Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר רנו מגאן 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קניתי רנו מגאן 2009 לפני חודש מאדם מבוגר יד 1 עם 107 ק״מ, התחילו בעיות בגיר, לא מעביר הילוכים כמו שצריך, מגיע ל 5000סל״ד ולא מעביר הילוך מרגיש שתקוע על הילוך שלישי, שמכנסים הילוך D לא נכנס ישר לוקח זמן אחרי זה מרגשים מכה, כשמכנסים D לא מופיע על המסך ( שאר ההילוכים כן מופעים ), החלפת הילוכים ידני לא עובד בכלל, מדי פעם מופיע check gearbox..
בנוסף לכל מה שרשום, שמתי לב גם כשאני עומד ברמזור בכביש ישר כשאני משחרר ברקס האוטו לא מתקדם בכלל, אני צריך לתת גז ויחסית הרבה עד שהוא מתחיל לזוז, מרגיש לי כמו משהו סתום/חנוק, כי גם האוטו לא סוחב והוא מחליף רק שני הילוכים וזהו אחרי זה אם אני נותן גז רק מעלה טורים ולא מחליף בכלל..
אני יודע שיכול להיות לא שווה להשקיע על האוטו הזה אבל כרגע אין לי רכב אחר וחייב לתקן אותו כדי להגיע לעבודה, יש לי כמה הצעות סולאנדים ( EVM), מוח גיר, גיר, פלגים, קוהלים, אני כבר אבוד צריך עזרתכם.
המלצות חברים מאיפה להתחיל ?

פורסם

נשמע כמו שסתומי בלוק לא תקינים. כמו בגירים של פיז'ו L4   הישנים. 

עבודה לא יקרה יחסית שלא מצריכה פירוק גיר, אך קח בחשבון שכל 100 ל150 אלף תיתכן החלפה נוספת. 

תלוי באופי הנסיעה. 

פנה לאחד המוסכים המומלצים כאן בפורום. 

פורסם
לפני 7 שעות, tamir3000 כתב:

נשמע כמו שסתומי בלוק לא תקינים. כמו בגירים של פיז'ו L4   הישנים. 

עבודה לא יקרה יחסית שלא מצריכה פירוק גיר, אך קח בחשבון שכל 100 ל150 אלף תיתכן החלפה נוספת. 

תלוי באופי הנסיעה. 

פנה לאחד המוסכים המומלצים כאן בפורום. 

שסתומי בלוק זה סולאנידים ?

תוכל להצמליץ לי על מוסך ספציפי שיודע לתקן רנו? 

אני מאזור הצפון..

פורסם

כמעט 100% מחשב גיר

אלו בדיוק התסמינים

תוכל לראות ג"כ בפיסבוק "נפגעי גיר רנו"

עריכת מנהל: תגובה שגויה ולא רלוונטית לדגם המדובר. 

פורסם
לפני כשעה, mishel13 כתב:

שסתומי בלוק זה סולאנידים ?

תוכל להצמליץ לי על מוסך ספציפי שיודע לתקן רנו? 

אני מאזור הצפון..

כן זה הסולונואידים. 

תיקון זול יחסית בסביבת ה2000 ש"ח. 

לא מכיר מוסכים בצפון אך כאן בפורום מועלים תמיד אותם השמות המומלצים במרכז: 

אורן שירותי רכב, מוסך גבע, יניב מכון גירים. 

בטוח שיש עוד כמה כך שאולי תמתין להמלצות של עוד חברי הפורום. 

פורסם
בתאריך 21.10.2022 בשעה 13:08, קורן בן אשר כתב:

מה שאתה כותב נכון לגיר הרובוטי dc4, בהנחה שלפות"ש גיר AL4, לא רלוונטי. לפי התיאור התנהגות קלאסית של AL4 שנכנס למצב חירום.

איך אני אדע איזה סוג גיר יש לי ?

פורסם
לפני 8 שעות, קורן בן אשר כתב:

מנוע 1.6 אטמוספרי יכול להיות רק AL4 בשנתון הזה.

אם אתה לא יודע, כתוב כאן מספר השלדה של הרכב ואבדוק עבורך.

תודה רבה.

האם לפי דעתך זה בעיה של סולאנידים? 

פורסם

קודם כל כמו שנכתב אין דגם גיר אחר מלבד AL4 (שאצל רנו נקרא DPO) במגאן 2009, יש רק את הגיר הזה או גיר ידני.

זה יכול להיות סולנאויד EVM, אם זה קורה אחרי נסיעה ממושכת או במאמץ, יכול להיות שיש החקלקות, שמן גיר מתחמם והוא מפעיל מצב חרום שזה אומר רק הילוך 3 ורוורס פועלים. אם מערכת הקירור מוזנחת, נעשה בה שימוש במים או בנוזל לא נכון, יכול להיות קולג גיר סתום. 6

תלך עם זה למכון גירים, או למוסך מתמחה ברנו או פיז'ו. שיאבחמו ויתנו הצעה לתיקון. זה גיר שבמשך 20 שנה היה מותקן בכל אוטו צרפתי של שלושת היצרנים, למדו אותו מא' עד ת' וכל התקלות מוכרות. 

• תוכן חדש...