Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש ״ג׳יפון״ (רכב גבוה במקצת) סביב 130 אלף, מחפש חווית שימוש נעימה (נהיגה ומולטימדיה/CarPlay ומושב נוח בשל בעיות גב), תכונות בטיחות מודרניות, אמין עם מקום מאחורה ל-2 כסאות בטיחות ועם בג’אז רחב (לעגלת תינוק אחת לפחות).

היום על סוזוקי קרוס 1400 טורבו עם מולטימדיה לא מקורית של pioneer ויותר מדי התקנות מקומיות. מחפש אוטו שני לבית (בשבילי בתכלס) והבת זוג תקבל את הקרוס.  

ראיתי ונסעתי על:

- סטוניק (1400 ו-1000 טורבו)

- ארונה (1000, FR לא יצא לי על ה-1500 ותוהה לגביה)

- פומה (1000 טורבו)

- יאריס קרוס (התעניינתי בבנזין, עשיתי נסיעת מבחן על היברידית כי זה מה יש) 

פסלתי:

- קאפצור/C4 (בעיות אמינות). 

- יונדאי (פסיכולוגית, הייתה לי תאונה קשה באחת וקשה לי להכנס לאחת).  

תובנות עד כה:

- סטוניק: 1400 - לא ראויה למאכל אדם. עגלה מעל 60-70 קמ״ש. ה-1000 טורבו הרבה יותר טובה מה-1400, עדיין קצת קלסטרופובי, חומרים לא משהו (הדלת נוסעים למשל מרגישה מנייר), חוץ מההגה שיש לו יופי של כפתורים איכותיים. בג’אז סביר. בקרת שמירה על נתיב מציקה. מולטימדיה חביבה לא מזהירה עם מסך שקצת שסובל מהשמש. ברקס לא מובן (קשה מדי ב-1400, ב-1000 בדיוק ההפיך עד שתהיתי אם הוא שחוק). תמורה סבירה לכסף אבל ירד מהפרק ברגע שנסעתי על הארונה. 

- ארונה: הרבה יותר אוטו מהסטוניק, חוסכים במקומות מוזרים (אין ידיות בגג או כיסים במושבים האחרונים), בג’אז עצום. מרווח מאוד מקדימה (ונראה שמאחורה), נסיעה מעולה, לא בטוח שאני מת על העיצוב של ה-FR אבל התמורה מצדיקה את הגימור הגבוה יותר (רק חבל שזה כופה עליך גג בצבע שונה מהגוף). בדגמים שיש במלאי חסר כל מיני דברים כמו חיישני איזור מת, אבל אולי יש לוח מכוונים מוקרן במקום פיזי/אנלוגי (?). אחלה אוטו אבל מרגישים את המקומות שחוסכים עליך. (ואני מוכן להשבע שהמצלמות רוורס לא הייתה בפוקוס). ולא יצא לי ליסוע על ה-1500 אבל ה-1000 הרגישה בהחלט מספיק. 

(עדיין חושש לגבי ה-dsg7 אבל זו שיחה ליום אחר).  

- פומה: ממש הופתעתי לטובה. לא ממש תכננתי לראות אותה כי לא ידעתי עליה כלום ובקושי רואים אותה על הכביש, אבל אולי זה הסיבה שהיא מתומחרת יחסית בתחרותיות למרות שלדעתי היא נותנת תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף. היא עדיין קלסטרופובי, קצת דומה לסטוניק מהבחינה הזו, אבל מכל בחינה אפשרית היא מרגישה אוטו-אוטו ולא אוטו-לייט. יש לה גם הכי הרבה מערכות בטיחות ושאר פיצרים (כולל ניווט מובנה כמו של פעם). היא גם מאוד עדינה בשימוש שלה בחיווי בטיחות, לא צועקת עליך בציפצופים בלתי פוסקים / מיותרים (אגב, רק אני לא סובל את הרעש של האיתות בקיה?). לא אהבתי את המפתח הרגיל בגירסת כניסה (טיטניום), ומצד שני לא אהבתי את הכיסא ה״ספורטיבי״ בגירסת ה-ST והתקרה השחורה, אבל הלוח מכוונים המוקרן מאוד נעים). בג’אז אחלה, אמבטיה עם אפשרות להגביה את הרצפה להעמסה ישרה). במבחן התכלס: אחלה נסיעה, מרגישה זריזה וחזקה מספיק. בינתיים המועדפת עלי, למרות שהייתי שמח למשהו עם פנים יותר גבוה. הכסא בטיטניום סבבה; ב-ST קצת לחץ לי. 

