Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שואל עבור שכן שלי שהוא עולה חדש, משפחה עם שני ילדים:

לפני כחצי שנה הוא קנה שברולט קרוז מליסינג, בלי ממש להכיר את השוק שלה. כעת הוא הבין שהיא מאוד לא סחירה ופוחד מהמשך איבוד ערך, הרכב עם כ- 95 א' ק"מ. לצורך העניין, ביד 2 יש 2 פרסומים של קרוז בשנים 2017-2019 ממגרשי רכב על 50 א' ש"ח ובטח מאוד קשה למכור לפרטי. הוא היה במגרש בראשון לציון, בדקו את הרכב, אמרו שמכאנית נראה בסדר אבל שיש הרבה תיקונים קוסמטיים, הציעו לו להוסיף 45 א' ש"ח תמורת איוניק 2017 עם 145 א' ק"מ, הוא יהיה יד שלישית (יד ראשונה ליסינג, יש שניה פרטי). השאיפה זה לקבל רכב שישרת אותו מספר שנים בלי לאבד הרבה ערך, שיהיה אמין ונוח לשימושי המשפחה. הנסועה השנתית שלהם לא צפויה להיות גבוהה כיוון שעובדים מהבית.

מה דעתכם, מה הייתם עושים? אני חושש מתום האחריות על הסוללה בעוד כשנתיים והמשמעות הכלכלית של זה. 

תודה.

פורסם

אני לא הייתי קונה איוניק מליסינג עם 145000 ק"מ, אבל מצד שני גם לא הייתי קונה שברולט קרוז...
בני כמה הילדים? כלומר - האם צריך כיסאות בטיחות, עגלה? כמה ק"מ הוא נוסע בשנה? מה התקציב שלו? האם סופר מיני תתאים לו או שחייב "משפחתית"?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אני לא הייתי מחליף. האוטו שלו כבר ספג את ירידת הערך העיקרית, עכשיו היא תתמתן. כלכלית לעשות צעד כזה זה לא נכון כי הוא גם יוצא עוד כסף על הרכישה וגם על ירידת ערך של האיוניק.

בלי קשר איוניק עם ק"מ כזה גבוה מתכון לצרות ממצמדים ועד סוללה ועד חלקי מתלה.

הייתי נשאר עם הקרוז

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 שעות, motior כתב:

אני לא הייתי קונה איוניק מליסינג עם 145000 ק"מ, אבל מצד שני גם לא הייתי קונה שברולט קרוז...
בני כמה הילדים? כלומר - האם צריך כיסאות בטיחות, עגלה? כמה ק"מ הוא נוסע בשנה? מה התקציב שלו? האם סופר מיני תתאים לו או שחייב "משפחתית"?

ילד בן 10 וילדה בת שנתיים, צריך כיסא רק לילדה. מניח שנוסע בין 10 ל- 15 א' ק"מ, התקציב זה בערך להוסיף את ה- 45 א' כגבול עליון. מניח שעדיף משפחתית בגלל תא המטען, זה רכב יחיד במשפחה.

איך שאני מנתח את זה, בגדול יש פה שתי שאלות, הראשונה, האם בכלל כדאי להחליף רכב, והשניה היא האם כדאי להחליף לאיוניק שהוצעה לו. 

מבחינת השאלה הראשונה אני רואה כאן שתי תתי שאלות:

1) בהינתן וכיום על גבול הבלתי אפשרי למכור את הקרוז, האם בעוד 3-4 שנים כשירצה להחליף רכב יהיה אפשרי למכור אותה מעל עלות הברזל בהנחה שהקילומטראז' יגיע לכ- 150 אלף?

2) אילו צרות היא יכולה לעשות לו מבחינת אחזקה ב- 3-4 שנים הבאות?

בהינתן ומגיעים למסקנה שמבחינת שמירת ערך עדיף למכור אותה עכשיו, או שהרכב לא צפוי להפגין אמינות, השאלה לאיזה רכב כדאי להחליף... 

מה שאני אומר הגיוני/מה אני מפספס?

TZR84, אתה בעצם אומר שהתשובה לתת שאלה 1 היא חיובית ולכן לא כדאי להחליף, וגם ספציפית איוניק עם 140 א' ק"מ היא לא רעיון טוב מבחינת עלויות תחזוקה צפויות, נכון?

פורסם
לפני 3 שעות, BarryG כתב:

TZR84, אתה בעצם אומר שהתשובה לתת שאלה 1 היא חיובית ולכן לא כדאי להחליף, וגם ספציפית איוניק עם 140 א' ק"מ היא לא רעיון טוב מבחינת עלויות תחזוקה צפויות, נכון?

גם נושא עלויות תזחוקה ותקלות וגם למכור איוניק עם ק"מ מאוד גבוהה שהשוק מוצף בכאלה גם לא קל. תעשה חשבון מה עדיף.

בסוף הקרוז גם תימכר במחיר הנכון לכל סיר יש מכסה

פורסם

אני לא מומחה לבעיות של קרוז, אבל בעיקרון כמו ש TZR84 כתב, ככל שתימכר מאוחר יותר ההפסד הכספי יהיה נמוך יותר - אלא אם לפני המכירה תגיע תקלה רצינית מאוד...

אם הוא בכל מקרה רוצה להחליף, בנסועה הקיימת אני לא רואה צורך ברכב היברידי. סופר מיני כנראה לא יספיק אבל אולי "תת משפחתית" או "סופר מיני עם תא מטען" כמו לדוגמא יונדאי אקסנט יכולים להתאים ואז יוכל למצוא באותו מחיר מכונית חדשה יותר עם קילומטרז' נמוך יותר.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

קודם שירד מהאיוניק שהוצעה פה, רכב עם נתונים דומים לא שווה יותר מ 70-75 אשח ביום טוב, כך שהוא כביכול מוכר את הקרוז ב25-30 אשח מה שברור שלא משתלם.

כנראה שהדבר הנכון הוא לפרסם את הרכב במחיר סביב המחירון ולקוות שיגיע מישהו לקנות אחרת פשוט להמשיך לנהוג בו עד שערך הרכב לא יהיה גבוה. 

דבר אחרון כמו שהחברים כתבו לא בטוח שלרכוש איוניק זה חכם בשבילו, הנסועה שלו לא גבוהה ומדובר ברכב שנהנה מביקוש גבוה ולא מספיק הצדקה למחיר הגבוה שנמכר ביחס לשנתון הנמוך, איוניק 17 פרטית שמורה נמכרת סביב ה90-95. 

• רעיון טוב! 2

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...