Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: קורולה קרוס - ההשקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני באמת לא מצליח להבין על מה אתם מתלוננים? מדובר בקטגוריה עם דגמים סופר מושקעים ותחרותיים מכל הכיוונים, כל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו.

טויוטה בסך הכל עושה מה שהן טובות בו, מכוונת אל הלקוחות שלה ומעניקה להם בדיוק את מה שהם רוצים תוך מקסום השימוש ברכיבים משותפים ושמירה על רמת רווח גבוהה.

טויוטה לא מנסה להיות פיג'ו ובטח לא מנסה לחנך את הלקוחות שלה, הפוך. היא יודעת בדיוק מה עובד ונותנת להם את זה בשלל מידות ואריזות שיתאימו כמעט לכל אחד. היה חסר רכב פנאי משפחתי בין ה-CHR לראב 4. איך קוראים לו? זה הדבר האחרון שמעניין את מרבית הרוכשים הפוטנציאליים. חלקם בכלל לא בודקים מסביב, הם נכנסים לאולם התצוגה של טויוטה ומתלבטים רק בין הדגמים שקיימים שם.

• אהבתי 1
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא מבין על מה אתה מדבר.

כל יצרניות הרכב עושות שימוש בפלטפורמות משותפות, יחידות הנעה משותפות וידיות איתות משותפות.

הן גם רווחיות פחות או יותר בדיוק כמו טויוטה אז תוציא את הסרט שלך מהראש של טויוטה יש איזה ג׳יני מהבחינה הזו.

אף אחד לא מתלונן על זה.

מתלוננים שהעיצוב אפור ומשעמם. גם בפנים וגם בחוץ. נראה שלא ממש התאמצו לשנות משהו מהקורולה.

אם תבחן ג׳יפונים אחרים ברמות מחיר הללו תראה ששם ההשקעה גדולה יותר מבחינת הבידול מהמשפחתית שהגיפון חולק איתה פלטפורמה.

גם יחידת ההנעה ממש לא מבריקה נקרא לזה כך לרכב של 185k

בקיצור השקיעו מעט ולוקחים הרבה כסף על זה.

אבל זה בסדר, זה מה שרוכשי טויוטה כנראה מחפשים, רק חבל שרכב אחד משעמם יגרום להתייקרות בכל הקטגוריה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 שעות, farkash7 כתב:

ביקורת בדה מארקר. ממנה ניתן להסיק את מה שכל הפראי אדם (כולל אני) כתבו בהתחלה. קורולה עם קצת גובה ולא יותר במחיר מפולפל.

נמתין לביקורות נוספות.

אישית אם כבר הייתי הולך לכיוון של ״עלק ג׳יפון״ הייתי לוקח את הסיטרואן C4 בגירסת הדיזל על פני השיעמומון הזה בכל יום. רכב פי 1000 יותר מרשים.

מסכים לגמרי, אחרי נסיעת מבחן על הסיטרואן הזו, לא יכול לחשוב על רכב אחר מקביל מחיר וגם יקר בהרבה שיכול להציע רמת נוחות, נינוחות ותחושת נהיגה ונסיעה משובחת ברמה כזו. לא מכיר את הקורולה קרוס, אבל מעז לחשוב שהיא כמה רמות למטה מכל בחינה רלבנטית, פשוט כי גם אחרות שכן הכרתי לא מדגדגות את עקבי הסיטרואן הזו לדעתי. אבל כל זה לא באמת משנה, הטויוטה תמכר בכל כמות שיוכל היבואן להוציא מהיצרן, הסיטרואן כרגיל טיפין טיפין.

• אהבתי 1
פורסם

מכל בחינה רלבנטית?