יאריס קרוס: כבעלים לשעבר של RAV4, הרגישה מאוד מוכרת, איכות חומרים מאוד גבוהה בתא הנהג, חסכנות קיצונית בכל שאר הרכב. אין אפילו תא בקונסולה בין הנהג והנוסע, אין גלגל רזרבי, הרצפה של הבגאז (הגדול) לא קיימת (יש איזה חתיכת פלסטיק בעובי נייר) ואין אפשרות להעמיס אות ישר למרות שזה נראה כאילו זה אפשרי (אולי בחול הוא נמכר עם משטח רצפה נורמלי של רכב). נסיעת המבחן (על היברידי לצערי) הייתה סבירה. שום בעיה, שום ריגוש. הנסיעה הכי פרווה שהייתה לי בחיים. רועש כשהמנוע בנזין מתחיל לעבוד, גורם לי לתהות איך גרסת הבנזין תשמע. וכידוע, אין מלאי. צפי לבנזין 4-5 חודשים. (יש רשימת המתנה להמתנה). יצאתי מאוד מבולבל מטויוטה. מרגיש כמו ללכת עם חליפה ועם טוסיק חשוף בלי מכנסים. לא מובן. (אגב, הקורולה קרוס מאוד מרשימה, אבל רחוקה שנות אור מהתקציב). 

קיצר, נכון להיות הפומה מאוד קוסמת לי, אבל מרגיש לי שאני לא לגמרי יודע למה אני נכנס.

מודע למה שהיא עם הפוקוסים בזמנו, יודע שזה גיר אחר וקראתי כל מה שיש פה בפורום. יש עוד משהו שאני צריך לדעת? עוד רכב ששווה לי לבדוק?

פורסם

אני גם חושב לרכוש את הפומה, אעשה נסיעת מבחן בראשון ואדע יותר. רכב על הנייר טוב וסחירות טובה כי זה גיפון.

לגבי הגיר, אני פחות דואג כי יש אחריות, אחרי סוף האחריות תמכר .
סקודה קאמיק 1.5 היא האופציה השניה שלי, הDSG7 מטריד אבל הרכב באחריות ולא ראיתי תלונות על הדגמים האחרונים (אלא אם מישהו דאג למחוק).

הייתי בודק גם ניסאן ג'וק החדש, איכותי ודווקא נראה מגניב והמחיר הגיוני.

לא הבנתי מדוע התלהבת מהיאריס קרוס.
איכות הפלסטיקה הרבה הרבה יותר נמוכה מכל שאר הרכבים, ממש זוועה במחיר הזה.
והרכב עגלה לא פחות מהסטוניק 1.4.  

הסטוניק פעם היתה אופציה ממש טובה, כיום הסיאט ארונה (2022) אוכל אותה בלי מלח. 

גם המחיר זינק משמעותית ואין הנחות שוות בטלקאר. 

פורסם
בתאריך 18.1.2023 בשעה 18:03, J.Daniels כתב:

לא הבנתי מדוע התלהבת מהיאריס קרוס.
איכות הפלסטיקה הרבה הרבה יותר נמוכה מכל שאר הרכבים, ממש זוועה במחיר הזה.
והרכב עגלה לא פחות מהסטוניק 1.4.  

