמו שצריך, או המאמר על ממסרות של קומפי שאומנם אליי לא דיבר, אבל אני בטוח שלכאלה עם ידע מכני רב הוא דיבר מאוד).

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

Back to the original - NC again.

פורסם

אני גם חושב שהמאמרים פה מאוד מעניינים,מאוד מאוד מקצועיים ומוקפדים ומלמדים המון. אני גם משתדל לקרוא את כולם, ונהנה מכל רגע.

בנוגע ליישום, בד"כ המאמרים הם ברמה גבוהה בהרבה ממה שאני אישית מסוגל ליישם, כי כדי ליישם צריך הרבה ניסיון.

למרות זאת, המאמרים והפורום בכלל דוחפים אותי לבדוק דברים לבד ולנסות גם אם מדובר בדברים קטנים.

תודה לכולם,

אתם גדולים!

• תוכן חדש...