Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

יש לי שאלה שמטרידה אותי במעט , אנחנו מתגוררים בקנדה מלאת השלג ולפני חודשיים רכשנו יונדאי טוסון שנת 2016 AWD שניתן להדליק ולכבות עי כפתור .

היום בבוקר נתקעתי עם הרכב בשלג ולא הצלחתי לצאת , ה AWD היה דלוק ושמתי לב שרק הגלגלים האחריים מסתובבים, לא משנה אם הדלקתי או כיבית את המערכת .

האם זו היא התנהגות תקינה של מערכת AWD ,לפי הבנתי ה AWD זה כמו 4*4 - או שיכול להיות שאני טועה.

חשבו לציין שהרכב נבדק במוסך לפני הקניה ולא עלו שום בעיות וכמו כן גם אין שום התראה מלוח השעונים לגבי אי תקינות המערכת .

אשמח לשמוע לדעת המומחים לפני שאני ניגש למוסך .

תודה ויום טוב 

פורסם (נערך)

בזמן לחיצה על הגז, נסה ללחוץ על דוושת הבלם קלות ומיד לשחרר .

אולי זה יגרום גם לגלגלים הקדמיים להסתובב ולצאת מהשלג.

זה סוג של "נעילת דיפרנציאל" .

(*) לבצע זאת בעדינות- מתינות -זהירות. לא לדרוס מישהו או משהו בטעות.

AWD זה לא בדיוק 4x4. 

4x4  זה לנהיגת שטח מאתגרת ולתנאי עבירות קשים.

AWD בעיקר לכביש ולשטח קל.

(*) לא הייתי בקנדה, אין לי ניסיון בנהיגה בשלג . וגם AWD או 4x4 זה לא התחום שלי.

ובכל זאת אם העצה שלי עזרה לך אז .. 

אשמח להתעדכן בפיתרון החידה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איזה בדיוק סוג מערכת לשילוב יש בטוסון? האם אתה יודע?

אם רק הגלגלים האחוריים הסתובבו, יכול להיות שיש בעיית אחיזה, ובגלל שאין נעילת דריפניצל הכוח ברח כולו אחורה.

האם משהוא הסתכל מבחוץ הסתכל שהגלגלים הקדמיים לא מסתובבים?

אני חטשב שהטוסון זה רכב עם הנאה קידמית, והשילוב אמור לשלוח כוח אחורה. מה שמחזק שלא הייתה אחיזה מאחורה לכן כל הכוח ברח לשם.

לא הייתי לוחץ על הבלמים ביחד עם הגז. שזה קורא לך תנסה להרים את הבלם יד בעדינות, הרי הוא נועל את הגלגלים האחוריים, וזה מדמה קצת נעילת 

דיפרנציאל אחורית. זה תכסיס נורווגי, שלי עבד יפה מאוד בסינכרו שהיה לי, אבל שם הייתה לי הנעה קבועה, עם דיפרנציאל מרכזי.

תצלם את הכפתור גם? מעניין מה רשום עליו.

לפני 4 דקות, לירון .ה. כתב:

איזה בדיוק סוג מערכת לשילוב יש בטוסון? האם אתה יודע?

אם רק הגלגלים האחוריים הסתובבו, יכול להיות שיש בעיית אחיזה, ובגלל שאין נעילת דריפניצל הכוח ברח כולו אחורה.

האם משהוא הסתכל מבחוץ הסתכל שהגלגלים הקדמיים לא מסתובבים?

אני חטשב שהטוסון זה רכב עם הנאה קידמית, והשילוב אמור לשלוח כוח אחורה. מה שמחזק שלא הייתה אחיזה מאחורה לכן כל הכוח ברח לשם.

לא הייתי לוחץ על הבלמים ביחד עם הגז. שזה קורא לך תנסה להרים את הבלם יד בעדינות, הרי הוא נועל את הגלגלים האחוריים, וזה מדמה קצת נעילת 

דיפרנציאל אחורית. זה תכסיס נורווגי, שלי עבד יפה מאוד בסינכרו שהיה לי, אבל שם הייתה לי הנעה קבועה, עם דיפרנציאל מרכזי.

תצלם את הכפתור גם? מעניין מה רשום עליו, את הפנל שהוא מופיע, אולי יש גם כפתור שנועל משהוא?

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אין לי ממש מושג לגבי איזו מערכת זו . 

יש כפתור שנראה ככה.

אני הסתכלתי מהחלון הוצאתי ראש החוצה וראיתי שרק הגלג האחורי השמאלי בצד של הנהג מסתובב , מניח שגם הימני הסתובב , אבל לגבי הגלגלים הקדמיים הם לא הסתובב בכלל .

ולגבי הטריק עם הבלם יד אז זה בלם רגל כזה , מניח שהוא עובד באותה הצורה , אנסה . 

awd.JPG

פורסם

אוקי

קודם כל זה לא ביקורת, תלמד איך עובדות המערכות ברכב שלך, במיוחד בתנאי שלג.

לפי מה שאתה מתאר,אכן יש לך בעיה של אחיזה, והכוח בורח לגלג/ים שמסתובבים.