ממש ממש לא התלהבתי מהיאריס קרוס. אמרתי שהקורולה קרוס מרשימה. היאריס ב-20 אחוז עשויה מצויין והשאר מקרטון רועש. 

מאז ישבתי אגב בקאמיק, נראה כמו אחלה תמורה לאגרה רק שצריך לחכות שבוע לנסיעת מבחן (אבל המנוע/גיר כמו של הארונה אז אני מצפה לחוויה דומה אולי טובה יותר). 

כמעט וקניתי את הפומה היום, באתי במטרה לסגור אבל הסוכנות שהלכתי אליה הייתה ממש חובבנית בהתנהגות שלה. ניסיתי להבין אם יש מקום לאיזו הנחה כי ה-st-line מחוץ לתקציב שלי (כן, יודע שדלק לא בעסקי ההנחות) ובמקום זה התחילו להתנצח איתי ולנסות להראות לי שהארונה והקאמיק פחות מאובזרות וכמה אני טועה (ואני לא, יודע בדיוק מה יש למי ומה ההבדל מחירים והזמינות רכבים של כל אחת). 

לא יודע. אולי אני עוד אקנה את ה-titanium בסוף, אבל זה בטח לא יהיה שם. 

נחכה לקאמיק, למרות שגם שם חתכו בחלק מהחיישנים, כמו בארונה. 

אגב, שמעת/קראת משהו על בעיות עם ברגי הגה שמשתחררים בפומה? (זה מוזכר קצת בכמה מקומות, אבל נראה שזה לא משהו נפוץ). 

פורסם

לפני 11 שעות, Nightwing כתב:

כמעט וקניתי את הפומה היום, באתי במטרה לסגור אבל הסוכנות שהלכתי אליה הייתה ממש חובבנית בהתנהגות שלה. ניסיתי להבין אם יש מקום לאיזו הנחה כי ה-st-line מחוץ לתקציב שלי (כן, יודע שדלק לא בעסקי ההנחות) ובמקום זה התחילו להתנצח איתי ולנסות להראות לי שהארונה והקאמיק פחות מאובזרות וכמה אני טועה

מזכיר לי שהגעתי לסוכנות ניסאן וחשבתי לקנות את הג'וק החדש. סוכן המכירות שם נשבע באמא שלו שבארונה אין בקרת שיוט אדפטיבית
כאשר דקה לפני זה הייתי באולם תצוגה של סיאט ליד (שורק) ובוודאות בארונה קיימת בקרת שיוט אדפטיבית ואפילו חנייה אוטומטית.

הנחות אצל יבואנים כנראה יהיו רק באזור פסח, אחרי שחברות הליסינג יקבלו מלאים למכירות של 0ק"מ. אזור סוף פברואר,מרץ. 
אבל כנראה שלא יהיו הנחות כמו של פעם, ורק כמה אלפים בודדים בשביל לדחוף לקוח מתנדנד לעשות את הקנייה.

לפני 10 שעות, Nightwing כתב:

נחכה לקאמיק, למרות שגם שם חתכו בחלק מהחיישנים, כמו בארונה. 

זה הדבר שמציק לי ברכב קומפקטי שמגיע למחיר של 150אש"ח ולא מקבל אבזור מלא, בזמן שמתחרות כמו קיה/יונדאי מציעות אבזור מלא באותו מחיר.
קאמיק מאובזרת עם מנוע 1.5 אופצייה טובה למי שרוצה רכב גבוה יותר. נראה איזה אבזור יגיע ברגע שהיבואן יקבל מלאים. 

ולמעט יונדאי אלנטרה במחיר 160אש"ח, לא ראיתי אף רכב שמגיע כיום עם אבזור מלא. בטווח מחירים הזה. 
אפילו טויוטה קורולה שהיא זהה ליונדאי, מגיעה ללא חיישני חנייה מקוריים באבזור מקסימלי אבל כן עם חיישני שטחים מתים.