אני מעז לחשוב שיש 3 פרמטרים בהם הקורולה קרוס עדיפה על הסיטרואן C4 והם חשובים לחלק מהלקוחות:

1) צריכת דלק

2) אמינות

3) ירידת ערך עתידית

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 6 דקות, motior כתב:

1) צריכת דלק

2) אמינות

3) ירידת ערך עתידית

דיברנו על גירסת הדיזל.
לגבי 1 אתה טועה.
לגבי 2 אני לא בטוח שאתה צודק.
לגבי 3 אתה צודק.

אם אנחנו מדברים על גירסת החשמל אז גם ב-3 אתה לא בטוח צודק.

פורסם
לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

גם יחידת ההנעה ממש לא מבריקה נקרא לזה כך לרכב של 185k

בקיצור השקיעו מעט ולוקחים הרבה כסף על זה.

אבל זה בסדר, זה מה שרוכשי טויוטה כנראה מחפשים, רק חבל שרכב אחד משעמם יגרום להתייקרות בכל הקטגוריה.

לטעמי אתה מערבב,
חוסר בהשקעה כנראה - טויוטה העולמית שבכלל יעדה את הרכב (כנראה) לשווקים מתפתחים.

המחיר הגבוה - טויוטה ישראל שממקסמת רווחים...

פורסם

כן ברור. טויוטה מוכרים ליבואן את הקרוס בגרושים והיבואן הישראלי מתמחר את הרכב ביוקר וחוגג...
אתה באמת חושב שטויוטה לא יודעים בכמה הרכב הזה נמכר כאן? אתה באמת חושב שהם פראיירים?

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, motior כתב:

מכל בחינה רלבנטית?

אני מעז לחשוב שיש 3 פרמטרים בהם הקורולה קרוס עדיפה על הסיטרואן C4 והם חשובים לחלק מהלקוחות:

1) צריכת דלק

2) אמינות

3) ירידת ערך עתידית

כן בהחלט מכל בחינה רלבנטית הקשורה בנסיעה או נהיגה. לגבי צריכת הדלק, אני כתבתי על גירסת הדיזל, לא נראה לי שמדובר בפער מסיבי אם בכלל, אבל לא באמת יודע, גם לא בדקתי. לגבי אמינות שנינו לא יודעים, מדובר בשתי מכוניות חדשות, כאלה שטרם הספיקו לייצר רקורד כלשהוא בענין, בינתיים לא שמעתי שהסיטרואן הזו שמעט ותיקה יותר מהקורולה, מבלה עיתותיה במוסכים או ברשימת הריקולים, אבל כאמור כרגע אי אפשר לשפוט. לגבי ירידת ערך סביר שאתה צודק, אבל מאידך 3008 של אותו יצרן מייצרת ביקוש ומחירים סבירים ולמעלה מזה, אז לא באמת יודע לנחש מה יספר העתיד, למרות שעל פניו ל"קורולה ג'יפ" הזו יתרון מקדמי מסיבי גם בשל הסמל, גם בשל הצורה. והרי בעובדה אנשים מתנפלים על אוטו נחות משמעותית לדעתי למרות היותו יקר יותר, אז כנראה שדעתך רווחת יותר מזו שלי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

ככה התחלתי את המבחן של הקורולה קרוס:

"האיש הסתכל עלינו, ואז הסתכל עוד קצת, עשה את ההליכה הזו בחצי איגוף ואז חתך ישירות אלי כמו לסצנה מ"בצהרי היום" של מאיר אריאל. "מה זה הדגם הזה?" הוא שאל בנימוס הישראלי של 38 מעלות בצל. "זו טויוטה קורולה קרוס הייבריד" אני יורה החוצה את השם הארוך הזה ומתכונן למבול השאלות הרגיל. לקח לו רבע שנייה להכריז - "פצצה של אוטו זה". אחרי שני משפטים הוא אמר לי מה שסידר לי את הראש במבחן של המכונית הזו - קוראים לה טויוטה, קורולה, קרוס, הייבריד - מבחינתי אלו 4 סיבות מצוינות לקנות אותה, לא משנה מה תגיד לי. נפרדנו כידידים".