אבל אם תסתכל על הפנל תראה שיש לך כפתור שרשום עליו Lock, נעילה. זה בדיוק זה.

פעם הבאה שזה קורה, תלחץ על הכפתור, בלי גז. ותראה שיש שיפור באחיזה. אני מניח שהרכב מגיע כבר עם הנעה awd, ואתה לא צריך לשלב, ויש דיפרנציאל מרכזי.

תבדוק צה כפתור ה drive mode עושה, אולי יש גם מצב שלג.

בהצלחה

והטריק עם הבלם יד רגל, לא עובד בצורה דומה.

אבל תנסה מה שרשמתי לך.

• רעיון טוב! 1

יאריס 2005

פורסם

זה בדיוק מה שאני עושה אני מנסה להבין איך המערכת עובדת כדי לדעת האם הכל תקין או שאולי משהו לא קשורה וכמובן להבין איך נוהגים בתנאי שלג.

לגבי הדרייב מוד יש מצב של ECO ו SPORT .

הכפתור של ה LOCK היה דלוק בזמן שניסיתי לצאת מהשלג , רק הגלגל האחורי הסתובב עם הכפתור דלוק ועם הכפתור כבוי - לכן אני קצת מבולבל לגבי איך המערכת עובדת . 

פורסם

Lock ינעל את הדיפ' המרכזי, אבל כמו שתיארת, על אותו הציר הכוח יכול לברוח, לימין או לשמאל, לאן שאין אחיזה.

מערכת בקרת המשיכה אמורה לסייע במצב זה. האם קיימת ברכב?

• רעיון טוב! 1
פורסם

בקרת משיכה זו מערכת ששולחת את הכוח לגלגל שיש לו אחיזה, זו מערכת אוטו'

לפני 24 דקות, פריג'י כתב:

ינעל את הדיפ' המרכזי, אבל כמו שתיארת, על אותו הציר הכוח יכול לברוח, לימין או לשמאל, לאן שאין אחיזה

אבל הנעילה של המרכזי, לא אמורה לשלוח כוח באופן שווה לכל הצירים? 50% לכל ציר. מה שמבטל את "הדפרנ'.

עוד משהוא מאוד חשוב בשלג אלו הצמיגים שיש לך. ואיזה סוג שלג אתה מתמודד מולו.

ואם שום דבר לא עובד, תנסה לעשות מה שרשמתי עם בלם היד.

• רעיון טוב! 1

יאריס 2005

פורסם

צריך לקרוא על המערכת, אבל אם הטוסון הנעה קדמית אז הנעילה תבטיח אחוז קבוע שיגיע לציר האחורי. מאמין ש-50%. לא יכול להיות שכל הכח מועבר אחורה.

מתוך הקישור שצירפת:

The system largely operates in FWD mode. But is capable of kicking 50% of the torque rearward when needed.

There is a lock mode, but it only works at speeds below 30 KM/h. At that point, it will disengage.

The system is constantly monitoring to see if it needs to alter the torque split from front to rear. I've seen it react insanely quickly to situations.

The system also has a torque vectoring feature where it applies the inside brake or brakes to help get you through a corner better.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הצמיגים הם צמיגיי שלג שמחויבים פה לפי החוק - אמורה להיות להם אחיזה טובה יותר וגומי לא מתקשה בתנאי טמפ קיצוניים .

ברור לי שצריך לדעת איך לנהוג בתנאי שלג ומה לעשות ואיך לצאת מכל צרה שהיא , ראיתי עכשיו גם מספר סרטונים ביוטיוב שמסבירים על כיצד להתנהג באילו מצבים.

השאלה היא האם יש דרך לבדוק האם המערכת עובדת כמו שצריך והאם זה הגיוני שרק הגלגלים האחוריים הסתובבו בזמן שלגלגלים הקדמיים הייתה אחיזה הרבה יותר טובה עם הכביש ובמידה והם היו מסתובבים היה אפשר לצאת מהשלג ללא בעיה .

פורסם

ה-ESP היה כבוי ?

במידה ולא זו יכולה להיות סיבה טובה ל״מחסור״ בכח ולכך שהרכב לא הצליח לחלץ את עצמו.

הכפתור שצילמת עם ה-x באמצע, זו נעילת דפרנציאל לא הפעלת AWD שכן הוא קבוע (ואם אני לא טועה פעיל רק במצבים שהוא מזהה שיש צורך).

מהיכן בקנדה אם יורשה לי לשאול ?

פורסם
לפני 4 שעות, Dan Chekanov כתב:

אבל לגבי הגלגלים הקדמיים הם לא הסתובב בכלל .

זה לא הגיוני. כנראה שהגלגל הקידמי ימני, זה שלא ראית, כן הסתובב. 

אין בטוסן משהו שיכול להעביר את כל המומנט רק לגלגלים האחוריים. תמיד לפחות אחד הגלגלים הקידמיים (זה שיש לו פחות אחיזה) יסתובב, הגלגלים הקידמיים מחוברים באופן קשיח למנוע, אין שם דיפרנציאלי מרכזי. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...