לפני 11 שעות, Nightwing כתב:

אגב, שמעת/קראת משהו על בעיות עם ברגי הגה שמשתחררים בפומה?

לא מכיר את זה, אבל אבדוק בפורומים בחו"ל אם זאת תופעה נרחבת.

פורסם

האיבזור הוא בהחלט אחת הסיבות העיקריות שמושכות אותי בפומה. יש ברמת הכניסה כבר הכל מבחינה בטיחותית (אין התנעה בכפתור/לוח מחוונים מוקרן, אבל זה לא סוף העולם בשביל המחיר) והפומה טיטניום עולה 130 על הכביש בזמן שהקאמיק (1 ליטר) ברמת הגימור הבסיסית (ambition) ב-136 על הכביש ועוד יש בה אביזרים חסרים. 

פורסם

הפומה באמת תמורה טובה למחיר. היא קצת צפופה ולא הכי נוחה אבל העיצוב החיצוני חביב מאוד ויש בה משהו שגורם לחייך. אפשר להניח שהיא תהיה פחות מבוקשת כמשומשת ותשמור על ערכה פחות טוב מהכלים הפופולריים בסגמנט.

יאריס קרוס הוא הרכב הכי מאכזב שנתקלתי בו בשנים האחרונות. היבואן מביא לישראל דגמים בסיסיים עם מראה מבאס. את הפרימייר שנראה קצת יותר מעניין שיווקו כמהדורה מוגבלת. גם המחיר שרק ממשיך לעלות לא ממש עושה חשק ועוד לפני שעולים לסיבוב יש מספיק סיבות לוותר עליה. הנסיעה לא משפרת את המצב, היא רועשת, מנוע הבנזין רועד ולא נעים. אכזבה גדולה.

סטוניק קצת יותר נמוכה מהאחרות ומרגישה כמו סופר מיני מוגבהת קלות. אני מחבב את העיצוב החיצוני ואהבתי גם את התנהגות הכביש ויחדת ההנעה. תא הנוסעים באמת מרגיש קצת פחות עדכני והטיפול במתיחת הפנים היה עדין מדי, לזכותו הנדסת אנוש טובה ותפעול קל ונוח. חסר אבזור כמו פנסי לד ובקרת שיוט אדפטיבית שקיימים במרבית המתחרות, לפחות בדגמים המאובזרים.

ארונה הוא לדעתי תמורה טובה יותר למחיר לעומת קאמיק. אצלי בבית נוסעים עכשיו בארונה מס' 2, 1.5 FR מהדגם העדכני, החליפה FR 1.0 מהדגם הקודם. בעיני שווה להשקיע ב-1.5 כי הוא חזק ונעים יותר. עם ה-1.0 היה לי ניסיון פחות מוצלח ואופי הפעולה של ה-3 צילינדרים פחות נעים. תא המטען באמת לא רע ויש גם רצפה מתכווננת לשני גבהים. תא הנוסעים שודרג במסגרת מתיחת הפנים אבל הוא עדיין לא הכי איכותי ופחות איכותי מזה של הקאמיק. בתחילת השיווק הרכב הגיע ללא ניטור שטחים מתים ובגין זה הייתה הנחה של 1,500 ש"ח. אני יודע שאיביזה מגיעה כרגע בלי מראות מתקפלות ובלי עמעום אוטומטי למראה, כדאי להבין מה בדיוק חסר היום ומה הזיכוי שמקבלים. אצלי מאחורה יש שני בוסטרים לתאומות בנות 3 והמרווח טוב. בעבר גם עם מושבי בטיחות גדולים היה בסדר.