ככה הוא הסתיים:

"טויוטה קורולה קרוס הייבירד - באמת שכל אחת מארבע המילים האלו שווה כמה מאות טובות של חתיכות במכירות, לא משנה מה טיב המכונית. ומה טיב המכונית? עם יד על הלב? ממש לא עליית המדרגה המצופה מטויוטה. אם בכל אחד מהדגמים האחרים שלה אפשר למצוא איזו נקודת הצטיינות בסעיף כלשהו, כאן, זה לא קורה יש פה ושם איזו נקודת אור, אבל לא נוקאאוט.

לו היה מגיע לפה שנתיים קודם לכן, ונהנה מהטבת המס של המכוניות ההיברידיות בעבר, לצד ההתרשמות הפושרת היה מוצמד לו תג מחיר נמוך ואטרקטיבי. כיום עם היכולות שלו ועם המחיר הלא נמוך, הוא באמת בונה על ארבע המילים טויוטה, קורולה, קרוס, הייבריד".

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
לפני 21 שעות, farkash7 כתב:

כן ברור. טויוטה מוכרים ליבואן את הקרוס בגרושים והיבואן הישראלי מתמחר את הרכב ביוקר וחוגג...
אתה באמת חושב שטויוטה לא יודעים בכמה הרכב הזה נמכר כאן? אתה באמת חושב שהם פראיירים?

טויוטה העולמית לא פראיירים אבל גם לא מתערבים בקביעת המחיר לצרכן,

כן טיוטה ישראל לוחצים לפעמים לקבל מחיר טוב לדגם מסויים בגלל התחרות,

אבל לטעמי טויוטה הכולמית לא מתערבת בקביעת מחירי המכוניות.

יודעים כן - אבל לא אכפת להם

פורסם

אתה בעצם אומר שטויוטה אחרי כל העבודה הקשה שלהם גוזרים את ה-X אחוזים עבור כל רכב והיבואן שלא עושה כלום חוץ מלפתוח אתר אינטרנט לפתאים שיושבים על הגדר גוזר קופון הרבה יותר שמן.

מאוד קשה לי להאמין שזה המצב. מאוד קשה לי להאמין שהתמחור פה והתמחור שהיבואן מקבל לא קשורים. אני מאמין שהם נקבעים בין היצרן ליבואן במשא ומתן על הדגם אבל אולי אני טועה.

• אהבתי 1

פורסם

עוד בשלב ההכנה למשא ומתן הראשון של היצרניות עם היבואניות נעשית עבודה מאוד יסודית של ניתוח השוק והבנה של איפה הם יכולים לשחק,

הם יודעים טוב מאוד מהם רכיבי המיסוי בכל מדינה וכיצד זה משפיע על המחיר בשער המפעל, יודעים די טוב מה היסטוריית התמחור במבצעים ו-0 ק"מ ויודעים לייצר הערכות מקורבות של ההנחות שהוא יציע לחברות ליסינג למשל ועדיין יישאר רווחי. 

• אהבתי 1

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

..

היצרן (כל יצרן) מוכר ליבואן במחיר "נטו"(transfer price) , את המחיר המומלץ לצרכן קובע היבואן (MRRP או MSRP) וזה פתוח לשיקולו.  היצרן מודע לכל המיסוי וההוצאות ולכן בשלב המו"מ הראשוני יש הקשבה לדרך התמחור. ברגע שזה מסוכם, היצרן "בחוץ" . אם היבואן יחזור לדון במחירי הקנייה שלו אז יהיה דיון נוסף שבסופו או שיהיה מחיר חדש או שלא.

היבואנים בארץ מאד בקיאים בשוק ומכירים היטב את מנגנוני התימחור של היצרנים ולכן אנחנו רואים כאן חבילות איבזור קבועות ובכלל רמות אבזור ומנועים שונים לפעמים ממה שנמכר בחו"ל.

כאן למשל קיבלנו את המנוע "המיסכן" ולא את מנוע ה 2 ליטר. 😐

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...