Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מתלבט בין ליסינג לבין רכישה של רכב. כרגע עם ליסינג שנגמר בקרוב , וההתלבטות אם לחדש  או לעבור לרכב פרטי בגלל העלויות .

נסיעה - בעיקר בעיר, עם נסיעות מחוץ לעיר בין עירונית (קו  תא - חיפה, תא - ב"ש)  3 פעמים בשבוע. 

20K - 25K בשנה.

האפשרויות בליסינג והעלות הכוללת (אחרי סימולציה של הפסד נטו, ופגיעה סוציאלית) :

יונדאי I20

3100 לחודש 

טויוטה יאריס קרוס - 3600 לחודש 

קיס סטוניק -   3500 לחודש.

קניית רכב - חשבתי על רכב   מבין (תקציב עד 110K)  :

סוזוקי איגניס, סוזוקי סוויפט, יונדאי I20,מאזדה 2 .

מה מומלץ מבחינת עלויות ליסינג או רכישה ? מבין הרכבים מה מומלץ?

פורסם

לא הבנתי את המחירים "אחרי סימולציה" - האם הסכומים שציינת הם מה שיירד לך בפועל?
בדרך כלל ליסינג יהיה יקר יותר מקניית רכב, אבל כמובן יש שם נוחות שקשה לתמחר אז השאלה היא לא רק מה המחיר אלא האם אתה יכול להרשות לעצמך את המחיר הזה.
אם בתור רכב שלך אתה מסתכל על מכוניות סופר מיני (ואף קטנות יותר - איגניס) - כנראה שמבין אופציות הליסינג ה- I-20 תתאים לך.
אם אתה קונה, נראה לי שמהרשימה שלך מאזדה 2 עדיפה, אבל זה לא מניסיון אישי.

בהצלחה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 1.11.2022 בשעה 19:37, motior כתב:

לא הבנתי את המחירים "אחרי סימולציה" - האם הסכומים שציינת הם מה שיירד לך בפועל?
בדרך כלל ליסינג יהיה יקר יותר מקניית רכב, אבל כמובן יש שם נוחות שקשה לתמחר אז השאלה היא לא רק מה המחיר אלא האם אתה יכול להרשות לעצמך את המחיר הזה.
אם בתור רכב שלך אתה מסתכל על מכוניות סופר מיני (ואף קטנות יותר - איגניס) - כנראה שמבין אופציות הליסינג ה- I-20 תתאים לך.
אם אתה קונה, נראה לי שמהרשימה שלך מאזדה 2 עדיפה, אבל זה לא מניסיון אישי.

בהצלחה

היי, הסכומים שכתובים הם מה שאמרו לי שירד בנטו  + פגיעה בסוציאליות (ז"א אחרי החישוב שעשו לי על עלות + הפסד שווי מס והכל)  .

יש הגבלה של 850 ש"ח דלק בחודש והשאר על חשבון העובד.

האם במחירים האלה לחודש  כדאי לקנות רכב חדש מהרשימה שציינתי (במימון ..) או לקחת את הליסינג  ? 

בתאריך 2.11.2022 בשעה 13:49, ntd כתב:

ליסינג פרטי או של העבודה?

של העבודה

בתאריך 2.11.2022 בשעה 21:21, תחבצ כתב:

זה השווי מס רק, כמה זה בנטו ? יש דלקן ?

בתאריך 2.11.2022 בשעה 21:21, תחבצ כתב:

זה השווי מס רק, כמה זה בנטו ? יש דלקן ?

היי, הסכומים שכתובים הם מה שאמרו לי שירד בנטו  + פגיעה בסוציאליות (ז"א אחרי החישוב שעשו לי על עלות + הפסד שווי מס והכל)  .

האם במחירים האלה לחודש  כדאי לקנות רכב חדש מהרשימה שציינתי (במימון ..) או לקחת את הליסינג  ? 

פורסם

לפי המחירים שציינת ועוד שיש מגבלה די הזויה על הדלק (בדרך כלל המגבלה היא על קילומטראז׳), הייתי הולך לכיוון של רכב פרטי או בודק אופציה של ליסינג פרטי ללא ספק.

פורסם (נערך)

אם רכב ליסינג הוא I20, המגבלה די מכסה את הנסיעות החודשיות המתוכננות, אולי גולשת ב 150-200₪, לא יותר. אנחנו לא יודעים מה יהיה מחיר הדלק בעתיד ( כנראה יעלה ).

ברכישת רכב פרטי חדש,  ירידת ערך+ביטוחים, טיפול, טסט ודלק -  די מביאים אותך לאותם ה 3000₪ בחודש,  אולי תחסוך 300-400₪ אם אינך נהג צעיר ובפועל תיסע פחות מ 2000 קילומטרים בחודש. 

ליסינג פרטי לא יהיה יותר זול מאשר ליסינג מעבודה.

מה כן יהיה זול יותר - רכישה של רכב בן 3 ( דוגמת מאזדה 2 ) שירידת ערך יותר נמוכה מאשר ברכב חדש.

בכל מקרה, בין כל האופציות ההפרש הוא של כמה מאות שקלים. לליסינג מעבודה/ פרטי יש יתרון של נוחות ולא צריך להתעסק במכירה עתידית או קניה ( במקרה של רכב משומש).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

העלות שלך בליסינג ל i20 תהיה 3600 ש"ח בחודש לפי 25000 ק"מ בשנה. חישוב צריכה דלק 1:10 לפי 6.5 ש"ח לליטר מביא אותך להוסיף 500 ש"ח בחודש על דלק. 

סה"כ עלות ליסינג בשלוש שנים 129,600 ש"ח. 

ברכישת רכב פרטי: 

ירידת ערך 40% - 44,000 ש"ח. 

דלק על 75,000 ק"מ לפי 1:10 6.5 ש"ח לליטר - 48,750 ש"ח. 

ביטוח - 12,000 ש"ח. 

טסט ורישוי - 4,000 ש"ח. 

טיפולים - 6000 ש"ח. 

סה"כ - 114,750 ש"ח. 

יכולים להיות עוד כמה בלתמים כמו פנצ'ר שדורש החלפת צמיג, מגבים וכו'. 

נניח סה"כ 117,000 ש"ח. 

תבחר מה אתה מעדיף. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

צריכת דלק משולבת של I20, כאשר נוסעים 3 פעמים בשבוע מחוץ לעיר למרחק של 100 קילומטרים ממש לא 1:10 אלא 1:13-1:14.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הוא כתב שהוא נוסע בעיקר בעיר, ספק. שיגיע בפועל ל 1:13-1:14. בכל מקרה, זה לא משנה את התמונה. תוריד 11,000 מכל חישוב. הפער נשאר זהה. 

• תוכן חדש...