הקפצ'ור דווקא שווה בדיקה. אני ניגשתי לראות אותו לפני רכישת הארונה השניה אבל במשך רבע שעה אף אחד לא טרח להתעניין בי אז ויתרתי. תא הנוסעים איכותי, נאה ומרווח, האבזור טוב ובבנזין התמורה למחיר טובה. המנוע של מרצדס ואני לא מכיר תלונות מיוחדות לגביו. ההיברידי מורכב מאוד וגם יקר באופן מוגזם כך שהייתי מתרחק.

• אהבתי 1
פורסם

שני הסנט שלי: כשחיפשנו רכב לאמא שלי, הפומה היתה אחת מהאופציות - נראית מעולה, מצויידת, ואז ישבתי בה. אני לא גבוה (173 ביום טוב), ואמא שלי עוד יותר נמוכה ממני, והפומה פשוט הרגישה צפופה, ובעיקר עם החלון בגג, הראש שלי גרד את התקרה. זה היה כבר לפני מעל חצי שנה, אז לא זוכר פרטים מדוייקים, אבל זוכר שכמו שנכנסנו לסוכנות פורד עם המון התלהבות, כך יצאנו משם 5 דקות מאוחר יותר עם תחושת אכזבה. לא הייתי קונה רכב שמרגיש לי צפוף רק בגלל שהוא נראה מעולה מבחוץ או שיש לו במפרט "וי" על עוד כמה גאדג'טים.

אנחנו בסוף קנינו איביזה FR 1.5.

פורסם (נערך)

אני ואשתי קטני קומה (יענו נמוכים משהו). לא הרגיש לי צפוף בפומה, אבל היא בהחלט פחות מרווחת מהאחרות. אני לא בטוח בכלל שהיא ראויה להחשב ג׳יפון. היא פיסטה מעוצבת ומוגבהת מעט. 

קיצר, עדיין מחכה לנסיעה על הקאמיק. 

אגב, זה שאין רכבים לנסיעת מבחן בשום סניף של סקודה וזה רכבים בעוברים בין הסניפים זה הדבר הכי מטופש שנתקלתי בו. 

רוצה נסיעת מבחן? תרשם וזה יקח בין שבוע לחודש. 

אז זהו, שלא. 

עריכה אחרונה על ידי Nightwing
פורסם

קיצר נכנעתי והזמנתי פומה לבנה אחרי שראיתי אותה היום בתצוגה. לדעתי הקדימה של הטיטניום (וגם הריפוד) הרבה יותר משל ה-ST Line. 

B2A2D7C7-9BA1-4589-ACCD-CA10C49B5ED0.thumb.jpeg.730efb5df4f0421cd215f6e30ed10d02.jpeg

• אהבתי 1
פורסם

תתחדש. אוטו מתוק וכייפי שפשוט מפספסים פה בגלל מוניטין גרוע של המותג. אני ממש אוהב את האפור בטון וה-ST קצת יותר נאה בעיני, אבל גם מושך יותר תשומת לב.

פורסם

הפומה זו אחת המכוניות הכי יפות, ממש מזכירה פורש. לפני כמה חודשים רשמתי פה בפורום קניה ומכירה שאני מחפש אחת כזו משומשת.

אף אחד לא פנה אליי…

מחכה שהיא תתחיל להיות אטרקטיבית בשוק היד 2 כדי לחטוף אחת.

לחבר שלי יש כבר שנתיים וזה פשוט רכב מהנה ומעולה.

הטיטניום יותר יפה מקדימה, משהו בצורה של הגריל והפנסים שונה בין הרמות(עיצוב שונה לגמרי)

מאחורה יותר אהבתי את הst אבל לא הייתי משדרג לזה כי הטיטניום כבר מגיע עם פול לד ומערכות בטיחות

• אהבתי 1
פורסם

תתחדשו!
עשיתי אתמול נסיעת מבחן על הפומה והיא באמת הרגישה לי צפופה, 1.77 והרגשתי לא בנוח בתוכה אז היא ירדה מהפרק.
אבל היא בהחלט נראת ספורטיבית ומעניינת לעומת המתחרות. 

• תוכן חדש...